Otomotiv yatırımının bu kadar uzamasını bırakın şirkettekiler böyle bir yatırım sanki yokmuş gibi davranıyorlar.
Printable View
Gercekten oyle son faaliyet raporunda hic bahsetmemisler ama buda tahtadaki oyunlarin bir parcasi olmalı diye düşünüyorum bakalim artık beklemeye devam faizler boyle kaldikca uzun sure yerinde saymasini da garipsemem GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bişey olmaz bişey olmaz. tekniği çok güzel çiziyorlarmışya o yeter bize :)
gedza kaderine terk edilmiş durumda...
Bu hisseyi çözemedim!
Yanıldığım kesinleşmiş oldu.
Yarın uzun bir tatile çıkıyorum.
Aldıklarımı sattım,
Döndüğümde daha aşağıda ise,
Yeniden alırım.
Yukarıda ise işim olmaz!
Şimdilik hoşçakalın. :wave:
22 altinda haftalik kapanis beklemiyorum. Ambalaj sektoru kotu kartinun hat kapamasi sektorde kucuk isletmelerin konkardato vermesi falan filan derken bir sure daha işler kesat gibi 2. ceyrek bilanco gelsin eylulden sonra bence iyi olcaz
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ahmet eylülden sonra si kış bu gedosta bir zamanlar otomobillere parça yapılacak deniyordu kapasite artirimi için makineler devasa kapalı anlarlar vesaire bunlar yazıldı çizildi.2024 yili ve sonraki 2025 yili ülkede ve dünyada olağan üstü bir durum olmazsa.bu ayıptan hiç satamadığı gedos.lar guzel yerlere gitmesi gerekmez.neyse rahmetli olursak çocuklara bir servet bırakmış oluruz.yukarida yazdiklarim şirketin faaliyet alanları ve bir baska is anlasmasi vesIre gelmezse yani keten helva diyeceğime bu gedosda diyemiyorum gedos her şeye gebe kapalı bir kutu.senin vasiyanla genel müdüre bir sitem gönderelim.
Neyse gedos bakmadığı sürece sıkıntı yok .hak ettiği yere gidecektir bir gün nokta.yatirma kaldırma tavsiyesi asla degildir ben bu gedosda kendi kararımı kendim verdim her yatırımcıya kendi kararını vererek yatirim yapmalı.nokta.yone ytd
Cemal abim 70-80 olacakta 2021 i baz alirsak enflasyona karsi birşeyler kazanmış olacagiz. maliyetler düşük olunca bekliyoruz ama sonucta gercekten elimizde çok birsey olmuyor. Buralardan girenlerin 1 2 yilda uzulecegini sanmiyorum. En fazla 3-5 ay daha takılırız toplama firsati olur bize. 3. Ceyrekten itibaren enflasyon muhasebesi etkileri de boyle olmayacak. Hayırlısı artik diyecek cok söz yok GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çok hızlı geldin,estin gürledin rüzgar falan yaptın. tahtacıyı çok fena salladın, 100 den kafana çakacam dedin korkuttun adamı.
tekniği çizdin, uçacak kaçacak dedin. hiç biri tutmadı, senide ters çevirip silkelediler.
neyse, gedzan yoksa tatilde kafanı dinlersin bari.
Dipten mal aldirip millete parami dagitacak tahtaci?))bu tahta cok seye gebe , öyle kolay lokma yok..bu bölgede silkelemeye devam eder kanimca, saglam grup kisi girmedikce bir yere gitmez
güzelim hisseyi ne hale çevirdi tahtacı....eskiden çok sağlam dururdu....sahipsiz gibi davranıyor hisse....aylardır 2-3 tl git gel hepsi bu...
Geçen yıl ağustos-eylülde de buralardaydık.
Tahtayı yapanlarında şirket yönetiminde katıksız ORÇO olduğu iyice tescillendi.
Yarinda 21 liradan alirmiyiz?
