Açalım abi. Kaya petrol tesisleri. Sonra ver elini maldivler. Ticarî zekân kendini hemen farkettiriyor. Bende ortak olabilirim. Yüzde sıfır nokta bilmem kaç ile. Bana kısaca yoksul diyebilirsin. 😟
Printable View
https://resmim.net/cdn/2024/11/01/DWUoLL.jpg
Siz bu işi bilmiyorsunuz zaten tesise gerek yok, sanayide bir dükkana KAYA PETROL DAĞITIM PAZARLAMA ŞTİ. yazılı bir levha, 5 tane de kiralık tanker 26 milyon gaymelik dağıtıcı teminat mektubu veya bono teminatı yakacağız bu parayı zaten, ne çarparsak kar 1.5 milyar gayme bekliyorum.:yahoo:
https://resmim.net/cdn/2024/11/01/DWvfnb.jpg
Seçim anket sonuçlarına bakılınca % 30 IQ 70 civarıdır, geri kalanlarla ortalama IQ 89 çıkıyor.
Cumhurbaşkanı, Esenyurt konuşması nedeniyle İmamoğlu ve Ozel'e dava açmış. (Hemi de 1 milyon TL.)
https://resmim.net/cdn/2024/11/01/DmktEI.jpg
Şerefsizler uzun yaşar diyoruz da bu işkenceci it 90 yaşında geberdi, bu karaktersizi emekli etmeyen devrimci ve sözde darbeci Faruk Gürler kahrından 2 sene sonra 67 yaşında vefat etti.
Herkesin ağzında pelesenk olmuş bu 5'li çete. Yok vergi vermiyor, yok vergileri siliniyor da saçma sözler bunlar. Bunlar vergilerini veriyor hem de çatır çatır veriyor. Sormanız gereken soru kime veya nereye veriyor. Eee cevabı biliyorsunuz zaten uzatmaya gerek var mı?
https://resmim.net/cdn/2024/11/01/Dmg9sD.jpg
Yahu bu Zaman gazetesinde çalışanlar, örneğin Ekrem Dumanlı Zaman gazetesinden çıkan tuğlaları mı taşıyordu?:oleyo:
Zaten gazetelerde çalışanlar yazı yazarak çalışmaz, çay servisi falan yaparlar.:kahkah:
*S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti, görünüm durağan
Mesela Emin abi (Çölaşan) ömrü Milliyet, Hürriyet, Sözcü'de çaycılık yaparak çalışmıştır, yoksa yazsa İbrahim Kalın gibi çalışmamış olacak.:he:
Benim tanıdığım Sebastian lar ya arabacı ya uşak ya da kâhya olur. İlk kez gazeteci olanını duydum.
Bunun anlamı EMEKLİLER, MEMURLAR ve ASGARİ ÜCRETLE çalışanlar yılbaşında POPÜLİST artış yok.
En çok geçmiş enflasyona göre...
Ancak 2025 de beklenene göre de yapılırsa şaşırmam.
Şimdiden yazayım.
1 Ocak 2025 de FAİZ de STOPAJ YİNE çok büyük olasılıkla ARTACAK.
Muhtemelen de faiz de yüzde 45 e DÜŞECEK.
TUİK iyi çalışırsa her 2 ayda bir 2.5, 5 puanlık kademelerle (yıl sonu 30 lara gelecek gibi ) FAİZ DÜŞÜŞÜ RUTİN hale gelir.
Beklenene göre zam yapmak daha önce de yapılıyordu.
Beklenenden (ki illa çıkacak) Farklı çıkarsa temmuz ve ocakta telafi ediliyordu.
Bu sistemdeki amaç piyasaya daha az ve daha geç para vererek piyasadaki talebi sınırlamak...
Seçim yakın olsa zor yaparlardı....
Düşük enflasyonda olur ama yüksek enflasyon ortamında zaten kayıp oluşmuş ciddi oranda,
aslında bir yönüyle doğru zira yüzde 15 falan çakmışlar
Bugün araba yıkatayım dedim 3 aydır kendim yıkıyordum herif 450 deyince s.Ktir lan deyecek oldum neyse ki demedim ve hadi Eyvallah dedim Opette otomatik yıkatıp kurutturdum 125 verdim ama içi kaldı. Süpürge bozukmuş..
Herif 3 ay önce zamlı 350 istiyordu pzvnk bunlara fırsat vermemek lazım ama illaki bir fırsat bulurlar.
Esasında EYT den fazla, çalışan memura yapılan seyyanen zam enflasyonu azdırdı , hadi yaptın sonraki dönemde seyyanen zama artış işletmemeli idiler.
Yani 8000 TL olarak kalmalıydı. Bu tabii memur olanlar için kötü gibi görünse de genel için iyi olurdu.
Kime anlatıyoruz adamlar faiz düşünce enflasyon düşer zanneden tipten. Bunu mu anlayacaklar, doları tutamazlar, aaa Çin modeli bulduk ihracata yönelik kalkınacaz ne iyi oldu da kur arttı diye konuşurlar, arkasından K. K. M. yaparlar, faizi düşürürler , Naciyi kovarlar sonra M. Ş. yi getirip faizi artırırlar.
Akit tv seyredip bunları normal kabul edecekken ve inanacak iken burada huzursuz olup duruyoruz. Akit, ülke TV falan izleyip bunları iyi olarak algılamalıyız.
