Bist yine -5 de kesti
-
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bist yine -5 de kesti
-
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
re-pie attığım maile telefonla dönüş yaptı, yönetimden kubilay beyle görüştüm, kendisi samimi nazik bir insan, paydaşlarını enflasyondan korumak için cuma günü borsadan çıkıp %25 döviz pozisyonu aldıklarını ama pazartesi akşamı konuşma gelince usd viop akşam seansında kapalı olduğu için şort pozisyon alamadıklarını(viop dolar akşam seansının açılması için bist yönetiminin çalışma yaptığını, o zaman bu tür gelişmelerle daha kolay baş edeceklerini), düşüş sürdükçe dövizi azaltacaklarını ve yükseliş başlarsa artıracaklarını, %22 döviz tutmaya devam ettiklerini, bugün borsada pozisyon almaya başladıklarını, çok tecrübeli bir kadro olmalarına rağmen piyasanın çok kaotik olduğunu, kayıpları kısa sürede telafi etmeyi hedeflediklerini izah etti. hisse.net'i de takip ediyorlarmış. kayıptan dolayı özürünü iletti.
Fon yöneticilerine kızmak hata olur pazartesi günü akşam gelen açıklama ile Forex, tfx gibi ortamlar harici kimse pozisyon alamadı. Sabah saatlerinde zaten iş işten çoktan geçmişti. Büyük bir servet transferi oldu o gece. Altın, Gümüş %30, Dolar, Euro %30, Borsa zirveden %25,0 düştü. Herkes zararda tabi. Hatta yüksek döviz kurundan ev ve araba alanlar bile zararda şu an. Satmak isteseler bile ayni fiyattan satamazlar. Değişken fonlar da hem borsa hem dövizden gol yedi. Normalde birinden biri dengeler zarar daha az gelirdi. Bu sefer katmerli zarar ettiler.
Bugunku oranlara akil ermiyor ustad
Kira fonu -2500 bunu nasil yapti icinde %40 DT var ve dun DT oranlari dustu
Yabanci.yerli,degisken.hisse anlarimda
Kira fonunun bukadar zarar yazmasina
Bisey diyemiyorum.
Full tokatlandik bugun.
Ne olduysa dolarin dusmesiyle oldu
Dolarin dususu pff,kvba,öst haric tum fonlari vurdu.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarihte bist30 un 4 gun arka arkaya taban oldugu nerde gorulmus. Dolarcilari soydular para yetmedi simdi sira bize geldi
Trust hos geldin. Emmi de zararini hesapladi. Tam tamina 141.881 Tl. Biz bunu cikaririz. SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abv bistin...SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emmi de keyif kalmadi. 700k kardan 141.841 tl zarara. Emmi buyuk vurmayi seviyor da hasid di blackboard oldu.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
881 mis ** zarari...SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni ekonomi bakanına göre Türkiye 40 kat büyüyecekmiş.
"cicegi burnunda bakan nebati'nin ongordugu buyume orani. bu hesaba gore kisi basina milli gelir 320.000 dolari yeni ekonomik programin uygulanmasiyla gorecek. ustelik altyapi yatirimlarini tamamlamis turkiye bunu cin ve guney kore'den cok daha kisa surede basaracak."
Bu arada bankalar faizlerini birer puan daha arttırdılar ve bütün bu küçük kıyametin kopmasından önceki seviyelere geldiler gibi.
sen hiç Berkshire ın WARREN ın yazılarını okudun mu ya da bir fikri ifade ederken bir psikiyatristin sayfalarca dolu konuşmasını dinledin mi ? İnsanların canı neşeliyken , sıkkınken falan bunlara göre yazıları şerbetlemem .Tavsiyeni şiddetle reddediyorum bu bir . ikincisi bir şey yazarken fikrimi bütün delikleri kapatarak nasıl ifade etmem gerekiyor ise o şekilde ifade ettim bu da iki. üçüncüsü okumak zorunda değilsin yazdıklarımı. içsel problemlerinin çözümünü başkalarının üzerinden arama
Sutbiyiga ilismeyin borsada kazanamamissa askta kazanmistir. Size ne oluyor...Adam bam bam bam gitsin.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
başkalarını bilmem de ben öyle bir şey istemiyorum. tepe ve dip aranmaz. fonda ekstra bir kar artışı olduğunda , ve bunun nedenleri arasında önde gelen olgu !!! belirsizlik ve yüksek volatilite ise , hızlıca portföyündeki değer kazanmış varlıklardan çıkarsın. kar cebe yaparsın yani.
kim diyor borsada kazanamadıysa diye ... benim canım sıkkın değil orada bahsettiğim başka şey... ayrıca hem Liberian hem de librarian olursa bir kız hem de latinde yaşıyorsa offf ... haftaya miamiden havana'ya powerboatla gidip , disco dans yapacaz gene kızlarla... su çok güzel... buradan fotoları atarım belki kısa bir vidyo
Bak orada paragrafın başına koyu yazı ile ne yazıyor ? ... yani , serbest fon gibi yönetilen esneyebilen fonlarla ilgili diyorum.
Mesela refiye bugün yüzde yedi eksi getirmiş , olabilir . bahsettiğim rpd gibi yönetilen değişken fonlar değil ki.
Serbest fon gibi yönetim kafasına sahip fonları diyorum. eleştirim o fonlara.
Aranızda en az YP endeksli fonla yakalananlardan biriyim, ama içiniz rahatlasın diye ben de yazayım, geçen haftaya göre 90B kardan zarardayım. Geçen hafta 1/3 Likit 1/3 OPL 1/3 altınla girmiştim, kur 15 civarındayken GBC'leri boşaltmıştım. Ama cuma günü birazda borsanın düşüşüne aldanıp, OPL'yi 2/3 yaptım. Ki o esnada bile %10 kardaydım.
Dün oldukça rahattım, OPL'yi hisse oranı %10-15 aralığında olduğu için seçmiştim, açıkçası en fazla -5-6 yazarız diyordum, bu hisse oranına güvenerek ama -12,6 geldi. Beklenti az olunca, daha fazla üzülüyorsunuz ama açıkçası çok daha kötü durumda olan arkadaşları görünce şükrettim. OPL'den kısa zamanda bu farkı çıkaramam ama yılbaşından sonra, biraz da kura bakarak, tekrar riskli fonlara, ya da altına kaydırmayı düşünüyorum. En azından OPL'den GBC'den yiyeceğimden %12 az zarar ettim diye şükrediyorum.
Kısa vadede hiç bir fon yatırım aracından bu zararlarımızı çıkarabileceğimizi sanmıyorum, trade bilgisi olanlarımız BİST'teki oynaklıklardan yararlanabilir gibi geliyor. Onun dışında beklemekten başka yapabilecek bir şey yok. Hakkımızda hayırlısı.
Evet olayi cok net ozetlemissinM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Klibi gonder bence...SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hani tastan sey fiskiriyordu. Ney fiskiyeden su...[emoji6]
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kar ettiği için değil de daha az zarar ettiği için sevinenlerin ülkesidir Türkiye. Sizce de bir gariplik yok mu? Yurtdışı akranlarımızdan neyimiz eksik? Bizim de iki gözümüz kulağımız var. biz de en az onlar kadar herhangi bir alanda yetenekliyiz.
Coğrafya kaderdir.
Doların düşüşü devam eder üstüne bir de yabacılar düşerse durum iyice berbat olur.
Ama yapacak bir şey yok, satsan gidecek yer yok, borsa desen ayrı bir rezalet.
Bankadan da arayıp duruyorlar döviz korumalı mevduat yapalım diye, bu gidişle bir miktar öyle yapıp kalanı yabancı ve değişkenlerle devam edeceğim mecburen. Full girecek cesaret kalmadı ben de.
asla değişmeyen bu kafa yapısıyla 2 bin senedir başaramamış 30 yıldamı başaracak? islamcı zihniyetle dünyada şimdi ve tarih boyunca hangi devlet teknoloji, bilim, ekonomi, spor alanlarından başarıya ulaşıp hristiyan, yahudi ve budistleri sollamış? bunu söyleyince hemen emevi araplarının gök gözlem çalışmalarını anlatırlar(ellerinde bi o var), halbuki o dönemki bütün arap yazmaları antik yunan yazmalarından çevrilmiştir. herşeyimiz kopya! türkiyenin bugün övündüğü tek şey sihalar ve onun da motorunu ithal etmek için kanadaya yalvarıyorlar. ya bunları dinlemektense müzik dinleyin ruhunuza iyi gelir hiç değilse. türkiyeyi kurtaracak tek şey vardır batılı düşünce yapısı. o da atatürkün zoruyla anca 80 sene idare etti. memduh bayraktar üstadın dediği gibi, gelişmekte olan değil gelişmemekte ısrar eden ülke.
oran ne diyorlar ?
döviz korumalı mevduat yapalım diye
Yemin ediyorum suan dunyada bizimle alay ediyorlardir
Borsanin haline bakin
Gulsemmi aglasammi bilemedim
Bistin manipule edildigi okadar belliki
Bankalar yemyesil utanmasalar hepsini tavana surecekler kalanlar kan agliyor
Tupras kac defa taban bozdu
Verdikce veriyorlar kalkmasin diye
Üstadım selam saygılar, tekrardan hoş geldiniz,
biz ne zararları gördük 2018 de inşallah bunları da atlatacağız hep beraber
Bol kazançlar dilerim
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2018 dede aynısı oldu ,15 gunde kur patlatıp ,faize gecildi