Nasıl yani? O zaman şirketin parası patrona peşkeş çekilmiş oluyor?
yüzde 1 e 385632 dolar ödendiyse, tamamı 38.563.200 dolar yapar. şirket ise 250 milyon dolar değerinde. pahalı.
Piyasa başka bir şey, Gerçekte olan başka bir şey.
Gerçek ile piyasa arasındaki farklar bizim kazanç kapımızdır!
Neticede Türkiyenin En büyük sağlık turizm şirketi doğuyor, az bir zaman sonra belki bugunkü piyasa ederi kadar yurtdışına sağlık hizmeti verecek! kısmet artık!
Artık çürük şirketlerle, iyiden mükemmele dönüşme yolunda ilerleyen şirketlerin ayrışma vakti.
İzmir ve Ege bölgesinin Lider sağlık kuruluşu Tınaztepe'nin üç haneyi aşma vakti bence!
Bol kazançlar dilerim!
Şahım, iyi güzel hoş diyon da, sen yazdıkça daha çok düşüyor namıssız :)
Benimle bir alakası yok, Biz aldık unuttuk, elinde küçük yatırımcının şümulünü bir kez kaybettirdiler... Serseri tavuk gibi vatandaş işlem yapmakta. . Borsa ciddi bir platform maalesef Türk vatandaşı en az Fatih terim kadar futbolu biliyor ve enaz Warren amca kadar da borsa bilgisi var. Yaklaşık 25 yıldır profosyonel olarak borsadayım daha öğrenecek çok şeyim var. Ama her zaamn kazandığımız metod olan iyi şirket şeçimi bir sürü araştırma ve sabır er ğeç meyvesini veriyor.:cool:
Katılıyorum, kazancınız bol olsun.
Naçizane bir sorum var , borsada profosyenel olabilmenin tanımı sizce nedir.
Ben profosyenel olabilmem gerekirken olamıyorum.
Net bir neden olmadan endeksin azar azar eksi yazdığı dönemlerin sonunda , esaslı geri çekilmeler olduğunu defalarca yaşadığım halde. Bu dönemde satış yapmayı bir türlü beceremedim. Işık görmüş tavşan gibi kalakaldım.
Sorum kendimle ilgili bu nedenledir , yanlış anlaşılma yayım.
Kararlarinizda başarılarınız daha çok olsun.Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Proffosyonellik kavramı; sadece hisse senedi alıp satmakla kazanç ile ilgili değildir. Hizmet sunumundan gelir elde edilmesi ile alaklıdır.
Esaslı geri çekilmeler sadece sizin değil proffosyonel yada büyük yatırımcı veya spekülatör herkesin sorunu...
İşte bu sebeple borsa vadesi en az bir yıl olan yatırım araçlarından bende bu sorunu yenmek için şimdiki zamanla gelecek zaman arasında potansiyel fiyat farkı olabilecek, geri çekilmelerden etkilense de fırtına dindiğinde ayağa çabuk kalkıp koşabilecek, Alanında lider yada lider olmaya yakın tekelci rekabet piyasalarında olan, Global pazarlara açılmaya başlayan firmalara 2 ila 5 yıl arası yatırım yaparım. Netekim Adel böyle idi şimdi Tınaztepede böyle veya portföye yeni aldığım Pınar Sütte bu krıterler olmazsa olmazlardandır. Borsaya dolar bazlı bakmak gerektiğini düşünüyorum bu enflasyonist dönemlerde gecende bir arkadaş toınaztepe için pahalı dedi mesela bugün için bu verilerle oldukça haklı ancak 3-5 ay sonra en çok gelirin sağlandığı hizmet ihraçatının başlandığında euro ve dolar kazançları artığında oldukça ucuz kalacaktır.
Nerede bir sorun varsa orada kazanç fırsatı vardır; Sağlık sektöründe sorunlar çok büyük!!!!
Şunu da ekleyeyim biraz farklı düşünmek gerekiyor;
Örneğin Adelde şunu hesapladım kendi giderlerimden; evde kullandığım çamaşır makinem 12 yıllık:
Sadece kurşun kaleme harcadığım para çoçuğun ilk orta ve lisesi boyunca çamaşır makinesi maliyetine eşit.!
Bu kırtasiye sadece kurşun kalemle kalmıyor silgisi cetveli sfteri boya kalemi vs vs... uzayıp gidiyor! hal böyle olunca da Adel'in sektöründe lider ve Çin mallarına karşı ayakta kalması hükümetin çin kırtasiye mallarını yasaklaması vb.. Adele primler yaptırdı ki daha çok yolu var.
Tınaztepe özelinde de bugün devletin hastanelerden randevu almanızda büyük sorunlar var. Tanı koymak için cihazlarda sıra 1 yıl sonrasına veriliyor. doktorlar ülkeyi terk ediyor , yurtdışından da tedavi olmak için özel hastanelere akın var ve devlet bu özel hastane sektörünü kalkınmada öncelikli sektöre kanunlarla getirdi. Kalkınma planlarına aldı.
Sağlık turizmi için atılım yapan en büyük değerde tınaztepe ve büyük şehirlerde turistleri saç ektirdiğini veya burun estetik yaptırdığını vs çok kolay anlayabiliyorsunuz. Büyük teşvikler var. Tınaztepe sağlık temalı üniversite kampüsüne sahip, Mevkii avrupalının hem gezmesine hem de tedavi olmasına imkan veren bir lokasyon, hükümet tınaztepenin sahibi olduğu gayrimenkuller için turizm imar planlarını bile onayaladı.. velhasıl bize düşen az sabır ile olayların ve paranın büyümesini izlemek..
Çok yazdım bugün ..bol kazançlar arkadaşlar!
Araştırmalarımdan gördüğüm kadarıyla
Vatanına milletine hizmet etmeye çalışan bu uğurda servetini taşa toprağa değil de Türk Gençleri ve Halkın sağlığı için Üniversite kuran, Hastaneler kuran kurmaya devam eden, Yeşil dönüşüme inanan; güneş enerji santrali kurmakla çevreye saygılı, kadın eşitliğine inanan, üniversitesinden yeni mezun sağlıkılara iş vermekten çekinmeyen, fırsat eşitliğine inanan....
Türk ekonomisini kalkındırmak amacıyla sağlık turizmi yatırımlarına milyar harcamaktan çekinmeyen, İzmir ve Ege Bölgesini kalkındırmaya çalışan
Türk sermayesinin bir nebzesi olan şirketini Dünyanın en büyük sağlık devlerinden biri haline getirmeye çalışan malis muhlis türk evladı işte!:cool:
İşte alttaki linkte patronun Üniversitenin ilk kurulduğu zaman bir geçiçi bina tahsisine karşı haklı serzenişleri.. patron 700 tane daire almak varken arsayı satın alıp Türk gençleri türk Halkının sağlığı için Üniversite kurmuş...Bugün doktaorlar ülke dışına kaçarken bu ülkenin sağlığı için bu kadar büyük öngörüsü olan Bu adama Bence Madalya verilmesi Lazım!
Patronun Tınaztepe Sağlık Grubunu dünyanın en büyük sağlık şirketlerinden biri haline getireceğine inanıyorum.
https://www.egedesonsoz.com/haber/Ku...askinim/992225
Bugün Tınaztepe üniversitesinin bulunduğu yerde daireler 10 milyon -15 milyon arasında, Üniversite bizim varlıklarda değil ama Tınaztepe sağlık grubunun bir çarkı... bir paydaşı, bütünleyicisi .. bu sebeple de Tınaztepenin aslında ben şu zaman diliminde en az 100 lira üzerinde olmasını beklerdim
Daha bu sene başında 10,21 tl den halka arz edilen hisse an itibarı ile 57 tl.Ben şu an 100 tl olmasını beklerdim demekte ne oluyor?
Ben izmir deyim.Tınaztepe de daireler 10-15 milyon demek adam kandırmaktır en hafif tabiri ile.
Bu hisseyi almayı düşünen arkadaşlara söyleyeğim acemşah hep doğru hisseleri söylemiştir geçmiştede ama o söyledikten 5 sene sonra hareketlenir.Gidin gezin dolaşın paranızın varsa keyfini çıkartın 3 sene sonra gelin fiyat USD bazında buralarda olacaktır en iyi ihtimalle
Bugün günlerden Tavan olsun!
Hacim yok istek te yok yükseliş için öylesine bekliyor....
Sağlık önemli sağlık hizmet ihracatı satışları da önemli.
Bakalım yıllık bilançoda kar 1 milyar TL üzerine çıkabilecek mi?
Sayın Acemsah hocam..bu enflasyon muhasebesi bu şirkete olumlu etkisi olurmu sizce...
Olmaz bence çünkü yakında varlıkların değerlemelerini Bilançoda yada KAP'ta görürüz. Tınaztepe de esas olgulardan bir tanesi Üniversiteyi varlıklarda gösteremiyor olmamız, Çarkın bir dişlisi ancak bilançolarda gösterilemiyor.