Kötü olan bir şey olursa onun en az kötü haliyle bu hükümet tarafından geliştirilen formülle kurtarıldığına inanmalıyız. Başka kimsenin bundan zararsız atlatamayacağını bilmeli ve inanmalıyız.Bu sayede çok rahat ederiz.
Mühim not: Çin modelini Çinlilerden önce bizim hükümet keşfetti ve Çinlilerin haberi bile olmadan adını Çin Modeli kalkınma koydular. Herkese nasib olmaz
Yakında Akit , Ülke veya Atv ye konuşmacı olmak için başvuru yapmak istiyorum bir de çubuk yaptıracam elimde çubukla konuşmak için tanıdık bir marangoz varsa söylesin kim biliyorsa maun istiyorum ..
Çalışana ve emekliye yapılacak zamdan ziyade yılbaşından sonra kazık bize ne kadar girecek onu hesaplamak lazım.
Bitcoin teknik 1000 dolar altina dusecek.bu sizce neden olur olursa?
Vesikalik fotograf piyasasından haberi olan var mı? :)
AKP'ye oy veren emeklilerin yarısı oy vermesin, oyu %10 azalır yani net % 20'ye düşer.
Tahminim AKP'nin emekli seçmeni en az % 70'tir.
hey yavrum bee... yinemi aynı şey
hele şunları bir okuyun.
ENFLASYONU mumur mu azdırmış ?
yoksa MB'de 1 cent yok iken, faizi 19'da 8'e indiren mi azdırmış ?
https://www.hisse.net/topluluk/showt...0091&page=2127
dolar 8,54 TL'den... 18 TL oldu.
2 katından fazla
ne yiyip ne içecekti memur ?
şuan en kötü ev kirası 15000 tl
asgari üsret.. 17000... birde 2 si var... 17002
istiyorsunuz ki, üçretli çalışan hiç para almasın... aç bi ilaç dolansın
REİS
https://i.hizliresim.com/eppwnhz.jpg
3,1 KATRİLYON TL
vergiyi affetmiş... almamış
(devletin 2024 geliri 8,5 katrilyon... oran olarak anlayabilesiniz diye )
3,1 katrilyon para zenginden alınmamış, sabancı'nın, cengiz'in cebine bırakılmış
kalkmış burada söze ...MEMUR... diye başlıyorsunuz
Çita çok zoruna gitmiş demek, belli ki memursun veya bir şekilde bağın var.
Ben daha önce 2 yılı geçmiştir kimseye zam verilmesin ve hiç bir şeye de zam yapılmasın yoksa fena olacak dedim ve dahi cin şişeden çıktı
Yok cengiz yok sabancı yok koç onlar hep bu ülkede kaymağı yediler faturayı biz ödedik..
Gene biz ödeyeceğiz sen istediğin kadar hopla zıpla, AKP de kalsa biz öderiz CHP de gelse biz öderiz..
Burada önemli olan dolaşıma çıkan para miktarı o para bankada iken sorun yok mu var ama sokakta değil mesela amerikan doları sokakta 1 trilyon dolarken hiç kimsenin görmeyeceği nümerik olarak rakkamlarda 20 , 30 belki 50 katı şimdi o paranın hepsini sal sokağa Türkiye gibi olur.
Neyse bu sorun çözülmez çünkü EYt çıktığında biri 43 yaşında dul ablası EYt den emekli olsun diye bana tantana yaptı aynı şeyleri söyledi Cengiz yerken iyi bizim 3,5 kuruşumuzla mı iş bozulacak diye senin gibi caz yaptı.
Sonra aldı 10 bini oturdu bundan sonra da asla o maaş o günkü 10 bin olmayacak hep daha aşağı olacak 10-9-8 reel olarak inecek.
Sen bol bol bana kız -küfret ,
Vehbi Koç a sordular ben gençtim , bir seçimden önce idi, Vehbi Bey seçimi kim kazanacak, "ben kazanacağım " dedi..
Muhabir, efendim nasıl olur? Siz aday bile değilsiniz. Vehbi Bey sözlerinde hiç yalan söylemezdi
"Kim gelirse gelsin bana çalışacak,ben kazanacağım"
Çitak sen benim saçma yazılarımı okuma hatta beni engelle, bir daha yazıma alıntı yapmazsan çok memnun olurum.
Biz, yani ben ve benim gibi olanlar,bunama durumlarındayık öyle boş boş konuşuruz.. Mazur gör..
Siz iyisi yapın gidin, Cengiz'in kapısına bak ,Üsküdar da korusu var , orada güvenliklerin önünde bağır çağır adamı yani Cengiz'i, Cengiz gelsin, hesap sorun alın parayı sonra dağıtın millete falan filan .
Enflasyon da düşsün herkeş de bi oh desin...
1 tane yazayım daha yazmayız, herkeş yoluna
evet memurum
o söylediğinin pratikte karşılığı yok işte
o linklediğim yazılarda olduğu gibi
BOP diye birşey vardır
BOP EŞBAŞKANI diye birşey vardır
YAHUDİ CESARET MADALYASI diye birşey vardır
(bunların varlığını kabul etmez isen, hiçbirşeyin aslını, özünü çözemezsin )
BOPÇULAR... Türkiye'yi batırmaya karar vermiş ise; istedikleri planı devreye koyarlar
sen, ben... havaya konuşuruz
yoksa; bende senin dediğin gibi binlerce şey dedim... varmı uygulayan veya dinleyen ? YOK
söyleyerek; bir nev'i kendi kendimizi tatmin ediyoruz...