bence öyle değil...türkiyenin sorunu kendi içinden...bana göre bu son düşüşlerinin nedeni büyük çoğunlukla faiz kararı beklentisinden oluştu...faiz kararından sonra beklenti gerçekleştiğinden endekste tepki bekliyorum...yalnız endek de artık kendine bir düşüş trendi oluşturacaktır.. ta ki faiz artışlarının sonu görülene kadar...
bu süreçte endeksten pozitif ayrışacak hisseler olacaktır...zaten geçmişte bu ihtimali de düşünerek pozisyon almıştım...brlsm yenilenebilir enerji sektöründeki nisbeten ucuz rasyoları ve de bina iklimlendirme ve mekanik işlerinde dolar bazında sürekli kap atması nedeniyle pozitif ayrışmasını bekliyorum...
aynı şekilde kocaer de benzer durumdadır...hem artacak çelik fiyatları hem de karbon salınımının artık önemli olması ile vede yenilenebilir enerjide yaptığı yatırımlar ile kar marjının artması ile sektöründen ve endeksten pozitif ayrışmasını bekliyorum...
atatp de yenilenebilir enerjide karbon sertifikalarının alınıp satılacağı bir platform kurması ve buradan ciddi bir gelir elde edecek olması vede tab gıda ile çinde ve yurtiçinde büyümesi ile pozitif ayrışmasını bekliyorum...
ileride bu ayrışmanın daha da belirginleşmesini bekliyorum...
sürekli söylüyorum 17 yıllık borsa hayatımda toplasam 20 gün nakitte kalmamışım diye....çoğu kriz dönemlerinde seçtiğim hisseler sayesinde pozitif ayrışarak kazanmışımdır...kriz ve en kötü dönemlerde yaptığım doğru hamleler sayesinde %60-70 oranında başarılı olmuş ve kötü havaya rağmen kazanmışımdır...kayıp etme oranım ise %30-40 civarıdır...
brlsm ,kocaer ve atatp ye güveniyorum...o yüzden de pozisyon değiştirmeden tutmaya devam ediyorum...yaptığım bu seçimin sonucunu bende merakla bekliyorum...bakalım gerçekten de tahminlerim tutacak mı ?? bu kötü endekse rağmen kazanabilecek miyim ?? merakla piyasayı izliyorum...