onun savaşı bitcoine değil, paranın tanımında kripto geçiyor ya başka şeyleri çağrıştırıyor..
Printable View
Evergrande hikaye SP500 balonu şahane. Evergrande bence sadece bir bahane. Ortada 40FK ortalamasına gelmiş Amerikan hisse senedi piyasası var, üstelik tam da şirketlerin daha iyi kâr açıklamakta zorlanmaya başladığı bir dönemde
The very very big microphone is on the scene...
Adam Evergrande'yi incelemiş.
Yatırım tavsiyesi değildir:
https://www.youtube.com/watch?v=3_NOwtANzko
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada konuşma gerçekleştiren Erdoğan, ABD'deki iş insanlarının art niyetli, hukuki ve tarihi gerçeklerden uzak faaliyetlere karşı sağlam bir duruş sergileyeceğine inandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı ayrıca, "Sayın Başkanla ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesinin hem mümkün hem de gerekli olduğu hususunda tam bir mutabakat içindeyiz." ifadelerini kullandı.
Uzun zaman önce yabancılar pozisyonlarını min çekip gittiler...Bana 2001-2002 yıllarını hatırlatıyor...Taze kan olmadan da geri dönmeyecekler....O taze kanı da toplumun istemesi lazım..Aksi halde 1990 ları - yüksek faiz , yüksek kur-tekrar tekrar yaşayacağız..
Her şey toplumun davranışına bağlı.....Hayırlısı diyelim ....
Kırşehir de tarlada çalışan bir çiftçinin traktörüne Tarım Kredi Kooperatifine olan borcu nedeniyle icra yoluyla el konuldu. Çekiciye yüklenen traktör çiftçinin çaresiz bakışları arasında götürüldü.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...=alt_surmanset
Daha geçen hafta Sn. Erdoğan kırşehirde değilmiydi. ABD ye giderken de Kılıçdaroğluna seslenerek '' sen ne konuşuyorsun, benim çiftçim halinden memnun. Daha yeni pancar fiyatlarına %25 zam yaptık, fındığa .......'' demişti.
Sn. Cumhurbaşkanımızın söylemlerini boşa çıkartmak isteyen bazı gafiller ! çiftçinin traktörüne el koyarak nereye varmak, neyi ispatlamak isterler. Çok ilginç şeyler oluyor gibi.
Bugün salı. Rahmetli Kemal Sunal ne demişti , Salı sallanır.
Bülent Arınç tan ekonomik kriz uyarısı: Dindarların bile tersine döneceğini göreceksiniz.
https://www.karar.com/guncel-haberle...ersine-1632994
Macera dolu Ameri ka, Amey ri ka, Ameeerika :whistling:
Eyyyy Baydın...çok baydın para vir..para vir..virsene lem..vereceksin diyorum :p
Bence ABD nin Türkiye politikasında kırılım yaşanabilir, her yerden çekildiler, sene sonu Irak'tan da çekilecekler, galiba onun arayışlarındayız...Rusya geçenlerde yabancı güçler Suriye'den de çekilsinler artık diye açıklama yaptı, anlaşırlarsa ki anlaşırlar, oradan da çekilirler bence..
Bi 100 milyar dolar ateşlerlerse...dünya lideri oluruz ilk on ekonomiye gireriz, gireriz bak demedi demeyin :cool:
erdoğan kavcıoğlu'nun ingilizcesinin yetersiz olmasına çok kızıyormuş
kendisi yıllarca ingilizce ders aldı lakin abd gezisi öncesi gazetecilere
kendi kitabının fransızca çevirisini gösterip işte ingilizcesi dedi, sözde çok gezen bilir derler..
https://www.gazeteduvar.com.tr/erdog...-video-1535542
İlk başlarda daha yeni kurulduklarında, ''İstiklal Marşında niye ayağa kalkıyoruz, niye saygı duruşunda bulunuyoruz, Anıtkabire niye gidiyoruz'' dan bu günlere döndüler, acık da geriye dönerler...Onların dönmekten kasıtları o kadar...Arınç bütün AKP ye takiyyeyi öğretmiş kişidir, Atatürk falan demeye başladılar, tabi 'bazen'...Cenaze Marşında mesela, Itri' ye dönmüştük, Itri'den Chopin' e geri döneriz...dönmekten kastı o kadar..
Taze kan sıcak para olmadan Ülkede her şey eski hamam eski tas misali değişmesini beklemek hayal olur...IBB başkan değişimi ile nasıl hızlıca kredi bulduysa taze kanda aynı şekilde piyasayı dengeleyecek parayı bulacağını düşünüyorum...Ayrıca soygun düzenine de dur denilirse benim favorim Borsa olur.....
ABD her yerden çekilir ancak suriye ve ıraktan asla. Bu senaryo 73 arap israil savaşından beri belkide daha öncesinde kurgulanmış bir süreç. Bize arap baharı diye yutturulan olayın nihai hedefi suriyedeki yapılanma idi, iyi kamufle edildi bizden de çok dangalak yeniden osmanlı diye yuttu bu zokayı, bir de baktık ki suriyede bir pkk devleti kuruldu. Çekilmez, çekilirsede bir taşerona bu işi yükleyebilir yani puppet bir güce.
Demirören grubu 1,5 milyar dolar borcunu yeniden yapılandırmak için görüşüyormuş, yabancı basına malzeme olmuş...
Pro-Erdogan Media Mogul in Talks to Revamp $1.5 Billion in Loans
https://finance.yahoo.com/news/pro-e...080541341.html
Evergrande Pazartesi günkü ödemelerini en az 2 bankaya yapamadı-BN/Bloomberg HT
"I speech kürsü" var pek hatırlanmayan. BM toplantısından. https://www.dailymotion.com/video/x7lpaet
Bulunduğum yerde ekmek 4 gaymeydi 5 gayme olmuş, emme enflasyon % 19 hamdolsun.
Ayrıca Kütahya otogarında hela 1.5 gaymedir, 1 gayme deye dalmayın.
Bence o kadar kolay değil.
Dıj güjler akap'tan daha iyi hizmetkar bulamazlar.
Vatansever bir parti dış güçlerin en nefret ettiği tip. Hele hele Atatürkçü falan dedin mi bunların rengi atıyor. Ne bok yiyeceklerini şaşırıyorlar.
Bakma sen Hollandalıların, Amerikalıların bizimkilere üstten baktıklarına küçümsediklerine... Bunlardan daha iyi hizmetkar mümkün değil bulamazlar. Kapalı kapılar arkasında enseye şaplak takılıyorlar birbirleriyle.
Bugün ekşide yazıyodu, IMF 0,5% ile borç verirken biz niye 6% ile Londradan borç alıyoruz diye...
Londradakiler enayi değiller yani bu milleti şahlandıracak adamları destekleyecek kadar. Mis gibi alıyorlar 6% kupon faizlerini oh ne güzel :) -eurobond reklamı gibi oldu bu mesajım da :)-
ytd
https://i.hizliresim.com/2ajk5ve.jpg
Dava dilekçesinde avukat efendi demiş ki, müvekkilim belirtilen tarihlerde Venezüellaya gitmedi, sanki tarih çok mühim.
Ulen herifin babası dedi, benim oğlan Venezüellaya maske götürdü deye, tabi ki yemedik.
Yani onların uzun vadeli planları değişmez tabi de, gider geri gelir tekrar gider v.s.
Çekilme Stratejisi diye bir şeyi uyguluyorlar, biz askeri varlık bulundurmadan da stratejimizi devam ettirebilme potansiyelimiz var diyorlar, ki evet var, nasıl bakmak lazım...
Suriye'de tam istediklerini bu vadede başaramasalar da, pek çok şey başardılar, büyük bir göç tetiklediler, bu bölgede Kürt varlığını lehte demografik olarak değiştirdiler, şimdi zamana oynayıp bu durumu mevcut oluşumu pekiştirmek isteyecekler. Belki bir 10 yıl sonra müteakip hamleyi yapacaklar, bilemeyiz, Irak hikayesine başlayalı kaç yıl oldu misal...
Biz tabi doğru yolu bulmakta geç kaldık, Irak'tan Suriye'ye IŞİD'le savaşmak için giden binlerce PKK'lıya resmi olarak izin verdik, iki sene sonra da, 'uyanınca' bunlarla savaştık. Geç meç, yapının denize bağlanmasını önledik, Fırat batısına geçmesini engelledik, küçük bir kısım kaldı gerçi batısında, en sonunda en doğru hamleyi keşfettik, doğudan girdik, güneye doğru Irak bağlantısını büyük oranda ve hızla kesecektik, tehlikeyi görünce ABD ve Rusya anında anlaştılar. O 48 saatlik ateşkesi dinlemeyip direk dalsaydık bitmişti mevzu, karşımızda güç yoktu.
Yani hikaye şu, çok geniş bir cephe Suriye cephesi, dolayısıyla neresinden dalarsan dal, karşın boş, sadece kritik bir meskun mahal varsa bölgeyse orada güç var, yani ele geçirmek başka savunabilmek başka hikayesi, o kadar geniş bir cepheyi kimse savunamaz onlar da savunamaz, en iyi hazırlandıkları tahkimatlandıkları yerden bile girmemiz çok sorun olmadı, o yüzden doğudan en son daldığımızda devam edecektik, Irak'la ara bağlantıyı koparacaktık. Tabi belki taa Deyvi Zor'a uzanacaktık, uzanmışken o bölgede hala 'yaşatılan' IŞİD'e dalıyoruz gerekçesiyle daha da aşağılara dalabilirdik. IŞİD oralarda duruyor, yarın bir gün lazım olursa diye...
Bu saatten sonra Esat'a düşmanlıkla geçen her gün ve mevcut mültecilerin geri dönüş sürecini geciktirmek, oluşan yapının kalıcı olmasına katkı demek, ortamı yaratıp geri göndereceksin Suriyelileri ki, gidecek memleketine, bu ev benim, bu tarla benim çıkın benim arazimden diyecek..
Uzun vadede dediğiniz gibi, orada İsrail'e başlangıçta kanka daha da uzun vadede entegre bir yapı kurguluyorlar, ama kısa vadede mevcut yapının olgunlaşmasını isteyecekler ve çekilecekler gibi, biz de sanki, sen yokken buralarda biz lazımızdan kapı aralamaya çalışıyoruz, bu dillendiriliyor bu aralar...ha keza Afganistan'da bir tür arabuluculuk rolü...
Pek çok büyük yabancı şirket (otomotiv, elektronik vb.. sektörlerde) için, nüfus büyüklüğümüzle ve potansiyelimizle büyük bir pazarız aslında. Ancak dolar bazında çalışma ücretlerinin düşüşünden ötürü muhtemelen mutsuzlardır. Bence artık bir miktar şahlanmamızı istiyorlardır.
Köprü ve otoyolların geçiş ücretleri büyük tartışma konusu olmaya devam ederken HGS ve OGS lerden otomatik tahsilat yapılamadığında vatandaşlar yüksek tutarlı icra davaları ile karşı karşıya kalıyor.
Osmangazi Köprüsünden 147.5 TL lik geçiş ücretinin ödenmemesi durumunda 737.5 TL alacak ve 750 TL civarında avukatlık ücreti çıkartılarak icra takibi başlatılıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...ilati-6662880/
Ben şahsen o bahsedilen Londralıların bıyıklı olduğunu düşünüyorum...Düşünsenize adamın birinin hollanda da 28 milyar doları olduğu açıklandı...Bunun gibi eminim yüzlercesi milyar dolarlık adam oldular ee bu paraları eksi faizle avrupada mı eritecekler...Ya da bizim köklü sanayicilerin bir kısmı dötü sağlama almak için paraları Londra başta olmak zere bilimum ülkelere taşıdılar...O paraların bu piyasaya sokulmadığını mı düşünüyorsunuz...Bence Eurobonda ki büyük pasta bu ekibin pörtföyünde...
Taze kan ile gerçek yabancı geri dönecek...O zaman para piyasaları daha stabil hale gelecek ve en fazla nasiplenen de Borsa olacak diyorum....
Adamin oglu bizzat ofis kurmus bu is icin,
Feto'den hakkinda dosya var, 5 Milyon dolar ver, ismini kaldiralim diyor.
Sedat PEKER anlatti.
Yukarda bir yerde yazdik.
Tarim kredi koop.den kredi kullanmis koylu, gubre vs. almis, odeyememis, hemen traktorune haciz.
Demiroren ZB'dan 750 Milyon dolar kredi kullandi, soran var mi ?
O da mümkün. Biz nasıl eurobond'u IKBR üzerinden alabiliyorsak, bizim gibi başkaları da vardır. Aslında bize borç veren yine biz olabiliriz yani bu durumda.
Benim nasıl işime geliyorsa 6.5% getiri, benim gibi düşünüp milyonları riske eden büyükbaşlar da vardır illa ki:)
Sonra düşünüp dururuz lan niye fakirleşiyoruz biz diye :)
ytd
Yabancıları görüyorum redditte onlar da çok muzdarip bu düşük getirilerden. Birisi demiş Türkiye 6% 7% veriyo parayı koysana oraya diye :):)
Öbürü de cevap veriyo:
"Ama o zaman para Türkiye'de oluyor" diye.
Durum bu yani.
O yüzden de hepsi birden index'lere yükleniyorlar. YIllık 10-15% artan index varken niye macera arasın adamlar... Index patlarsa hepsi aç kalır o yüzden patlatamıyorlar.
ytd