Tınaztepe için esas olgulardan bir tanesi de Yabancı Şirketlerin ortaklık kurma istekleri ile büyük dev holdinglerin bu alana yatırıma başlamış olmalarıdır. KOÇ HOLDİNG bu alanda büyük bir büyüme isteği duymakta ve daha bugün antalyada konumlu 3-4 hastanesi olan şirketi güzel bir paraya satın aldı...
Tınaztepe de en azından 1 milyar dolar değerine kadar bu satın alma isteklerine karşı direnebilirse güzel olur!:)
Koçtan sonra sabancı ve Oyak gruplarınında bu alana gireceklerini düşünüyorum.!
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1232323
Koç Holding Türkiyede paranın nereden nasıl kazanılacağını en iyi bile olarak Sağlık Sektöründe satın alamalr yapıyorken
Yatırımcının bu alana şu an ilgi göstermemesi çok vahim!
Belki Tınaztepe 300 olduğunda ilgi duyarlar.!:)
https://www.bloomberght.com/koc-tan-...-alimi-2345086
Bir kaç arkadaş özelden sormuşlar koç holding Akdeniz Antalya merkezli hastanesi olan şirketi satın aldı . Ege bölgesi İzmir merkezli Tınaztepe sağlığı da satın alır mı? Diye ..
Bilemeyiz ve satın alacağını da Sanmıyorum ama bu koç holding.... Eğer ki bu alanda ciddi ciddi büyüme kararı varsa Kimse karşısında duramaz.
Tabi sağlık temalı üniversitesi olması da ekstra bir cazibe yabancılar içinde
Koç holding içinde...
Dediğim gibi sanmıyorum ama sağlıkta şirket satın almaları devam edecek ve sabancıda oyakta bu işe adım atacağa benzer.
2 milyar dolar şirket ederinden bendeki hisseler satılık en azından .
Kchol ve benzeri buyuk abilerin bu alana ve hassaten akdeniz ege gibi sahalarda bu sektöre yayilacagini daha önce yazmistiniz..yorumdan öte goruyoruz bilgiler ürpertici!!
Sanmiyorum dediginiz mevzu hakkinda acik olurmusunuz..Tnztp bu alanda kendi basina bi dev olmaya mi gidiyor yoksa devlerin hedefindeki kucuk ama etkili rakip görulup satinalinmaya mi gidiyor..
Yatirim vademizi direk etkileyecek bi mevzu oldugundan merakimizi mucip oldu
Kısa kısa değindim aslında ama daha açık ve toplam görüş olarak;
Ticarette en değerli katma değerli yada kazançlı iş hizmet satışı, ve hizmet ihracatıdır; bir sürü fabrikadan bankadan enerjiden vs vs daha kazançlıdırlar. Hükümetin ekonomik vizyon çercevesinde çıkardığı yasalar, harcama yaptığı bütçelere baktığımızda yada halkın sağlığa erişmede yaşadığı sorunlar vb.. Sağlık sektörüne yapılan yatırımların veya harcamaların devasa boyutlara ulaştığı malum bu sorun sadece türkiyede değil Avrupa daha bir sorun yumağı haline geldi.
Avrupa Birliği ülkelerinin sağlık harcamaları, yaşlı bakımına harcadığı meblağlar devasa boyutlara ulaştı, Sağlık turizminde Lokasyon olarak tarihi ve turistik yerlere tatil bölgelerine yakın olmak bir avantaj haline geldi.
İşin özetinde devlet bu sektörü destekliyor, ve her yıl %40 oranında büyüyecek, gecen 20 yıl içinde 3-4 doktorun bir araya gelip açtığı 30 ..40 yataklı hastanecikler artık günün şartlarına göre ayakta kalması mümkün değil binalar yaşlı malzemeler yaşlı ekipmanlar eski, 500 özel şirket ve bunların 1500 civarında özel hastanesi var. Önümüzdeki 4-5 yıl içinde şirket sayısı 100 civarına inecek ve özel hastane sayısı da 1000 civarına inecek. Var olanlar kapanıp daha az sayıda ama daha büyük daha modern hastaneler açılacak bunun için büyük sermayeler lazım.
Bütün olarak lokasyondan çok önemli olan sağlık temalı üniversiteye kadar Tınaztepe'nin avantajı büyük bu açıdan bakıldığında Tınaztepeyi yerli devasa holdingler veya yabancı devasa sağlık tröstleri satın almak ister. Ancak Tınaztepe attığı adımlara bakıldığında kendisi ilk etapta Ege bölgesinin en büyüğü ve almanya ingiltere ve fransa'nın, hastalarına ve zengin yaşlılarına hizmet edebilecek istek ve kaynaklara sahip, ancak günün sonunda herkesin bir fiyatı vardır; eğer ki 2 milyar dolar teklif edilirse ancak ve ancak satılabileceğini düşünüyorum.
Evet büyük holdinglerin bu alan gireceğini ve şirket satın alacaklarını yazdım bu sektördeki fırsatların ve zenginliklerin büyüklüğü karşısında holdinglerin sessiz kalamayacağı ile alakalıdır.! Ürpertici yada şaşılacak bir durum yok; Koç holdin sağlık sektöründeki büyük zenginlik fırsatlarını ve konjüktürel değerlemeleri görüp bu alanda satın almalara başladı. Koç holding paranın nereden kazanacağını biliyor ve bir sürü okumuş harvard oxford mezunu paranın kokusunu 100.000 km uzaktan alabilen büyük dehalar çalıştırıyor..!
Hal böyle iken borsadaki minik minik yatırımcıların bu büyük fırsatı görememesi, esas ürpertici olan bu bence!
Tınaztepenin kendisi büyük bir dev olacak adımlar atıyor dev Global bir Sağlık turizm hizmetleri holdinginin yaşama başlangıç aşamasındayız! Globalisazyon türk lirasından, dolar bazında hedeflerin doğmasına yol açar..
Çok çok global anlamda başarılı olursa kim bilir belki tınaztepe, koç holding gibi şirketleri satın alır bir gün!:thumbdown:
Dünyanın en büyük şirketlerinde sağlık tröstlerinin sayısı çok fazladır!:Sad:
Borsada hikaye satın alınır.Geleceği okumak her zaman kazandırır
sağlık sektörüne ilgi artmaya başlamış.........yabancı fonlar fırsatları değerlendriyor...
HABERLER>EKONOMİ8 Ocak 2024 Pazartesi - 07:09
Covid 19 pandemisi, Türk sağlık sektöründeki hızlı değişiminin önünü açtı… Yabancı şirketler Türk sağlık sektörü şirketlerine yöneldi. İngiliz fonu IK Partners Türkiye’ye girdi
Pandemi döneminde Türkiye’nin sağlık sektöründeki önemi pandemiden sonra da yükselişini sürdürüyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen yabancı yatırımcılar Türkiye’deki sağlık sektörüne yöneldi.
Covid 19 pandemisi, Türk sağlık sektöründeki hızlı değişiminin önünü açtı… Yabancı şirketler Türk sağlık sektörü şirketlerine yöneldi. İngiliz fonu IK Partners Türkiye’ye girdi
Pandemiden sonra pek çok yabancı şirket Türk sağlık sektöründe hizmet veren şirketleri kendi bünyelerine katmaya devam ediyor. Dünya’dan Kerim Ülker konuyla ilgili “İngiliz fonu IK Partners İzmirli şirketle Türkiye’ye girdi†başlıklı yazı yazdı. Ülker’in yazısını tamamı şu şekilde:
“Tüm dünyayı etkileyen Covid 19 pandemisi, Türk sağlık sektöründeki hızlı değişimin miladı oldu.
Özellikle Avrupa’da birçok ülkeye maske, hijyen ürünleri tedariği sağlayan Türkiye, üretimdeki esnek yapısı, hızlı dönüşümüyle dünyanın da dikkatini çekmişti. Aradan geçen 4 yıllık süreçte Türkiye’deki sağlık girişimlerinin sayısında hızlı bir yükseliş göründü. Bu da sağlığa yönelik yerli ve yabancı birçok şirketin bu alanda büyümesine, yatırım yapmasına neden oldu.
Tohum girişimlerden örnek vermek gerekirse, geçen yıl For Physician, PhiTech, Ciel Laboratories, Kidolog, Massive Bio, GlaucoT, TelomEYE Pharmaceutical gibi girişimler, yerli ve yabancı yatırımcılardan milyonlarca dolarlık destek aldı. Yatırımcıların tohum yatırımlarına ilgisi, büyük şirketlere de yansıdı.
ALMANLAR TÜRK SAĞLIK ŞİRKETİ TOPLUYOR
Türkiye’nin 11 şehrinde diyaliz merkezi bulunan Dmed’in tamamını dünyanın en büyük sağlık şirketlerinden olan 120 bin çalışana sahip Fresenius Medical Care satın aldı. Yılın ilk yarısında ise Almanya’nın asırlık şirketlerinden biri olan, ortopedi teknolojisi ve protezde dünyanın en büyüğü olarak kabul edilen Otto Bock, önce Bilimop Ortopedi’nin yüzde 70’ini, ardından da Proklinik Sağlık Hizmetleri Sanayi şirketinin yüzde 51’ini satın alma kararı aldı.
Yabancı şirketlerin Türk sağlık sektörüne olan ortaklık ve yatırım iştahı, bu yıl da devam ediyor. İzmir merkezli R-Vent Medikal, Avrupalı bir fona devrediliyor. Önce R-Vent’ten kısa bahsedelim, sonrasında ise satın alan şirketten…
AMERİKA’DAN AVUSTRALYA’YA KADAR İHRACAT YAPIYOR
2015’te İzmir’de kurulan R-Vent, tek kullanımlık tıbbi cihazların araştırılması, üretimi, pazarlanması ve bakımı alanında çalışıyor. Acil bakım, hastane ortamı ve evde kullanım için hava yolu yönetimi, anestezi, yoğun bakım ve oksijen ve aerosol tedavisi için esnek hasta çözümleri sunan şirket, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya, Afrika ve Avustralya kıtalarına ihracat gerçekleştiriyor.
14 MİLYAR EUROLUK YATIRIMI VAR
R Vent Medikal Üretim AŞâ€™nin tek kontrolünü üstlenen Avrupalı fon ise IK Investment Partners. Londra merkezli fonun Benelüks ülkeleri, Fransa, İskandinav bölgesine yayılmış 11 ülkede 63 yatırımı bulunuyor. 14 milyar euroluk varlığı bulunan IK Investment Partners, en önemli yatırımını ise 2021 yılında Belçikalı Plastiflex Grop’a yaptı. 1000 çalışanı olan, 100 milyon eurodan fazla ciro elde eden sağlık ekipmanları şirketini alarak bünyesine katan IK Investment Partners, Türk şirketiyle olan hisse alımını da Plastiflex Group aracılığıyla yaptı.
Türkiye; mikro girişimlerden, geniş ihracat coğrafyasına ulaşan firmalara kadar sağlığın teknoloji kısmında önemli adımlar atıyor. Önemli girişimler, önemli yatırımcılarla buluşuyor. Yakın dönemde bu yatırımlara yenileri eklenecek, IK Partners gibi fonların da Türkiye’ye ilk giriş kapısı olacak.â€
patronlardunyasi.com
Sermaye tavanını 4 kat arttırma kararı alınmış. Sayın Acemşah bir yorum yaparsınız .....
Şu an bedeliize ihtiyaç yok bence ancak, yakın bir zaman sonra Bu sağlık turizmi yatırımları, yabancı ortaklıklar, yurtdışı hastane alımları vb olursa bu sermaye yetmez...
Buna ön hazırlık gibi duruyor!
İstanbulda bir daire olmuş 40 milyon 50 milyon..
Bu srmaye 5-6 ay sonra yetmez!
Vay vay....
Kayıtlı sermaye tavanı artabilir dedik artıyor.
Otel AVM şirketi ile birleşme olabilir dedik oluyor...
100 lira Ocak Şubat olur dedik daha olmadı..
Sanki bildirimlerin arkasıda gelecek gibi.
Birleşme ile öz kaynakların 2 milyar sınırına geleceği bilançoda önce bugün belli oldu. Haydi hayırlısı.!
Hedefim 355 lira bunu ilk gün söyledim.
Takribi 2 yıl için. 6 ayını harcadık.
Yabancıların ve büyük holdinglerin sağlık şirketleri peşinde koştuğu bu dönemde küçük yatırımcıların sağlık sektöründe mutlaka bir hissesi olması lazım gerektiği herkesin malumu.
Derdimiz 3 lira 5 lira yada 10 lira olsa bunu kendimiz kazanmayı başarabiliriz ama serdim 300 lira belki 500 lira.
Bugunlerde bir iki büyük bir sağlık holdinginin temelleri atılıyor. Topraktan girmekle inşaat bittiğinde ki fiyat aynı olmaz hiç bir zaman.
Birde bu tamamlayıcı sağlık sigortası devreye giriyor. Haberiniz olsun benden söylemesi ...
Sonra adelde olduğu gibi çıkar 800 e iner 500 e kimse şikayet etmesin.
Gelen kap haberlerini ve piramit raporunu çok olumlu buldum.
Görüşlerimi twetter sayfamda yazdım.
https://x.com/1tun/status/1744423155525931458?s=20
Agresif büyüme sürecinde olan bebek hisse Tınaz...
Borsa böyle hikayeleri sever, hayırlı olsun.
Görüşlerimi beni bağlar, al sat değildir.