Sayfa 72/426 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon
Arama sonucu : 3401 madde; 569 - 576 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

Yahu elbet ben vardım ilk burada,kağıdı 2.05 de bura dutlukken keşfettim,alımlara başladım 2.10 da da aldım kağıdı 1.82 ye bastı gene aldım,o ara her seviyeden aldım.Ben bu topiği bilgi paylaşım yeri olarak kullanıyorum,topik ne kadar canlı olursa o kadar iyi,herkes yazdı denizcilik konusunu öğrendim navlun konusunu öğrendim,şirketle ilgili pek çok bilanço olayını öğrendim,ben senin gibi ona buna giydireyim diye topiğe yazmıyorum.Boş boş bir sürü laf ona buna sataşma bunun kime ne faydası var.Geçen dedin bir tane şirket bul buna benzer dedin,bak orda da şirketi buldum sana gösterdim.Bak bir şey öğrendin,bunun gibi şirketler olabliliyormuş,yıllarca baskı gören kaliteli olup da baskıdan kurtulabilen coşan kağıtlar da olabiliyormuş.Bu eğitimi burda aldın egonu baskılasan pek çok şey öğrenirsin de neyse.

Yahu bu rasyolara sahip şirketin sahibi bir de yatırımcı dostu olsa düzenli temettü falan verse bu ekmeği sana yedirirler mi,elbet bir sıkıntısı var ki fiyat buralarda.Bizim umudumuz, algyo gibi ucuzluğun öyle ayyuka çıktığı durumlarda baskı kalkıyor kağıt patlayabiliyor,o tarz bir iş bunda da olur mu tarzında.

3. Gsdho ile doğrudan ilgisi yok ama borsamızın genel durumuyla ilgili bilgiler var. Mevcut durumda prospektif olara 5 F/K civarı ve endeksin 1 yıl içinde 7 F/K’ya yükselmesi yani yaklaşık %40 getiri getirmesi bekleniyor.

https://twitter.com/foreksturkey/sta...924943362?s=21

Rasyolardan anlayan bir gavur analisti bizim borsadaki kağtları analiz için getirsek bu kağıda inanamaz.Döner döner gene kontrol eder.E bizim derdimiz de bu,navlunlar şubat sonrası mevsimsel düşüşünü bitirirse bundaki ucuzluk ayyuka çıkacak,artık bir aşamadan sonra baskı dikiş tutmuyor,bu algyo da oldu,belki bunda da olur.Yoksa borsa yatırımcılığı başka faiz yatırımcılığı,emlak yatırımcılığı başka.Burda sana çok değerli bir malı bedava fiyata verebiliyorlar,ha ucuzun ucuzu da olabiliyor,bu da borsanın hem iyi yönü hem kötü yanı, az bişi kumarbaz ruhlu olacaksın.Sen de ben o kumaşı göremiyorum.Alınma ama sen para kazansan da senden borsacı olmaz.Borsacı adam kaybı da tolere etmeyi bilecek,sen de bu tolerans sıfır.Paranı yirmibeşe katlamışın,bu kağıtda da kardasın,hala ağlıyorsun hala ağlıyorsun.Zararda arkadaşlar vardır,ayıp olmuyor mu sence.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yahu bu rasyolara sahip şirketin sahibi bir de yatırımcı dostu olsa düzenli temettü falan verse bu ekmeği sana yedirirler mi,elbet bir sıkıntısı var ki fiyat buralarda.Bizim umudumuz, algyo gibi ucuzluğun öyle ayyuka çıktığı durumlarda baskı kalkıyor kağıt patlayabiliyor,o tarz bir iş bunda da olur mu tarzında.
    Bu arada Algyo’yu ben en çok Gsdho’nun denizcilik iş koluna benzetiyorum. Algyo klasik Gyo değildir, varlıkları dolar bazlı değerlenir ve dolar üzerinden kira alır. Bunun dışında neredeyse faaliyeti yoktur ve dolar zenginidir. Bu nedenlerle de çok düşük risklidir. Gsdho’nun garip tarafı 2021’deki yüksek faaliyet karını fiyatlamamış olması. Algyo’nun önünün açılması aslında bedelsiz ile oldu. Gsdho için konuşmak gerekirse ya 2021 ve 2022’deki denizcilik karının 2021 öncesine göre yüksek olması beklendiğinden ya da Silopi tarzı bir haberle Gsdho’nun önü açılabilir. 2020 sonundaki dolar bazlı zirveden %50’ye yakın düşüş var. Normalde bu hissenin dolar bazlı değerini artırması beklenirdi.

Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Bu arada Algyo’yu ben en çok Gsdho’ya benzetiyorum. Algyo klasik Gyo değildir, varlıkları dolar bazlı değerlenir ve dolar üzerinden kira alır. Gsdho’nun garip tarafı 2021’deki yüksek faaliyet karını fiyatlamamış olması. Algyo’nun önünün açılması aslında bedelsiz ile oldu. Gsdho için konuşmak gerekirse ya 2021 ve 2022’deki denizcilik karının 2021 öncesine göre yüksek olması beklendiğinden ya da Silopi tarzı bir haberle Gsdho’nun önünün açılabilir. 2020 sonundaki dolar bazlı zirveden %50’ye yakın düşüş var. Normalde bu hissenin dolar bazlı değerini artırması beklenirdi.
    Hah işte tam da bu topiğin ruhuna uygun bir analiz,bir yorum.Bilgi var tahmin var analiz var tek bir laf atma tek bir bel altı vuruş aşağılama yok.Bu analiz için çok teşekkür ederim sn meteor.Aynı şekilde düşünüyorum,bu tarz kağıtlar yıllarca dinamit gibi bekliyor tek ihtiyaçları genelde birinin bir kibrit çakıp fitili ateşlemesi oluyor,yıllarca dinamite bakıyorsun yok yahu bunda hareket falan yok diyorsun sonra bir olay oluyor bir şekilde o fitil ateşleniyor beklenen patlama oluyor.Bu esnada sabır gerekiyor,elbet nominal olarak bazen insan zarar da yazıyor ama ne yapacaksınız borsa böyle bir yer.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Hah işte tam da bu topiğin ruhuna uygun bir analiz,bir yorum.Bilgi var tahmin var analiz var tek bir laf atma tek bir bel altı vuruş aşağılama yok.Bu analiz için çok teşekkür ederim sn meteor.Aynı şekilde düşünüyorum,bu tarz kağıtlar yıllarca dinamit gibi bekliyor tek ihtiyaçları genelde birinin bir kibrit çakıp fitili ateşlemesi oluyor,yıllarca dinamite bakıyorsun yok yahu bunda hareket falan yok diyorsun sonra bir olay oluyor bir şekilde o fitil ateşleniyor beklenen patlama oluyor.Bu esnada sabır gerekiyor,elbet nominal olarak bazen insan zarar da yazıyor ama ne yapacaksınız borsa böyle bir yer.
    Ben 2014-2015’ten 2020 Aralık’a neredeyse full portföy Algyo taşıdım. Kafamın çok rahat olduğu hisseydi. Gsdho’da dıpdıp üstadın dediği gibi biraz da patron konusunda soru işareti var açıkçası. Yani köstek olmuyor dense bile hiç destek de atmıyor. (Mesela Ocak başında denizcilikte kira gelirimiz yıllık bilmem kaç yüz milyon TL diye Kap atsa kolu mu yorulacak. 3. çeyrek bilançosundaki kar marjı ile denizcilik karı için hesap kitap yapardık.) Kesinlikle tek hisse olarak taşıyamam. Ama baktım bilanço fiyatlanmıyor, ay ay alımlarımı yaparım. Bir yerde patlama yapmasını beklerim.
    Son düzenleme : meteor78; 18-01-2022 saat: 14:09.

Valla doğruya doğru adamlar navlun düşüşünü bahane edip baskıyı çok rahat kurabiliyorlar.Bu kadar rahat hareket etmeleri kağıdın baya baya toplu olduğuna delalet eder.Bu da hem iyi hem kötü,iyi yanı isterlerse tavan tavan istediklere yere sürerler,kötü yanı da isterlerse yıllarca baskıyı devam ettirirler,elbet umudumuz algyo benzeri bir şey.Kısmet artık ,kısmetimiz varsa daha fazla kazanırız ,kısmette yoksa yapacak bir şey yok.Benim borsaya ayırdığım paranın hepsi bunda,doholleri de son furyada sattım çıktım,bunda kalan lotları satmaya kıyamıyorum,bilançoya kadar beklerim,ama mart sonrası borsa işi sakat komple çıkarım borsadan,global bir dalga bu yıl gelecek gibi duruyor,o dalga geldiğinde önünde kimse duramaz.

Sayfa 72/426 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •