Sayfa 748/855 İlkİlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon
Arama sonucu : 6839 madde; 5,977 - 5,984 arası.

Konu: LYDHO - Lydia Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    Hisseyi yakından takip ediyorum, hatta bugün bir kaç kere almayı da düşünüp vaz geçtim, çok toplandığı için almış olacaktım alsa idim.

nedir hisseyi almasının sebebi?

o araziye imar çıkar diye bir beklenti olsa hisse tavan kilitler 20 liralarda zor durur

e o zaman mantıklı bir açıklaması yok bu çıkışın diye düşünüyorum.

sayın temel analizin yorumlarını oldukça önemsiyorum, foruma üye ona bir soru sormak için olmuştum sonra arkası geldi yazdım yazıyorum

saygılar.
    Doğan grubu; yatırım bankasını kurarsa; sizce yatırımı nereye yapacaktır?
    Bu iznin verilmesi; sizce hükümet ile arasınında düzeldiği anlamına gelmez mi?
    Ve düşünün; neden doğan grubu kağıtları artık bu kadar revaçta?
    Elinizde hem nakit olsa hemde böyle bir arsa boş dursa siz ne yapardınız?
    Ve en önemlisi sizin alt hitabetinizde gizli...
    Doğan grubu için; zaman artık doğru zaman gibi görünüyor.

Ceza verilen speğimizin Eski firması karkim i satarken hissedarlarına tabiri caizse yaptığı kıyağa bakar mısınız ???

İMKB tarihinin en ilginç hisse satışı!
    Paralimani.com/ÖZEL HABER

Bugün saat 21:07:27'de KAP'a Karkim'in sahipleri tarafından gönderilen açıklama İMKB'de belki de bugüne kadar ilk kez hissedarlık kavramına anlam kazandıracak türden.

Karkim'in sahibi olan üç büyük ortak (Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yaşar Karakaya, Hikmet Emel Karakaya, Vasfiye Günsel Keserci) Karkim'i Murat Çelik isimli bir şahsa satmak üzere anlaştıklarını ve üç ortağın her bir hissesi için satış fiyatının 2 TL olacağını bildirdi.

Fakat bu satışın en ilginç ve belki de İMKB tarihinde bugüne kadar görülmemiş olan ayrıntısı açıklamanın bundan sonraki bölümündeydi. Ortaklar hisselerini Murat Çelik'e her bir hisse için 2 TL'den satma konusunda anlaşmışken, şirketin yeni sahibi olacak Murat Çelik'e satışın gerçekleşebilmesi için de bir şart koştu: Borsada işlem gören hisseler için en az 2.40 TL'den çağrı yapacaksın.

Yani ilk kez bir şirketin patronu borsadaki hissedarından daha az para kazanma niyetini ortaya koydu.
    Asla Yatırım Tavsiyesi Olamaz.

3.  Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    mızrak çuvala sığmıyor
    neden sığmıyor
    sanayi şirketi de para mı basıyor
    ihale mi aldı
    yüklü karmı açıklayacak
    defter değeri mi yerlerde
    adamda para var alıyor
    cevapları söylemleri pek sığ kalıyor
    hiç biri doğru cevap değil
    neden aldığının cevabı hala yok.
    Borsada beklentiler satın alınır... Yani su yavaş yavaş ısınır... Beklentiler gerçekleştiğinde su kaynamıştır artık...

Benim en büyük beklentim, Mipazın İdare mahkemesine yaptığı, imar itiraz müracaatıdır... İmar mevzuatını çok iyi bildiğim için, beklentim İdari yargının "yeniden değerlendirilmek ve arsa sahibinin hakkının gözetilmesi gerekçesi" ile imar kararını bozması ve Belediyeye "doğru dürüst imar ver" diye geri göndermesidir...
    Zira ilgili belediye, araziden imar geçirip arsa haline getirince, arsanın bir bölümünü alır... Mipaz dan 628.000 m2 bedelsiz, imar karşılığı arsa alacaktı, Belediye... Beleş... Yaklaşık 1.000 apartman yeri...
    Bunun karşılığında da, arsa sahibine daha fazlasını kazandıracak İMAR vermeli idi ki, Mipaz da itiraz etmesin...

Bu dava bozulunca ne olacakkk... Zurnanın zırt dediği yer burasıdır... "Yeni konut+ticaret İmarı" beklentisi ortaya çıkacak..

