Tahvildeki yükseliş mevduat oranlarına yansımazsa dövizdeki hareket sertleşebilir
Printable View
Tahvildeki yükseliş mevduat oranlarına yansımazsa dövizdeki hareket sertleşebilir
gluten beyinli gelip, siz tüikten daha iyi mi bileceksiniz bunlar istisnai örnekler diyebilir..!!
İstediği kadar sertleşsin bu MB hiçbir hamle yapmaz....Aralıkta herkes 100-150 baz puan bekliyordu,gitti 50 baz artırdı.Artık adım gibi eminim ,haftaya dolar 4.50,euro 5.50 olsun,merkez hiçbir şey yapmaz.Bu ülkede dolardan bana ne,ben hep depoya 50 liralık benzin alıyorum'cular ,nasılsa makarnam,pirincim,bulgurum,kömürüm geliyor'cular olduktan sonra...
Kredi faizleri uçmuş...
Ne faiz ne de kurla ilgili kararlarla hükümetin ekonomiyi düzeltmesi mümkün değil. Her iki enstrümandaki hareketlilik Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine güvensizliğin bir sonucudur. İçeride ve dışarıda gerilim/fetih söylem ve politikaları sürdükçe Türkiye ekonomisi hem faizden hem kurdan darbe yemeğe devam edecektir.
Yani faiz ve kurdaki hareketlilik vücütta enfeksiyon olduğunu gösteren belirtilerdir. Enfeksiyonun tedavisine dönük antibiyotik tedavisi (içeride ve dışarıda gerilimi azaltacak politikalar) uygulanması gerekmektedir. Bunu yapmak yerine ateşi düşürmeye yönelik tedavi yalnızca zaman kazandırır. Kazanılan bu zamanda aynı politikalar sürdüğü müddetçe sorunlar daha da azgınlaşır.
Bu işin sonunun nereye gideceğini öngörmek de mümkün değil, yaşanan sorunların şiddeti geçmişteki hiç bir dönemle kıyaslanmayacak kadar büyük. 2001 krizinde çevremdeki panikçileri "korkmayın, su akar yolunu bulur" diye sakinleştiriyordum ama bugün bana bunu söyleyetebilecek bir çıkış yolu göremiyorum. Yani durumumuz o kadar umutsuz... Ekonominin kayışı kopmuş durumda. :(