Sayfa 759/790 İlkİlk ... 259659709749757758759760761769 ... SonSon
Arama sonucu : 6319 madde; 6,065 - 6,072 arası.

Konu: BIZIM - Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by bahmet Yazıyı Oku
    Vadeli adımlardan kaynaklı faiz gideri sirketin karını eritiyor. Sec marketlere yapılan satislar çok hizli artıyor. Bu artışın ivmesi bence şirketin "ne uzar ne kısalır" durumundan çıkması için çok önemli bi konu diye düşünüyorum. Yatirim tavsiyesi degildir.
    Tedarikçilerinden yaptığı alımları vadeli yapmak zorunda olduğu için böyle bir finansman gideri var diye anlıyorum. Çok değerli bir bilgi oldu zira bu durumda ortada yatırım kaynaklı bir finansman borcu yok daha ziyade işletme sermayesi ihtiyacı nedeniyle finansman gideri var. Bu durumda bu gider faaliyet ile alakalı ve hep orada olacak. Faizler düştüğünde ancak azalır ama yine de olacaktır. FAVÖK hesabında bunu göz önünde bulundurmak gerek. FD/FAVÖK göründüğü kadar da düşük değil bu durumda. Biraz daha iyi incelemek gerek
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

2. Çok susukun çoook sinsi bir yapısı var
    Kötü az bir çıkış başlarsa minimum 20+30 olur
    Uç kuruşluk gıda şirketleri yarım milyarı devirdi neredeyse buna yetilecekler
    Birileri girerse kimse tutamaz. Yatırım tavsiyesi değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Körfez/Kocaeli
    Gönderi
    1,385
     Alıntı Originally Posted by güven06 Yazıyı Oku
    Çok susukun çoook sinsi bir yapısı var
    Kötü az bir çıkış başlarsa minimum 20+30 olur
    Uç kuruşluk gıda şirketleri yarım milyarı devirdi neredeyse buna yetilecekler
    Birileri girerse kimse tutamaz. Yatırım tavsiyesi değildir
    yanlış yönetimin sebep olduğu belirsizlik faiz ve enflasyonun artmasına sebep oluyor. bu da şirketin faiz giderini artırıyor. kar eriyor. hisse pdsinin kimmr'nin altında olmasının sebebi bu olsa gerek. 630 milyon dolardan halka arz edilen bu kağıdı halka arzda alanların zararının çıkması için kağıdın 91e çıkması lazım.
    Vakitsiz öten horozun başını keserler...

4.  Alıntı Originally Posted by bahmet Yazıyı Oku
    yanlış yönetimin sebep olduğu belirsizlik faiz ve enflasyonun artmasına sebep oluyor. bu da şirketin faiz giderini artırıyor. kar eriyor. hisse pdsinin kimmr'nin altında olmasının sebebi bu olsa gerek. 630 milyon dolardan halka arz edilen bu kağıdı halka arzda alanların zararının çıkması için kağıdın 91e çıkması lazım.
    Zaten twitterda nanenin biri pazarliyor 3 hane olacak diye. Ben söylim, kesinlikle hayal. Bu hisse 15 tl olsun, milyonlarca lot satişa konur. Cok cok iyi bir hikaye lazim, o da yildiz holdingte imkansiz. Yedirmezler, anca yerler işte öyle arzdan alanlari yedikleri gibi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Körfez/Kocaeli
    Gönderi
    1,385
     Alıntı Originally Posted by Atakan5234 Yazıyı Oku
    Zaten twitterda nanenin biri pazarliyor 3 hane olacak diye. Ben söylim, kesinlikle hayal. Bu hisse 15 tl olsun, milyonlarca lot satişa konur. Cok cok iyi bir hikaye lazim, o da yildiz holdingte imkansiz. Yedirmezler, anca yerler işte öyle arzdan alanlari yedikleri gibi.
    33.1 milyon yildiz holdingte, 1.73 milyon geri alinzn paylar, 300 bin lot civari diğer ortaklarda olabilir. 60 bin ergun plakta. 35.2 milyon eder. 24.8 civari diğer güya panda takımı 4-5 milyon almis.takaslarda hiç belli etmemişler. 😀

Aslında çok sağlam bir hikayesi var. Ben de 1 yıl kadar önce bu hikayeden dolayı aldim. Bakalim gorecegiz. Herkese hayırı ve bol kazanç dilerim

6.  Alıntı Originally Posted by bahmet Yazıyı Oku
    33.1 milyon yildiz holdingte, 1.73 milyon geri alinzn paylar, 300 bin lot civari diğer ortaklarda olabilir. 60 bin ergun plakta. 35.2 milyon eder. 24.8 civari diğer güya panda takımı 4-5 milyon almis.takaslarda hiç belli etmemişler. 😀

Aslında çok sağlam bir hikayesi var. Ben de 1 yıl kadar önce bu hikayeden dolayı aldim. Bakalim gorecegiz. Herkese hayırı ve bol kazanç dilerim
    panda denen zavallıdan bir halt olmaz zaten, o etkisiz eleman, kendi kendine zırvalıyor.

sn bahmet, eğer çok sağlam dediğiniz hikaye SEÇ MARKET ile olan şubelerin hızla çoğalması hikayesi ise, benim bir tespitim var paylaşmak istiyorum ama kararınızı da olumsuz yönde etkilemek kesinlikle istemem. SEÇ MARKET ler genellikle küçük m2 ve pek iş yapamayan marketler olarak gözüme çarptı hep. ben, 1 çeyrek daha bilançoyu görmek istiyorum, ondan sonra uzun vadeli bekleyip beklememe kararımı vereceğim.

saygılar.

7.  Alıntı Originally Posted by oscar77 Yazıyı Oku
    Halka açılmadan önceki net kar marjı %2, FD/Favök oranı 3.9...

Son bilanço ile FD/Favök 2.32 sevilerine (2019/12 FD/Favök 1.70).. gelmiş durumda.

2019 yılına göre yüksek lakin 2020 2. ve 3. çeyreklere göre oldukça iyi..

Sektördeki diğer firmaların FD/Favök oranları;

Migros 4.83
    Sokm 4.86
    Bim 8.64
    Carrefoursa 13.66

....Değil kendi sektöründe. Bist100 de Piyasa değeri, 2 aylık cirosuna eşdeğer başka şirket var mı başka bilmiyorum..!

https://www.yildizholding.com.tr/bas...amaya-cikiyor/
    VAR,, ayes çelik var, piyasa değeri şirketin 3 aylık cirosundan bile daha az durumda.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Körfez/Kocaeli
    Gönderi
    1,385
     Alıntı Originally Posted by Atakan5234 Yazıyı Oku
    panda denen zavallıdan bir halt olmaz zaten, o etkisiz eleman, kendi kendine zırvalıyor.

sn bahmet, eğer çok sağlam dediğiniz hikaye SEÇ MARKET ile olan şubelerin hızla çoğalması hikayesi ise, benim bir tespitim var paylaşmak istiyorum ama kararınızı da olumsuz yönde etkilemek kesinlikle istemem. SEÇ MARKET ler genellikle küçük m2 ve pek iş yapamayan marketler olarak gözüme çarptı hep. ben, 1 çeyrek daha bilançoyu görmek istiyorum, ondan sonra uzun vadeli bekleyip beklememe kararımı vereceğim.

saygılar.
    sn Atakan5234. şirket yıl sonunda 1.4 milyar tl satış hedefliyor seç marketlere. ve yıl sonunda 1800 market hedefi var. ilk çeyrek 276 milyondu satışlar. ilk çeyrek 276nın 1.4e ulaşabilmesi için her çeyrek yüzde 16 büyüme gerekli.. 276-320-370-430 gibi.. 320den fazla 342 geldi ikinci çeyrek.. burada sıkıntı yok.. ve toplam satışlardaki ağırlığı yüzde 20 olması lazım. ben buna bakıyorum yoksa patronun müslümanlığı, tahtadaki pandalar ve kutup ayıları, emap veya ünlü lt investments her ne ise , 1.737 milyon lotun kabaca 7.8 ortalamadan 4.5 yıl önce geri alınmış olması, ergün plakın alımları, 196 marketin bilançoda 25 milyon civarı görünmesi ama aslında 1627ye çıkmış olması tp ile yapılan anlaşma vs vs vs bunların hiçbirisi yok diye farzediyorum.. perakende yasası ve seçin akıbeti.. bence kilit iki nokta bu. ben ikisinde de olumluyum. yatırım tavsiyesi değildir tabii ki.. 1 yıldır buradayım. unludeki lotların 2950sinin dağılımı şu şekilde.. 2016 kasımında yıldız 324980 lot aldı.. kabaca 487 bin yapar bugün.. şirket 9 mart 2017 - 8 haziran 2017 arası 1158 lot aldı. 1737 yapar bugün.. 2016 agusotsunda bizimden unluye virman yapılmış.. 484 bin.. bu da kabaca 726 yapar.. 2950nin dağılımı bu.. rakamlarda ufak tefek hatalar olabilir..

Sayfa 759/790 İlkİlk ... 259659709749757758759760761769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •