Sayfa 64/1002 İlkİlk ... 1454626364656674114164564 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 505 - 512 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Bir de değişken fonlarla ilgili bana göre yanlış bir düşünceyi dile getireyim.

ZAMANLAMA KONUSU..Hepimiz istiyoruz ki fonlar aktif yönetilip tepede çıkıp dipte girsin.Bu uzun vade mümkün değil.Ben öyle bir fon bilmiyorum.Bu tip fonların en babası IPB. 6 ay kalıp para kazanamadan çıktım.Ondan sonra son 1 ay primini yaptı ama ben dayanamadım.Böyle başarılı fonda bile ters durumda insan acı çekiyor.Bana göre değilmiş dedim.Zamanlama uzmanı arkadaşları tenzih ederim, ben bu konuyu hiç önemsemiyorum.

Bugün okuduğum mesajlardan en doğrusu yukarıda arkadaşın yazdığı DENGELEME olayıydı.Bunu haftada bir yapsak ciddi bir kazanç sağlardık.Burada yanlış yaptık.

Olan oldu, şimdi ana hikaye tekrar değişti.Bu arada resmen tuzak da kuruldu bize.Neyse ki çoğumuzun zararı kardan zarar.gİDİP 15 DE almadık fonları.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    O konuda haklısınız, ama onlarda faize karşı yapılan konuşmalarla bu kur düşmez inancına kapıldılar galiba.
    büyük ihtimal öyle olmuştur hepimiz kandırıldık hem borsadan hem dövizden darbe yedik ama burada kendime de çok kızıyorum bu oyuna nasıl geldim diye, mesela satışları iptal edip en olmadık zamanda alım yaptığım için bile çok zarar ettim, neyse artık yapacak bir şey yok, bundan sonrası için ne yapmalı onu düşünüyorum ama bulamıyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Yok yani bu kadarını tahmin edememeleri normal de, bu kadar çıkışta fon yöneticileri en azından biraz döviz ve hisse ağırlığını azaltalım bir düzeltme gelebilir diyemedi mi, ben bile kaç kere satış verip iptal ettim, az bir miktar sattım, onların bu konuda daha tedbirli ve öngörülü olması gerekirdi.
    İzahnameler izin vermiyor IJC örneğinde asgari %40 yabancı hisse/byf/fon olmak zorunda yine asgari %20 oranında yerli teknoloji tarafında olacağım diyor ikisinin asgari oranı ise %80 olacak şekilde dağılım yapacağım diyor nasıl olacak dediğiniz kaçış yok.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

tcmb 15:30 kuru yine acıklayacak demi ,fonları baz alınan.? dunden de dusuk gelecek sanırım

5.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    1-OPB'ye çok laf edilmiş fakat en masum fonlardan olmuş.%30 döviz %30 borsa olan bir fon makul düşmüş.
    2-Beni şaşırtan RPD/SUA/TJI gibi R3 fonlar.Hele TJI %10 düşmüş.
    3-Burdan şu çıkıyor ki fon yöneticileri de bizim gibi zıvanadan çıkmış, büyüye kapılmış.Basmışlar VIOP'u.Yoksa R3 fonu ne olursa olsun %10 düşmemeli.
    4-IPB düşüşü de gayet normal, nasıl kazanıyordu o pozisyonla, aynı şekilde vermiş.
    5-Sınıfı geçen fonlar da va bu arada, GPG çok önceden önlem alarak sınıfı geçti,IJA getiri büyüsüne hiç kapılmadı.En şaşkın olduğum %50 hisse+%35 döviz pozisyonuyla AED %6 kaybettirmiş ki hala bir yanlışlık oldupunu düşünüyorum.
    TJI, yabancı fonların yükseldiği sırada diğer fon sepetlerine göre çok hızlı yükselmişti (bir tek Mükafatın gerisinde kalmıştı). Anlaşılan içinde yüklüce yabancı bir şeyler varmış,. tüm aldığını geri vermiş.

AED dün %1 getirmişti. Yani düşüş aslında %5 gibi.

IPB de bizim gibi iş bankası fonlarına yatırmış parayı galiba. Aynı onlar kadar çıktı onlar kadar düştü Bu durumda bizler de fon yöneticisi olabiliriz iş bu kadar basitse.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Aslında dövizi gece yarısı aniden düşüren vatandaşlar değil, yüklü miktarda dövizi yüksekken piyasaya sürüp bol bol TL alanlar, ama bence yanlış yaptılar kuru yavaş yavaş düşürselerdi belki burda yabancı fonlarda kalanlarda satıp çıkacaktı, gece yarısı satamayan ayşe teyze zamanla satacaktı.Günlük %1-2 ile 10-15 günde düşürülecekti.
    Şimdi ne oldu bu kadar ani düşüşten sonra satmak akıl karı değil diye millet malı elde tutuyor.
    Satış tarafı işin bir yönü. Daha da önemlisi güven kalmadı.

Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Üstadım selamlar iş değişikliğindedirler fazla yazamadım işleri öğreninceye kadar ancak şimdilerde vakit bulabiliyorum. Ama değerli mesajlarınızı ve diğer üstatların değerli paylaşımlarını elimden geldiği kadar takip ermeye çalıştım.
    Herkesin emeklerine sağlık.
    O zaman ben de kendimi avutayım ..
    Umarın en kısada zararınızı çıkarırsınız ki bundan eminim.
    Herkese bol kazançlar daha sık yazmaya çalışacağım.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yeni isinizde huzur ve iyi bir amiriniz olmasini dilerim
    Bilirsiniz benim mudure burnumdan getiriyor
    Isyerinde onemli olan ne is yaptigin degil kiminle calistigindir
    Syg

8.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Ustadim art niyetli dusunmek istemiyorum ama
    Yerlii fonlar dun ekrani kapatsalar bu kadar salakca goturu olusmazdi
    Altinda pislik var gibi!!!!

Eic ya tarihinde boyle dusus yasamamis
    Bunlarin dolarla alakasi yokki dolarin dususunden etkilensin
    Bunun hisse orani cok dusuk
    Resmen dolara long acmis gibiler
    Sonucta onlardan cikmiyor bizden cikiyor
    Dün fonlara gelen satış talimatlarını da irdelemek lazım, bilemiyorum VIOPlar dolar 11 de falan kapatılmıştı belki.Nakit yaratmak adına ne fiyat buldularsa satmış olabilirler.Fonlar için en tehlikeli günler bugünler.

Sayfa 64/1002 İlkİlk ... 1454626364656674114164564 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •