1561
https://www.secmarket.com.tr/magazalar
Printable View
Türkiye Petrolleri ile çoklu satış kanalı uygulamalarıyla öne çıkan
Bizim Toptan arasında başlayan iş birliğiyle Türkiye Petrolleri'nin* marketleri "T 7/24 Market" konseptinde Bizim Toptan ile hizmet vermeye* başladı.
İş birliği kapsamında Türkiye Petrolleri'nin 300 bayisi, Bizim
Toptan'ın 8 bini aşkın ürünüyle süpermarket hizmeti veriyor. Yılsonuna* kadar Türkiye Petrolleri'nin tüm bayilerinin T 7/24 Market konseptine* dahil olması hedefleniyor.
Fidan Bayındır Yıldız: "İstasyonlarımız, T 7/24 Market ile Perakende
Noktası Oluyor"
Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Fidan Bayındır Yıldız, gerçekleşen iş* birliğine dair yaptığı değerlendirmede şu hususlara değindi: "Geçen* sene elde ettiğimiz akaryakıt sektörünün en hızlı büyüyen markası* başarısının arkasında istasyonlarımızı yaşam merkezine dönüştürme* çalışmalarımız yer alıyor. Tüketiciler, akaryakıt istasyonlarında* güven, kalite, güler yüz ve iyi hizmet arıyorlar. Bunu sağlayabilmenin* yollarından biri de istasyon marketleri. Türkiye Petrolleri olarak* istasyon alanlarımızdaki perakendecilik anlayışını hep bir adım öteye* taşıyacak çalışmalara imza atıyoruz. Bunlardan biri de Bizim Toptan* ile yaptığımız iş birliği. Özellikle pandemi döneminde artan alışveriş* ihtiyacıyla haftanın 7 günü 24 saat açık olan marketlerin önem* kazandığını gördük. Böylece Bizim Toptan iş birliğiyle "T7/24 Market"* konseptini oluşturup istasyonlarımızı bir akaryakıt ikmal noktası* olmanın ötesinde tüketicilerin tüm ihtiyaçlarını giderdiği bir* süpermarket haline getirmeye başladık. Böylelikle tüketicilerimize* daha modern* bir şekilde, aradıkları tüm ürünlere ulaşabilecekleri, profesyonel* marketlerle hizmet veriyoruz. Hem bayilerimize hem de tüketicimize* değer katacağımız daha farklı projelerimizle önemli atılımlar* gerçekleştirmeye devam edeceğiz."
Hüseyin Balcı: "Çok kanallı satış stratejimizle, bireysel ve ticari* müşterilerimize sunduğumuz hizmeti yaygınlaştırıyoruz"
Bizim Toptan Genel Müdürü Hüseyin Balcı, iş birliği ile ilgili* değerlendirmesinde şunları dile getirdi: "Bizim Toptan'da sürdürmekte* olduğumuz çok kanallı satış stratejisi çerçevesinde bireysel ve ticari* müşteri gruplarına, 500'den fazla tedarikçiden sağlanan toplam 8* binden fazla ürün portföyümüzle ve 402 öz marklarımızla hizmet* sunuyoruz. Türkiye geneline yayılmış 730 adet istasyonuyla yoğun araç* ve müşteri trafiğine sahip Türkiye Petrolleri ile başlatmış olduğumuz* bu iş birliği, Bizim Toptan'ın market alanındaki tecrübesini, Türkiye
Petrolleri'nin yaygın istasyon ağıyla buluşturmakla birlikte, yüksek* ürün ve hizmet kalitemizin daha çok noktada müşterilerimizle* buluşmasını sağlıyor. Bizim Toptan'ın profesyonel satış destek ekibi
PROSAF ile istasyonları düzenli olarak ziyaret ederek sipariş, tedarik* gibi pek çok konuda bayilere destek verirken, ürün tanzim ve teşhiri* alanında da danışmanlık yaparak müşteri deneyimini geliştirmek için* çalışıyoruz
normalde bu haber herhangi bir hisseye olumlu etki eder ama sonuçta yıldız holding şirketi söz konusu olduğu için ** hissesi düşüyor :)
Yabancı dönerse bizim toptan ilgise ilk sırayı alır mı şüphelerim var.
Sec market olayi bizime değer katacaktır diye ümit ediyorum. 24 milyon lot dışında diğerleri çakılı.
Turkiyeye bu ortamda gelmek isteyen yabancı için seçenek bol. Isc mesela. Kediyse ciğer nerede? Koç arcelik geri alim açıkladı. Sisecam ceosu sitketin ederi pdnin 4 katı dedi. Vs. Apple 2den 3e düştü ama pdsi 2.5 trilyon dolar. Oradaki bi çöküşun bize etkisi çok ilginç olacak gibi
Kasasinda borclar dustukten sonra 200 milyon TL nakiti olan yillik cirosu 6 milyar Tl olan bir şirketi 650 milyon TL ye satiyorlar.
