Is o asamaya geldi mi her sey bitti demektir...
Kendi kendinin ipini cekmek olur bu..
Syg,
Markette kasada kavgalar olyor.
Millet raf fiyatıyla alıyor kasaya gelince zamlı fiyat geçiyor fişe.
Kasiyerler yalvar yakar olup valla etiket değiştirmeye yetişemiyoruz diyorlar.
Vay vay değişim hızına bakın.
dini diyaneti en iyi bilenlerden biri de şeytan dır.
adamın kovulduğu cennete girmek için çırpınıyor insanoğlu.
Atilan ürünlerin maliyetini de düşersek amme hizmeti yapıyorlar herhalde :kmk:
ÜFE den TÜFE ye hızlı geçiş var.!!
Yakında 3 haneli hiperenflasyonlu rakamlar
Konuşulacak.!!
Üretim tüketim zinciri darbeyi yiyecek.!!
https://www.cumhuriyet.com.tr/tarim/...olacak-1891907
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Sizce faizler 2022 de artacakmi?mevduat 30-40 a gidermi?
Mehmet simsek e teklif gitmis.ama ozerk mb olursa falan demis.
Bu başlık miladını doldurmuş.!!
Ortada TL mevduat pul olunca.!!
En uygun.!!!
bu başlık için.!!
Ver yansın.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Dolar başlığına bekleriz.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
(discount marketler haricinde) tüm marketler,mal tedarikçilerinden aylık ciro primi,kota primi,yıldönümü vs vs adı altında cirodan %prim keserler+anlaşılan vadede parayı ödemezler buna ilave hakedişinde kesintili gelir.Mal tedarikçiside butün bunları toplar normal piyasa fiyatı ile oluşturduğu liste fiyatına %20-25 üzerine geçirir.Markette bu şişmiş listenin üzerine kar marjını geçirir ve rafa koyar. bu saadet zinciri uzun yıllardır böyle çalışır.olan nihai tüketiciye kitleme şeklinde sürer gider...
Bugün Bim de de vardı elinde dedektör gibi bir cihaz iki eleman dıt.dıt hep bir seyler yapıyorlardı alelaceleRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
............
2. Pudra şekeri vakası çıkmış
Kuşlu sitede #yozgat video var
Küçük ekonomistler ülkesi https://www.dunya.com/ekonomi/hic-bi...-haberi-642501
KAJU sevenlere tavsiyemdir
Peyman almaya gittim ama yoktu
Gözüme bu çarptı kasada, deneyeyim dedim
Odun ateşinde, Zarında Kavrulmuş Kaju
Bu kadar iri, kalibresi yüksek, 1. Sınıf kaju yememiştim
Biraz abartarak söylüyorum nerdeyse baby mandalina tanesi gibi
Mutlaka bir şans verin derim
https://www.macrocenter.com.tr/astro...120-g-p-7b4935
https://i.hizliresim.com/bgc972y.jpeg
kediler sokakta yasarlar.dogal ortami disarisidir.5 yildir kedilerle gecti hayatim.onlari anlamakla.sadece yem vermeli.ve sogukta barinacaklari kulube koymaliyiz disariya.
Ek 27987
gönlünden geçen faiz 15
tahvil 22
tl sahibine verdiğin 15-16
enflasyon 50
Merhaba ,tavsiye edebileceğiniz , avantajları diğer bankalara göre kayda değer olarak fazla olacak özel bankacılık var mı ?Ağırlıklı olarak fon portföyü olacak olsa da , duruma göre diğer yatırım enstrümanları için de kullanılacak
Her birisi icin sart ayri...
Internet sitelerine gir bak bakalim..
Ayrica her ozel bankacilik ayni degil.
Bazi bankalar eurobond isinde iyi, bazilar fon isinde bazilari, yurtdisi islemlerde..
En onemlisi de musteri temsilcisi...
Iyi bir musteri temsilcisi her sey demektir..
Syg,
Riskli islere sakin girmeyin dcd gibi.ozel bankacılık ta sizi avlarlar.
Sayın dudu,
Mümkün mertebe, cevizi KABUKLU alıp kendiniz kırmanız daha iyi
Zorunlu olmadıkça soyulmuş iç ceviz almamak lazım.
Pazarda açıkta kabuklu ceviz bulunabilir ama bazen güzel gözüksün diye beyazlatıcı kullanıyorlar kabuklar güzel dursun diye.
Onun için kaynağı belli ürün tavsiye etmek isterim
* https://www.migros.com.tr/m-life-org...z-kg-p-19ce724
* https://www.macrocenter.com.tr/ceviz...a-kg-p-19ce73f
* https://www.migros.com.tr/ceviz-kg-p-19ce720
Dudu bey merhaba , forumu sessiz takip edenlerdendim , burayı , dövizde yükseliş kaçınılmazı ve yatırım fonları kısmını.Hemen hemen yazan herkesi nerdeyse tanır gibi oldum. Yazılarını ilgiyle okuduğum insanlar var. Ben aslında hangi bankahangi türde iyidir derdinde değilim. Benim derdim hali hazırda aynı işlemleri yaparken , ilave avantaj kazanma. Kendi portföyümü kendim idare ederim , hatta gölge etmesinler daha iyi. Ağırlıklı olarak tl portföyümü aktaracağım ve ağırlıklı olarak fon işlemleri olacak. İlave eurobond düşünmüyorum , dövizle ilgili de riskli hiçbir işlem yapmama sözüm var kendime, kafama yatarsa belki küçük miktar dövizle alakalı fon olabilir. Çok önceden teb in yıldız bankacılığındaydım , hiçbir ekstrası yoktu. Denizbank , odea, akbank falan ilave hiçbir fayda sağlamıyor.Eurobond portföyümden dolayı Hsbc premier içerisindeyim .Hsbcnin hem kredi kartı avantajlarından, hem yurtdışına çıkışlarda lounge ından çok fayda sağladım. Malum hastalık durumundan dolayı lounge meselesi de artık yalan oldu. İlave bir banka düşünüyorum, rutin olarak portföyümden hem kazanmaya devam edeyim , hem bankadan ekstra bir şeyler alayım derdindeyim.Kazançlar azalırken , ilave bir şeyler olması insanın hoşuna gidiyor
Şu an TR de herkesin sorduğu iki soru var...
1- Dolar nereye kadar gidebilir?
2-Daha önce en az 2 kez yaşandığı üzere faiz düşürme fantazisi ile TL nin devalüesi ile sonuçlanan kur ataklarından birisini yaşadığımız dönemde tekrar MECBUREN bir OKKALI FAİZ ARTIŞI yaşanır mı? Yaşanırsa dolar kuru 14 lerden 10 lara gerileyebilir mi?
Bu iki soruya yanıt bulunamadığından ülkede koca bir BELİRSİZLİK var. Bu ise Bakan değiştirmekle, laf salatası ile değişmiyor. Piyasa aksiyon bekliyor.
Bu sorulara bağlı MB nın elindeki baruta ilişkin spekülasyonlar da yapılmakta...
Biz BAE nin 10 milyarlık vaadlerine MUHTAÇSAK durum çok mu KÖTÜ?
İnsanlar DEĞERSİZLEŞTİRİLMİŞ TL den kurtulmak için emlağa, dövize, altına adeta hücum ederken iç piyasadaki mal ve hizmetlerde fiyatlama sıkıntısı had safhada....
BU ortamda herkes Hazine ve MB dan laf yerine aksiyon beklerken TV deki yorumcular dolar için 15-16 yı kısa vadede beklediklerini açıklıyor..
Bu ortamda Halk kuru gıda, WC kağıdı vs. stoklarken dolara bağlı mal satan esnaf ta malını satmak istemiyor haliyle...
Biz de TL nin gün be gün erimesini ÇARESİZLİK içinde seyrediyoruz...
Bu iki sorunun cevabını MB verebiliyor mu?
1990 lardan beri devajü gibi tekrar tekrar yaşadığımız DEVALÜASYON ile HALKIN emeğini çalarak YOKSULLAŞTIRILMASI sonuçlanan faiz düşürme fantezisine nedense hep KASA BOŞALTILDIĞINDA başvuruluyor....
Hükümetler, bütçeyi bir saadet zinciri olarak gördükleri için tekrar seçilebilmek için (popülist yollara başvurarak) gelir gider dengesini onarılmaz şekilde bozuyorlar. Para bitince de karşılığı olmayan para basmalar ve kaçınılmaz devalüasyon....
Bu TR deki krizlerin ortak nedeni...
Ancak bu kez mevduatların yüzde 63 ü döviz cinsinden olduğu için krizden varlıklı kesim etkilenmiyor.
Yabancılar ise bunu çok önceden gördüklerinde zaten çıkmışlardı ve hiç etkilenmediler.
Yani ihale sadece birikimi olmayanlara yıkılmış görünüyor.
Böyle değildi, her ithal ürün gibi dövizin artışı vurdu.
Açık kaju riskli ürün, kabuklu değil, yurtdışından geliyor, üstüne toz, kir, pislik ne bulaştığı belli değil. Kabuklu olmayan kuruyemişlerden bir de açıkta paketsiz satılıyorsa çok huylanıyorum. Genelde içinde böcek larvası/yumurtası da oluyor, evde durduğu yerde böcekleniyor. Uzun süredir bu şekilde kuruyemişçiden açık ürün almıyorum.
Kajuyu çok severim. Ben yaz sonunda 5 kilo kadar alırım, suyla iyice yıkayıp yüzeyindeki kirlerden ve fazla nişastadan arındırırım, daha sonra kapalı balkonda güneş altında bir iki gün kurutup kavanozlara doldurup buzdolabında saklarım, yıl boyu tüketiriz, böyle yıkayıp iyice kurutunca hem temiz hem de gevrek ve lezzetli oluyor. Bahsettiğim çiğ kaju bu arada.
İnternetten alıyordum, kilosu 100-110 falandı, şimdi 220 olmuş. 5 kilosu 1090 lira. Muhtemelen almam artık, yer fıstığına talim..
Damağına düşkünlere de bir iki ipucu vereyim:
Kuruyemiş alırken lezzet için vakum paketli ya da modifiye atmosfer (oksijensiz, azot altında) altında paketlenmiş olanları tercih edin. Büyük paket yerine küçük paketlerde alıp kullanılacağı zaman açıp bitirmek de iyi bir yol, havayla teması en aza iner. Açılmış bitiremediğiniz kuruyemişi de en az hava alacak şekilde depolayın. Bunlar çok yağlı gıdalardır ve yağlar sıcakta, ışıkta, nem, oksijen varlığında oksidasyon, interesterifikasyon/transesterifikasyon, hidroliz gibi tepkimelere girer ve tadı değişir, bayatlar, acılaşır, lezzeti kötüleşir. Su içermediklerinden biyolojik bozulma olmaz ama yazdığım şekilde kimyasal bozulmaya uğrar, pek zararlı sayılmaz ama lezzeti azalır.
3 aralık itibarı ile 3.6 TRİLYON TL ile (sanal-gerçek) 266 MİLYAR dolar mevduat sahibi gerçek ve tüzel kişiler bu iki sorunun cevabını bekliyor...
Bu iş deneme-yanılma yöntemi ile olmaz...
Aparman yönetmiyorsunuz...
84 milyonun kaderi ile KUMAR OYNUYORSUNUZ...
BİR YERDE BELİRSİZLİK VARSA ÇÖKÜŞ KAÇINILMAZ OLUR...
Bu degerli bilgiler icin cok tskler..
Badem, ceviz, kabak cekirdegi tuketiyorum ilac niyetine, kalorileri cok oldugu icin fazla yiyemiyorum.
Syg,
Cumhurbaşkanının din değiştirerek Hristiyan olma ve bunu televizyonlarda tüm halka ilan etme ihtimali , IMF ile anlaşma ihtimalinden fazladır.
NOT: Din değiştirme gibi bir olasılık olduğundan değil sadece bu düşük ihtimalin ne denli düşük olduğunu belirtmek için böyle bir benzetme kullandım.
Aynen imf ile rte nin adini ayni cumlede kullanan kanali bile kapatir bu adam .
Faiz artisi yapmadan kac ay dayanabilirler ben onu merak ediyorum .selcuk iyice uçmuş 30 diyor 15te bile ticaret biter kim kime ne saticak .
Adet sınırı olmadan 10bin tlye kadarki işlemleri ücretsiz sonradan taksitlendirebilme özelliği hoşuma gidiyor. Üye olmayan yerlerde , taksitte vade farkı uygulayan yerlerde sürekli kullanıyorum. Şu an için durdurdular galiba , ama İstanbul havalimanı öncesi yurtdışı çıkışlarında lounge ı hep kullanırdım. 4 yıldır hemen hemen her ay 300tl harcamaya 15tl puan veriyor. Önceden 12 adet civarıydı işlem sayısı , şu an 7ye indirdiler. Tabi çoğumuz için artık rakamlar ufacık. Ama herhangi bir vergi , fatura , sigorta ödemesi dahi ,üye işyeri şartı olma derdi olmadan sektör kısıtlaması olmadan herhangi bir ödeme sayılıyor , zaten her halukarda ödüyoruz . Bu ufacık şeyler dahi benim hoşuma gidiyor , cebimden para çıkışını yavaşlattığı için. Kartınız premier miles ise hafta sonları internet harcamalarına %20 indirim , restorantlarda %20 indirim, yurtdışı otel ve restorantlarda sürekli %10 indirim var. Bu seneye kadar kişiye özel kampanyaları da fazlaydı ama gitgide azaldı, doğum gününde %50 indirim , size özel taksitli yapacağınız işleme şu kadar puan vb...Dediğiniz gibi internette kullanılmıyor puanlar ancak , fiziki poslarda cardfinans puanı kullanılan her yerde kullanılabiliyor. Ben çoğunlukla Bp , Lcw ve carrefourlarda kullanıyorum sıkıntısız. Ayrıca boyner , watson benzeri firmalarda cardfinans kampanya yaptığında dipnotlarda belirtiliyorsa hsbc kartlar da dahil oluyor genelde tabi premiere has bir özellik değil bu . Şu an diğer bankaları da araştırıyorum biraz da , özel bankacılık hizmeti sadece adında geçiyor gibi. Eskiden exclusive olan finansbank , şimdi first private gibi birşey olmuş, tebde falan işe yarar bir şey bulamadım henüz . Daha doğrusu avantaj sağladıkları pek bir şey yok gibi ortalıkta , havalimanlarında lounge , yüksek limitli kredi kartı falan standardlaşmış
Ben miles program uyeligi almadim esktra para odememek icin.
Almali miydim acaba?
Syg,