En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
hükümet kobi leri ve esnafı kazıklamakla suçluyor piyasada nakit yok ve çek e de güven sıfır en saglam dedigin firma bile kongordato ilan edip işin içinden sıyrılırken kobi ve esnaf yüzde 40 50 ile kapı kapı çek kırdırmak için dolaşırken
bunun maliyetini cebinden mi karşılayacagını düşünüyor
neyazık ki artık maliyetlerde ciddi bir faiz oranı hesaplanmak zorunda ve ürünlere yansımakta
Ekonomide dengeler bozuldu bir defa uzunca zaman düzelmez. KUR+FAİZ+ENFLASYON sarmalı bir harekete başladığında hep birbirlerini tetikledikleri için büyür durur. ENFLASYON KUR ve FAİZ ayağında günü kurtarmaya yönelik yapılan hamleler sadece bu üç canavara bağışıklık kazandırır ve azdırır.
Geçen bir arkadaş yazmıştı buradan kredi kartı yapılandırma larından çok şikayet var ellerinde patladı diye. Bende başvurdugumu söylemiştim vakifbanka. Kredi onaylandı kartınızı iptal ettirin dediler. Diğer bankadan kartı iptal ettim belgeleri verdim. Sistemde görünmüyor yedi güne sisteme düşer dediler. Yedi gün geçti hala sistemde görünmüyor dediler. Ve sayelerinde hayatımda ilk defa asgarisini odemedim kartın bunlara güvenerek. Bir gün dahi gecikme kredi notunu ciddi etkiliyormus sanırım. Yarın gidip kapadigim kartın asgarisini ödeyeceğim. Bunların yapacağı iyilikte bana kapak olsun. Bu arada maaşlı musterisiyim VakıfBank'ın. Otomatik ödemelerimi iptal edeceğim. Maasimida ilk gün başka bankaya aktaracağım kendi kredi kartlarında kapattiracagim yarında görünmüyor derlerse. Saçmaladılar iyice. Normal kredi isterseniz hemen veririz diyorlar birde
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir de burada, hic konusu geçmeyen bir mevzu var.
Simdiye kadar hep kredi karti faizleri, tuketici kredisinden yüksekti.
Simdi ise tam tersi, acaba neden?
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Kamu Bankaları üzerinden zarar yazmaları dahi göze alınarak yaptıkları bu hamle acaba özel bankalar panikleyip onlarda fazileri aşağı çekerlerminin bir denemesiydi. Ama bu hamle bir işe yaramamış gözüküyor. Bu hamle bence kredi faizlerini aşağı çekebilirmiyimin testi idi ve işe yaramadı. Tıpkı soğanın 5 TL olduğu zaman stokçulara suç atılarak soğan depolarının basıldığı 1 ay öncesini hatırlayın. Peki çözüm oldumu? olmadı soğan daha yükseldi soğan 8-9-10 TL ye yükseldi. şimdi çok ün yapmış bazı marketlerde %25 indirimli hali 5.10 dan vatandaş ucuz diye atlıyor. Bence meselenin çözümünde kaynağına inilmeli ve kalıcı çözümler üretilmeli. İşin kolay çözümü İthalat vergisi sıfırlanarak ithalat silahı kullanılarak fiyatların aşağıya çekilmeye çalışılmasıdır. bu hamlede de soğan üreticisi çiftçi büyük darbe alıp hiç üretmiyor ve fiyatlar bir sonraki sene dahada yükselip ithalata yöneliyor. Bu kısır döngü tüm tarım ürünlerine yansıyınca ithalat canavarı hortlayarak cari açığı tetikliyor. Uzun lafın kısası Ekonomiye yönelik risk oluşturan unsurların baskılanmasında suni çözümler yerine temeldeki sorunları ele alarak gerçekçi ve kalıcı çözümlerle müdahale deilmeli. KUR FAİZ ENFLASYON bu üç canavara da gerçekçi ve kalıcı çözümlerle müdahale edilmeli. KUR u bazı hesaplar üzerinden satışla 1 ayda gıdım gıdım 10-20 kuruş düşürüsünüz ama 10 dakikada 30-40 kuruşluk yükselmesi birşeylerin ters gittiğinin göstergesidir. Dolarda biz bunu yaşıyoruz. gıdım gıdım düşüyor 10 dakikada 30 40 kuruş zıplıyor. Hatta ağustos ayında 7.20 ye 1 günde zıpladı. eğer devamı gelseydı 10 tl üzerinde liralar düzeyinde sıçramalara tanık olurduk. Buda ekonomiyi çökertirdi.
Yer İmleri