Bu tarz anomiler 10 yilda 1 yakalaniyor..
Malesef Turk yatirimcilari spekülasyon pesinde kosmaktan dogru yere yatirim yapmayi bir türlü öğrenemedi..
Dediginiz gibi 999 degil sadece 100 kisi daha olsa bu senedi oyuncak yapamazlardi.
Neyse benim acelem yok..
Arkadaşım bu sirket için ne uzar ne kısalır diyordu. Insallah sec olayi durumu değiştirir. Benim arabam disinda tüm birikimim burada. Arkadaşlar tanıdıklar vs yatırdık paramızı. Sec uzun vadeli bir beklenti ama 2020 ağustosta kurulan şirketle ilgili bi haber gelirse buralar senlenebilir. Su an için yüzde 25 civari zarardayim. Neredeyse 10 ay oldu alalı. Perakende yasasi çıksın. Önümüzü görelim. Perakende yasasi taslaktaki haliyle çıkarsa bizim için olumsuz bi yani olmaz diye düşünüyorum.
Yatirim tavsiyesi değil.
1 ay olmadan %15 kar cezbedici geldi.
Sanırım tahta yapıcı da benim satmamdan memnundur.
Kalanlara bol kazanclar
Ev ebitda çarpan ucuzluğuna çok kişi aldandı.kasada para ve ciroya bakıyorsun aklına yıldıza ait olduğu geliyor.
Hemen yeni oyuncak arıyorum
Belki bu çeyrek birşeyler değişmiştir(iyi anlamda)
1.4 milyar tl seçe satış hedefi var. ilk çeyrek 276 milyon.. hedefin tutması için ortalama yuzde 16 her ceyrek artış gerekli.. 2. ceyrek 320, 3. çeyrek 370 ve son çeyrek 430 olursa 1.4 yakalanır. bu kağıdın en hassas yanı bence seç olayı.. uzun vadede kaç tane seçe ulaşılacak. seçlere yapılan satışlardan ne kadar kazanılacak gibi sorular cevaplandığında durum netleşir diye düşünüyorum.
*vakıf yatırım, bizim toptan için 18,40 tl hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu
(BIZIM, Nötr): Şirketin 2021 yılı 2. çeyrek ana ortaklık* net dönem karı, 5mn TL'lik piyasa beklentisinin hafif üzerinde 5,8mn TL olarak açıklanmıştır. 2Ç2020'de Şirket 7,4mn TL net dönem karı* kaydetmişti. Geçen yılın aynı dönemine göre net kar değişiminde* müşteri karması değişiklikleri ve fiyat artırımlarının etkili olduğu* açıklanmıştır. Şirketin satış gelirleri 2Ç2021'de bir önceki yılın* aynı dönemine göre %22,6 oranında artarak 1.629mn TL olmuştur. Satışların maliyeti ise %21,3 oranında yükselerek 1.446mn TL'ye* yükselmiştir. Buna bağlı olarak brüt kar 2Ç2020'ye göre %34,3 oranında* artarak 182,6mn TL'ye ulaşmıştır. Operasyonel giderler 2020'nin 2.çeyreğine göre %31,6 oranında artmış ve 129,4mn TL seviyesinde* gerçekleşmiştir. Diğer faaliyetlerden 31,1mn TL gider kaydedilmiştir. Böylece faaliyet karı 22,2mn TL olmuştur. Yatırım faaliyetlerinden 23mn TL gelir yazılırken, finansman tarafında ise 28,4mn TL gider* kaydedilmiştir. 8,5bin TL'lik vergi gideri sonrası 2Ç2021 ana ortaklık* net dönem karı 5,8mn TL olmuştur.2. çeyrek karıyla birlikte şirketin 6 aylık ana ortaklık net dönem* karı 6,3mn TL olmuştur. 6A2020'deki ana ortaklık net dönem karı 11,2mn TL idi.
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-ICBC Yatırım, Bizim Toptan için 16,50 TL hedef fiyat ile "al" tavsiyesini korudu
ICBC Yatırım, Bizim Toptan için 16,50 TL hedef fiyat ile "al"* tavsiyesini korudu.Detaylar şu şekilde:"Net kar tahminlere paralel - Bizim Toptan 2021'in ikinci çeyreğinde 6* milyon TL net kar açıkladı. Konsensüs beklentisi 5 milyon TL iken,* şirket geçen yılın aynı döneminde 7 milyon TL kar elde etmişti. Satışlardaki yükseliş ve FAVÖK marjındaki iyileşme beklentilere* paralel gerçekleşti. Buna rağmen faaliyet dışı giderlerdeki artış net* karın düşmesine sebep oldu. Satışlar büyüdü - Bizim Toptan yılın ikinci çeyreğinde iki mağaza* kapadı ancak satış alanı geçen yılın aynı dönemine göre %2 büyüyerek 178 bin metrekareye ulaştı. Franchise iş ortaklığı Seç Marketler 152* yeni mağaza ile 1.561 mağazaya ulaşırken ciro katkısı %21 seviyesine* yükseldi (geçen sene: %15). Tütün ve şeker hariç ana kategori* satışları bir önceki yıla göre %32 yükseldi. Metrekare başına toplam* ciro geçen yıla göre %21 ve geçen çeyreğe göre %13 büyüdü. Şirket* yılın ilk 6 ayında %23 büyüme gerçekleştirdi. Karlılık iyileşti - Şirketin brüt kar marjı %11,2'ye ulaşırken geçen* yıla göre 100 baz puan iyileşti. Ana kategori brüt kar marjı 20 baz* puan yükselerek %13,7'ye ulaştı. Tütün satışlarının toplam içindeki* payı geçen seneki seviyesine göre oldukça azaldı (%28,3'ten %20,5'e)* ve karlılık üzerinde olumlu etkide bulundu. Tütün satışlarının brüt* kar marjı %1,8 seviyesinde gerçekleşti (geçen sene %2,2). Faaliyet* giderleri özellikle kişi başına düşen personel giderlerindeki %17* artıştan ve mağaza başına ortalama personel sayısındaki %9 artıştan* olumsuz etkilendi. Buna rağmen FAVÖK marjı 40 baz puan yükselerek %4,6* seviyesine ulaştı. Yönetim 2021 yılında %4,8 FAVÖK marjı öngörüyor. Şirket yılın ilk yarısında %4,8 FAVÖK marjı elde etti (geçen sene %4,3). Faaliyet dışı giderler yükseldi - Şirket geçen yılın ikinci çeyreğinde 29 milyon TL faaliyet dışı gider elde etmişti. Bu rakam 2021'in aynı* döneminde 47 milyon TL'ye yükseldi ve net kara olumsuz yansıdı. Değerleme - Hisse son bir yılda %13 düştü ve BIST-100 endeksine görece %37 daha zayıf bir performans gösterdi. 2021 tahminlerimize göre 1,3 FD/FAVÖK (benzer şirketler: 5,0) ve 0,06 FD/Satışlar (benzer* şirketler: 0,42) çarpanlarından işlem gören Bizim Toptan için 16,50 TL* hedef değeri ile AL önerimizi koruyoruz. "******
Kim market in gaziy la gel gel yapiyor.Ulker hissesi mi otede kalsin.Ulker halka arzdan beri kime ne kazandirmis bu kazandirsin.Ulker bizim kerevitas k.y hepsinde zararda .
Yıllardır sürünüyor
Seç marketlerle çığır açtılar
Elbette bu baslı da bitecektir
Gıdada ucuz şirketlerden biri de bu
Değeri 800 milyon bile değil
Bu şirketin neden finansal borcu var bilen var mı? Kasada para var ama aynı zamanda finansal borcu da var gibi. FD/FAVOK'e bakınca çok ucuz (1.82) FK'ya yansımıyor çünkü finansal gider ve amortisman yiyor bilançoda kârı. Amortisman sanal gider umrumda değil ama finansman gideri nedir nedendir anlamaya çalışıyorum. Bir de Seç Market stratejisi vs denmiş ama satışlarda enflasyon ötesinde büyüme görülmüyor, ne kaçırıyorum acaba
Vadeli adımlardan kaynaklı faiz gideri sirketin karını eritiyor. Sec marketlere yapılan satislar çok hizli artıyor. Bu artışın ivmesi bence şirketin "ne uzar ne kısalır" durumundan çıkması için çok önemli bi konu diye düşünüyorum. Yatirim tavsiyesi degildir.
Tedarikçilerinden yaptığı alımları vadeli yapmak zorunda olduğu için böyle bir finansman gideri var diye anlıyorum. Çok değerli bir bilgi oldu zira bu durumda ortada yatırım kaynaklı bir finansman borcu yok daha ziyade işletme sermayesi ihtiyacı nedeniyle finansman gideri var. Bu durumda bu gider faaliyet ile alakalı ve hep orada olacak. Faizler düştüğünde ancak azalır ama yine de olacaktır. FAVÖK hesabında bunu göz önünde bulundurmak gerek. FD/FAVÖK göründüğü kadar da düşük değil bu durumda. Biraz daha iyi incelemek gerek
Çok susukun çoook sinsi bir yapısı var
Kötü az bir çıkış başlarsa minimum 20+30 olur
Uç kuruşluk gıda şirketleri yarım milyarı devirdi neredeyse buna yetilecekler
Birileri girerse kimse tutamaz. Yatırım tavsiyesi değildir
yanlış yönetimin sebep olduğu belirsizlik faiz ve enflasyonun artmasına sebep oluyor. bu da şirketin faiz giderini artırıyor. kar eriyor. hisse pdsinin kimmr'nin altında olmasının sebebi bu olsa gerek. 630 milyon dolardan halka arz edilen bu kağıdı halka arzda alanların zararının çıkması için kağıdın 91e çıkması lazım.
Zaten twitterda nanenin biri pazarliyor 3 hane olacak diye. Ben söylim, kesinlikle hayal. Bu hisse 15 tl olsun, milyonlarca lot satişa konur. Cok cok iyi bir hikaye lazim, o da yildiz holdingte imkansiz. Yedirmezler, anca yerler işte öyle arzdan alanlari yedikleri gibi.
33.1 milyon yildiz holdingte, 1.73 milyon geri alinzn paylar, 300 bin lot civari diğer ortaklarda olabilir. 60 bin ergun plakta. 35.2 milyon eder. 24.8 civari diğer güya panda takımı 4-5 milyon almis.takaslarda hiç belli etmemişler. 😀
Aslında çok sağlam bir hikayesi var. Ben de 1 yıl kadar önce bu hikayeden dolayı aldim. Bakalim gorecegiz. Herkese hayırı ve bol kazanç dilerim
panda denen zavallıdan bir halt olmaz zaten, o etkisiz eleman, kendi kendine zırvalıyor.
sn bahmet, eğer çok sağlam dediğiniz hikaye SEÇ MARKET ile olan şubelerin hızla çoğalması hikayesi ise, benim bir tespitim var paylaşmak istiyorum ama kararınızı da olumsuz yönde etkilemek kesinlikle istemem. SEÇ MARKET ler genellikle küçük m2 ve pek iş yapamayan marketler olarak gözüme çarptı hep. ben, 1 çeyrek daha bilançoyu görmek istiyorum, ondan sonra uzun vadeli bekleyip beklememe kararımı vereceğim.
saygılar.
sn Atakan5234. şirket yıl sonunda 1.4 milyar tl satış hedefliyor seç marketlere. ve yıl sonunda 1800 market hedefi var. ilk çeyrek 276 milyondu satışlar. ilk çeyrek 276nın 1.4e ulaşabilmesi için her çeyrek yüzde 16 büyüme gerekli.. 276-320-370-430 gibi.. 320den fazla 342 geldi ikinci çeyrek.. burada sıkıntı yok.. ve toplam satışlardaki ağırlığı yüzde 20 olması lazım. ben buna bakıyorum yoksa patronun müslümanlığı, tahtadaki pandalar ve kutup ayıları, emap veya ünlü lt investments her ne ise , 1.737 milyon lotun kabaca 7.8 ortalamadan 4.5 yıl önce geri alınmış olması, ergün plakın alımları, 196 marketin bilançoda 25 milyon civarı görünmesi ama aslında 1627ye çıkmış olması tp ile yapılan anlaşma vs vs vs bunların hiçbirisi yok diye farzediyorum.. perakende yasası ve seçin akıbeti.. bence kilit iki nokta bu. ben ikisinde de olumluyum. yatırım tavsiyesi değildir tabii ki.. 1 yıldır buradayım. unludeki lotların 2950sinin dağılımı şu şekilde.. 2016 kasımında yıldız 324980 lot aldı.. kabaca 487 bin yapar bugün.. şirket 9 mart 2017 - 8 haziran 2017 arası 1158 lot aldı. 1737 yapar bugün.. 2016 agusotsunda bizimden unluye virman yapılmış.. 484 bin.. bu da kabaca 726 yapar.. 2950nin dağılımı bu.. rakamlarda ufak tefek hatalar olabilir..
Hangi kademeden alsam bir üst kademeyi birdaha göstermiyorlar 1 haftadır. çok istikrarlı bir düşüş trendinde.
Bunlar son Çırpınış, milleti Silkeleme peşindeler, piyasa değeri ortada, kemerleri bağlayın
Yatırım tavsiyesi asla değildir
Panda'ya uyduk aldık alır almaz yüzde on düştü dahada düşmesin diyeceğim ama bugünde düşüyor
ulan panda yaktın beni her zaman kandırıyorsun sonrada cevap vermiyorsun Allah Kahretsin seni
ulan panda perişan ettin batırdın beni güzel güzel yalanlarınla herkesi kandırıyorsun kaç kişinin ocağına incir ağacı dikmişşindir kimbilir
başkalarını suçlamayın. bahsettiğiniz kişi daha önceden ceza almış ve yaptıkları ortada olan birisi. 12lerden takipçilerine 1 ay kadar önce bu hisseyi aldırdı. benim maliyetim daha yüksek ve neredeyse 1 yıl oldu. siz neyi neden aldığınızı bilmiyorsanız borsada ne işiniz var?
Hadi. Deehhhhhhh