Bizim onbeş yılda anlatamadıklarımızı piyasalar onbeş günde öğretir.
Printable View
Bizim onbeş yılda anlatamadıklarımızı piyasalar onbeş günde öğretir.
https://odatv.com/2001-ekonomik-kriz...-27031925.html
Londra'daki swap piyasasında Türk Lirası'nın gecelik faizi, yüzde 700'ü aştı. Geçen hafta yüzde 22 seviyesinde seyreden bu oran son iki gün içinde katlanarak yükseldi, 2001'deki ekonomik krizi sırasında görülen yüzde 71 seviyesinin 10 kat üzerine çıktı.
BANKALAR BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamada, "Türkiye'deki bankaların yurtdışındaki bankalara likidite vermedii, bankalar ile para takas işlemi yapmadığı iddiası doğru değildir. Swap işlemlerinde faiz oranının yükselme nedeni yurt dışı yatırımcıların döviz almak için TL bulamamasıdır" denildi.
Bu haftanın iki günü kaldı, önümüzdeki haftanın da beş günü var. Toplam yedi iş günü daha borsa güven ortamı arayacak. Bu dönemde satış için ilk saldırılacak alan pay piyasasıdır.
Mayıs 2019 ayı sonunda sadece küsürat senetlerim taşıdığım hisse senedi pozisyonum olacaktır. Bu yıl yakın gelecekte dünyanın en büyük beş on ekonomisinden birisi olacağımıza inananlar için tarihi bir yıl olacak.
Dolar için anormal fiyatlar konuşuluyor. ama ben dolar pozisyonu açmadım. içimden bir ses bu kadar kötü olmayacak diyor hala...Aslında önümüzü de göremiyoruz artık...Nasıl böyle oldu, neden dolarla boğuşuyoruz ve durum bu kadar sıkıntılı ise neden ben hala borsadayım..Bu sorulara cevap bulamıyorum...Bize biraz dolar ekonomi perspektivi lazım Sn Jako ..ama öyle iki kelime yazmakla olmaz uzunca bir yazı ve analiz isteriz. Ben yazdım ben koydum isteyen yorumlasın olmasın.. Biraz detaya ihtiyaç var bu günlerde lambanın ışığını biraz artırın üstat
sn adanadr
"Mayıs 2019 ayı sonunda sadece küsürat senetlerimi taşıdığım,hisse senedi pozisyonum olacaktır. "
bir ""i ve bir virgül eksik. Benim mealim; mayıstan sonra elinde hisse senedi olmayacak. Küsuratlar kalacak...
"Bu yıl yakın gelecekte dünyanın en büyük beş on ekonomisinden birisi olacağımıza inananlar için tarihi bir yıl olacak."
Benim mealim; hayallere kapılanlar, üretmeden tüketme ve betonla ile büyüme sonucu dünyada sayılı büyüklükteki ekonomiler arasına katılmayı bekleyenler, sükutu hayale uğrayacaklar. Ancak "tarihi bir yıl" ifadesi olumlu bir anlam kattığı için bir önceki cümle ile mantıki olarak bir tezat oluşturabilecek meali de olası; bu başarıya eriştiğimiz tarihe altın harflerle yazılacak tarihi bir yıl ihtimali.
Burada sayın jakonun ironik bir dil kullanıp "hayal kırıklığının tarihe kazınacağı bir yıl ihtimali" bir önceki cümle ile korele olması nedeniyle benim daha doğru olduğunu kabul ettiğim meal.
En kısa böyle anlatabildim.
Yine de en doğrusunu sayın Jako açıklayabilir :)
Niye ama
adam küsecek diye YANLIŞ a yanlış denemeyecek mi
ben yıllardır söylüyorum sn JAKO resmen
benim için TERS İNDİKATÖR
yazmıyorum ama hep böyle takip ediyorum
eski forumda en son kendisine bu konuda yazmıştım
ama küstürmek amaç değil
niye elimdeki
bulunmaz nimet TERS İNDİKATÖR ü kaybedeyim ki
Öngorüler her zaman çıkacak diye bişey yok...
Sn JAKO 18-22 mart haftasında kırılmanın olacağını bildi .(yön tutmadı aşağı kırıldı.ben de yukarı kırılacağını umuyordum).
Fibonacci veya periyodik zaman döngülerini 5 dk lık grafikte bile al-sat yaparken kullanıyorum. Başarı oranını artırıyor.Ancak döngü kestirmeleri tepe veya dip kesin belirtmez.
Bu nedenle JAKO nun yazdıklarını yıllardır takip eder değer veririm.
Yanlış anlaşılmak istemem..
Sadece mayıs ayı geçen o sözünü tam anlayamadığım için sormuştum..
Sn JAKO
Herkesin hatta okuduğunu anlamakta güçlük çekenlerin bile her şeyi bildiği bir yerde fikirlerini paylaşmak öncelikle cesaret ve sabır işi. Sizi takdir etmemek imkansız.
Benim genetik yapımda, mesleğimin getirdiği keskinlikte ve dahi ulaştığım yaşta bunu başarabilmem imkansız.
Bu yüzden
Sözümdür; neyi bildiğini bilmeyen cahillerin olduğu yerde, bırakın herkes kendi zavallılığını yaşasın...
Garantisi yok.
http://666kb.com/i/e2meor1hvptpytnvz.gif
Ekonomi kendi kuralları ile yürür, zaptedilemez. Dengeleri ekonomik ilişkiler tayin eder. Ekonomi gerilimi belirsizliği sevmez.
Yatırım hesap işidir.
Dolar bu nedenlerle 6,20 teknik hedefine doğru ilerleme eğiliminde.
kırılım ihlalleri diye bir yönü var trendlerin, bunu da doğru okumayı öğrenmek doğru anlamaya yarar.
suçlu her zaman yatırımcının karar verenin bizzat kendisidir.
dolar buraya kadar diyebilir de, 6,20'lere yürüyebilir de.
Siyasi tansiyonun boy atmadaki etkisini de karar tekniklerine katmak lazım. ibbb'nın seçim mazbatası dolar konusunda etkili olacak doların rahatlaması borsaya müspet etki edecek.bu hafta ve önümüzdeki hafta için görünen kararsızlık bir kırılım ihlali ile dağılabilir.
Dolar için on lira mütevazi bir hedef.
kısa vadede bir düzeltme bekliyorum.
vade önümüzdeki bir yıl.
http://666kb.com/i/e2x3zy1xp33dhlymj.gif
Kısa vadede düzeltmeyi dolar için bekliyorum, ekonomi belirsizliği ve siyasi gerginliği fiyatlarken zalimdir. Bu zalimlik dolarda 13-17 ve 39 liralara kadar tırmanabilir. on lira mütevazi bir hedeftir demem bundandır.
Bu olasılıklar fibonacci zaman analizine göre hesaplanmıştır. Kırılım ihlali bunu bozar. Kırılım ihlali siyasi tansiyonun düşmesi ile olabilir, başka bir gelişme ile olabilir.
Jako hoca, fiboyu tepeden dipe çekip nereye kadar düşebilir birde onu görseydik,
Yalnız fibo düzeltme seviyelerini hep kendi keyfinize göre çiziyorsunuz
39 nedir arkadaş
Amacım bir tartışma yaratmak değil
Sadece iyi niyetli olduğunuzu düşünmüyorum
Bu tavrım size nerdeyse 3 senedir tam gaz devam ediyor
yükselmemesi az yükselmesi de düzeltme olarak kabul edilebilir.
derinleşen bir düzeltme ihtimalini sıfır olarak görürüm.
kendi keyfime göre çizebilecek gücüm yoktur.
ihracatını ithalata göre kurmuş hammadde girdileri ithal, tarımsal ürünleri ithal, patatesi soğanı ithal, eti ithal ve dövizi düşürecek üretimi olmayan cari fazlası olmayan dış borcu katlamış bir ekonomi, sıcak para de gelmiyor bilakis çıkıyorsa istediğin kadar tartış.
bundan onaltı yıl önce abd merkez bankası faizleri sıfırladı ve tüm dünyaya sıcak para uçurdu. sıcak para bize kontrolsüzce geldi ve geldikçe kur ve faiz üzerinde baskı uyguladı arz talep dengesi öylesine bozuldu ve biz bir lale devri yaşadık.
şuursuzca tükettik. miami ikinci kreuzberg oldu ama bu kez sınıfsal farkı vardı, bizim zenginlerimiz abd de ucuzlamış konutları bizde düşmüş kurlarda alma imkanı buldular.
sen siyasi eğilimine göre düşündüğün için bu yazılanları antipatik hasmane vs. buluyorsun.
sonra rüzgar tersine esmeye başladı. fed faiz artırımı sürecine girdi ve bu devran usul usul yavaş yavaş devam ediyor.
gelirken kurları düşüren sıcak para giderken de yükseltir, bu arz talep meselesi.
gelen yabancı sermaye yatırımları hep finansal sektörlere geldi ağır sanayi yatırımı var mı?
güney kore vaktiyle bir kriz yaşadı ve o krizde borçlandıkları zaman dünya markalarını yarattılar, samsung gibi hyundai gibi markaları dünya markası yaptılar. biz parayı inşaata gömdük, inşaat da toprak rantı nedeniyle balon oldu.
altmış metre kare konut bir milyon lira olmaz, olursa toprak rantıdır.
borçlu sektörleri bir kenara koy, sıcak paranın soğumasını bir kenara koy, üretimi bir kenara koy, okuduğun ve izlediğin medyayı unut kendi halinde düşün.
ben de vaktiyle çarmen yatırımda yatırım danışmanlarının hükümeti eleştiren yorumlarına çok kızıyordum, çünkü hükümetleri destekliyordum, ama dilekler ve isteklerle gerçekler farklı muhitlerde yaşıyorlardı.
sendeki antipatinin nedeni budur dersem yüzde bir olasılıkla işe yarayabilir.
