Sayfa 74/1019 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 585 - 592 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by cihangirkonya Yazıyı Oku
    Merhaba ,tavsiye edebileceğiniz , avantajları diğer bankalara göre kayda değer olarak fazla olacak özel bankacılık var mı ?Ağırlıklı olarak fon portföyü olacak olsa da , duruma göre diğer yatırım enstrümanları için de kullanılacak
    Her birisi icin sart ayri...

Internet sitelerine gir bak bakalim..

Ayrica her ozel bankacilik ayni degil.

Bazi bankalar eurobond isinde iyi, bazilar fon isinde bazilari, yurtdisi islemlerde..

En onemlisi de musteri temsilcisi...

Iyi bir musteri temsilcisi her sey demektir..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Riskli islere sakin girmeyin dcd gibi.ozel bankacılık ta sizi avlarlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    KAJU sevenlere tavsiyemdir

Peyman almaya gittim ama yoktu

Gözüme bu çarptı kasada, deneyeyim dedim

Odun ateşinde, Zarında Kavrulmuş Kaju

Bu kadar iri, kalibresi yüksek, 1. Sınıf kaju yememiştim

Biraz abartarak söylüyorum nerdeyse baby mandalina tanesi gibi

Mutlaka bir şans verin derim

https://www.macrocenter.com.tr/astro...120-g-p-7b4935

Ben her gun 1-2 ceviz 2 de badem yemeye gayret ediyorum..

F/P iyi olan ceviz nereden alinir onu da bir arastirir misin benim icin??

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben her gun 1-2 ceviz 2 de badem yemeye gayret ediyorum..

F/P iyi olan ceviz nereden alinir onu da bir arastirir misin benim icin??

Syg,
    Sayın dudu,

Mümkün mertebe, cevizi KABUKLU alıp kendiniz kırmanız daha iyi

Zorunlu olmadıkça soyulmuş iç ceviz almamak lazım.

Pazarda açıkta kabuklu ceviz bulunabilir ama bazen güzel gözüksün diye beyazlatıcı kullanıyorlar kabuklar güzel dursun diye.

Onun için kaynağı belli ürün tavsiye etmek isterim

* https://www.migros.com.tr/m-life-org...z-kg-p-19ce724
    * https://www.macrocenter.com.tr/ceviz...a-kg-p-19ce73f
    * https://www.migros.com.tr/ceviz-kg-p-19ce720

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Her birisi icin sart ayri...

Internet sitelerine gir bak bakalim..

Ayrica her ozel bankacilik ayni degil.

Bazi bankalar eurobond isinde iyi, bazilar fon isinde bazilari, yurtdisi islemlerde..

En onemlisi de musteri temsilcisi...

Iyi bir musteri temsilcisi her sey demektir..

Syg,
    Dudu bey merhaba , forumu sessiz takip edenlerdendim , burayı , dövizde yükseliş kaçınılmazı ve yatırım fonları kısmını.Hemen hemen yazan herkesi nerdeyse tanır gibi oldum. Yazılarını ilgiyle okuduğum insanlar var. Ben aslında hangi bankahangi türde iyidir derdinde değilim. Benim derdim hali hazırda aynı işlemleri yaparken , ilave avantaj kazanma. Kendi portföyümü kendim idare ederim , hatta gölge etmesinler daha iyi. Ağırlıklı olarak tl portföyümü aktaracağım ve ağırlıklı olarak fon işlemleri olacak. İlave eurobond düşünmüyorum , dövizle ilgili de riskli hiçbir işlem yapmama sözüm var kendime, kafama yatarsa belki küçük miktar dövizle alakalı fon olabilir. Çok önceden teb in yıldız bankacılığındaydım , hiçbir ekstrası yoktu. Denizbank , odea, akbank falan ilave hiçbir fayda sağlamıyor.Eurobond portföyümden dolayı Hsbc premier içerisindeyim .Hsbcnin hem kredi kartı avantajlarından, hem yurtdışına çıkışlarda lounge ından çok fayda sağladım. Malum hastalık durumundan dolayı lounge meselesi de artık yalan oldu. İlave bir banka düşünüyorum, rutin olarak portföyümden hem kazanmaya devam edeyim , hem bankadan ekstra bir şeyler alayım derdindeyim.Kazançlar azalırken , ilave bir şeyler olması insanın hoşuna gidiyor

6. Şu an TR de herkesin sorduğu iki soru var...

1- Dolar nereye kadar gidebilir?

2-Daha önce en az 2 kez yaşandığı üzere faiz düşürme fantazisi ile TL nin devalüesi ile sonuçlanan kur ataklarından birisini yaşadığımız dönemde tekrar MECBUREN bir OKKALI FAİZ ARTIŞI yaşanır mı? Yaşanırsa dolar kuru 14 lerden 10 lara gerileyebilir mi?

