Evet MAC ve TKF başarılı fonlar. Uzun vadede başarı sağlayan hep aracı kurumlar.
Printable View
Md1 ustadin yardimlari ile sktas hisselerindeki google finance deger cekme hatasi giderildi. Duzeltmeyle Fph ve Tkf fonlarindaki hesaplamaya sktas hisseleri dahil olmuyor.
Tahmini gun sonu ;
ACC -0,05%
EID -0,47%
FPH 0,33%
GL1 -0,99%
GMR 0,78%
MAC 0,20%
MPS 0,90%
TCD 0,43%
TKF 0,59%
TTE -0,12%
YDI -0,60%
TZD -0,91%
ZPE -0,15%
RBH 0,65%
XU100 -1,04%
TCA maşallah coşmuş: TCA için yeni fiyatımız: 0,052554
ZPC maalesef zarar yazmış bugün. ZPC için yeni fiyatımız: 2,010648
Mps % +0,82
Haydo Dayı'nın Güzel Marmarası ( majit ) % 0,13 artıda kapatmış...
Zpe %-0,14 zpykat %+0.68
Katılım yatırım fonu alanların talimat verdikten sonra alıma kadar 1 gün hatta cuma emir vermişse 3 gün paralarının nemalanmaması olmaması gereken bir şey bence
Katılım fonu alanlar niye 1 hatta 3 gün cezalandırılıyor ve parası 1 yada 3 gün bankaya bırakılıyor
Sanki banka o parayı kullanmıyormu, bence o parayı banka gayet güzel değerlendiriyor ama katılım fonu alana hiçbir faydası olmuyor.
Bence katılım fonu alanlara seçenek olarak paranın nemalanıp nemalanmaması tercihleri sorulup ona göre hareket edilmeli.
İstemeyen nemalandırmasın, ama bu herkese mecburi olmasın.
Bankalar hiç bir şey yapamıyorlarsa kısa vadeli kira sertifikası fonlarında değerlendirsinler.
MAC için yeni fiyatımız: 0,038669
Eşyanın mantığına aykırı. O zaman katılım fonu neden tercih ediyorsunuz ?
Bunlar tamamen ürün konumlandırma mantığıyla belli kitlelere pazarlanan ürünler. Ve pazarlama faaliyetinde bu tarz detaylar da var dogal olarak.
Sahsi fikrimi zaten faiz hassasiyeti yoksa bakmanin da bir anlami yok. Ha sukuk ha tahvil benim icin fark etmez aynı şey.MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katılım bankacılığı kesin getiriye değil kar-zarar ortaklığı mantığına dayali olduğu için ppf de degerleme bu mantığa ters.
Ayrica aslında tahvilin laciverdi olan kira sertifikası negatif fiyatlama da getirebilir. "Nemalanmak" kelime anlamı bile cogaltmak beslemek. Bunun altyapısı takasbank mevzuatinda vs. mumkun olsa yapılırdı.
Talep olacakki yapılsın,
Mesela MPS alacağim, hisse yoğun fon
Banka bana diyorki sen ne dersen de ben senin paranı 1 gün yada 3 gün değerlendirmem.
Halbuki alım yaptığım banka faizli banlkacılık yapan banka.
Parayı ertesi gün öğlene kadar tutuyor.
Bana demeliki MPS hisse fonunu alana kadar istersen nemalandırayım.
Ben isterim derse nemalandırmalı.
Aldığım fon hisse yoğun fon, alım yaptığım banka faizli banka, ama illa nemalandırmayacağım diyor.
Bu fonların içinde biriken vergilerden kurtulmak için, arada bir günlüğüne satıp, tekrar girmek daha mı anlamlı yoksa bileşiğinden yararlanmak için mümkün olduğu kadar ertelemek mi ? Bu konuda ne düşünürsünüz ? ppf ve değişkenler içinde 13 bine yakın vergim birikmiş.
Değişkenler içinde EIB'i bu yüzden tutuyor ve seviyorum. Endekse yoğun satış gelse dahi, hafif bir artı ile (0.10% )ortalamamı ayakta tutuyor. Defansif yanı iyi. Tek tutmak sıkıntı biraz ama bir iki agresif değişkenle beraber tutmak çok iyi olabiliyor.
Burada tek avantajınız fiyatın düşmesi üzerine olur. Sattığınız fiyattan daha düşük bir fiyata alabilirseniz hem daha çok adet almış olursunuz hem de vergi arttırılma durumu olursa daha az vergi ödemiş olursunuz.
Burada dikkat edilmesi gereken şey olur da vergi arttırılırsa yeni alanları mı kapsayacak yoksa fonda olan herkesi mi kapsayacak?
Aklıma Webster üstad geldi...
Ne yapıyordur acaba?
Platin üye olmuş.
Hocam sanal ortam da olsa dostluğunuz iyi idi. Yazışmalarınızı zevkle takip ediyorduk. Acaba diyorum bu işlerden elini ayağını çekip birikimleri ile bir ev falan mı aldı. Çünkü ara sıra dillendiriyordu. Neyse inşallah her şey gönlünce olur. Ayrıca size de teşekkürler üstadım.
Fon piyasası daha emekleme aşamasında. Mevduat getirisine kısa vade için %15 vergi var. Hisse fon dışındaki fonlar için de %10 vergi söz konusu. Buradaki ayrıntı mevduatın hiç bir riski yok. Ama fon alım satımında kaybetme riskiniz her zaman var. Bu nedenle arada o kadarlık bir fark olması gayet normal.
Ölümden ve vergiden kaçış yoktur.
Saygılar.
Doğru hocam. :) Her fani ölümü, her borsacı batmayı tadacaktır derdi 20 yıl önce borsacı bir abim. O geldi aklıma.
Amacımız asla kaçmak değil elbette, fon satış ile birlikte vergi kesildiği için fikirleri almak istedim sadece. Yoksa elbette ödeyeceğiz her şekilde. Genel teamül, satıp ödemek yerine, bekletmek yolunda. Teşekkür ederim herkese fikirleri için.