Zaten, konut+ticaret imar beklentisi ortaya çıksın.... Vayyy babam vayyy.

Mipazın arsası, 30-40 tane Akmerkez... Veya 20-25 Yeni Gimat.... 100 tane Panora... büyüklüğündedir... Onbinlerce konut yapılabilinir...
    Mipazın arsası dağ başında değilki.. Sultanbeylinin tam bitişiğinde ve Kuzey Marmara Otoyolu ve Şile otoyolunun baraj tarafında değil, Sultanbeyli tarafındadır...

Mipazın arsasına kont+ticaret imarı verilse, emsal 2 verilse, hisse fiyatı 100 tl eder...

Peki ihtimal dahilinde midir? Neden olmasın... Zira 628.000 m2 de belediyece değerlendirilecek...

Tabiki %100 olacak diye birşey yok...

Ben bu ihtimali seviyorum. Hayalim bu... Olursa ne alaa..

Zaman zaman bazı güçlü yatırımcılar, işte bu ve benzer beklentiler ile hisseye girerler, çıkarlar ve saire...

Öncelikle şu artık aşikardır:

19 Nisan 2019 tarihli mahkeme kararı ve dosyasındaki bilirkişi raporları ve Mipaz avukat savunmaları ortaya koymuştur ki...

"Artık arsanın değerini doğru düzgün değerle"...Eyyy Mipaz...

2019 sonunda ki değerlemeyi yapacak, Ernest&Young un değerleme uzmanı keriz değil yaaaa... Al sana örnek emsal...

Zaten ben geçen sene bu değerlemeyi yapanı aramıştım, Aralık ayında tekrar arayacam ve açıkca diyeceğim ki:

"Bak kardeşim, ben Mipazın şu tarihten beri ortağıyım... Değerleme için dava karar örneğini, dava dosyasındaki, mahkemenin atadığı Gayrimenkul Değerleme Uzamanının, Bilirkişinin Raporunu emsalde dikkate al, Mipazın kıytırık yeşil alan için mahkeme savunmalarını al, fiyatları gör veee buna göre değerlemeni doğru dürüst yap... Haaa yaptın yaptın, yapmadın SPK ya Belgenin iptali için başvuracağım ve İyi niyetin Suistimali davası açacağım, zarar ziyan davası açacağım ve sadece bana değil tüm Mipaz hissedarlarının kayıplarını ödeyeceksin, sen ödeyecek güçte değilsen, Ernest&Young ödeyecek"...

Buna birkaç ayımız kaldı...

Ama hem, 590 lık tazminat davası, İmar itiraz davaları bir sabah ansızın açıklanabilir...İllah bir ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl sonra sonuçlanacak diye bir şart yok, belki önümüzdeki hafta bile olabilir, neden olmasın..Önemli olan bu davalar lehimize sonuçlanacak ise, açıklandığında elimizde az çok Mipaz olması...

Ayriyeten şu ihtimaller de var mı...

GYO ya dönüşme...

Arsanın başkasına satılması...

Arsanın, Trump Tower da olduğu gibi, Doğan Holding tarafından satın alınması...

Doğanın yatırım bankasını, bu arsanın minnacık bir tarafına kondurulması...

Bunların %0 ile %100 arasında ihtimali vardır...

İşte ben bu ihtimaller için buradayım...

Maliyetim çok çok çok aşağılarda...

Daha önce m2 si 5 dolara alınan 3.500 m2 araziden, imar geçince mütaahitten 20 daire ve 300-400 m2 lik 4 kocaman dükkan alındı...Çok iyi biliyorum.Dükkanın biri Migrosa kirada.. ))

Mipazın arsasının yanında, kıl kadar...

Ne demiştim, bu ihtimaller bir süreç içerisinde ya gerçekleşir ya gerçekleşmez yada bir kısmı gerçekleşir...

Suyun sıcaklığı önemlidir... Su ısındıkça tahtaya ilgi artar... İçerden bilgi sızmaya başlar... Suyun sıcaklığı 80 leri geçtiğinde hissede işlemler artar.. 90 ı geçtiğinde tavanlar başlar...Kaynamaya başladığında hadi eyvallah deriz...

Bunların hepsi hayal...Asla almak için atlamayın... Son zamanların zirvesinde...

Sizler alın diye yazmıyorum, ortaklarımla sohbet ediyorum... Zaten Yabancılar yeterince alıyor, babalar risk alıp giriyor, biri çıkıyor biri giriyor, kapan kapana...Ben de az çok, nacizane tutmaya devam ediyorum...

Tek bir gerçek var, 2.093.000 m2 arsaya ortak olduğum... Sultanbeyli Devlet hastanesi ve 4-5 okula komşu, Kuzey Marmara Otoyoluna hemen hemen sınır, gişelere 50-100 metre, köprülere 10 dakika..

Çorbayı içene kadar, tekkeyi bekleyeceğim...Bazen ağzım yanacak, bazen boğazıma düğümlenecek yediklerim, ammaaa arsam gün geçtikçe değerlenecek...

Asla yatırım tavsiyesi değildir...

4.  Alıntı Originally Posted by temel analiz 1 Yazıyı Oku
    Borsada beklentiler satın alınır... Yani su yavaş yavaş ısınır... Beklentiler gerçekleştiğinde su kaynamıştır artık...

Benim en büyük beklentim, Mipazın İdare mahkemesine yaptığı, imar itiraz müracaatıdır... İmar mevzuatını çok iyi bildiğim için, beklentim İdari yargının "yeniden değerlendirilmek ve arsa sahibinin hakkının gözetilmesi gerekçesi" ile imar kararını bozması ve Belediyeye "doğru dürüst imar ver" diye geri göndermesidir...
    Zira ilgili belediye, araziden imar geçirip arsa haline getirince, arsanın bir bölümünü alır... Mipaz dan 628.000 m2 bedelsiz, imar karşılığı arsa alacaktı, Belediye... Beleş... Yaklaşık 1.000 apartman yeri...
    Bunun karşılığında da, arsa sahibine daha fazlasını kazandıracak İMAR vermeli idi ki, Mipaz da itiraz etmesin...

Bu dava bozulunca ne olacakkk... Zurnanın zırt dediği yer burasıdır... "Yeni konut+ticaret İmarı" beklentisi ortaya çıkacak..

Zaten, konut+ticaret imar beklentisi ortaya çıksın.... Vayyy babam vayyy.

Mipazın arsası, 30-40 tane Akmerkez... Veya 20-25 Yeni Gimat.... 100 tane Panora... büyüklüğündedir... Onbinlerce konut yapılabilinir...
    Mipazın arsası dağ başında değilki.. Sultanbeylinin tam bitişiğinde ve Kuzey Marmara Otoyolu ve Şile otoyolunun baraj tarafında değil, Sultanbeyli tarafındadır...

Mipazın arsasına kont+ticaret imarı verilse, emsal 2 verilse, hisse fiyatı 100 tl eder...

Peki ihtimal dahilinde midir? Neden olmasın... Zira 628.000 m2 de belediyece değerlendirilecek...

Tabiki %100 olacak diye birşey yok...

Ben bu ihtimali seviyorum. Hayalim bu... Olursa ne alaa..

Zaman zaman bazı güçlü yatırımcılar, işte bu ve benzer beklentiler ile hisseye girerler, çıkarlar ve saire...

Öncelikle şu artık aşikardır:

19 Nisan 2019 tarihli mahkeme kararı ve dosyasındaki bilirkişi raporları ve Mipaz avukat savunmaları ortaya koymuştur ki...

"Artık arsanın değerini doğru düzgün değerle"...Eyyy Mipaz...

2019 sonunda ki değerlemeyi yapacak, Ernest&Young un değerleme uzmanı keriz değil yaaaa... Al sana örnek emsal...

Zaten ben geçen sene bu değerlemeyi yapanı aramıştım, Aralık ayında tekrar arayacam ve açıkca diyeceğim ki:

"Bak kardeşim, ben Mipazın şu tarihten beri ortağıyım... Değerleme için dava karar örneğini, dava dosyasındaki, mahkemenin atadığı Gayrimenkul Değerleme Uzamanının, Bilirkişinin Raporunu emsalde dikkate al, Mipazın kıytırık yeşil alan için mahkeme savunmalarını al, fiyatları gör veee buna göre değerlemeni doğru dürüst yap... Haaa yaptın yaptın, yapmadın SPK ya Belgenin iptali için başvuracağım ve İyi niyetin Suistimali davası açacağım, zarar ziyan davası açacağım ve sadece bana değil tüm Mipaz hissedarlarının kayıplarını ödeyeceksin, sen ödeyecek güçte değilsen, Ernest&Young ödeyecek"...

Buna birkaç ayımız kaldı...

Ama hem, 590 lık tazminat davası, İmar itiraz davaları bir sabah ansızın açıklanabilir...İllah bir ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl sonra sonuçlanacak diye bir şart yok, belki önümüzdeki hafta bile olabilir, neden olmasın..Önemli olan bu davalar lehimize sonuçlanacak ise, açıklandığında elimizde az çok Mipaz olması...

Ayriyeten şu ihtimaller de var mı...

GYO ya dönüşme...

Arsanın başkasına satılması...

Arsanın, Trump Tower da olduğu gibi, Doğan Holding tarafından satın alınması...

Doğanın yatırım bankasını, bu arsanın minnacık bir tarafına kondurulması...

Bunların %0 ile %100 arasında ihtimali vardır...

İşte ben bu ihtimaller için buradayım...

Maliyetim çok çok çok aşağılarda...

Daha önce m2 si 5 dolara alınan 3.500 m2 araziden, imar geçince mütaahitten 20 daire ve 300-400 m2 lik 4 kocaman dükkan alındı...Çok iyi biliyorum.Dükkanın biri Migrosa kirada.. ))

Mipazın arsasının yanında, kıl kadar...

Ne demiştim, bu ihtimaller bir süreç içerisinde ya gerçekleşir ya gerçekleşmez yada bir kısmı gerçekleşir...

Suyun sıcaklığı önemlidir... Su ısındıkça tahtaya ilgi artar... İçerden bilgi sızmaya başlar... Suyun sıcaklığı 80 leri geçtiğinde hissede işlemler artar.. 90 ı geçtiğinde tavanlar başlar...Kaynamaya başladığında hadi eyvallah deriz...

Bunların hepsi hayal...Asla almak için atlamayın... Son zamanların zirvesinde...

Sizler alın diye yazmıyorum, ortaklarımla sohbet ediyorum... Zaten Yabancılar yeterince alıyor, babalar risk alıp giriyor, biri çıkıyor biri giriyor, kapan kapana...Ben de az çok, nacizane tutmaya devam ediyorum...

Tek bir gerçek var, 2.093.000 m2 arsaya ortak olduğum... Sultanbeyli Devlet hastanesi ve 4-5 okula komşu, Kuzey Marmara Otoyoluna hemen hemen sınır, gişelere 50-100 metre, köprülere 10 dakika..

Çorbayı içene kadar, tekkeyi bekleyeceğim...Bazen ağzım yanacak, bazen boğazıma düğümlenecek yediklerim, ammaaa arsam gün geçtikçe değerlenecek...

Asla yatırım tavsiyesi değildir...
    Tüm bu yazdıklarınızın olabilirlik ihtimali %1 bile olsa hisse en az 2 hafta kilitlenir. ARSA DA DEĞİL ORASI BİR TARLA ŞİMDİLİK. Öyle bir tarlaki ekip biçmiyorlar bile.

Mesele de bu zaten arsa olacağı ihtimali olsa evet 100 tl'ye kadar yolu var, hatta orada da durmaz dağ başı muamelesi görüyor şu anda, verimsiz çorak arazi gibi.

5. Orası da tarla olarak kalmayacaktır torunlara servet bırakılabilir, bu günün muktedirleri de fani ALLAH GECİNDEN VERSİN.

6.  Alıntı Originally Posted by unsali Yazıyı Oku
    Bu habere p.tesi taban yaptirmaz ins..umarim..

TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Malı kaptırmış ve yıllardır alan satan biri olarak sattigimin çok altına alacağıma inanıyorum. Ancak herkesin düşünce özgürlüğüne saygı duymak gerek. Inanan inandığı gibi hareket eder.

7. Dohol harekete henüz başlamadı. Mipaz kopar giderse dohol de gider onda pozisyon alırım ancak mipaz i sattigimin altına alacağıma inanmaktayım. Sagolsun tahta yapıcı bugüne kadar bana kelek yapmadı. Düzgün adamdır.

8.  Alıntı Originally Posted by Drilling Yazıyı Oku
    Malı kaptırmış ve yıllardır alan satan biri olarak sattigimin çok altına alacağıma inanıyorum. Ancak herkesin düşünce özgürlüğüne saygı duymak gerek. Inanan inandığı gibi hareket eder.
    Kaca gelebelir hocam..cok altinda derken1.30-35 den alinirmi

TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 748/855 İlkİlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •