Ppz nin icinde ki bir bono ödenmezse % kac eksi yazar acaba o gun?
Printable View
Ppz nin icinde ki bir bono ödenmezse % kac eksi yazar acaba o gun?
Dolarda ilk etapta beklediğim seviyeler 1 ay gecikmeli de olsa görüldü.
Bundan sonra 6.85 lere kadar çekilebilir diye düşünüyorum ama hemen olmaz tabi.
Ytd.
https://i.hizliresim.com/kzqPSM.png
ppz'nin içindeki bonoların vadesi en uzun 45 gün ( ki çoğunun vadesi ondan bile kısa ) mevzuatı gereği. öst fonları gibi değil. 45 gün sonra batacak, ödemesini yapamayacak , temerrüte düşecek firmanın bonosunu koymaz, o kadarı belli olur .
diye umut ediyorum tabii, yine de belli olmaz. Olursa da %1-1.5'tan fazla taşımıyorlar genelde.
arkadaşlar, bankalara sınırlı da olsa temettü verme izni getirildi, bu tamam... ben esas öteki mevzuyu merak ediyorum. bildiğiniz gibi yüzde 25 sınırlaması vardı diğer şirketler için ve yılsonunda bunun uzatıldığına ya da kaldırıldığına dair bir açıklama yapılmadı. bu durumda bu kısıtlamanın kaldırıldığını mı anlamalıyız?
bu yoncalı banka dan kare portföyün fonları alınamıyorken şimdi üzerine istanbul portföyde eklendi.
ben türküyü aslında eylülden beri söylüyorum. :)
özellikle eurobond ve altın fonları tutan arkadaşlar için...
amaç onları uyarmaktı, umarım bir kısım da olsa beni dikkate alan olmuştur.
ha buradan yukarı da fırlayabilir ancak aylardır alternatif kazanç maliyeti oldukça fazla...
döviz bazlı: -1.45%
Ben de üye oldum e-mail listesine. Sitesindeki kitaplardan bugünlerdeki duruma en uygun olanı da aşağıdaki herhalde:
http://www.emredegirmencioglu.com/ol...in-cilginligi/
PPF ler su anda 1.25 lerde
KOD FIYAT AYLIK
TZL 0,023934 1,217965
DLY 1,065718 1,214516
GTL 0,023733 1,193877
ana para getiri faiz orani
8.210 tl TZL fon ile Aylik 100tl getiri olur 14,82
8.234 tl DLY fon ile Aylik 100tl getiri olur 14,78
8.376 tl GTL fon ile Aylik 100tl getiri olur 14,53
AOY alabilen var mı? Aracı kurumdan alamıyorum, tefas'ta da yatırımcı sayısı 0 gözüküyor.
Dolar için Murat Arslanoğlu'nu takip etmenizi öneririm bugune kadar tüm tahminleri tam isabetle tuttu, beni büyük zararlardan korudu. Endeks için ise Haluk Canberk, Selçuk Gonencler ve İsmail Aslanözyarı takip etmenizi öneririm.
Bu ara hisse yoğun değil de yurtdışı döviz bazlı fon biriktirme vakti galiba.
01 Şubat Pazartesi günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +0,74%
Bist100 +1,29%
Elz % +0.29
Pdd % +0.04
Tca % - 1.18
Zpf % - 1.38
Zpe % +0.51
Evet aynen katılıyorum sn hayrani, şuan aynen kira sertifikası fonu gibi yönetiliyor. Çok merak etmiyorum ama belki endeks ve dolar/tl de düşüş bekledikleri için alım kolluyorlardır. Kendi portföyümün riskli kısmını diğer taraflarda değerlendirdiğim için, şimdilik Pdd'de risk almamaları benim için problem değil.
Bakalım ilerleyen günlerde nasıl olacak. Saygılar
Fon virmanlamasına yönelik yeni bir düzenleme geliyormuş.