Bu iki soruya yanıt bulunamadığından ülkede koca bir BELİRSİZLİK var. Bu ise Bakan değiştirmekle, laf salatası ile değişmiyor. Piyasa aksiyon bekliyor.

Bu sorulara bağlı MB nın elindeki baruta ilişkin spekülasyonlar da yapılmakta...

Biz BAE nin 10 milyarlık vaadlerine MUHTAÇSAK durum çok mu KÖTÜ?

İnsanlar DEĞERSİZLEŞTİRİLMİŞ TL den kurtulmak için emlağa, dövize, altına adeta hücum ederken iç piyasadaki mal ve hizmetlerde fiyatlama sıkıntısı had safhada....

BU ortamda herkes Hazine ve MB dan laf yerine aksiyon beklerken TV deki yorumcular dolar için 15-16 yı kısa vadede beklediklerini açıklıyor..

Bu ortamda Halk kuru gıda, WC kağıdı vs. stoklarken dolara bağlı mal satan esnaf ta malını satmak istemiyor haliyle...

Biz de TL nin gün be gün erimesini ÇARESİZLİK içinde seyrediyoruz...

Bu iki sorunun cevabını MB verebiliyor mu?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

7. 1990 lardan beri devajü gibi tekrar tekrar yaşadığımız DEVALÜASYON ile HALKIN emeğini çalarak YOKSULLAŞTIRILMASI sonuçlanan faiz düşürme fantezisine nedense hep KASA BOŞALTILDIĞINDA başvuruluyor....

Hükümetler, bütçeyi bir saadet zinciri olarak gördükleri için tekrar seçilebilmek için (popülist yollara başvurarak) gelir gider dengesini onarılmaz şekilde bozuyorlar. Para bitince de karşılığı olmayan para basmalar ve kaçınılmaz devalüasyon....

Bu TR deki krizlerin ortak nedeni...

Ancak bu kez mevduatların yüzde 63 ü döviz cinsinden olduğu için krizden varlıklı kesim etkilenmiyor.

Yabancılar ise bunu çok önceden gördüklerinde zaten çıkmışlardı ve hiç etkilenmediler.

Yani ihale sadece birikimi olmayanlara yıkılmış görünüyor.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Kuruyemişçide kilosu 230 tl
    Zengin kuruyemişi
    Böyle değildi, her ithal ürün gibi dövizin artışı vurdu.
    Açık kaju riskli ürün, kabuklu değil, yurtdışından geliyor, üstüne toz, kir, pislik ne bulaştığı belli değil. Kabuklu olmayan kuruyemişlerden bir de açıkta paketsiz satılıyorsa çok huylanıyorum. Genelde içinde böcek larvası/yumurtası da oluyor, evde durduğu yerde böcekleniyor. Uzun süredir bu şekilde kuruyemişçiden açık ürün almıyorum.
    Kajuyu çok severim. Ben yaz sonunda 5 kilo kadar alırım, suyla iyice yıkayıp yüzeyindeki kirlerden ve fazla nişastadan arındırırım, daha sonra kapalı balkonda güneş altında bir iki gün kurutup kavanozlara doldurup buzdolabında saklarım, yıl boyu tüketiriz, böyle yıkayıp iyice kurutunca hem temiz hem de gevrek ve lezzetli oluyor. Bahsettiğim çiğ kaju bu arada.
    İnternetten alıyordum, kilosu 100-110 falandı, şimdi 220 olmuş. 5 kilosu 1090 lira. Muhtemelen almam artık, yer fıstığına talim..

Damağına düşkünlere de bir iki ipucu vereyim:
    Kuruyemiş alırken lezzet için vakum paketli ya da modifiye atmosfer (oksijensiz, azot altında) altında paketlenmiş olanları tercih edin. Büyük paket yerine küçük paketlerde alıp kullanılacağı zaman açıp bitirmek de iyi bir yol, havayla teması en aza iner. Açılmış bitiremediğiniz kuruyemişi de en az hava alacak şekilde depolayın. Bunlar çok yağlı gıdalardır ve yağlar sıcakta, ışıkta, nem, oksijen varlığında oksidasyon, interesterifikasyon/transesterifikasyon, hidroliz gibi tepkimelere girer ve tadı değişir, bayatlar, acılaşır, lezzeti kötüleşir. Su içermediklerinden biyolojik bozulma olmaz ama yazdığım şekilde kimyasal bozulmaya uğrar, pek zararlı sayılmaz ama lezzeti azalır.

Sayfa 74/1019 İlkİlk ... 2464727374757684124174574 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •