Sayfa 753/1003 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763803853 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,017 - 6,024 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Bugün abd vadeliler pozitif yurtdışı etkisiyle bugün 1500 üstü atabilirsek ivmelenme devam edecek

ITP soluksuz her gün - yazmasi, teknoloji hisselerinden ziyade sadece döviz e bagli olduğunumu gösteriyor?

3.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    İlk GTZ alımını (Portföye oranı %4) 13 Ocakta yaptım ve 28 Ocakta GBC den bir miktar (Portföye oranı %1) dönüştürerek son halini verdim. Ama daha önceki harekette GMSTR byf ile çok güzel kar yazdığım, daha sonra buradaki fiziki tedarik sorunu nedeniyle ciddi sorunlar yüzünden Katılım Bankası Gr gümüş hesabı ile değerlendirdiğim işlemleri, sırf tüm işlemleri ve portföyü fon tarafına taşıma kararıma uygun davranmak amacıyla GTZ tarafından gerçekleştirdim.

Sonuç olarak trendi yakalasanız bile ürün yanlış olduğunda kazancınız büyük oranda törpüleniyor ve bunu bir kez daha yaşayarak deneyimledim. Gerçek sonuçlar yarın sabah açıklanacak o yüzden net kardan zararı hesaplayamıyorum ama bu oran cuma kapanışa göre yaklaşık %4.

Yapacak bir şey yok önümüzdeki maçlara bakacağız ama bu şekilde olduğunda kendime çok kızıyorum ve tüm şevkim kırılıyor.
    GTZ; %2,34

Dün bahsettiğim konu buydu. Neyse yapacak bir şey yok hatalardan ders çıkarmak gerekli. Yalnız şunu da belirteyim. Bir diğer gümüş fon olan YZG (%4,88) daha doğru bir tercih olabilir kanımca. GTZ de %80 gümüş varken YZG'de bu oran %95 (Oranlar tahmini ve yaklaşık değerler.) Sorun GTZ %80'nin karşılığını vermiyor oluşu. Sorunun kaynağını anlayamadım ama en güzeli "beğenmiyorsan değiştir" taktiğini uygulamak.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4. Gümüş dünkü tahmin ettiğim 6.30 lu rakamlara gelmeye başladı.altının yükselişe eşlik etmediği gümüş zaten düşmeye mahkum.alım fırsatı veriyor

5. Dolarda düşüş devam 2018 senaryosu olursa 6.50 ler dip olur. YTD...

6. https://www.ntv.com.tr/ekonomi/musk-...8UO4QvnY7ONjTw

Çok sık oluyor bu tür kollektif aptallıklar
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    GTZ; %2,34

Dün bahsettiğim konu buydu. Neyse yapacak bir şey yok hatalardan ders çıkarmak gerekli. Yalnız şunu da belirteyim. Bir diğer gümüş fon olan YZG (%4,88) daha doğru bir tercih olabilir kanımca. GTZ de %80 gümüş varken YZG'de bu oran %95 (Oranlar tahmini ve yaklaşık değerler.) Sorun GTZ %80'nin karşılığını vermiyor oluşu. Sorunun kaynağını anlayamadım ama en güzeli "beğenmiyorsan değiştir" taktiğini uygulamak.
    gmstr'nin derinliği, likiditesi nasıl oluyor, tek kademede 50-100k karşılığı fon bulunabiliyor mu mesela genelde Sn. Safsata ?
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    gmstr'nin derinliği, likiditesi nasıl oluyor, tek kademede 50-100k karşılığı fon bulunabiliyor mu mesela genelde Sn. Safsata ?
    Ben işlem yaparken derinlik konusunda sorun yaşamadım üstad ama orada şöyle bir sıkıntı yaşandı. Pandemi dönemindeki yükselişte çok yoğun taleple birlikte fon fiziki gümüş çekemedi ki benzer durum tüm dünyada yaşandı. Bu sebeple fonun aktif değeri ile borsa fiyatı arasında %20-%30 lara varan fiyat farkları oluştu. Sonra ulaşım sorunları çözülüp fon fiziki gümüş alımları yaptıkça gün içinde %10 luk düşüşler yaşandı ardı ardına ve çok ciddi zarar yazanlar oldu. Normal zamanda alış satış arası marj olmaması sebebiyle çok güzel bir imkan ama gümüş malesef normal hareket eden bir emtia değil ve pandemi nedeniyle ekstra sorunlarla birleşince durum kontrolden çıkabiliyor.

(Not: Örnek olarak şuan itibariyle fon aktif değeri; 41,17 Borsa işlem değeri; 45,51 )
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 753/1003 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763803853 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •