Sayfa 753/1001 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763803853 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,017 - 6,024 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Emreaydin Yazıyı Oku
    Hocam kira sertifikasi uzeri getiri saglasin aylik bana sorun yok senelik %27 kazandirmis ortalama 24-25 getirsin bana senede fazlasina gerek yok pasif gelir olarak dursun
    EIB ve EIC'nin geçen 1 yıllık getirilerin yüksek görünmesi aldatmasın sizleri.
    O getiriler %20 üzeri faiz varken elde edildi.
    Bu sene %15'i bulurlarsa başarı olur onlar için.
    %15'i aşabilmelerinin tek yolu ise borsanın devamlı yükselmesi olabilir ancak.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Katılım yatırım fonu alanların talimat verdikten sonra alıma kadar 1 gün hatta cuma emir vermişse 3 gün paralarının nemalanmaması olmaması gereken bir şey bence
    Katılım fonu alanlar niye 1 hatta 3 gün cezalandırılıyor ve parası 1 yada 3 gün bankaya bırakılıyor
    Sanki banka o parayı kullanmıyormu, bence o parayı banka gayet güzel değerlendiriyor ama katılım fonu alana hiçbir faydası olmuyor.

Bence katılım fonu alanlara seçenek olarak paranın nemalanıp nemalanmaması tercihleri sorulup ona göre hareket edilmeli.
    İstemeyen nemalandırmasın, ama bu herkese mecburi olmasın.
    Bankalar hiç bir şey yapamıyorlarsa kısa vadeli kira sertifikası fonlarında değerlendirsinler.
    Çok doğru bir tespit, yatırımcı burada cezalandırılıyor.

3. MAC için yeni fiyatımız: 0,038669

4. Eşyanın mantığına aykırı. O zaman katılım fonu neden tercih ediyorsunuz ?

Bunlar tamamen ürün konumlandırma mantığıyla belli kitlelere pazarlanan ürünler. Ve pazarlama faaliyetinde bu tarz detaylar da var dogal olarak.

Sahsi fikrimi zaten faiz hassasiyeti yoksa bakmanin da bir anlami yok. Ha sukuk ha tahvil benim icin fark etmez aynı şey.
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Katılım yatırım fonu alanların talimat verdikten sonra alıma kadar 1 gün hatta cuma emir vermişse 3 gün paralarının nemalanmaması olmaması gereken bir şey bence
    Katılım fonu alanlar niye 1 hatta 3 gün cezalandırılıyor ve parası 1 yada 3 gün bankaya bırakılıyor
    Sanki banka o parayı kullanmıyormu, bence o parayı banka gayet güzel değerlendiriyor ama katılım fonu alana hiçbir faydası olmuyor.

Bence katılım fonu alanlara seçenek olarak paranın nemalanıp nemalanmaması tercihleri sorulup ona göre hareket edilmeli.
    İstemeyen nemalandırmasın, ama bu herkese mecburi olmasın.
    Bankalar hiç bir şey yapamıyorlarsa kısa vadeli kira sertifikası fonlarında değerlendirsinler.
    MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Eşyanın mantığına aykırı. O zaman katılım fonu neden tercih ediyorsunuz ?

Bunlar tamamen ürün konumlandırma mantığıyla belli kitlelere pazarlanan ürünler. Ve pazarlama faaliyetinde bu tarz detaylar da var dogal olarak.

Sahsi fikrimi zaten faiz hassasiyeti yoksa bakmanin da bir anlami yok. Ha sukuk ha tahvil benim icin fark etmez aynı şey.

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Katılım fonunun getirisi iyi ise onu da alırım, getirisi için tercih ederim.
    Ama nemalanmasını da isterim.
    Nemalanmanın neresi katılımın mantığına aykırı.
    Kısa vadeli kira fonunda değerlendirsinler ozaman sistemi ona göre kurup.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Katılım fonunun getirisi iyi ise onu da alırım, getirisi için tercih ederim.
    Ama nemalanmasını da isterim.
    Nemalanmanın neresi katılımın mantığına aykırı.
    Kısa vadeli kira fonunda değerlendirsinler ozaman sistemi ona göre kurup.
    Katılım bankacılığı kesin getiriye değil kar-zarar ortaklığı mantığına dayali olduğu için ppf de degerleme bu mantığa ters.

Ayrica aslında tahvilin laciverdi olan kira sertifikası negatif fiyatlama da getirebilir. "Nemalanmak" kelime anlamı bile cogaltmak beslemek. Bunun altyapısı takasbank mevzuatinda vs. mumkun olsa yapılırdı.

7.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Katılım bankacılığı kesin getiriye değil kar-zarar ortaklığı mantığına dayali olduğu için ppf de degerleme bu mantığa ters.

Ayrica aslında tahvilin laciverdi olan kira sertifikası negatif fiyatlama da getirebilir. "Nemalanmak" kelime anlamı bile cogaltmak beslemek. Bunun altyapısı takasbank mevzuatinda vs. mumkun olsa yapılırdı.
    Talep olacakki yapılsın,
    Mesela MPS alacağim, hisse yoğun fon
    Banka bana diyorki sen ne dersen de ben senin paranı 1 gün yada 3 gün değerlendirmem.
    Halbuki alım yaptığım banka faizli banlkacılık yapan banka.
    Parayı ertesi gün öğlene kadar tutuyor.
    Bana demeliki MPS hisse fonunu alana kadar istersen nemalandırayım.
    Ben isterim derse nemalandırmalı.
    Aldığım fon hisse yoğun fon, alım yaptığım banka faizli banka, ama illa nemalandırmayacağım diyor.

8. Bu fonların içinde biriken vergilerden kurtulmak için, arada bir günlüğüne satıp, tekrar girmek daha mı anlamlı yoksa bileşiğinden yararlanmak için mümkün olduğu kadar ertelemek mi ? Bu konuda ne düşünürsünüz ? ppf ve değişkenler içinde 13 bine yakın vergim birikmiş.

Sayfa 753/1001 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763803853 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •