Teşekkürler.
Printable View
Teşekkürler.
Ünlü bilim adamı Albert Einstein’a sormuşlar, “İnsanlık tarihinin en büyük keşfi nedir?" diye. Onun cevabı "Bileşik faiz" olmuş.*eğer yatırımları kıyasla Mak istiyorsaniz bileşik faiz e çevirin.
Bono alacak lar dikkat etsinler . eğer işler sarpa sararsa zarar ederler.mevduatta ise vadeden dönülebilir.
Bonodan dönüş olmaz mı
ASUS_X008D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar Mt bana fon önerdi bahsettiği fon isimleri garanti smart dengeli değişken ve garanti smart temkinli değişken kodları Gpı ve Gpb kodları bilgisi olan var mı?
ASUS_X008D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bonoda sizden alım fiyatı cazip olmayabilir.bonoda risk vardır.2001 de bu dediğim gerçekleşti.
Vade sonu beklenirse anapara+faiz alınır çıkılır fakat vade sonunu BEKLEMEDEN çıkmak isterseniz ve bu arada faiz oranlarında hızla
YÜKSELİŞ olmuş olursa işlemiş faizin yanısıra anaparadan bile ZARAR yazabilirsiniz.Başıma 2004 yılında gelmişti acısını çıkarana kadar epey al-sat ile uğraşmak zorunda kalmıştım.
http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GPI
http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GPB
Özellikle üstteki fonu öneriyorlar getirisi iyi fakat bünyesinde barındırdığı döviz ve hisse senedi riskine karşılık getirisini düşük buluyorum.Borsadaki düşüş ve çıkışlar belirgin şekilde yansıyor.İyi inceleyin derim.
faiz artısı herzaman doların yukselisini durdurur unutmayın mb 0.50 artırdı glp yi 3.98 den 3.82 ye indi ...100 baz puan artırsaydı 3.70 ti dolar...herzaman dogru orantılıdır..misal brezilya mb son donemde faizi dusurmeye basladı bakın reale nasıl deger kaybetti ..
Herkese Günaydınlar...
Abank, VOV Hesap faizlerinde güncelleme yapmış. TL %14.50 ; USD %4.25; EURO %1.50
Memorex arkadaşımızın verdiği oranlar doğrudur.Orana itiraz eden arkadaşlarımız hangi bankaya gitseniz 100k verilen oranla 1M verilen oran arasında mutlaka fark olur.Arayın bir banka şubesini önce 100 bin tl için bir oran isteyin bir saat sonra tekrar arayın bu sefer 1M için sizde göreceksiniz ki arada en az 0.50-1 puan arası fark edecektir..
akbank ın bu bonoları için nitelikli yatırımcı yani 1M ve üstü paranız olduğunu belgelemeniz gerekir(aynı bankada olması şart değil)
Yapı kredi temdit 32 gün 700k %14
Şekerbank 5 yıl vadeli Tahvil çıkarıyor. %18,80 faizli imiş. Nitelikli yatırımcıya satılacak diyorlar ama müşteri temsilcisi bana '' isterseniz 10 bin tl. lik yazılalım '' dedi. 5 yıl bu ülkede bir ömür gibi çok uzun bana dedim. İlgilenen olursa bugün son günmüş.
Bana da teklif ettiler.Yalnız banka bonosu olmasına rağmen satış yapamıyorsun.Vade sonunu beklemen gerekiyor.Yoksa oranlar süper...Yalnız verdiğiniz oran sabit değil.Gösterge üzerine yanlış hatırlamıyorsam 5 puan...Maalesef şekerbank diğer kağıtların ikinci elinde nitelikli yatırımcı şartı arıyor.Yoksa vermiyorlar...
An itibariyle ING Mobil uff oldu !
İNG geldi arkadaşlar sıkıntı yok.Birinin ayağı kabloya takılmış fiş çıkmış.
Bu banka Ing mi? Çünkü dün telefonda MT si bana da aynı fonları önerdi. Ve mevduat faizlerinden fazla getirdiğini söyledi. Açıkcası ben sıcak bakmadım. Çünkü fonların belli bir getiri garantisi yoktur. Sizin bağladığınız süre içinde düşük getirirken sonraki dönemlerde daha yüksek getiri sağlayabilir. Olaya yıllık bakmak gerekir. Ayrıca yanlış anlamadıysam bu fonlar A tipi, yani çok iyi yönetilmeleri gerekir. Çünkü bir sepetten oluşur. Hazine bonosu, döviz, Hisse v.s. iyi düşünmek gerekir.
Sanmıyorum.Zaten bu tahvillerin faizi gösterge faize endeksli.bugün 13.40 +3.25 veya 5,25 gibi oranlar mevcut.Ama seneye gösterge 10 altına inerse o zaman kupon faizleri o gösterge faiz üzerinden hesaplanıyor.Geçen hafta korteks mensucat 7 ay vadeli 17.50 sabit faizli kağıt ihraç etti,ama hiçbir yerde göremediğimizden fırsatı kaçırdık...
Aynen şu an yıllık getirisi %60'ın üzerinde olan fonlar var.Bunları millete övüyorlar.Sanki gelecek sene de %60 getiriyi KESİN verecekmiş gibi...Dikkatli olmak lazım..
http://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
rodeo TL 15.30, USD 4.40 (32-61 gün) temdit.
Dön dolaş, sor soruştur....... dolares için en yüksek oran veren banka olarak "BUHRAN BANK" ı buldum....
4.5% veriyorlar 32-90 gün arası için....
Hoşgelenlere veriyorlar bu oranı, eski müşterilere bilmiyorum ne veriyorlar....