https://finviz.com/screener.ashx?v=1...s&o=-marketcap
Printable View
dolr bazlı grafik diyoruz ama mum grafiği olarak görüntü net gerçekleri yansıtmıyor.. en azından matrikste..tek odaklandığımız kapanış değerleri ise orada bir sıkıntı yok..
xu030/usdtry
ifadesinde bir bar yüksek, düşük, açılış, kapanış
şeklinde düşünüldüğünde pay ve payda aynı anda yüksek veya düşük olmuyor genellikle.. dolayısıyla bir ara adım olması lazım çizdirdiğin peryod için bu pay ve paydadan oluşan ifadenin yüksek ve düşük değerini hesaplatman lazım..bunun bir yöntemi matrikste varsa da ben bilmiyorum, gerçi robotta kendim hesaplatıp çizdiriyorum ama çok pratik değil, ekstra hazırlık gerektiriyor.. ama tek istediğimiz veri ise ve çizgi grafik yetiyorsa o zaten kapanış değerleri verdiği için neticede navigasyonsuz kalmıyoruz..ama mum grafiğin görselliğide bu durumda olmuyor haliyle.. bu konunun matrikste bir çözümü varsa bilen aktarırsa güzel olur..
bu durumu test için basit bir yöntem:
günlük usd bazlı mum grafikle mesela saatlik olanı yanyana koyun.. mesela bugün günlükte en düşük değer 162 gözüküyor ama saatlikte 152-153 civarı bir değerde görülüyor.. günlükte yüksek 165 civarı, ama saatlikte 170 gözüküyor..aslında peryodu ne kadar küçültürsen gerçekçi değerleri görmen o kadar mümkün nümerik olarak..
Tüprasa sert vurmuşlar ama gene de 8 günlük altına salmamış. Yarın buradan alım gelebilir.
Matriks kullanmaya kullanmaya unuttum,
Sembol Builderden yapılabilmesi lazım. Yapıyorduk.
idealde bu şekilde yapabiliyoruz.
(2. ve 3. scalaları mum bar olarak formülle çizdirdim.)
Sistem.BarCiz(2, 2, acil, yks, dsk, Cizgi, Color.Lime, Color.Red);
eur
https://i.hizliresim.com/phm6r56.jpg
usd
https://i.hizliresim.com/8dkiqwq.jpg
26Kasım Cuma günü Osman Kavala davası var. Aynı gün ab nin Türkiye kararı da var deniyor. Kaldıraçlı işlem yapan arkadaşların bu davaları dikkate alması gerekir.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir yerlerde tepki yürüyüş olmuş Akkuşlar vatan millet kuruluş savaşı paylaşımı yapıyorlar. Konya'da da olmuş. Haberlerde göremedim muhtemelen bu konuda toplumsal bir yayılma olur korkusu var. Bugün ku kurda kamu satışı var sanırım.
Muhtemelen cuma günü büyük cami önlerinde çevik kuvvet olur. Benim tahminim bu.
Offf, off... Bir muhalif olarak, 2013 ve 2015 den sonra muhalif olan şakirtleri hiç çekemiyorum...
Zoraki muhalif, çıkarçı müritler...
Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.
https://i.hizliresim.com/hnw90gr.png
Yorumsuz ve dolarsız...
Caho milli görüş ile fetoculeri karıştıyorsun. Şakirt fetoculerin talebelerine denir. Herhangi bir inanışın müridi olabilir. Farklı kelimeler inanışlar.
ihtiyaç kredilerini yükseltmişler. geçen hafta yıllıklar 26 idi 28 29 bandına çıkmış. ekonomi 101 yeniden yazılıyor.
her şey çorba oldu
Muhalifler neden gösteri yürüyüş falan isterler hiç anlamıyorum. Halkın mevzusu zaten pahalılık dolar altın akaryakıt fiyatı. Bunları konuşmayı bırakıp da protestoları kim yapıyor muhabbetine mi girilsin istiyorlar yine???
Araptan para beklentisi bugünü kurtardı
Yarına yeni Bi senaryo şart..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi medya çok önemli. 3 kardeş bir enişte babama anlatamıyoruz. Eski kuşak doğru haberi tek kanal döneminde radyo TV den alıyordu. Şimdide bir sürü kanal iktidarın hikayesini anlatıyor onlarda gerçek sanıyor. Cuma günü eminim hutbede yine gündem ile alakalı bir hutbe olur.
BAE ile mutabakat var ortada para yok. Belirli düzenlemeler kaşıkçı haberlerini olayının kapatılması hatta bunu prens ile bağlantısi olmayan bir örgüt yapmış algısı istenir. Aramız kötüyken hemen iyi olmaz. Hatta RTE varken gelmezler.
X30yvade yüzde 87 düşüşte.
Ne anlama geliyor ki?
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Bence endişe ettiği değil istediği konudur bu. Ancak bizim ülkede bununla da birşey elde edilmez. Devlet ile hükümeti ayırt edemeyen büyük bir nüfusa sahibiz o nedenle toplumsal gösteriler yeterli katılımı bulamaz.
mevcut durumda muhalefet de çok yetersiz. Sürekli bize durumu anlatıyorlar, RTE yi şikayet ediyorlar. Bunları bizlerde biliyoruz. Ama siz ekonomi de örneğin gelince ne yapacaksınız diyoruz, cevap yok. Birkaç tane popülist söylem dışında altı dolu birşeyler yok. Geçen KK marketlere 10 temel gıda maddesine siz zam yapmayın biz gelince zararınızı karşılayacağız demişti veya yine muhalefet partisinden yetkili biri marketleri şehir dışına taşıyacağız vb açıklamaları vardı. Böyle altı boş vaadler olunca zaten iktidar partisinden kopan seçmen de kendine alternatif bulamıyor. Bunlar ülkeyi yönetebilir mi şüphesine düşüyor.
Muhalefetin biran önce biraraya gelip gerçekten bir hükümetmiş gibi yapılacakları şimdiden program haline getirmesi gerekiyor.Hatta kimleri bakan yapacağını kimlerle çalışacağını bile belirlemesi lazım.
Yoksa 3600 göstergeyi verecem, eyt çıkaracam, asgari ücreti 5000 tl yapacağım vaadleri gibi bir ekonomik program olamaz. Bunlarda zaten bizi kalkındıramaz.
Karakemal ,
Dolar şortlar ne oldu ,
kapadın mı.
46dan beri olmuş da şimdi mi olmayacak :yahoo:
uzun vadeli ve gerçekçi söylemler müşteri bulur mu bilmem...
misal kemal derviş gerçekçi bir adam idi. Toplumda hala olumsuz anılıyor adam.
halbuki batığı devr alıp plan yaptı ya adam program ortaya koydu....
mehmet şimşek de gerçekçi bir adam idi bana göre...
ama siyaseten onun da pek müşterisi yoktu...
Haklısın ama böyle devam ettikçe günden güne fakirleşiriz. Kemal Dervişin programı sayesinde 2013 e kadar ekonomi bi şekilde yolunda devam etti. Birçoğumuz en yüksek alım gücüne 2002-2013 yılları arasında ulaştık. 2012 de maaşım 13 asgari ücretti mesela. Çalıştığım firmada da bahçedeki bahçıvan , yerleri silen temizlikçi vb olmak üzere 8-10 kişi sadece asgari ücretliydi.
Bloomberg HT'ye konuşan kaynaklar 26 Kasım Cuma gününden geçerli olmak üzere benzinde 46 kuruş, motorinde 43 kuruş ve LPG otogazda 25 kuruş fiyat artışı beklendiğini belirtti.
Dövize yönelimi kesmeden , yok Araplardan, yok Azeriden , yok Çin den bu taşıma suyla bir yere kadar.
https://eksisozluk.com/img/bey5xlnq
Şöyle bir durum vardı. Bilmediğim için bende sorayım dedim.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
·
2s
Rusya devletine bağlı medya
Özhaseki: Amerika'nın müdahil olduğu ve Ortadoğu'daki bütün hedeflere ulaşabilmek için bizi iktidardan göndermeyi hedeflendiği bir seçime doğru gidiyoruz https://tr.sputniknews.com/20211124/...051117707.html
Başladılar yine , siz Birleşik Arap emirliklerine 15 Temmuzun finansörü diyordunuz , medyanız sabah akşam bunları yazdı sizin ağzınızdan 9 sene sonra ne olduda şimdi Türkiyeye geldi finansör olarak.
insanların aklı ile bu kadar dalga geçtiğiniz sürece her gün eriyecek ve sandıkta halk gereğini yapacakdır.
2. Adaylık ve Seçimi (Madde 101)
Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.
bu mevzu ara sıra kafamı karıştırıyor. anayasa mahkemesi nasıl bir yorumlama getirirdi acaba. daha önce oluşmuş bir içtihat olduğunu da sanmam.
Hüseyin Günay
@huseyingunayDC
·
2s
ABD Pazartesiye kadar resmi tatil.
Bu süreçte ABD’lilerin yaptığı 3 şey var; aile ziyareti, çılgınca yemek yemek ve hoyratça alışveriş yapmak.
Yuksek faiz, dusuk kur ve Dis Kredi finansi denklemi uzerine kurulan sahte refah donemi......
Elin parasi ile bey hayati yasadigimiz donemlerdi....Devlet memurlari bile maaslari ile yurt disina tatile gidiyorlardi.
ihracaat ithalati karsilama orani %60 kadar inmisti....
Yillik 105 milyar(Bugunun 120 milyar dolar) dolar gibi korkunc dis ticaret acigi veriyorduk....Simdi o 10 yillik sahte refah doneminde yediklerimizi kusuyoruz..
Dahada acisi o berbat donemin Kemal Dervis ve ciragi Ali Babacan in hanesine hala basari olarak yazilmasidir....iste bende buna yaniyorum.
Birde yabanci fon ve yatirimcilarin Turk sermaye piyasalarinda rekor karlar yaptigi donemlerdi. Sonrada katladiklari paralarini toplayip ciktilar.
sen de mr erdoğan'ın hanesine başarı olarak yazıyorsun herhalde.. o dönemin tek sorumlusu mr erdoğan'dır.. bakanları filan değil.. 20 yıldır böyle.. tüm berbat gelişmeler neticede tek kişi tarafından alınanan kararların sonucu..
bu arada faize karşı olduğuna göre birisi senden 2 yıllığına sıfır faizle borç istese verirsmisin ??
bunu dürüstçe cevaplayabilirsen faiz kötü diye konuşmaya hakkın olur..
kaldı ki faiz kötü veya iyi konumuz değil.. israf ve borçlanma ana konudur.. sen borç istemezsen kimse sana borç vermek istemiyor.. sen gidip yalvararak yabancılardan borç istiyorsun..onlarda faiz bu diyor..
Bugün Holdinglerin günü olabilir mi ???
Olursa KCHOL 31 liraları görür mü ???