Sayfa 74/1006 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 585 - 592 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. 3 yıl önce 40-50 bin dolar bandındaki evlerin çoğu şu an 70-80 bin dolar bandında satılıyor.

Arabalarda da benzer durum söz konusu. 3 yıl önce y. dışına çıkacağım için arabamı satıp dolar aldım şu an o dolarla arabamın yarısını bile alamıyorum. (Bu arada dolar kuru ben arabamı sattığımda 4,70 deydi yani zirvede değildi. Bir de zirvedeyken takas yapsaydım gerisini siz düşünün)

Ülkede özellikle de son 2-3 yılda oluşan varlık balonunda ucuz kalan tek şey döviz kaldı

-----
    Yazdıklarım şahsi görüşlerim olup Asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Erol Taşdelen: Banka CEO’ları bile batık kredi tutarını tam bilmiyor.!!
    570 MİLYAR SORUNLU

Bankacılık sektöründe, sorunlu kredi tutarı 2021’in ilk üç ayında yaklaşık 50 milyar TL artışla 570 milyar TL’ye yükseldi Geçen yılın mart ayına göre yakın izlemedeki kredilerdeki artış yaklaşık 100 milyar TL oldu. Ortaya çıkan tabloda batık kredi tutarının büyüklüğünü tespit etmenin de zorlaştığını ifade eden Taşdelen, “BDDK bankalardan ne kadar krediyi yüzdürüp canlı kredilerde gösterdiklerinin de raporunu detaylandırılmasını istemeli. CEO’lar dahi kendi bankalardaki sorunlu kredi tutarını bilemiyor†yorumunu yaptı.

Sorunlu kredi miktarı büyüyor

Sorunlu kredi tutarı büyürken batık olarak tabir edilen takipteki alacaklar oranındaki (%3.6) düşüşe dikkat çeken Erol Taşdelen, “Batık kredi tutarı düşerken, aslında sorun çözülmüyor, aksine büyüyor. Bunu kredi karşılık oranlarındaki artıştan da anlayabiliyoruz. Üstelik kârlılıkla ile ilgili bankalar lehine düzenleme de yaptılar ona rağmen karşılıklar artıyor†dedi.

BDDK düzenlemesiyle krediler yüzdürülüyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) düzenlemesi ile taksit ödemelerinde gecikme yaşayan kredilerin takip hesaplarına aktarılma süresinin 180 güne çıkarılmasının da etkisiyle yakın izleme bakiyesi 2020 yılı ikinci çeyreğinden itibaren artmaya başladı. Bu sayede takipteki kredi miktarı uzun süredir aynı seviyede tutuluyor. BDDK’nın haftalık verilerine göre 30 Temmuz 2021 itibarıyla takipteki krediler (TGA) 150 milyar TL ve TGA oranı yüzde 3.6 seviyelerinde bulunuyor. BDDK’nın bankalara bu konuda esneklik tanıması ve yoğun yapılandırmalar sayesinde rakamdaki yükseliş önleniyor.
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Kuluçka döneminin sonuna geldik.!!
    Crash tüm hızıyla otobanda.!!!
    Tüm sistem error veriyor.!!!
    Ülke yol geçen hanına dönmüş.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    3 yıl önce 40-50 bin dolar bandındaki evlerin çoğu şu an 70-80 bin dolar bandında satılıyor.

Arabalarda da benzer durum söz konusu. 3 yıl önce y. dışına çıkacağım için arabamı satıp dolar aldım şu an o dolarla arabamın yarısını bile alamıyorum.

Ülkede özellikle de son 2-3 yılda oluşan varlık balonunda ucuz kalan tek şey döviz kaldı

-----
    Döviz artarsa ev fiyatları yine artmayacak mı?
    Aklıma takıldı dostum.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

5.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Döviz artarsa ev fiyatları yine artmayacak mı?
    Aklıma takıldı dostum.
    Her zaman Artmaz. 2002-2012 arasında dolar sabit kaldı ama gayrimenkul fiyatları sürekli arttı. Bire bir korelasyon yok. Ama özellikle son yıllarda dolar hafif kafasını kaldırsa ev sahipleri "ama dolar çıktı fiyatları ondan arttırıyoruz" dedi. Nedense dolar düştüğünde fiyatları düşürmüyorlar.
    Sonuçta her halükarda gayrimenkul cumhuriyet tarihinin en balon döneminde. En fazla belki pandemi nedeniyle 1 yıl daha şişebilir ama sonrası reel anlamda zarar ettirecek bence. Özellikle de bu hükümet değişirse gayrimenkulde 10 yıl yerinde sayan ve enflasyonun çok altında artan fiyatlar görebiliriz. Değişmez se de venezuela benzeri ilk başta artan ama sonra da dolara endekslediğimizde feci şekilde düşen gayrimenkul fiyatları beklentim var. Yani hükümet değişse de değişmese de dolar bazlı uzun vadede gayrimenkul piyasasında sert düşüşler beklentisindeyim.

Bu arada ek not: geçen sene gayrimenkuldeki fiyat artışı geçen gün yazdığım üzere sisteme olan güvensizlik nedeniyle olmuştu. Zaten alanlara baktığımızda yeni konut edinenler değil bankada birikimi olanlardı. Fiyat artışları finansal sisteme olan güvensizlik nedeniyle oldu. Yoksa Yeni konut edinimi sürekli düşüyor. Satın alan kişiler 3. 4. evini alan kişiler. Venezuela'da da buna benzer durum olmuştu önce güvensizlik nedeniyle ev fiyatları balon oldu sonra da dolar bazlı fiyatlar çakıldı

--------
    -----
    Son düzenleme : vivatrader; 12-08-2021 saat: 13:24.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Bozuk para fışkırıyor.!!!

7. Ben yazılarımda söylüyorum gayrimenkul ün çakılması için ABD de faizlerin artmasını bekliyorum

8. Faiz tahminim:

Aktifbank n kolay bonoya verdiği faiz süresini uzattığına göre TCMB faizi indirmeyecektir diye düşünüyorum bence...

Son dakika sürprizi yaparlar mı? Onu bekliyoruz hepimiz

Sayfa 74/1006 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •