Boşverin...Çürük meyveler (şirketler) temizlensin, batsın ki, sepetteki (sistemdeki) sağlamlara bulaşmasın...Sistem sağlamlaşsın...Yoksa sistemi de çürütüyorlar...
Printable View
Boşverin...Çürük meyveler (şirketler) temizlensin, batsın ki, sepetteki (sistemdeki) sağlamlara bulaşmasın...Sistem sağlamlaşsın...Yoksa sistemi de çürütüyorlar...
USDTRY - HOURLY - included FIB REC bet 5.13 - 5.70 (approx)
There is a negative divergence as you see on RSI indicator
It is dull and also odd.
[IMG]http://666kb.com/i/e0o83xlrr5wwf8hqb.png[/IMG]
finike hortumdan felaket olmuş 5 tl ye yediğim portakal haftaya 7 yi bulur gene gözüne sokmak zorunda kalacam yoksa inanmayacak o şahıs
Bende de Datça/Palamutbükünden görüntüler var...Sahildeki 10-15 mt.lik çakıl plaj ve hemen arkasındaki pansiyonların restoran kısımları deniz tarafından yutulmuş...Onun da hemen arkasındaki arabaların geçtiği yol bile bozulmuş, yolun taşları hep kalkmış...
Çok ilginç bir fırtına ve yağmur var bu sene...
Rte nin ikinci plana atilmasi
Ama en onemli fed in her zaman ki gibi r yapip politika değiştirmesi bisti ucurup dolari dusurdu
Dolarcilar kiziyor ama fed konusunda cok cok dikkat çekmiştim yine dolari bitirip borsalari ucurdular
Forumlarda twiterda fed uzmaniyim diye analiz sallayan kisiler ters etkiliyor insanlari
hükümet kobi leri ve esnafı kazıklamakla suçluyor piyasada nakit yok ve çek e de güven sıfır en saglam dedigin firma bile kongordato ilan edip işin içinden sıyrılırken kobi ve esnaf yüzde 40 50 ile kapı kapı çek kırdırmak için dolaşırken
bunun maliyetini cebinden mi karşılayacagını düşünüyor
neyazık ki artık maliyetlerde ciddi bir faiz oranı hesaplanmak zorunda ve ürünlere yansımakta
Ekonomide dengeler bozuldu bir defa uzunca zaman düzelmez. KUR+FAİZ+ENFLASYON sarmalı bir harekete başladığında hep birbirlerini tetikledikleri için büyür durur. ENFLASYON KUR ve FAİZ ayağında günü kurtarmaya yönelik yapılan hamleler sadece bu üç canavara bağışıklık kazandırır ve azdırır.
Geçen bir arkadaş yazmıştı buradan kredi kartı yapılandırma larından çok şikayet var ellerinde patladı diye. Bende başvurdugumu söylemiştim vakifbanka. Kredi onaylandı kartınızı iptal ettirin dediler. Diğer bankadan kartı iptal ettim belgeleri verdim. Sistemde görünmüyor yedi güne sisteme düşer dediler. Yedi gün geçti hala sistemde görünmüyor dediler. Ve sayelerinde hayatımda ilk defa asgarisini odemedim kartın bunlara güvenerek. Bir gün dahi gecikme kredi notunu ciddi etkiliyormus sanırım. Yarın gidip kapadigim kartın asgarisini ödeyeceğim. Bunların yapacağı iyilikte bana kapak olsun. Bu arada maaşlı musterisiyim VakıfBank'ın. Otomatik ödemelerimi iptal edeceğim. Maasimida ilk gün başka bankaya aktaracağım kendi kredi kartlarında kapattiracagim yarında görünmüyor derlerse. Saçmaladılar iyice. Normal kredi isterseniz hemen veririz diyorlar birde
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir de burada, hic konusu geçmeyen bir mevzu var.
Simdiye kadar hep kredi karti faizleri, tuketici kredisinden yüksekti.
Simdi ise tam tersi, acaba neden?
Kamu Bankaları üzerinden zarar yazmaları dahi göze alınarak yaptıkları bu hamle acaba özel bankalar panikleyip onlarda fazileri aşağı çekerlerminin bir denemesiydi. Ama bu hamle bir işe yaramamış gözüküyor. Bu hamle bence kredi faizlerini aşağı çekebilirmiyimin testi idi ve işe yaramadı. Tıpkı soğanın 5 TL olduğu zaman stokçulara suç atılarak soğan depolarının basıldığı 1 ay öncesini hatırlayın. Peki çözüm oldumu? olmadı soğan daha yükseldi soğan 8-9-10 TL ye yükseldi. şimdi çok ün yapmış bazı marketlerde %25 indirimli hali 5.10 dan vatandaş ucuz diye atlıyor. Bence meselenin çözümünde kaynağına inilmeli ve kalıcı çözümler üretilmeli. İşin kolay çözümü İthalat vergisi sıfırlanarak ithalat silahı kullanılarak fiyatların aşağıya çekilmeye çalışılmasıdır. bu hamlede de soğan üreticisi çiftçi büyük darbe alıp hiç üretmiyor ve fiyatlar bir sonraki sene dahada yükselip ithalata yöneliyor. Bu kısır döngü tüm tarım ürünlerine yansıyınca ithalat canavarı hortlayarak cari açığı tetikliyor. Uzun lafın kısası Ekonomiye yönelik risk oluşturan unsurların baskılanmasında suni çözümler yerine temeldeki sorunları ele alarak gerçekçi ve kalıcı çözümlerle müdahale deilmeli. KUR FAİZ ENFLASYON bu üç canavara da gerçekçi ve kalıcı çözümlerle müdahale edilmeli. KUR u bazı hesaplar üzerinden satışla 1 ayda gıdım gıdım 10-20 kuruş düşürüsünüz ama 10 dakikada 30-40 kuruşluk yükselmesi birşeylerin ters gittiğinin göstergesidir. Dolarda biz bunu yaşıyoruz. gıdım gıdım düşüyor 10 dakikada 30 40 kuruş zıplıyor. Hatta ağustos ayında 7.20 ye 1 günde zıpladı. eğer devamı gelseydı 10 tl üzerinde liralar düzeyinde sıçramalara tanık olurduk. Buda ekonomiyi çökertirdi.
Yanlış hatırlamıyorsam kredi kartı alışveriş faizi 2.25 nakit avans faizi 2.75 galiba. Uygun diye verdikleride ortada vermemek için bahanelerle dolular tüm şartlar uymasına ragmen
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kredi kartı faizleri serbest piyasada belirlenmiyor. Merkez bankası belirli periyotlar ile belirliyor ve bankalara tebliğ ediyor. Bankaların itiraz hakkı yok. Hangi faiz tebliğ edildi ise o faiz geçerli oluyor.
Hatta geçen sene öyle zamanlar oldu ki kredi kartını ödemeyip ya da nakit avans çekip parayı mevduata yatırmak stopaj vergisine rağmen daha karlı olabiliyordu.
Strateji olarak son bir senede tcmb kredi kartı faizlerini değiştirmedi. Kredi kartları üzerinden krediye ulaşım daha kolay. Sıkıntılı dönemde bu kanalı da sıkmak istememiş olabilir.
Bi yandan fener bir yandan dolar vuruyor
Amerikan Dış işleri Bakanı M.Pompeo Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyini 26 Ocak tarihinde Venezuella ile ilgili görüşmek üzere toplantıya çağırdı.
Venezuella'da pratikte para diye bir şey kalmadı. Tedavülden kaldırdılar. Yeni Bolivar diye bir şey çıkarttı Maduro ama o da her yerde bulunmuyor. Sistem çökmüş durumda. Devalüasyon yapacak parasal bir değiş tokuş aracı dahi kalmamış olabilir. Madura madara etti milleti. Bir bizim çorap sıkan Nusret memnun heriften.
Dolarda vadeli işlem açmadıysanız problem yok. Yarın bir olumsuzluk ta dolar 10 dakikada 5.50 üzerine atar. olumsuzluğun üzerini kapatırlarsa MB gıdım gıdım düşürmeye devam eder. lakin olumsuzluk derinleşirse alır başını gider. Şu anda Suriye meselesi başta olmak üzere seçimler vs birden çok risk gündemde. Suriye meselesinde ne olacağı belli olmaz. Ama ekonominin öyle 3-4 ayda düzeleceğini sanmıyorum.
Venezuela parası mı kaldı 1 Dolar=248.000 Bolivar. Enflasyon %480.000 ile hiper üzeri. Halkı fakirlikten birbirine saldırıyor. İnsanlar ülkeyi terk ediyor. Ülkedeki insanların birçoğu çürümüş et satın alıp yiyor. Elektrik kesintileri hat safhada. gıdalar bozuluyor. Venezuela neden bu hale geldiğini araştırırsanız https://www.youtube.com/watch?v=zWjYbF_kfBA hugo chavez döneminde uygulanan ekonomik politikalardır. Uyguladıkları politikalar size tanıdık geliyor mu videoyu izleyip görün.
Maduro ülkesindeki insanlar açlıktan kırılırken çürümüş et yerken beyfendi Çin ziyaretinden dönerken İstanbul a gelip Nusret Et Lokantasında tıkına basa yiyen ve https://www.cnnturk.com/video/dunya/...-para-getirmis halkıyla alay eden bir zat. Sütten çıkan akkaşık değil yani. .
Yav biliyoz Venezuella parası kalmadığını...Dalga geçiyoz işte...Olmayan bişeyi daha ne kadar düşürebilirler değerini diyerekten :he:
Zaten o yüzden bizimki de kendini ona yakın hissediyo...Arkasında duruyo...Memleketin hali de benziyor ve ABD bize de müdahele ederse diye çok korkuyo...:he:
Venezuella isini, çözeydik?:he:
Cis problemi yarim kaldi, bari o konuya bir parmak atalım arkadaşlar!:yes:
Aynı şeyi Saddam için de diyorlardı. ABD medyasını takip edersen onların sevmediği her adama düşman olursun.
Saddam gitti, Irak ta bahar yaşandı mı?
Kaç milyon insan öldü? Amerikalılar geldi petrolü aldı, başına bekçiyi dikti, ölen milyonlarca insanın ölümünü de viskileri içip karılara tecavüz ederken kutladılar.
Maduro seçimlerde kaybederse gider, gitmeli de zaten. Amerika darbe yaptırıp lideri gönderirse o ülkeden bir halt olmaz. Daha da fakirleşir yoksullaşır.
Herhalde Venezüala da darbe yapıp, ülkenin petrolüne kendilerine bedavaya gönderecek bekçi arıyorlar.
Zamanında aynı hareketleri İran da yaptılar. İran petrollerinin çoğu yabancı firmaların elinde. Rıza Şah Pehlevi yi devirirken bahar getirdiler. Petrolü ele geçirdiler, uyduruk bir bekçi olarak başa geçti Humeyni. Petrol de yabancıların eline geçti. İran da bahar mı yaşandı?
Her türlü darbe teşebbüsü o ülkeyi daha da dibe batırır, insanlarını öldürür, kaynaklarını yabancılara peşkeş çeker.
:-) :)
Maduro, buaya gelip Starbucks ta kahve içse McDonalds da hamburger yese daha mı iyiydi? Adam altı üstü NUSRET te yemek yemiş. Yerli ve milli bir pahalı restoranda yemek yemenin neresi kötü? NUSRET bu ülkeyi uluslarası anlamda taşıyan en büyük markalardan birisidir. İhracata çılgın seviyede katkısı vardır. Turizm de ülkeye milyonlarca dolar döviz kazandırıyor. Emperyalist yemek zincirlerine tokat atan yerli ve milli bir markadır.
Kafa/Dar kısmını kesip atarsanız olur herhalde :he: