Buradaki linklerde detayları ile birlikte yazmıştım...Bugüne kadar yapılan yatırımların tamamı vergi istisnası içeriyor ancak gel gör ki, bu enflasyon muhasebesi denen garabet sonucu 2023/3 aylıkta 90 milyon TL 2024/3 aylıkta ise 13 milyon TL ertelenmiş vergi gideri yazılmış ???!
Nasıl bir reziliktir, bilen çözen vrsa anlatsın bunu bir zahmet...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
SISE'ye sipariş yetiştirebilmek için otomotiv yatırımını ertelediler, şimdi BYD ve CHERRY şirketin hemen dibinde otomotiv yatırım kararı alma arefesinde...Bakalım sayın yönetim bu gidişat ile ilgili ne düşünüyor...Dikkatle takipteyim...
Merhaba dostum cok guzel bir noktaya deginmissin. tebrikler . Sirket enflasyon muhasebesine oynamalar yapmis. Dedigim gibi ya bu isi bilmiyorlar yada yatirimciyi aptal saniyorlar . Sordugun sorunun cevabina gelince 23/3 de vergiden yuksek gider gosterip esas faaliyet disi gider kaleminde nerden geldigi belli olmayan 167.8 m lik bir pozitif girdi var.
Herkesin gozunden kacirdigi sirket son ceyrekde 177 m ticari alacak ile girdi. Gecen senenin 2.5 kati bir rakam.Ayrica stoklarda gecen seneye gore 2.5 kat a yakin artarak 144 m . Benim uzerine dustugum konu bu sirketin minimum duran varlik degerinin 16 milyon dolar bandinda olmasi gerekiyor. Fakat sirket maddi duran varliklari 11 milyon dolar bandinda gostermis son ceyrekte. Otomotiv arka duvar isinde zaten sirket var bende yeni fabrikalar ile nasil bir aksiyon alacaklarini merak ediyorum . YTD.
Üstadım, BYD ve CHERRY dünyanın en çok satan markaları, bu konjonktürde otomotiv yatırımından vaz geçecek adama deli derler...
SISE ile yapılan sözleşme Kasım ayında doluyor...Esasen tam da bu SISE mevzusunun şirkete nasıl bir etkisi olduğunu analiz edecekken enflasyon muhasebesi denilen ve kimsenin ne olduğunu bilmediği bir garabet ortaya çıktı...Haliyle işimiz biraz zor olacak...Yine de vakti zamanı geldiğinde elimden geldiğince bir şeyler karalarım inşallah...![]()
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1082014
Yine de, yukarıdaki verilere göre özellikle GES yatırımının (petrol fiyatları ve NAFTA'daki yani hammadde üzerindeki baskı devam etmesine rağmen) maliyetler üzerinde olumlu etkilerinin görülmeye başlandığını söyleyebilirim...YTD
Bir şirketin DEFTER DEĞERİ şöyle mi bulunur :
A-Toplam Kaynaklardan , Toplam Borç çıkartılır (TOPLAM KAYNAKLAR - TOPLAM BORÇ ) = ÖZKAYNAK BULUNUR
B-Yukarda bulduğumuz değeri ÖDENMİŞ SERMAYEye bölersek DEFTER DEĞERİ ortaya çıkar .
Bu doğru mu arkadaşlar ? . Ve de DEFTER DEĞERİ dediğimiz şey , hissenin , bilanço verilerine göre olması gereken fiat mıdır. ?
Yer İmleri