Benim bildiğim doholde de yatırımcısın,orda tek yazın yok,allahın her dakikası burdasın,ilginç cidden,arada aklıma ulan bu speğin adamı olmasın diye takılıyor,sonra düşünüyorum yok yok değil diyorum:)))))))))))
Printable View
Benim bildiğim doholde de yatırımcısın,orda tek yazın yok,allahın her dakikası burdasın,ilginç cidden,arada aklıma ulan bu speğin adamı olmasın diye takılıyor,sonra düşünüyorum yok yok değil diyorum:)))))))))))
Polyanna üstat . Ben paramın bir kısmı ile trade ediyorum. Ortalama 1/3 u diyelim.2.10 ortalamami yaklaşık 1.90 a indirdim. Miktar yüksek ama doğru. Ben hisseden ciksam da arada gelirim burada sana laf atar giderim. Senin içinde uçuşan kelebekler in de bir faydasini göremedik. İlk başta iki basamaklı dedin. Sonra 25 cent. Şimdi 4 lira... Severek takip ediyoruz polyanna ustat
Hayır elbet senin de hakkın yazmak,ama bilgi veren fikir alışverişi yapılabilen denizci arkadaşlar vardı,sağlam bilanço analizi yapanlar vardı ona laf çak buna laf çak topiğin huzurunu bozdun,kimse yazmıyor,bir de allahın her dakikası topikte bekçi gibi bekliyorsun,kimseye aman vermiyorsun,yapma böyle şeyler.Sen de zarar görürsün,millet rahatça her istediğini yazsın,sen para bağladıysan bizi de gazozuna oynatmıyorlar borsada,biz de düşünce üzülüyoruz,biz de spek patron tahtacı herneyse çakallık yapınca kızıyoruz,rasyolarına bakıyoruz fiyata bakıyoruz isyan ediyoruz ,para bu kimse kolay kazanmıyor,o açıdan öyle fazla ileri geri yazma ,herkes özgürce yazabilsin.
Eh gamlı baykuş sen de bu saçmalıklarla besleniyorsun,memnunsan yaptıklarından koca adamsın yaz tabi
Yandık bizim sitenin bekçisi işten çıksam da arada ziyarete gelirim diyor ,yandık valla:))))))))))))
Bak burada bir ara bu hisseye 200 bin lotluk para bağlanmaz diye muhabbet döndü,o gün bendeki lot sayısı bu rakamın çok üstündeydi,üstelik zarardaydım,sonra baya karla sattım,şimdi kardaki miktarla devam ediyorum,sen o gün o kadar lotu olan vardır falan demedin.Ben o günlerde kağıtda toplam iki milyon lotun sahibini şahsen tanıyordum.Biz de para bağladık,biz de bekliyoruz.Biz de zarara girdiğimiz zaman üzülüyoruz ama sabah akşam buraya gelip ağlamıyoruz,bu şekilde borsacılık olmaz,sen borsayı bırak.
İki milyon lot elbet tek kişide değildi,yanlış anlaşılma olmasın,tanıdığım insanlardaki lot sayısı o kadardı demek istedim .
Bak bak beni spek sanmış. Bir de her dakika buradaymisim.:)
Öncelikle ben en başından beri şirketin finansallari iyi ama malesef yönetim kötü niyetli ve ky düşmanı diyorum. Bunu şirketin 20 yıllık performansından görebilir siniz diyorum. Burada hedef gösteren 10 olacak , 4 olacak, 0.25 cent altı al üzeri sat diyen sensin. Ama spegin adamı benim:). Ben hedef göstermiyorum sadece şirketin performansını eleştiriyorum . 20 yıldır bu şekilde olduğu için onu da yüksek musadenle yönetimine bağlıyorum;).
Bu arada her dakika buradasın demissin. Geçen arkadaşın biri yazmıştı. Forumda gecmiş yazilari okumuş. Kimse olmadığında sen yazıyormuş sun. Hem soruyormussun hem de kendi sorunu cevapliyormussun;)
Bu arada dohol de herkes isyanda. Orada da senin gibi polyanna bulursam ona da cevap vereceğim söz:)
Yahu elbet ben vardım ilk burada,kağıdı 2.05 de bura dutlukken keşfettim,alımlara başladım 2.10 da da aldım kağıdı 1.82 ye bastı gene aldım,o ara her seviyeden aldım.Ben bu topiği bilgi paylaşım yeri olarak kullanıyorum,topik ne kadar canlı olursa o kadar iyi,herkes yazdı denizcilik konusunu öğrendim navlun konusunu öğrendim,şirketle ilgili pek çok bilanço olayını öğrendim,ben senin gibi ona buna giydireyim diye topiğe yazmıyorum.Boş boş bir sürü laf ona buna sataşma bunun kime ne faydası var.Geçen dedin bir tane şirket bul buna benzer dedin,bak orda da şirketi buldum sana gösterdim.Bak bir şey öğrendin,bunun gibi şirketler olabliliyormuş,yıllarca baskı gören kaliteli olup da baskıdan kurtulabilen coşan kağıtlar da olabiliyormuş.Bu eğitimi burda aldın egonu baskılasan pek çok şey öğrenirsin de neyse.
Yahu bu rasyolara sahip şirketin sahibi bir de yatırımcı dostu olsa düzenli temettü falan verse bu ekmeği sana yedirirler mi,elbet bir sıkıntısı var ki fiyat buralarda.Bizim umudumuz, algyo gibi ucuzluğun öyle ayyuka çıktığı durumlarda baskı kalkıyor kağıt patlayabiliyor,o tarz bir iş bunda da olur mu tarzında.
Gsdho ile doğrudan ilgisi yok ama borsamızın genel durumuyla ilgili bilgiler var. Mevcut durumda prospektif olara 5 F/K civarı ve endeksin 1 yıl içinde 7 F/K’ya yükselmesi yani yaklaşık %40 getiri getirmesi bekleniyor.
https://twitter.com/foreksturkey/sta...924943362?s=21
Rasyolardan anlayan bir gavur analisti bizim borsadaki kağtları analiz için getirsek bu kağıda inanamaz.Döner döner gene kontrol eder.E bizim derdimiz de bu,navlunlar şubat sonrası mevsimsel düşüşünü bitirirse bundaki ucuzluk ayyuka çıkacak,artık bir aşamadan sonra baskı dikiş tutmuyor,bu algyo da oldu,belki bunda da olur.Yoksa borsa yatırımcılığı başka faiz yatırımcılığı,emlak yatırımcılığı başka.Burda sana çok değerli bir malı bedava fiyata verebiliyorlar,ha ucuzun ucuzu da olabiliyor,bu da borsanın hem iyi yönü hem kötü yanı, az bişi kumarbaz ruhlu olacaksın.Sen de ben o kumaşı göremiyorum.Alınma ama sen para kazansan da senden borsacı olmaz.Borsacı adam kaybı da tolere etmeyi bilecek,sen de bu tolerans sıfır.Paranı yirmibeşe katlamışın,bu kağıtda da kardasın,hala ağlıyorsun hala ağlıyorsun.Zararda arkadaşlar vardır,ayıp olmuyor mu sence.
Bu arada Algyo’yu ben en çok Gsdho’nun denizcilik iş koluna benzetiyorum. Algyo klasik Gyo değildir, varlıkları dolar bazlı değerlenir ve dolar üzerinden kira alır. Bunun dışında neredeyse faaliyeti yoktur ve dolar zenginidir. Bu nedenlerle de çok düşük risklidir. Gsdho’nun garip tarafı 2021’deki yüksek faaliyet karını fiyatlamamış olması. Algyo’nun önünün açılması aslında bedelsiz ile oldu. Gsdho için konuşmak gerekirse ya 2021 ve 2022’deki denizcilik karının 2021 öncesine göre yüksek olması beklendiğinden ya da Silopi tarzı bir haberle Gsdho’nun önü açılabilir. 2020 sonundaki dolar bazlı zirveden %50’ye yakın düşüş var. Normalde bu hissenin dolar bazlı değerini artırması beklenirdi.
Hah işte tam da bu topiğin ruhuna uygun bir analiz,bir yorum.Bilgi var tahmin var analiz var tek bir laf atma tek bir bel altı vuruş aşağılama yok.Bu analiz için çok teşekkür ederim sn meteor.Aynı şekilde düşünüyorum,bu tarz kağıtlar yıllarca dinamit gibi bekliyor tek ihtiyaçları genelde birinin bir kibrit çakıp fitili ateşlemesi oluyor,yıllarca dinamite bakıyorsun yok yahu bunda hareket falan yok diyorsun sonra bir olay oluyor bir şekilde o fitil ateşleniyor beklenen patlama oluyor.Bu esnada sabır gerekiyor,elbet nominal olarak bazen insan zarar da yazıyor ama ne yapacaksınız borsa böyle bir yer.
Ben 2014-2015’ten 2020 Aralık’a neredeyse full portföy Algyo taşıdım. Kafamın çok rahat olduğu hisseydi. Gsdho’da dıpdıp üstadın dediği gibi biraz da patron konusunda soru işareti var açıkçası. Yani köstek olmuyor dense bile hiç destek de atmıyor. (Mesela Ocak başında denizcilikte kira gelirimiz yıllık bilmem kaç yüz milyon TL diye Kap atsa kolu mu yorulacak. 3. çeyrek bilançosundaki kar marjı ile denizcilik karı için hesap kitap yapardık.) Kesinlikle tek hisse olarak taşıyamam. Ama baktım bilanço fiyatlanmıyor, ay ay alımlarımı yaparım. Bir yerde patlama yapmasını beklerim.
Valla doğruya doğru adamlar navlun düşüşünü bahane edip baskıyı çok rahat kurabiliyorlar.Bu kadar rahat hareket etmeleri kağıdın baya baya toplu olduğuna delalet eder.Bu da hem iyi hem kötü,iyi yanı isterlerse tavan tavan istediklere yere sürerler,kötü yanı da isterlerse yıllarca baskıyı devam ettirirler,elbet umudumuz algyo benzeri bir şey.Kısmet artık ,kısmetimiz varsa daha fazla kazanırız ,kısmette yoksa yapacak bir şey yok.Benim borsaya ayırdığım paranın hepsi bunda,doholleri de son furyada sattım çıktım,bunda kalan lotları satmaya kıyamıyorum,bilançoya kadar beklerim,ama mart sonrası borsa işi sakat komple çıkarım borsadan,global bir dalga bu yıl gelecek gibi duruyor,o dalga geldiğinde önünde kimse duramaz.
Tabi misal bugün hava tatsız ,ama gsdho 2.85 de 6 milyon lot işlemde ,aslında aşağı basmak isteseler basarlar,ama sanırım bu seviye altında yeni yatırımcı maliyet yapsın istemiyorlar,bir dönüş zamanı geldi gibi duruyor.Açıkçası bilançoya doğru 2.60 falan basarlarsa ben yeni alım yaparım ya herro ya merro derim.Baskı falan tamam da o kadar da değil.850 milyon yıllık kar misal 1.1 milyar civarı piyasa değeri ve palavra kar değil denizcilikte yıllık olarak patlama yapmış bir kar artışı falan olursa ben global kriz falan dinlemem bilançoya kadar alıma devam ederim,martdan sonra ise bambaşka bir dünya olacak onu o zaman analiz ederiz,ama genel olarak karamsarım o tarihler tatsız geçecek gibi,tüm borsalara çakabilirler.
Arkadaşlar lütfen kırıcı olmayalım. Borsada çok karamsar olmakta hata, çok iyimser olmakta hatalı olur. Ayrıca Patron sıkıntılı kabul ediyorum. Sizleri yanıltmış olmak istemem, benim araştırmalarıma göre gemilerin günlük kirası 27500 dolardan, navlun endeksinin düşmesine paralel 21000 dolara gerilemiş vaziyette.
27500x8.80(usd)=242000 TL (günlük)
21000x13(usd)= 273000 TL (günlük) yani dolar kuru burada kalsa bile ciro yine harika.
Şirket ile ilgili son birşey yazayım, gsdho piyasa değeri 95 milyon usd den işlem görüyor.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/685395
KAP ta belirtildiği üzere bir gemiyi 22.135.000,00 USD ye almış. Filoda 7 tane gemisi var. Daha bunların dünyadaki fiyat artışlarını göz önüne alırsak değerlemesini düşünemiyorum.
Buralar kalabalık olunca, spek dikkat çekmesin istiyor...
Bence, epey süre susmak lazım...
Söylenecek her şey söylendi bana göre...
Baltıc endeksini de takip etmeyi herkes öğrendi...
Bana,bilançoya kadar elveda...
Polyanna kardeşim senin yaptığın siyasetin bende karşılığı yok:). Yanına yancı çekmeye çalışmanı gülerek karşılıyorum:). Farkındamısın bılmıyorum ama hisse 2.84. Hala analızlerin haklı çıkmış gibi konuşuyorsun utanmadan pes. Gerçi bu ulkede normal
bir durum . Utanması gereken insanlar daha çok bağırıyor:).Son mesajım olacak malum benim senin kadar boş vaktım yok:) . İspanyol paçası modası gibi umarım azalarak bitersin:)
Hadi sizi kırmayayım bende bilançoya kadar yokum:)... Vasiyetimdir Hkm ve Chevron 'a dikkat:) Kendinize iyi bakın...
Dıpdıp boş vaktin yok ha:)))))))))))) Yahu sen bu topiğin bekçisisin bir yere gitmezsin,günlerce yazmadım,defalarca bana laf çarptırtın hem de manasız yere.Daha yeni yazdın kağıdı satsam da gelir yazarırm diye,chevron forumdaşın dediği doğru sende herhamgi bir şekilde parayı yirmibeşe katlayacak borsacılık asla yok,o kısım da karanlık.Sen borsacı falan değilsin,bu topikte de bekçiliğe devam edeceksin.
Neyse madem dıpdıp ve ft 2 yok aha ben de yazıyorum ben de bu iki forumdaş yazmazsa bana atfen yazı olmazsa bilançoya kadar ben de yazmıyacağım.
Bu hissede olan herkes kesinlikle borsadan çok iyi anlıyordur. Bu hissede para kazanamayabiliriz, zarar da edebiliriz ama bu sayfada yazan herkesin borsadan çok iyi getiriler elde ettiğine eminim ve bu gelirleri daha da artacaktır ileride, bundan şüphe duymuyorum. Takip tuşu olsa keşke de sizlerin yazılarını sürekli takip edebilsem. Mutlaka başka hisselerde de karşılaşacağız ileride.
GSDHO patronunu bilmiyorum. Ama kağıtta bir maraz olduğu da aşikar. Bazen sadece yenilgiyi kabul edip gerçekten de önümüzdeki maçlara bakmak gerekiyor. GSDHO için de bilanço ile birlikte "o zaman" geldi diyebiliriz eğer hala bu fiyatlarda takılırsa. En azından ben kendi adıma yenildim deyip başka kağıt arayışı içinde olacağım.
Bu arada Yatırım fonlarının elinde 17.8 milyon lot kaldı. INFO dün ve bugün pek aktif değildi bu fonların malını satmak için. Şu an için belki bu fon da elindeki malı satmak için bir yukarı hareket bekliyordur. Ya da daha az agresif olacaktır satış için bilinmez. Tahtaya baktığımızda ise kilitlenmiş durumda olduğunu görüyoruz. Aşağıda da yukarıda da kalın kalın lotlar var günlerdir olduğu gibi. Ne dolar ne enflasyon ne de başka bir şey ile korelasyon içinde değil. Şubat 14'te VUK bilançosu gelir, ancak çok bir şey ifade etmiyor bize bu vuk bilançosu. SPK bilançosunu ise geçen yıl 11 Mart'ta göndermiş. Bu yıl da konsolide bilançolar için son gün 11 Mart. İşin aslı neredeyse daha 2 ay var. Süre uzun. Bekliyoruz bakalım.
bu hissede 10 yılım geçti eger sabırlıysanız kazanırsınız ,şu an elimde yok ama takip ediyorum sadece şu sıkıntı var bence 3,le 4 arasında sattıklarını almadan biraz zor,çünkü ara ara başlıga bakıyorum takip eden çok.
Dolar bazlı grafik. Hemen hemen Naci Ağbal düşüşündeki seviyelere geldik. 17-20 Aralık’ta yaşanan ekstrem hareketler nedeniyle görülen dolar bazlı dip seviyelerin de altındayız.
https://tr.tradingview.com/chart/?symbol=GSDHO%2FUSDTRY
Dolar bazlı 25-26 cent seviyelerinden satıp çıktım ve dolara geçtim. Genel olarak Türk borsasından çıktım esasen GSDHO özelinde değil. THYAO hariç diğer tüm hisseler çıkış yaptığım seviyeleri bir daha görmedi. GSDHO özelinde fiyatlamada sıkıntı görmüyorum, Handysize ve Supramax yıl içinde şu anki seviyeleri ne zaman görmüş diye bakın, o zamanlarda hisse fiyatının dolar bazında bu seviyeler civarında olduğunu göreceksiniz. En azından 2021 Nisan'dan bu yana kendi içinde tutarlı bir fiyatlaması var. Fonlar ve yabancılar modele oturtmuş navlun fiyatlarına göre fiyat belirliyorlar ve ona göre alım-satım yapıyorlar. Kur değerlemesinden gelecek kârı FK hesabına katıp FK şöyle düşük böyle düşük demenin alemi yok. Bin kere söylendi burada ama nafile :(
Son kez anlatıyorum, 100 bin TL sermaye ile şirket kuralım ve parayı 1 TL kurdan dolara çevirmiş olarak banka hesabında dursun yani 100 Bin $ var şirketin hesabında. Borsada da ortalama FK 5 olsun. Dönem içinde dolar %100 değer kazandı ve 2 TL'ye geldi diyelim. 100 Bin tl vergi öncesi kar açıklarız, 25K TL vergi veririz, 75K TL net kâr açıklarız. 25K TL vergi ödemek için 12.500$ satarız. Hesaptaki paramız 87.5K $'a düşer. Baştaki sermayeden bile yedik ama sizin süper hesabınıza göre şirketin FK en az 5 olması gerektiği için şirkete 375K değer biçersiniz. Halbuki şirket dolar bazında değer bile kaybetti vergiden dolayı. Banka hesabında sadece 175K TL değerinde dolar olan şirkete 375K TL değer biçtiniz bravoo size
Benim gordugum info 10milyondan fazla lotu 3-3,05 araliginda satti.. peki tecrubeli olanlar cevaplarsa sevinirim.. normalde 3 milyon lot satinca 15 kademe dusen kagit 10Milyon InFo ve 3M BGC toplam 13M Lot satis yapiyor ama dusmeden 3.05 bile yakiyor tahta.. kafamda deli sorular.. satis gercek satis mi? Oralardan bu lotlar nasil karsilandi da gsd + bile kapatti.. Sonrasida 3lirayi kirdilar ve buralara kadar bastilar.. AKD De yine hergun Info satista... Tahtada ozellikle işbank hareketleri dikkate deger... Gsd en acimasiz selale dususu seven tahtaciya sahip.. ama kafamdaki celiskiler ve yazamadiklarim beni kagida dahada bagliyor.. Bol sans.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gönderiyi 31 Mart'ta alıntılmak için yazıyorum. O zamana kadar bu forumda pek yazmamak en iyisi gibi. Bakalım aşağıdaki veriler ile 31 Mart'a kadar Gsdho'dan dolar bazlı kazanabilecek miyiz? Gerçi patron bile muhtemelen dolar bazlı zarardadır ama umut, fakirin ekmeği.
1. Gsdho şu anda 0.2 dolarla Naci Ağbal düşüşü seviyelerinde.
2. Handysize ve Supramax endeksleri 2021 yılı 1. yarısındaki ortalamalarının üzerinde ve bu endekslerdeki düşüşün mevsimsel etkilerden kaynaklandığı uzmanlarca söyleniyor. Ayrıca 2022'de navlun fiyatlarının 2021'e oranla düşeceği ama 2021 öncesine göre yüksek seviyelerde olacağı da yine uzmanlarca söylenmişti.
2. 2021 yılının ilk 6 ayında denizcilik karı yaklaşık 10 milyon dolardı. 2022'de ortalama navlun fiyatları 2021'in 1. yarısındaki ortalamalarda olsa denizcilikten 20 milyon dolar net kar gelir.
3. Finans iş kolundan da 5-10 milyon dolarlık net kar gelse faaliyetlerden 25-30 milyon dolarlık kar gelmiş olur. Böylece kambiyo karını falan hiç dikkate almadan mevcut fiyatla F/K 3-3.6 olur. 2021 özelinde faaliyetlerden toplamda 35-40 milyon dolar kar bekliyorum. Bu da yine kambiyo karını dikkate almadan mevcut fiyatla 2.25-2.6 F/K'ya karşı gelir. (BGC'nin analizine göre 2022 yılı net kar beklentisiyle Bist100'ün prospektif F/K'sı şu an için 5 civarı iken yıl sonunda 7 civarı olması bekleniyormuş.)
Firma değeri bölü favök oranı ya da net aktif değer iskontosu hesaplayabilecek bir forumdaş varsa forumda paylaşsa güzel olurdu. Gerçi bu iş aracı kurumların işi ama onlar da Gsdho ile hiç ilgilenmiyorlar galiba. İşin ilginci yatırım fonları da bu hisseyi alıyorlar/satıyorlar. En azından bu fonlarla ilişkili aracı kurumlar Gsdho ile ilgili araştırma raporu yayınlamalılardı bence.
Ben kendi adıma kambiyo karı ile veya silopi elektrik ortaklığı ile ilgilenmiyorum.Sadece Gemi, Banka ve Faktoring iş kollarından elde ettiği kara bakıyorum.Tahminime göre navlunlar bu ortalamalarla kalırsa 2022 karı minimum 400 milyon olur.Şu anda şirket bana göre 1,1 milyar tl den işlem görüyor(şirketin elindeki 45 milyon lotu saymıyorum).Pozitif risklerin negatif risklerden daha fazla olduğu aşikar(bdi yükselmesi veya dolar kuru artışı).
file:///C:/Users/User/OneDrive/Masa%C3%BCst%C3%BC/Hedge%20ve%20Pozisyon%20-%2003_12_2021.pdf
Adamlar hazırlamışlar kur farkı 413 milyon diye bunu yok sayamazsınız, yukarıda yazılanları okuduğumda 30 milyon dolar civarı favök bekleniyor, sonuç 800 milyon kar. rakkamlar bunu söylüyor bilmediğimiz birşey yoksa.
Borsada niye bu durumdayız. dohol,gözde vs. de bizim durumdalar bazı kağıtlarda kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. ağa düşen olursada topluyorlar.
Bugün ve dünkü INFO satışlarını da süregeldiği gibi yatırım fonları yapıyorsa, elinde kaldı 13 milyon kadar.
Bunun 5 milyonu zaten bu fon tahtaya girmeden önce vardı. Onu bu işten ayrı tutarsak son 8 milyon lot diye düşünüyorum.
Sevgili ortaklar,
Olumlu-olumsuz tüm yorumlara saygılıyız ve çok şey öğreniyoruz.Uygun zamanlarda devamı diler,INFO nun satışlarını çalı dibinden izlediğimizi belirtir,giriş yaptığımızda birlikte hedeflerimize ulaşmayı dilerim.
.
Syg
Oooo Sn. GSELMAN
.. siz beni hatirlamaZsiniz lakin 2019da adnacta ayni zamanlarda yatirim yamistik ozamandan mesajlasmamiz dahi halen mesaj kutumda.. Saygilar.. Sevgiler... Gaddar tahtalarda denk gelmekte kader :)SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hersey yemyesil . Nasıl baskılıyolarsa yerinden kıpırdamıyor.
Kutmanin kuzeni bununda sahibi
Info hep satiyor
Neyi nicin sattigini bilen varsa
Yazabilirse bizde anlariz durumuSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.