21.70 te anlaşalım:) pandemi dibiyle 2023 dibinden log grafikte bir trend cekersek 21.70 te destek bulmasini beklerim. Euro grafikte 0.60 euro da kuvvetli destek var oda 21.52 lere denk geliyor. Daha burdan donmeyecekte nerden dönecek dersek ebesinin nikahi 0.48-50 eurolar oda 17.5- 18 ler oraya kadar inerse soverim ama ekleme de yaparim
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Film treni kalkisa hazirlaniyor. Cuf Cuf Cuf... ilk Ceyrek bazi sirketlerin FAVOK kar marjlari
PKART CIRO = 433 M / FAVOK = 35 M / %8
BAKAB CIRO = 945 M / FAVOK = 60 M / % 6.5
BNTAS CIRO = 265 M / FAVOK = 59 M / % %22.5
SEYKM CIRO = 41 M / FAVOK = - 12 M / NEGATIF
MEGAP CIRO = 1.482 M / FAVOK = 133 M / % 9
EMNIS CIRO = 101 M / FAVOK = 24 M / %24
GEDZA CIRO = 182 M / FAVOK - 66 M / %28
Sirket bu favok marjini korudugu surece 2025 de cok farkli seyler konusuyor olacagiz. Zamaninda pozisyonumuzu aldik buralarda oyalandigi surece eklemeye devam. Tum yatirimci dostlara selamlar YTD.
Arkadaşlar , Gedza'nn DEFTER DEĞERİ kaç liraya denk geliyor ?
Buradaki linklerde detayları ile birlikte yazmıştım...Bugüne kadar yapılan yatırımların tamamı vergi istisnası içeriyor ancak gel gör ki, bu enflasyon muhasebesi denen garabet sonucu 2023/3 aylıkta 90 milyon TL 2024/3 aylıkta ise 13 milyon TL ertelenmiş vergi gideri yazılmış ???!
Nasıl bir reziliktir, bilen çözen vrsa anlatsın bunu bir zahmet...
SISE'ye sipariş yetiştirebilmek için otomotiv yatırımını ertelediler, şimdi BYD ve CHERRY şirketin hemen dibinde otomotiv yatırım kararı alma arefesinde...Bakalım sayın yönetim bu gidişat ile ilgili ne düşünüyor...Dikkatle takipteyim...
Merhaba dostum cok guzel bir noktaya deginmissin. tebrikler . Sirket enflasyon muhasebesine oynamalar yapmis. Dedigim gibi ya bu isi bilmiyorlar yada yatirimciyi aptal saniyorlar . Sordugun sorunun cevabina gelince 23/3 de vergiden yuksek gider gosterip esas faaliyet disi gider kaleminde nerden geldigi belli olmayan 167.8 m lik bir pozitif girdi var.
Herkesin gozunden kacirdigi sirket son ceyrekde 177 m ticari alacak ile girdi. Gecen senenin 2.5 kati bir rakam.Ayrica stoklarda gecen seneye gore 2.5 kat a yakin artarak 144 m . Benim uzerine dustugum konu bu sirketin minimum duran varlik degerinin 16 milyon dolar bandinda olmasi gerekiyor. Fakat sirket maddi duran varliklari 11 milyon dolar bandinda gostermis son ceyrekte. Otomotiv arka duvar isinde zaten sirket var bende yeni fabrikalar ile nasil bir aksiyon alacaklarini merak ediyorum . YTD.
Üstadım, BYD ve CHERRY dünyanın en çok satan markaları, bu konjonktürde otomotiv yatırımından vaz geçecek adama deli derler...
SISE ile yapılan sözleşme Kasım ayında doluyor...Esasen tam da bu SISE mevzusunun şirkete nasıl bir etkisi olduğunu analiz edecekken enflasyon muhasebesi denilen ve kimsenin ne olduğunu bilmediği bir garabet ortaya çıktı...Haliyle işimiz biraz zor olacak...Yine de vakti zamanı geldiğinde elimden geldiğince bir şeyler karalarım inşallah...:)
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1082014
https://i.hizliresim.com/2yrch1l.PNG
Yine de, yukarıdaki verilere göre özellikle GES yatırımının (petrol fiyatları ve NAFTA'daki yani hammadde üzerindeki baskı devam etmesine rağmen) maliyetler üzerinde olumlu etkilerinin görülmeye başlandığını söyleyebilirim...YTD
Bir şirketin DEFTER DEĞERİ şöyle mi bulunur :
A-Toplam Kaynaklardan , Toplam Borç çıkartılır (TOPLAM KAYNAKLAR - TOPLAM BORÇ ) = ÖZKAYNAK BULUNUR
B-Yukarda bulduğumuz değeri ÖDENMİŞ SERMAYEye bölersek DEFTER DEĞERİ ortaya çıkar .
Bu doğru mu arkadaşlar ? . Ve de DEFTER DEĞERİ dediğimiz şey , hissenin , bilanço verilerine göre olması gereken fiat mıdır. ?
bugün düşmemiş
Aynı ifade yıl sonu faaliyet raporunda da var...3 aylıklar ile düzenlenme tarihleri yakın olduğu için normal karşılarım...6 aylıklarda ilk bakacağım şey bu ifade olacak...İnşallah copy paste yapmıyorlardır...:) Bu yatırımı önemsiyorum çünkü bu yatırım Gediz Ambalaj tarafında 29.01.2019 tarih ve 502098 teşvik belge numaralı "komple yeni yatırım" ve geçmiş mesajlarda da çokça bahsettiğim, yılan hikayesine dönen Metal Kaplama Makine'sinin faaliyete geçmesi ile birlikte son bulacak...Alıntı:
Yatırım Teşvik Belgesi Yerli Liste içeriğinde yer alan, Metal Kaplama Makinesinin kurulum süreci tamamlanmış olup deneme üretimlerine başlanmıştır.
2024/I çeyrek faaliyet raporu, Sh.15
Bir ara SISE talebi nedeniyle (sözleşme bu yıl Kasım ayında sona erecek - https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1082014) bu yatırımın askıya alındığı ile ilgili endişelerim vardı ancak öyle olmadı...Böyece hem Ambalaj hem de Plastik tarafında (GES dahil) gayet esaslı yatırımlar tamamlandı...Bakalım sonuçları ne olacak..
net nakit pozisyonunda ve brüt kar marjı yüzde 30 üzerinde olan bir şirket, finansallar gayet sağlıklı görünüyor kanaatimce. stok tutma süresinin yüz gün civarında olması enflasyon muhasebesinden dolayı negatif etkiliyor. Sanırım 52 miyon tl FAVÖK rakamının , -10 milyon TL net kara dönüşmesinin nedeni budur diye düşünüyorum. Bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olan varsa anlatması oldukça faydalı olur. Şirket bir yatırımcı sunumu yayınlasa yatırımlar hakkında bilgi sahibi olmak adına daha iyi olabilir.
Alıntı:
Şirketimiz Gediz Ambalaj San.Tic.A.Ş'nin mevcut bölgesel Yatırım Teşvik Belgemiz ithal makine listesi kaleminde yer alan iki adet Polipropilen Oluklu Levha Üretim hattı makinaları satın alınmış ve gümrük çekim işlemleri bugün itibariyle gerçekleştirilmiştir. Kurulum ve montaj çalışmaları sürdürülmektedir.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1077321
https://i.hizliresim.com/990jo8n.PNGAlıntı:
Olaya şöyle bakmak lazım:
2019 yılı başında teşvik belgesi alınan Gediz Ambalaj tarafındaki projenin en önemli makinesi daha halen ortada yok iken özellikle Gediz Plastik tarafında bina yapıldı, makineler alınıp kapasite artışına gidildi, bina üzerine GES kuruldu vs. Sonra Ambalaj tarafında ekstradan 2 makine daha aldılar bu sene Kasım ayı başında. Üretime başlamıştır belkide. Başladığını bildirmiyorlar çünkü geçen yıl öyle yapmışlardı. Belki bu sene bildirirler. Yani şaka maka derken 3 adet kocaman makine alımı yapıldı levha üretimi için. Ve Kasım ayı bitmek üzere...Bu teşviğin (uzatılmış olmasına rağmen) süre bitimi de eli kulağında.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...52#post6198552
Ambalaj tarafında yaklaşık % 25'lik kapasite artışı sağlanmış...
Biz buradayız sonuna kadar beklemeye devam...