Myfinans nasıl bir düzenleme üstat.İnş.Ky lehine olur.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Myfinans nasıl bir düzenleme üstat.İnş.Ky lehine olur.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Idh fon 2,62
Öncelikle eurobond ve altın fonlarını satarak kazandım. Sattıklarımla ağıırlıklı olarak hisse fonu aldım. Kazanç yüzdesini birebir hesaplamadım.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%95'i endeks ama ya bu başlıkta ya portföy'de paylaşmıştım, endeksin geçmiş verilerine bakıldığında zaten krizi atlattıktan 2-3 ay sonra kendini katlayarak ilerlediğini ve tek başına onu bile yansıtmanın ipi önde göğüslemelerine yeter nitelikte olduğunu söylemiştim. öyle de gidiyorlar.
bu arada bir düzeltme yapayım, odas'a yanında dgklb ile, 2.9 değil, 1.89'da girmiştim ben, tview'de paylaşmışlar çünkü kendini ikiye katlayarak gidiyor diye, o dönemlerdi. her iki hisse de uzun süre aynı grafiği paylaşmışlardı. sonra ikisinden de kar alıp çıkmıştım.
endeks 150'yi geçemeyecek gibi geliyor bana ama düşük kalmış, epey düzeltme yemiş hisseler var. bırakın kızarmayı, bugün yeşil olmayanı bulmak zordu, 0,5 civarında gezinenlerden birkaçına ufaktan girdim. 13 hisse belirlemiştim üçü tavan yapmış. kalanların kızarmasını bekleyip onlarda fırsat kollarım. ne olursa olsun, iş yerli piyasa olduğunda, hisseden anında çıkıp bir diğerine girebilmek fona göre fırsat maliyetinde avantaj. fonda birinden çıkıp başka bir fırsata girmeniz 5 günü buluyor. tabii yerli fonlarda IDH ve NNF bence yeterli ama öğleden sonra endeks kızardığında emir vermek için geç kalmış oluyorsunuz. geçen günkü dış piyasa kaynaklı kriz gibi. aslında yakın izleme pazarındaki gibi (5 değil ama en azından 2) çoklu işlem saati uygulansa çok daha sağlam bir alternatif olurdu fon piyasası, borsa sevenler için.
her yerde gmstr konuşulmasını da hayretle karşılıyorum zira gram üstünden yapılandırılıyor bu hisseler, bir ayakları dolar/tl. altında da öyle. ons (xagusd) üzerinden değiller ve makasları zaten kazancı kuşa çeviriyor.
hazır düşüyorken dövizin kendisini değil ancak kur farkını da karına katan sağlam yabancı fonları almak, yineliyorum, daha makul. isim vermeye de gerek yok, kendini ispatlamış çok sağlam fonlar var ve yıl sonunda yükselişini sürdürmüş kurla beraber yerli rakiplerinin ardında kalmayacaklarına benim güvenim tam. bizde endeks bazlı düzeltme henüz yaşanmadığından ve dışarıdaki düşüşlerin iki misli kayıplar yaşattığından, feriştahı da olsa bizim fonlara aynı şekilde güven besleyemiyorum. şu dönemde düşük kalmış sağlam hisselerde işlem yapmak daha güvenli görünüyor.
Ktm %+0,206
mps %+1,059
mac %+1,305
opb %+0,588
sua %+0,070
döviz bazlı fon olarak elimdeki gbc/kub'a ilave olarak üçüncü olarak gbg biriktirmeye karar verdim.
Bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkür ederim sayın Hellistheothers. Ben de uzun zamandır bir arayış içerisindeydim. GBG fonunu bir süre takip edeceğim. Bu arada bizim döviz bazlı fonlarımız son 3 ayda çok kötü dayak yediler ama sabırla tutmaya devam ediyorum.
dayak yediler ancak gbc ve kub dövizin düşüşü kadar düşmediler. Kub özellikle cds düşüşüyle de eurobondları sayesinde portföyü döviz düşüşüne karşı korudu gibi görünüyor.
Dövizin 8.5 e çıkışı ne kadar spekülatif ise bu seviyelere düşüşü de o kadar spekülatif bence. Reel enflasyonun %30-40 aralığında olan bir ülkede dövizin düşmesi hatta sabit kalabilmesi bile mümkün değildir. Şuan ki durumun geçici olduğunu düşünüyorum.
Bu durum sadece sıcak paranın ekmeğine yağ sürer.
Kendi portföyüm bile 2020 yılında gördüğüm döviz cinsi rakamımın %115 üzerinde. Kendi kendime bu kadar başarılı mıyım diye soruyorum. Tabi ki değilim, borsadaki anomali, üzerine dövizdeki şu son düşüşten kaynaklanıyor. Bu anomalinin portföyümü eritmesin diye döviz fonları arttırmaya başlıyorum tekrar...
Ben sadece usdtry'yi geçip geçmemesine bakıyorum hocam. try enflasyonu eksi usd enflasyonu farkı kadar usdtry artacaktır her vadede eninde sonunda. Onu geçtiği kadar getiri de reel olur. 40 yıldır bundan farklı bir şey olmadı. Olması da matematiğe, ekonomi teoriğine aykırı zaten. Eğer , usdtry gerisinde kalırsa aldığım döviz bazlı fon, o zaman hakkaten ''dayak'' vardır benim gözümde.
Bu minvalde yıllardır yaptığım gibi, usdtry gevşemelerinde döviz bazlı fon biriktirmeye devam ediyorum.
Selamlar,
Bugün abd vadeliler pozitif yurtdışı etkisiyle bugün 1500 üstü atabilirsek ivmelenme devam edecek
ITP soluksuz her gün - yazmasi, teknoloji hisselerinden ziyade sadece döviz e bagli olduğunumu gösteriyor?
GTZ; %2,34
Dün bahsettiğim konu buydu. Neyse yapacak bir şey yok hatalardan ders çıkarmak gerekli. Yalnız şunu da belirteyim. Bir diğer gümüş fon olan YZG (%4,88) daha doğru bir tercih olabilir kanımca. GTZ de %80 gümüş varken YZG'de bu oran %95 (Oranlar tahmini ve yaklaşık değerler.) Sorun GTZ %80'nin karşılığını vermiyor oluşu. Sorunun kaynağını anlayamadım ama en güzeli "beğenmiyorsan değiştir" taktiğini uygulamak.
Gümüş dünkü tahmin ettiğim 6.30 lu rakamlara gelmeye başladı.altının yükselişe eşlik etmediği gümüş zaten düşmeye mahkum.alım fırsatı veriyor
Dolarda düşüş devam 2018 senaryosu olursa 6.50 ler dip olur. YTD...
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/musk-...8UO4QvnY7ONjTw
Çok sık oluyor bu tür kollektif aptallıklar :)
Ben işlem yaparken derinlik konusunda sorun yaşamadım üstad ama orada şöyle bir sıkıntı yaşandı. Pandemi dönemindeki yükselişte çok yoğun taleple birlikte fon fiziki gümüş çekemedi ki benzer durum tüm dünyada yaşandı. Bu sebeple fonun aktif değeri ile borsa fiyatı arasında %20-%30 lara varan fiyat farkları oluştu. Sonra ulaşım sorunları çözülüp fon fiziki gümüş alımları yaptıkça gün içinde %10 luk düşüşler yaşandı ardı ardına ve çok ciddi zarar yazanlar oldu. Normal zamanda alış satış arası marj olmaması sebebiyle çok güzel bir imkan ama gümüş malesef normal hareket eden bir emtia değil ve pandemi nedeniyle ekstra sorunlarla birleşince durum kontrolden çıkabiliyor.
(Not: Örnek olarak şuan itibariyle fon aktif değeri; 41,17 Borsa işlem değeri; 45,51 )
Bence kaydi hesaptan sonra en makul alan ama daha cok kısa vade spekülatif yatırıma uygun ve bu sebeple tahta profili de öyle. Hatta bunlardan bir kaçı forumda da aktif :) Sert hareketlerde likit olması icin tercih sebebi ama fon kurucusu dengeleme hareketini cok iyi beceremedigi zamanlar oluyor ZGOLD da dahi olabiliyor malesef. Makas açan banka refleksinden farklı olmuyor.
