Gidermi dusermi bilmem ben haberi yapistirdim yabanci algisini ortadan kaldirmak icin hercitiyi yabanci sanmayindi amacim
GM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Gidermi dusermi bilmem ben haberi yapistirdim yabanci algisini ortadan kaldirmak icin hercitiyi yabanci sanmayindi amacim
Bi tarafta karakaya ailesi petkimin yuzde 10 nu sahipti onemli bi aile tahtada olmasi guzel diger tarafta bu pislik 1.70 lere cikarip vurdu gecen haftaki dususu bu yapti yasak gelmesi guzel olsu laflari herkafadan bi ses yani nereye cekersen
Haberi biraz önce gördüm.
Sizin yazdıklarınızın aynısını ben yazacaktım ki, siz yazmışsınız...
Altına imzamı atarım...
Çok merak ediyordum, Mipaz ı alan yatırımcıyı... Böylece öğrenmiş olduk...
Bentonit madeninde Türkiye lideridir, Karakaya...Gerçekten Petkim'in %10 undan fazlasını alınca, Aksoylar paniye kapılmıştır... Petkim'de sanırım%300 karla sattılar, büyük ihtimal Socar a, Aksoylara...
İsteseler MİPAZ ın tümünü, arsasını alırlar, sanırım...Bilmiyoruz, belki de arsasına taliptirler..
İnternet den alış satışı yasaklamış, Bist....Arar dealırı işlemi yaptırır, yada gider aracı kuruma ekranı izlerken emirlerini verir...
Birçok kıvır zıvır birçok hisse %20 yükleliyor, %20 düşüyor, milletin anasını ağlatıyor, tedbir yok, Adam her gün her gün aldıkça yukarı gidiyor, hoop internet kullanma....
Bist le inatlaşmak istese, tavana 50 milyon alış atar, diye söyleniyor...
Ama doğru olmaz...
Petkim'de olduğu gibi yavaş yavaş hakettiği yere gider inşallah...
Herşeyin hayırlısı...
Asla yatırım tavsiyesi değildir
Hisseyi yakından takip ediyorum, hatta bugün bir kaç kere almayı da düşünüp vaz geçtim, çok toplandığı için almış olacaktım alsa idim.
nedir hisseyi almasının sebebi?
o araziye imar çıkar diye bir beklenti olsa hisse tavan kilitler 20 liralarda zor durur
e o zaman mantıklı bir açıklaması yok bu çıkışın diye düşünüyorum.
sayın temel analizin yorumlarını oldukça önemsiyorum, foruma üye ona bir soru sormak için olmuştum sonra arkası geldi yazdım yazıyorum
saygılar.
Bakalim hafta ici kendini belli eder hayirlisiGM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Durum bu ise sıkıntı yok İnşAllah..kıçı kırık bir kaç speğin işi değildir bu şikayet olayı. Muhtemelen Doğan ailesi bu babayiğit ile tahta da anlaşmaya çalışıyorlar. Tahtanın yeni sahibi tırsıp kaçacak bir adam olmadığına göre ya doğan ailesiyle anlaşıp kazan kazan deyip yoluna devam eder ya da resti çeker bu yolda tek başına hedefine gider. Bize düşen filler tepişirken ezilmemek olacak :)
hayırlı kazançlar,
uzun zamandır kağıttayım ve sürekli takip ediyorum,
hem hisseyi hem de forumu fakat yazmayı pek sevmiyorum artık ve yazmıyorum...
(öğrendim ki ne yazarsan yaz, ne argüman ortaya koyarsan koy, alırsalar gidiyor, almaz iseler gitmiyor...
fakat nedense bu konu hk da yazmak istedim...)
1-beyfendi bariz süpürdü, sülüklerin hepsini ve yüksek ihtimal açıkcıları, buraya geldi ve durmaya niyeti yoktu... bu sülüklerin millete yaptığını bu beyfendi bunlara yaptı ve bunlarda bu beyfendi yi bist deki* bağlantıları sayesinde ceza verdiler (kuyruk acısı büyük resmen t..şak geçildi) fakat bist baktı bişey yok adam çatır çatır topluyor, borsada bukadar dalavere ve soyguna parmağını kıpırdatmayan bist bu beyfendiye ne niş ne kebap yansın hesabı internetden satış cezası verdi 1 ay !!!... bu beyfendide para var mı anlaşılan var o zaman bu ceza bişeye yaramaz, her türlü alır hatta hasan a, ahmet e, toplatır sonra ister virman yapar ister cezası bitince seansta cep to cep yapar sıkıntı yok....
2- bu beyfendi, sülükleri tokatlaya tokatlaya buraya kadar geldi, arada eskisi gibi olacak 1.60 dan 1.70 den satayım nasılsa 1.4x lara geri gelecek ordan tekrar alırım diyenleride süpürdü (arkadaşlarım da var aralarında) sonra baktı ben ve benim gibiler kaldı bursada ki bu duruma rağmen hatta doğan bile aşağı tepki verirken bunda tık yok :)* bari bir haber vereyim çıkarayım belki bu ceza ile millet tırsar dökülür diye düşündü, iki gündür 10 kademeden sonra böyle kağıtda düşünün ki tavan a kadar 200-300 k emir oluyor... normal kademelerde zaten satan yok, hacim yerlerde,... yani satan yok tavan a dahi... bu beyfendi istese para var mı var yapıştırır tava gider ama anladığım amaç çıkarmaktan ziyade mal toplamak...
ben şunu öğrendim ne teknik ne haber ne zart-ne de zurt hiç bir şeyin bir değeri yok kullnamak istemez iseler, isterseler gider, isterseler gitmez ana kural budur, en güzel örneği bir beyendi geldi neler yaptı gördük 1 hafta da...
ha ben mi ne yapıyorum* çocukları özel okul yerine devlet okuluna yolluyorum, hayatı ve YOK un ne olduğunu öğrensinler diye, onlara haracayacağım paralar ile den çook uzun vadeli* hikayesi olan kağıtları alıyorum.... ne için çocuklar için :)
kusura bakmayın uzun oldu...
saygılar hayırlı kazançlar...
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Malı çeşitli kademelerden kaptırdım diye üzülürken bu haberle tekrar çok daha aşağıdan yerine koyacagimi dusunemezdim. Yasasin SPK. Ayda yılda dogru bir iş yapmış diyecegim ancak Karakayanin suçu neydi? Üç kagitcilik mı yaptı yoksa spekülasyon manipilasyon mu yaptı. Neyse beni ilgilendirmiyor beni ilgilendiren tarafı kaptirdigim malları yerine koyacağımdır.
güzel haber. pazartesi tavana doğru gider
LYA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Artık mızrak çuvala sığmıyor. Bütün mesele bu ! Speklerin bile avlandığı tahtada bundan böyle artık kimse elini kolunu sallaya sallaya gezemeyecek..Gözü kara bir adam çıkıp tahtanın spek ya da speklerini tokatlıyorsa zaman artık daralmış demektir. Bir hissede o firmanın patronuna biat etmeden speklik yapmak yürek ister. Patrona rağmen tahtada spek tokatlamak ise mangal gibi bir yürek sağlı sollu beş okka t..ister. Malını kaptıranlar bu kap haberine sevinmesin. Minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır.Daha önceki yazımdada dediğim gibi ya doğan ailesiyle anlaşır yoluna devam eder ya da restini çeker tek başına yoluna devam eder. Bu saatten sonra artık geri dönüş yok, ok yaydan çıktı bir kere...karşındaki adam yamansa doğan bile malına ortak istemez, malını kaptırmak istemez. Artık biraz da doğan düşünsün....
Yasasin SPK. dedikten sonra altta msg da 1.40 dan alır 1.70 den verirdim. onu da sık yapıyordum dediniz ya. yoksa ona damı yasasın spk :))
Bu habere p.tesi taban yaptirmaz ins..umarim..
TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mızrak çuvala sığmıyor
neden sığmıyor
sanayi şirketi de para mı basıyor
ihale mi aldı
yüklü karmı açıklayacak
defter değeri mi yerlerde
adamda para var alıyor
cevapları söylemleri pek sığ kalıyor
hiç biri doğru cevap değil
neden aldığının cevabı hala yok.
Doğan grubu; yatırım bankasını kurarsa; sizce yatırımı nereye yapacaktır?
Bu iznin verilmesi; sizce hükümet ile arasınında düzeldiği anlamına gelmez mi?
Ve düşünün; neden doğan grubu kağıtları artık bu kadar revaçta?
Elinizde hem nakit olsa hemde böyle bir arsa boş dursa siz ne yapardınız?
Ve en önemlisi sizin alt hitabetinizde gizli...
Doğan grubu için; zaman artık doğru zaman gibi görünüyor.
Ceza verilen speğimizin :) Eski firması karkim i satarken hissedarlarına tabiri caizse yaptığı kıyağa bakar mısınız ???
İMKB tarihinin en ilginç hisse satışı!
Paralimani.com/ÖZEL HABER
Bugün saat 21:07:27'de KAP'a Karkim'in sahipleri tarafından gönderilen açıklama İMKB'de belki de bugüne kadar ilk kez hissedarlık kavramına anlam kazandıracak türden.
Karkim'in sahibi olan üç büyük ortak (Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yaşar Karakaya, Hikmet Emel Karakaya, Vasfiye Günsel Keserci) Karkim'i Murat Çelik isimli bir şahsa satmak üzere anlaştıklarını ve üç ortağın her bir hissesi için satış fiyatının 2 TL olacağını bildirdi.
Fakat bu satışın en ilginç ve belki de İMKB tarihinde bugüne kadar görülmemiş olan ayrıntısı açıklamanın bundan sonraki bölümündeydi. Ortaklar hisselerini Murat Çelik'e her bir hisse için 2 TL'den satma konusunda anlaşmışken, şirketin yeni sahibi olacak Murat Çelik'e satışın gerçekleşebilmesi için de bir şart koştu: Borsada işlem gören hisseler için en az 2.40 TL'den çağrı yapacaksın.
Yani ilk kez bir şirketin patronu borsadaki hissedarından daha az para kazanma niyetini ortaya koydu.
Borsada beklentiler satın alınır... Yani su yavaş yavaş ısınır... Beklentiler gerçekleştiğinde su kaynamıştır artık...
Benim en büyük beklentim, Mipazın İdare mahkemesine yaptığı, imar itiraz müracaatıdır... İmar mevzuatını çok iyi bildiğim için, beklentim İdari yargının "yeniden değerlendirilmek ve arsa sahibinin hakkının gözetilmesi gerekçesi" ile imar kararını bozması ve Belediyeye "doğru dürüst imar ver" diye geri göndermesidir...
Zira ilgili belediye, araziden imar geçirip arsa haline getirince, arsanın bir bölümünü alır... Mipaz dan 628.000 m2 bedelsiz, imar karşılığı arsa alacaktı, Belediye... Beleş... Yaklaşık 1.000 apartman yeri...
Bunun karşılığında da, arsa sahibine daha fazlasını kazandıracak İMAR vermeli idi ki, Mipaz da itiraz etmesin...
Bu dava bozulunca ne olacakkk... Zurnanın zırt dediği yer burasıdır... "Yeni konut+ticaret İmarı" beklentisi ortaya çıkacak..
Zaten, konut+ticaret imar beklentisi ortaya çıksın.... Vayyy babam vayyy.
Mipazın arsası, 30-40 tane Akmerkez... Veya 20-25 Yeni Gimat.... 100 tane Panora... büyüklüğündedir... Onbinlerce konut yapılabilinir...
Mipazın arsası dağ başında değilki.. Sultanbeylinin tam bitişiğinde ve Kuzey Marmara Otoyolu ve Şile otoyolunun baraj tarafında değil, Sultanbeyli tarafındadır...
Mipazın arsasına kont+ticaret imarı verilse, emsal 2 verilse, hisse fiyatı 100 tl eder...
Peki ihtimal dahilinde midir? Neden olmasın... Zira 628.000 m2 de belediyece değerlendirilecek...
Tabiki %100 olacak diye birşey yok...
Ben bu ihtimali seviyorum. Hayalim bu... Olursa ne alaa..
Zaman zaman bazı güçlü yatırımcılar, işte bu ve benzer beklentiler ile hisseye girerler, çıkarlar ve saire...
Öncelikle şu artık aşikardır:
19 Nisan 2019 tarihli mahkeme kararı ve dosyasındaki bilirkişi raporları ve Mipaz avukat savunmaları ortaya koymuştur ki...
"Artık arsanın değerini doğru düzgün değerle"...Eyyy Mipaz...
2019 sonunda ki değerlemeyi yapacak, Ernest&Young un değerleme uzmanı keriz değil yaaaa... Al sana örnek emsal...
Zaten ben geçen sene bu değerlemeyi yapanı aramıştım, Aralık ayında tekrar arayacam ve açıkca diyeceğim ki:
"Bak kardeşim, ben Mipazın şu tarihten beri ortağıyım... Değerleme için dava karar örneğini, dava dosyasındaki, mahkemenin atadığı Gayrimenkul Değerleme Uzamanının, Bilirkişinin Raporunu emsalde dikkate al, Mipazın kıytırık yeşil alan için mahkeme savunmalarını al, fiyatları gör veee buna göre değerlemeni doğru dürüst yap... Haaa yaptın yaptın, yapmadın SPK ya Belgenin iptali için başvuracağım ve İyi niyetin Suistimali davası açacağım, zarar ziyan davası açacağım ve sadece bana değil tüm Mipaz hissedarlarının kayıplarını ödeyeceksin, sen ödeyecek güçte değilsen, Ernest&Young ödeyecek"...
Buna birkaç ayımız kaldı...
Ama hem, 590 lık tazminat davası, İmar itiraz davaları bir sabah ansızın açıklanabilir...İllah bir ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl sonra sonuçlanacak diye bir şart yok, belki önümüzdeki hafta bile olabilir, neden olmasın..Önemli olan bu davalar lehimize sonuçlanacak ise, açıklandığında elimizde az çok Mipaz olması...
Ayriyeten şu ihtimaller de var mı...
GYO ya dönüşme...
Arsanın başkasına satılması...
Arsanın, Trump Tower da olduğu gibi, Doğan Holding tarafından satın alınması...
Doğanın yatırım bankasını, bu arsanın minnacık bir tarafına kondurulması...
Bunların %0 ile %100 arasında ihtimali vardır...
İşte ben bu ihtimaller için buradayım...
Maliyetim çok çok çok aşağılarda...
Daha önce m2 si 5 dolara alınan 3.500 m2 araziden, imar geçince mütaahitten 20 daire ve 300-400 m2 lik 4 kocaman dükkan alındı...Çok iyi biliyorum.Dükkanın biri Migrosa kirada.. :)))
Mipazın arsasının yanında, kıl kadar...
Ne demiştim, bu ihtimaller bir süreç içerisinde ya gerçekleşir ya gerçekleşmez yada bir kısmı gerçekleşir...
Suyun sıcaklığı önemlidir... Su ısındıkça tahtaya ilgi artar... İçerden bilgi sızmaya başlar... Suyun sıcaklığı 80 leri geçtiğinde hissede işlemler artar.. 90 ı geçtiğinde tavanlar başlar...Kaynamaya başladığında hadi eyvallah deriz...
Bunların hepsi hayal...Asla almak için atlamayın... Son zamanların zirvesinde...
Sizler alın diye yazmıyorum, ortaklarımla sohbet ediyorum... Zaten Yabancılar yeterince alıyor, babalar risk alıp giriyor, biri çıkıyor biri giriyor, kapan kapana...Ben de az çok, nacizane tutmaya devam ediyorum...
Tek bir gerçek var, 2.093.000 m2 arsaya ortak olduğum... Sultanbeyli Devlet hastanesi ve 4-5 okula komşu, Kuzey Marmara Otoyoluna hemen hemen sınır, gişelere 50-100 metre, köprülere 10 dakika..
Çorbayı içene kadar, tekkeyi bekleyeceğim...Bazen ağzım yanacak, bazen boğazıma düğümlenecek yediklerim, ammaaa arsam gün geçtikçe değerlenecek...
Asla yatırım tavsiyesi değildir...
Tüm bu yazdıklarınızın olabilirlik ihtimali %1 bile olsa hisse en az 2 hafta kilitlenir. ARSA DA DEĞİL ORASI BİR TARLA ŞİMDİLİK. Öyle bir tarlaki ekip biçmiyorlar bile.
Mesele de bu zaten arsa olacağı ihtimali olsa evet 100 tl'ye kadar yolu var, hatta orada da durmaz dağ başı muamelesi görüyor şu anda, verimsiz çorak arazi gibi.
Orası da tarla olarak kalmayacaktır torunlara servet bırakılabilir, bu günün muktedirleri de fani ALLAH GECİNDEN VERSİN.
Dohol harekete henüz başlamadı. Mipaz kopar giderse dohol de gider onda pozisyon alırım ancak mipaz i sattigimin altına alacağıma inanmaktayım. Sagolsun tahta yapıcı bugüne kadar bana kelek yapmadı. Düzgün adamdır.
Kaca gelebelir hocam..cok altinda derken1.30-35 den alinirmi
Bakalim ptesi belli olur..tahta yapici haberi kullanip dayak mi atar..yoksa buralar hayalmi olur..hayirlisi..
Eski grubun tetikçilerinden biri de bu arkadaş.
Merak etme siz o malı kaptırdınız. Artık globalden mi işten mi halktan mı oyaktan mı unlu yada info’dan mu iş yapıyorsan...
Daha da malı zor alırsınız.
Bu seferki adam farklı.
O basarsa ancak alırsın
Bu adamın babası doğanı 8 sene taşıdı yine basmadı kökünü alırlar mipazın.
Doğan ailesine lanet edip basarsa alırsın da; ya malı basmazsa; işte o zaman yıllardır bekleyen yatırımcılar olarak alabileğin bir ‘baba’ var:)
olaya ky açısından baktığınızda, aslında çok doğru diyorsunuz. bakışımı genişlettiniz teşekkürler
Tahmin etmek gerçekten zor. Ne yaptığı belirsiz yeni bir çete hisseye dadandı. Bu nedenle bu çete basinin nasıl hareket edecegini tahmin edemiyorum. Bu nedenle fikrimi yazıp fomda kimseyi yanıltmak istemiyorum. Herif in solugu güçlü ise istedigi yere götürebilir. Pazartesi aşağıya salarsa kaptırdığım malları yerine koyarım. Spk nın herifi cezalandirmasi iyi olmuş. Kaar realizasyonu yapmadan nereye gidersin böyle.
Yıllardır mipaz da ters köşe olmadım bu hafta olana kadar bu nedenle herifi sevmedim sevemede. Daha önceki adam gibi adamdı. Hatta dostum du. Hayırlısı olsun . Pazertesi yeni herifin marifetlerini göreceğiz bakalım aldığı bir aylik cezadan tırsacak mı? Birde abuk sabuk fiyat hareketleri yaparsa bürüt takasa sokarlar herifi. Tek fiyatta oynar durur yani.
haber çok abartılmış...alt tarafı internet işlemlerine 1 ay ara verilmiş.hisse blokesi yok brüt takas yok ...
yani adam internetten yapacağını telefon emriyle de yapar..
hatta dealer ın exapi şifrelerini alır ....alır satar...hem daha hızlı olur..
bunlar ufak tefek yatırımcı değil..Galip e verdiği gibi elindeki hisseleri 6 ay satamaz gibi bir ceza gelseydi çarşı karışırdı.
şahsi görüşüm hisse fiyatı üstünde etkisi olmaz...spekülatif salar basar ama anlamsız olur...
Ooo senlenmis buralar bir ay once haftada yada gunde bir yazi yazilirdi
[emoji2][emoji2][emoji2] git 2011 den buzamana sayfalari arsivden karistir gel kim eksik kim tamGM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bak iki sene once temel analizle laflamisiz daha eskiye gidemiyor forum eror veriyor yani biz hep buralardayizGM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizde sadece bir kumar makinası imiş gibi kullanmışsınız , şansınız da yaver gitmiş
hisse senedi yatırımcılığı değil yaptığınız şey. hisse senedi yatırımcılığı dediğimiz şey siz karınızı yeterli görüp satarsınız o da bir süre dinlendikten sonra yeni verilerle yoluna devam edecek olan hissleri alıp satmaktır, en azından siz öyle olduğuna inanacaksınız, daha yukarılara gideceğine.
Arkadaşına selam söyle karı gibi oraya buraya şikayeti bıraksın.
Bu seferki adam ciddi; zamanında bunlar yüzünden tüm borsa çökünce özel af çıktı kendilerine.
Arkadaşına yazık olur eğer ona takarlarsa....
Dediğimde haklı çıktım; 3 kişilik baldırı çıplak 4 milyon lot kapasiteli bir grubun internete yazan en boş adamı bu.
Muhtemel şirket bunlara oynayın demiş; bunlarda malı kaptırınca; şirket başka yabancı bacaklar üzerinden panikle malını da yerine koyma derdine düştü.
.