Resim hünkârım ben banka yada faiz almıyorum benim prensiplerim bu.
Printable View
Ha şunu deriz borsdaki halka açık kısım adamların umrunda değil, ülke borsasının tahtacisina bırakmışlar ortamı, açık olmayan kısımdan zaten para kazanıyoruz. Açık olan kısımda petkimin yatirimcisindan banane, onu zamanında borsaya açan ülkesi düşünsün. Petkim SOCAR finansallarinda sinek viziltisi bile değil borsa açısından. Bu durumda devreye kimin girmesi gerek? Ytd
Devreye kim girmeli? Kanun hukuk yaptırımlar falan filan. Var mı giren. Mesele star süreci uzadıkça uzadı, en son taksit iptal edildi. Önceki taksitlerin ödendiği tarihten itibaren satın alma tamamlanmış olması gerekmez miydi? Hadi tamamlanma karar verildiği tarihten itibaren geçerli diyelim peki o tasitler odendiklten sonra arada geçen zaman diliminde ki finansallara girmesi gereken para girmemişse hani bunun faizi nerede madem.
Eee bunda kim devreye girecek neden girmediler. Soruşturulmadi bu hususlar. Kaç yıl geçti. Ruslar mı yapti bunu. Ytd
Ha birde açık vop falan yapanlar var. Orta da mal yok ama kumar da değil deniliyordu.elinde zar var ne gelirse. Ytd
Bende her türlü dümen var, tek açık yapmıyorum
Petkoşcuumu vobda şortluyup gelen kar ile spottan bedavaya mal alıyorum, ben bunu hep yapıyorum
Eskiden endekis vobcuydum, baktım herif endekis mühendisi, endekis düşmüy tezgahı buraya açtım
Tezgah heryerde var kanımca. Ytd
40 ziyaretçi tekne ağırlaşıyor ise tahtacinin en sevdiği ortam olmuştur.. ytd
Bana mutluluğun resmini çizebilirmisin abidin
49 centteyiz bi hatıra fotosu çekelim. Gülümseyin
Hadi faiz vermedi anlaşma yaptılar. Be kardesim o tarihten bu zamana 6-7 yıl geçmiş hiç mi star temettu vermedi. 1 lira verse 6-7 lira yapar ki tupcunun 3 TE 1 dediğimiz star tupcunun 3 TE 1 kadar temettü odeseydi şu anki hisse fiyatini gecerdi verdiği temettü..
Yanlış mı hesapliyorum.. ama kim soracak bunu onlara.. ne iki katı almış kaç misli ile çıkmıştır o iki katı finansallarindan.. . ytd
Ayasofya hc sitemim sana değil. Kusura bakma.
Hep klip atmıyorum, genelde beni klipci bilirler ve pekte sevmezler. Sadec biraz silkelenelim istedim.. ytd
2030 yılına daha çok var, burda zamanımızı geçirirken arada müzik dinleyelim ortaklar.:cheers:
https://youtu.be/QW9nTO47ncU?si=CNO3DxwVolb-zb5U
Para gitgide büyüyor. Ve ödenmiş sermayeler o kadar güdük kalacak ki bir süre sonra gelecek karlar komik kalmaya başlayacak dedigimden itibaren 1-2 yıl geçmiştir. Ve çoğu şirket inanılmaz miktarda ödenmiş sermayelerinj arttırmaya başladı bile.
Ha enflasyon karşısında hem komik hemde eriyik kalmaması açısından. Bu demek değildir ki sermaye arttircaktir, sadece sermaye tavanı kadar arttırma potansiyeli olacaktir. Daha büyük cirolar ile karşılaşacaz. Ytd
Selam Spenc kardeşim, yaşıyorum, sağlıklıyım ama çok yoğunum.Bir projeye başladık derler ya, nefes alamıyorum.Sabah akşam devam.Yaz gelince yazlığa kaçar rahatlarım.Fırsat oldukça almaya devam ediyorum.
Herkese selamlar..Buranın en eski hamalı ben ve sen, taşıyalım bakalım.
Spottaki malları hedge ediyorum
Olası düşüşten zerre etkilenmiyorum yani KısaVade abi senin dediğin 14 lere gelsede bana bişii olmaz, sen kendini kurtar, yakma devrelerini :kmk:
Ağam... Güzel de...
Polemik olsun diye, bir şeye karşı çıktığım için de söylemiyorum.
Bu "açık yapmadığın" anlamına gelmez ki. Açığa satış denilen iş bir eylemdir.
"Şort" tuşuna bastığında, açığa satış yapmışsın demektir. Karşılığında elinde spot olması bunu değiştirmez.
Olaya dini vb. açıdan bakmıyorum yanlış anlaşılmasın.
Açığa satış işlemi, aracı kurum ile ayrı bir sözleşme gerektiren ayrı bir "yatırım biçimidir".
Yapılmasında da bir beis gördüğümden vb. değil. Eleştiriyor da değilim sakın yanlış anlaşılmasın.
Sadece kavramsal olarak, "tavuk tavuktur, hindi de hindi!" bu kadar.
Detayı bilemem, hisse fiyatı düşüyor bende zarar yazmamak için vadelisinde şort açarak durumu telafi ediyorum. Aslında çok param olsa bu vadeli şort işine kalkışmam çünkü tahtaya gelen satışları hep karşılar ve hisse fiyatını düşürmelerine izin vermezdim.
Demem o ki
İçki içerim
Günah mıdır
Tabii ki günahtır
Bu benim sorunum
Yok be hc ben bunda öyle sanıldığı kadar eski değilim henüz 5 yıl diğerlerinin yanında bundaki hammallik birşey değil.
Bugün bizim menkul paylaşım yapmış portföye giriş tarihi 2011 fiyatı 0.78 kuruş.
Tüpçü 2009 fiyatı 0.73 kuruşmus.
Tabi bu hesaplara bedelsiz temettü vs dahil değil. Ne hammallar var..
Ah eczaydin hc ah tüpçü ah.. ytd
Haklı olabilirsin ama benim açığa satış iznim yok, sözleşmede imzalamadım ve pozisyonu günlerce taşıyabiliyorum.
Gogila sordum
Açığa satış yapmak isteyen yatırımcı Kredi Sözleşmesi imzalamak zorundadır. Açığa satış yapma izni aracı kurum tarafından verilir. Açığa satış limiti aracı kurumun uygun gördüğü şekilde paylandırılır. Günlük Açığa satış yapan yatırımcı mesai sonunda pozisyonu kapatmak durumundadır.
Ben açığa satışı şu şekilde biliyordum.
Elinde olmayan 1 malı spottan satıp akşam yerine koyma şeklinde
Bunu bilse bilse Bear_Bull abi bilir
Ona soralım
Yanlış anlaşılacak birşey yok hc alıntı yaptığım için kusura bakma. Bir ara tokatyildizimi ne geldi buraya. Short cart cırt deyip orasını burasinj yırtıp durdu. Yahu yapıyorsan yap banane ama sonu hayırlı cumalara ve forumunda vaazları görünce insan bir garip oluyor diye sinirlendim. Banane tabiki ama hem vaaz verip hemde faiz, short bu işler biraz insanın kafasından midesine geliyor.. ytd
En doğrusu @Bear_Bull üstada sormak.
Yine de o cevap verene kadar bazı metinleri okuyabiliriz:
https://infoyatirim.com/sozluk/aciga-satis-nedir
Sordum Bear_Bull abi müsait olunca cevaplar
Ortada alınan mal var mı yok! Bugün açığa satış başladı millet mal almak yerine hadi borç aldı faiz ödedi sonrada belki değerlenecek olan mali rekabet koşullarına soktu elinde mal var ya da yok. Açığa satış yapmasa mal belki aynı ma fiyatında kalacak ya da düşüp cikacak ama ayarlarını bozmuş oluyirlar haliyle de gerçekte almış olanın hakkinada girilmiş oluyor.
Ha böyle birşey sunmuslar yapan yapar ama asıl konu vaaz! Ytd
Ben bilmeyerek açığa satış yabmışım üüüleyse
Bana pis açıkcı diyebilürsünüz
Sözüm meclisten dışarı...
Hep söylerim(Bence):
Eşek yularından, insan sözünden tutulur...
Kimin ne yaptığı, varsa inancı Allah/Tanrı ile arasındadır.
Yoksa kendi vicdanıdır parametre.
Ben de sıklıkla yapıyorum bunu.
Gestapo gibi;
Toplumun/insanların başına dikilip, "din, iman, sünnet, şeriat..." diyenlerin söylediklerini kendileri yapıyor mu?
Ne yalan diyeyim ilk baktığım da bu.
Kemalistler için de böyle, demokratlar için de, ateistler için de...
@Bozkurt hocamın, kimseyi herhangi bir eylemi nedeniyle eleştirdiğini görmedim.
Bu nedenle konuyu açma nedenim de bu değildi. Sadece kavramsal bir mesele benim için.
Öyle bir gerildi ki toplum...
Her şeyden kavga-gürültü çıkıyor. Üzücü.
Ben başlattı isem affola. Kapatalım gitsin.
Haaa @Bear_Bull hocadan fikir istediysek, zaman ayırıp yazarsa... Ne âlâ.
Konu aslında herkesin kendi çıkarlarına göredir. Çevresine görünmek zorunda olduğu şekilde gösterir, toplumsal durumla alakalı olabilr veya yaşam şartları öyledir. Doğan erkek kadında doğabilir, kadın erkekte olabilir. Şartlar aslında eşittir ama birbirlerinin yerine empati yapmazlar.
Her durumda, burada şurada empati yapmazlar. Faiz olmaz der ama şirketlerin kambiyo gelirlerini giderlerini görmezden gelir. Bir çeşit kendini kandırma şekli galiba.
Empati birçok şeyi çozer ama çıkarlar olmayacak.. ytd
Sabahtan Ayasofya abi geldi, bende yarın mb faiz kararını açıklayacak bu işe en çok bankalar sevinir onda trade etseydin dedim.
Faizle işim olmaz dedi
Bankalar fışkırttı bizimki yaya kaldı
İnsanoğlu 3 yüzludur bu yüzden.
cevresine, ailesine gösterdiği yüzü,
İş ortamı, başka ortamlar buralar vs gösterdiği yüzü,
Bir de hiç kimsenin bilmediği kendi dünyasında olan gerçek yüzü..
Yüzler çıkarlara göre değişkenlik gösterebilir.. ytd
Demem o ki
Ülke komple faiz batağına saplanmış biz burda sen açıkcısın sen hayırlı cumalar dedin muhabbeti yapıyoruz.