merhaba,þeytan dürttü iþte,son dakikalarda % 60 long oldum 1574 den,illa malla yatacaz
Printable View
merhaba,þeytan dürttü iþte,son dakikalarda % 60 long oldum 1574 den,illa malla yatacaz
arkadaþlar bu amarikadaki borsasýnda bir hissede oynan oyunda rubin hot adý altýnda trampýn parmagý olmasýn aklýma böyle bir þey geldi
forumu açtým senin mesajý gördüm, eksik kalmayayým diye sembolik oranda short ekledim
mühim olan dayanýþma, millet amerika'da iþlem cemaati kurmuþ, birlik olmanýn sinerjisiyle büyük parayý sýkýþtýrýyo, biz de birlik olalým herkes short açsýn, sonra telegram gruplarýna sýzýp -büyük çöküþ geliyo herkes malýný satsýn hemen' diye propaganda yapalým, organize olalým, sn fcq77 de destek atarsa yýkýrýz bu tahtayý, direkt 1400
shortçu olmayaný sokmayalým foruma, dolar topiðinde öyle yapýyorlardý, dolarýn aleyhine cümle kuranýn kalbini kýrýyorlardý, en olmadý bora bey racon kesiyordu, çok faydasýný gördüler, dolarý 5'lerden 8'lere kadar sürdüler
Olayýn hiç de medyaya yansýtýldýðý gibi olmadýðýný düþünüyorum. Manipülasyonu yapan baþka bir fondur, danýþýklý dövüþtür, ya da baþka hikaye vardýr. Finans piyasalarýnda çalýþan robotlar sayesinde ben artýk manuel iþlem ile uzun vadede getiri saðlanabileceðini sanmýyorum. Bu olay da "küçük yatýrýmcý isterse var ya..." algýsý. Yoksa kahveden adam toplayýp Yunanistaný iþgal ettik diyene inanacaðýmdan daha fazla inanmýyorum medyanýn pompaladýðý haberlere.
ABD firmalarýnda kýsa pozisyon kayýplarý 70 milyar dolarý aþtý - Ortex verileri
https://www.reuters.com/article/us-r...-idUSKBN29X1SW
Þimdi Reddit Yatýrýmcýlarý Gümüþü Hedeflemekten Bahsetti Ve Bu Her Þeyi Deðiþtirebilir
https://www.reddit.com/r/wallstreetb...tm_name=iossmf
Reddit Traders Artýk Gümüþü Hedefliyor:
GameStop 4 Günde 82,3 Milyar Dolarlýk Ýþlem Gördü ve Yýllýk Küresel Gümüþ Madeni Üretiminin 3 Katýndan Fazla Satýn Almaya Yeter
https://kingworldnews.com/reddit-sil...-82-3-billion/
Hala mesajý alamayanlar için tekrar yazýyorum;
Game STOP
Bugün ekranda olamadým maalesef. Ýyi ki 1600 üstünde kaldýðý müddetçe sorun yok dedik.
Neyse pazartesi ekranda olurum inþallah 300-500'e devam.
Bugün neden düþtük forumu baþtan sonra okuyamadým. Kýsa özet var mý?
Herhalde amirika (amerika deðil) düþmüþmüþ.
Dolar 7 ye gelirse ons burada kalýrsa borsadan kazandýðýmla biraz altýn alayým.
Forumda sabahta bu saate kadar yazýlanlarý okudum.
Anladýklarým.
1. Gamestop gümüþ aklýmda kaldý...
2. Onyekuru gelince Consensus hiç yazmamýþ.
3. Piyasa 155.800 gördü yazmýþ biri. Anlýk falan.
4. Teb almýþ, birileri satmýþ...Teb dört bacaklý ne yaptýðý belli deel.
5. Herkese hafta sonlarý dilemiþler. Gerçekten hafta sonu gelmiþ. Günler ne çabuk geçiyor. 1 hafta daha yaþlandýk.
Herkese Ýyi hafta sonlarý. Ekransýz, sevdiklerinizle beraber...
endeks vadelide 10K pozisyon artýþý var, bunu long yönünde yorumlamak zor zira gri bölge aþaðý geçildi, 1590-1610 bölgesi aralýk sonu yeni vadeye transfer edilen blok pozisyonlarýn maliyet bölgesi, yani þubat vadeli kontrat için en kritik seviye
hisse vadelilerde aysonu olmasý dolayýsýyla hesaplar karýþýk, ocak vadelilerde fiziki teslimata giren pozisyon büyüklüðü 1.8 milyar TL olmuþ.. þubat-mart vadelerde toplam poz büyüklüðü 5.1 milyar, ve 330 milyon liralýk poz artýþý var.. bi yorum yapmak zor
https://i.hizliresim.com/VEnUFy.png
Game stopçular þimdide gümüþe yükleneceklermiþ.. Bu jp morgan baþta çoðu bankayý çok zorda býrakacak. Kýytýrýk bi hisseden short pozisyonlarýndan dolayý yatýrým fonlarý yaklaþýk 70 milyar dolar zarar etti bu hafta... Gümüþte açýkta yakalanan banka ve yatýrým fonlarý zararlarýný karþýlamak için baþta ons ve borsalarý haftaya da kana bulamasý olasý... Yükseliþ yaþadýðýmýz perþembe günü robinhood isimli aracý kurumun game stop isimli hisseye alýþ yasaðý koymasý sonucunda yatýrým fonlarý bu hisseye yüzde kýrk düþürebildi ama hisse dün yine yüzde 167 yükseldi.. Amerikada organize hareket edip elon musk ýn destek verdiði 3 milyon insan game stop hissesinde 82 milyar dolar hareket yaratmýþ.. Kitlesel uyanýþ dalga dalga geliyor. Hane halklarý yatýrým bankalarý ve yatýrým fonlarýnýn short açtýðý hisselere savaþ açmýþ gözüküyor..
70 milyar dolar zarar ne demek yahu?
TC nin net rezervi 13 milyar usd olduðuna göre.. Rakamýn büyüklüðü muazzam..
Onlarca hedge fonun zararlarý hisse satarak çýkar mý?
DÜN dikkatimi çeken tek kalemde 127 milyon TL fort oto kapanýþ seansý satýþýydý..
Karþýlanmýþ olmasýnda ayrý Bi durum..
Perþembe, cuma.. - 2.000-3.000 açýldýk.
Pazartesi tersi olur, umarým..
SM-A315F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gamespot iþinde black rock var, 3 milyar dolar kazanmýþ. Organize bir iþ, sosyal psikoloji deneyi yönü de var..
2008 dede bizim suçumuz yoktu ama bisti kana bulamýþlardý.. Bu olay gümüþe de sýçrarsa bisti düþünemiyorum.. Kýsa sürede 120 binin altýna geliriz bir çözüm gelmezse.. Olay bankalara ve diper yatýrým bankalara sýçrarsa mayýsa kadar 75 bin seviyelerini bekliyorum bistte
Gümüþ 25 deðil, 1000 usd olmalý der,
Redditçiler, yeni short sýkýþtýrma gümüþ üzerine.. Baþkalarýda olabilir..
Bizde yabancý yatýrýmcý azaldý. Olanlarda
Bademler ve arkaþlarý katar..
Bizi etkilemez
Bu iþ KY mi sanýyorsunuz ? Piyasadaki en büyükleri hedef alan ilk 100 de olmayan traderlar ama ellerindeki paralar çok büyük. Reditteki 100.000 kiþinin organize olmasýyla olsaydý bu iþler bugüne kadar malýnýza sahip çýkýn diyenler kazanýrdý. Piyasada Küçüklerin birleþip büyükleri batýrmasý imkansýz. Ne parasal olarak ne de hukuksal olarak. Yazýlan gibi blackrock elon musk falan gibi birçok Trader vardýr bu iþin arkasýnda.
Üzücü olan ise þu piyasanýn büyükler tarafýndan manipüle edildiðinde para çizer denilip geçilmesi. Robinhoodcular gibi ekip toplanýp ortak hareket ettiðinde ortalýðýn ayaða kalkmasý. Yani kurallarý çizilmiþ bir oyundayýz.
Son olarak da komik olan her usta aracý kurumun fonun yöneticilerinin her ortamda en önemlisi risk kontrolü stoploss demesine raðmen fonun %100 lük kayýp yaþayacak düzeyde poz taþýmasý. Demekki neymiþ piyasa sadece küçükleri stop ettiriyormuþ.
Eðer ihtiyacýnýz olmayan þeyler satýn alýrsanýz, çok geçmeden ihtiyacýnýz olan þeyleri satmak zorunda kalýrsýnýz.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8bce6380ca.jpg
Olay JP Morganý batýrmak için gümüþ fiyatlarýný 1000 dolara çýkarmak mý demiþlerdi [emoji16]
Eðer ihtiyacýnýz olmayan þeyler satýn alýrsanýz, çok geçmeden ihtiyacýnýz olan þeyleri satmak zorunda kalýrsýnýz.
Karanlýk oluþumlar gümüþte uzunda mo??