Hayır dediklerinize sonuna kadar katılıyorum, herşey zaten ortada
Dünya üzerinde patlayan emlak balonu
Vesaire
Çok haklısınız temelde evet
Ama teknik olarak ben katılmıyorum usd analizinize,
Neyse izleyelim piyasaları
Zaten işimiz bu
Financial Times: "Türkiye'nin net rezervi 28.1 milyar dolar değil, 16 milyar dolar."
Yani, para bitti.
Türkiye dolarda olağandışı fiyatlardan korunabilir, borcu borçla kapatırken, yeni borçlanmaları Çin halk cumhuriyetinden yapabilir, öyle duyumlar alıyoruz doğru yanlış bilmiyorum. Finansörleri batıdan alıp asya tarafına ikame etmek baskıdan kurtarır.
üretim ekonomisine de geçilebilirse bu ikisi ile spekülasyondan korunmak mümkün olabilir.
Türkiye'nin 12 ayda 177 milyar dolar dış borç ödemesi gerektiğini hatırlatan FT'ye konuşan Tim Ash, "İster net rezerve bakalım ister brüt rezerve, sonuçta yeterli rezerve sahip olmadıkları görülüyor. Piyasadaki herkes Türkiye'nin TL'yi etkili ve sürdürülebilir bir şekilde korumak için yeterli rezervi kalmadığını biliyor" dedi.
Uluslararası yatırım bankacısı Paul McNamara, kişisel Twitter hesabından yaptığı yorumda Financial Times'ın Türkiye haberlerine ağırlık verdiğini belirterek, "İyi şanslar Türkiye. FT tarafından canavarlaştırılmak eğlenceli değildir" dedi.
Bu haberden ben çıkardığım vatandaşa gel burdan dolar al,
10 tl olucak 39 tl olucak mesajı:)
Bunların vatandaşa para kazandırdığını ben hiç görmedim!!!
Umarım yanılmam!!!
Amerika faizlerini arttıramıyor neden acaba??
Eğer arttırsaydı arttırabilseydi evet usd uçmuştu
Büyük kriz güçlenerek geliyor evet
Ama şimdi değil
Zamanını kimse bilemez( grafiklerden tahmin etmeye çalışcaz)
Artık kara Çarşamba mı olur kara Cuma mı görücez
Herkes oyun planını iyi yapsın
Bu oyunun ismi altta kalanın canı çıksın ve çıkartırlar
1. Borsaya girdiğim zamanlarda (2009) bilgi maksatlı internette gezinirken şöyle bir deyiş okumustum "hiç bir ağaç cennete kadar uzamaz" bir zamanlar 1 $=1.20 ₺ idi
2. Trump değerli bir $ istemiyor.
3. ABD ekonomisi doların dediğiniz fiyatlara gelmesi için desteklemiyor. ABD borcta yeni rekor kırdı. Bu kara deliği ABD nasıl kapatacak? Para mı basacak acaba?
4. Dünyada dolara karşı antipati güvensizlik oluştu. Ticaret yerel para birimlerine dönme ihtimali kuvvetlendi.
5. Ons altın ABD dolarının guclenecegine dair işaretler vermiyor.
6. Rus çin merkez bankaları altın stoklarını artırıyor. ABD tahvili satıyor.
7. Dolar yükselecek diye dolar alacağıma altın almayı tercih ederim.
10 Mayısa kadar patinaja devam.
Neden 10 mayis
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
düzeltme dalgalarıyla devam eden iki trendi takip etmeye çalışıyorum, 10 mayıs trend sonu.
bilanço hareketi satın alınacak mı, yeni bir atak başlayabilecek mi, hesaplanabilir kırılımları aramaya devam edeceğiz.
temel analize göre beklenti satın alınır, ve bilanço beklentisi eşiğindeyiz. tersi durumda, yükselmesi gereken süreçte yükselemeyen borsa, yükselseydi düzeltme satışlarının gelmesi beklenen süreçte 70-80 binli seviyelere gerileyebilir.
"Hukuk ve demokrasinin olmadığı yerde her gün yeni bir paket açıklasan da nafile".
"Ekonomi güven ortamı ister."
https://twitter.com/kacsaatolduson/s...142959616?s=08
Üretim olmayan ekonomide istihdam da olmaz.
sell in may and go away...
Bu ülkede olan hukuk sizin amerikanızda hollandanızda yok gugukçular
Sağolun cevap için
alın size hukuk.
10 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunan apartman görevlisi, Adli tıp raporu ve kamera kayıtlarına ve Savcılığın tutuklansın demesine rağmen, beraat edince; anne sinir krizi geçireli, birkaç gün oldu. â“#ÇocukSusarSenSusma https://www.facebook.com/73817548625...918706179&t=68