Orta/uzun dönem için bazi bankalar BSMV henuz binde2 iken daha makul.
3 aydir gumus biriktiriyorum acikcasi boyle bir sonuc beklemiyordum.Fakat 3 ay once almasaydim simdiki haberlere bakip da bir gram bile almazdim.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forumda baktım, borsa bölümünde dahi kimsenin konuşmadığı bir şey var. USD bazında Bist 100 grafiği dün 15 yıllık düşeni kırıp bugün de üstünde kapatmak niyetinde. Doların düşmesiyle oldu bu, 158'lere geldiğinden değil. Bu haftayı böyle kapatırsa kırmaya çok yakın olacağından ve 7.11'den gün içi dönen doları da hesaba kattığımızdan, eğer kırmasını istemezler ise sağlam satışlar olacaktır. Bu da alım fırsatı verir. Olur da kırarsa bu sefer gerçek ralli başlayacağından, yine borsa alternatiflerine oranla en sağlam yatırım aracına dönüşecek.
bu sebeple, gelecek haftayı beklemek lazım. zaten sanmıyorum haftaya cumaya kadar fırsatların kaçacağını. 209'u kırarsa -ki şu an 211 civarında, önce 300'ler sonra 500'ler konuşuluyor. cumaya olsa olsa 215 olur o. *
parayı daha az kazandıracak enstrumanlara bağlamamak, satış valörü hesaba katıldığında, mantıklı olur.
gümüşün de 27'yi kırdığında 30'lara, 36'lara çıkacağı bekleniyor ama inişleri sert olduğundan ve 27 altına sarkarsa %20 kayıplar dahi yaşatabileceğinden, yine kendi adıma emtia yerine borsayı gözlemeyi tercih ediyorum.
bakalım dolar savaşı nereye kadar sürecek.
* 215'i 225 yapalım, endeksin 158, doların 7 olduğu iyimser bir senaryoda.
DXY de 91'i geçti.
işte, göstermelik mi bu çıkış sahici mi anlayacağız. Tek anlayamadığım, eğer olur da düşeni kırar isek, bunu sıfır ekonomi ile nasıl başaracak olduğumuz. maddi refahın olmadığı bir ülkede borsa neyin üstüne şahlanacak onu anlamlandırabilmiş değilim. şahlanırsa yatırımcılar kazanır, evet, ama halkın genelinin refah içinde yaşamadığı bir ülkede paranın çoğu yine yabancıya akacakken kendi adıma "türk parası, ekonomisi değer kazanıyor" kabilinden başlıkları içime sindiremiyorum.
bu ülkenin gençlere emanet edilip adamakıllı yönetilmesi lazım. üretmesi lazım. olmayan şeyler üzerine başarı hikayesi yazarak halkın ceplerini dolduramazsınız.
Endeks 151.7'den 150.7'ye gerilemiş. 212-213 olan dolar değeri şimdi ne oldu? 1508/7.18=210
üstünde kapatmasına dahi rahatça izin verilmiyor gibi. doların 7.11'den 7.18'e pullback'i sadece tepki olmasa gerek, borsa da 1 puan geri düşerken. direncin üstünde geziniyor.
edit: 7.19 oldu. 209.
edit 2: 1500. 208.
Merkez kur % - 1,13
Gumus şıkır şıkır bakalim aksam reddit soslu eksi nasıl olacak.
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Estağfurullah hocam haklısınız, kub ve gbc gibi çok gönül rahatlığıyla taşıyacağım bir şey olmayacak ama gerçekten döviz sepetim için uygun 3.fonu bulamıyorum maalesef.
Biraz volatil ama en azından benchmarkını yakalayabiliyor, yani kabaca world mcsi yansıtabiliyor. O da döviz bazında getiri yapar tahmini üstüne biriktirme kararı aldım.
gümüş çıkarken sabit kalan ons, çakılırken satış yedi malesef. GBC yine negatif etkilenecek. üstüne merkez kur cila oldu.
Gümüşün sakası olmaz acısını geçen ağustosta görmüştüm.bence yatırım aracı değil al sat aracı direnç ve destekleri takiple iyi kazanç bırakıyor dün verdiğini bugün aldı.gümüş fonu almak hisse fondan bile riskli bence.