Dünyadaki fiziki gümüþün en büyük Sahibi JP Morgan 133.1 Milyon ons ile diyor. Hareket JP morganý batýrmak için gümüþü 1000 dolar yapmak ise bir mantýk hatasý var Reditçi KY lerde. Ya da kandýrýyor birileri onlarý.
Bu sýrada geçen hafta bakmýþtým 100.000 di sayýlarý dediðiniz gibi milyonu geçmiþler 6.000.000 takipçi þuan devasa bir sayý ama yine de hareketlerin tek nedeni bu kiþiler deðil kullanýlýyorlar diye düþünüyorum. Telegram gruplarý gibi düþünüyorum sadece daha büyüðü:)
Hani orada da gruptakiler kaðýdý kendilerinin kaldýrýp indirdiðine inandýrýlýr ya benzer bir durum.
JP Morgan’ýn yýllardýr gümüþ topladýðýný biliyoruz.
Baský kuranda o diyorlar.
Belkide daha fazla ucuza almak istiyor olabilir.
Short sýkýþtýrma ona karþý olmaz.
Bakalým göreceðiz.
Burada en çok kaybedenin Hedge Fonlar tarafýndan yönetilen emeklilik fonlarý olduðunu yazmýþ, Kiyosaki..
Ýlave etmiþ, Tanrýya þükür ki, emeklilik maaþýna ihtiyacým yok..
Asýl konu, gençler hisse senedi opsiyonlarý dan parayý kaldýrmýþlar..
Reddit meselesinde atlanan çok önemli bir detay var. Söz konusu fonlar piyasada bulunan senetlerin %140'ý na varan büyüklükte açýða satýþ yapmýþlar. Bu nedenle sýkýþtýrma bu kadar baþarýlý olmuþtur. Diðer türlü neredeyse sýnýrsýz paraya veya krediye sahip fonlarý bu þekilde batýrmanýn imkaný yok.
Bir de harekete Elon Musk destek veriyormuþ. Hani þu Tesla'nýn sahibi olan adam. Tesla hisseleri 800 - 1000 $ civarýndayken Tesla çok pahalý bu kadar etmez diyen adam. Kaðýt 2500$ olunca da shortcularla dalga geçmek için sitesinde kýrmýzý short satan adam.
Yakarsa dünyayý garipler yakar ama þu anda gariplerin duygularýyla çok fena oynuyorlar. Bu mesele týpký pandemi gibi finans piyasalarýný yönlendirip vurgun yapmak için kullanýlacak. Her beklenmeyen hareket bu korkuya baðlanacak. Volatil günler bizi bekliyor. Kazanan ise yine büyük para olacak. Hem de bu sefer hem paramýzla hem duygularýmýzla oynayacaklar.
Tüm borsalarda çöküþ beklentim artýyor. Düzeltmeyle sýnýrlý kalmayacak gibi.
Süper ralli bir sene belki bir buçuk sene uðramayabilir dünya endekslerine.
Piyasalar aksýrdý al evladým 500 milyar euro
Pandemi oldu al evladým 1.5 trilyon dolar
derseennn
bu serseri para gün gelir seni vurur..
daha hala 1.9 trilyon dolar verecez diyolar..
sýfýr faiz le FED in bilançosu 8 trilyon dolarý geçecek nerede ise..
Biz bunu geçen sene yaptýk piyasada araba kalmadý..
Mecburen 10 puan faiz artýrdýk..
FED faiz artýrýrsa sorarým 10 senedir eksi ve sýfýr faizli 20 trilyon dolarlýk çöp tahvil de parasý olanlar ne yapar..
PD/DD 0.4 ve altý olan herþeyi 1:5 kaldýraçla alýrým(Hesap olarak 10da bir fiyata almak oluyor) 75bin endeks denmiþ ederi PD/DD cinsinden o civarlar olur o denli bir çöküþ beklemem ama olursa da mükemmel olur. Pandemide verdikleri fýrsatý en az 10 yýl vereceklerini sanmam benim düþüncem 120k altýnýn olmadýðý.
Topikteki arkadaþlarýn atladýðý nokta milyonlarca insanýn tek vücut senkronize hareket etmesi.. Kulaða imkansýz geliyor ama bilmiyorum bu iþin sonu ne olacak
Bu iþin sonunda dünya genelinde olay büyürse açýða satýþýn yasaklanmasý bile gündeme gelebilir
Fiziki gümüþlerini put opsiyonlarla hedge ediyorlar. O gümüþteki olay çok büyük bir oyun benim aklým ermez ama Great Reset ve yeþil enerji ile ilgili bir mevzusu var kafa yormak ve araþtýrýp detaylý incelemek için efor sarfetmek lazým ona.