Benim korkum temettüden sonra düşerse diye. Geçenki temettüde çok hızlı toparladı ama şimdiki fiyatı gibi değil çok ucuzdu...
Printable View
Benim korkum temettüden sonra düşerse diye. Geçenki temettüde çok hızlı toparladı ama şimdiki fiyatı gibi değil çok ucuzdu...
geçen sene 0.80 tl ye aldığım ve 0.187 temettü aldığım işyatımı 1.52 ort ile dün sattım. Kalanlara bereketli günler dilerim. Şu borsa da beni üzmeyen 2 kağıttan biri işyattır. Teşekkürler işyat..İnşallah gelecekte yine görüşürüz..
Dün ekonomi bakanının açıklamalarından sonra ayıkmamiz lazımdı.
Enflasyon yüzde 6 lara inecekmiş.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hareketleri iyice agresifleşti, satana alım fırsatı vermiyor, trade eden herkesi döktü.. Hayran kaldım bu hareketine..
Diğer kağıt vesbe. 3 yıl önce 11tl den aldım. 4 tl temettü aldım ve şu anki fiyatı 17.xx. Bu senede 3 tl temettü bekliyorum. Hayırlısı bakalım..
Mart ayında ortalama 82 kuruştan aldığım hisseden aynı ay içinde 18 küsür temettü aldım.
Yaklaşık 64 kuruş maliyet dersek an itibari ile 162 kuruştan satış işlemini gerçekleştirdim.
%153 oranında bir kar.
Benim bu hisseyi almamda INVESTING de bu hissenin altında analiz yapan yazarın açıklaması etkili olmuştur.
Bir miktar iskonto görmeye başladığı an tekrar geri dönüş yapabilirim.
Kalın sağlıcakla.
Düzeltme (temettü sonrası 82 kuruştan almışım)
yaklaşık %100 artmış oldu.
Böyle hizla yukarıya cekmelerinin nedeni kuluçkaya yatmış yumurtaları toplamak arzusu olmalı...
Satışların olması iyidir,
daha yukarıya gitmek için depoya mazot takviyesi olur..
Önümüzde 4 ay var ,bakalım hala çok ucuz olan isyat nerelere gidecek..
Bir aralar kalvin reis vardı eskiler bilir 0.92 den mi ne çıkış yapmıştı hisseden umarım şimdilerde fiyatları takip etmiyordur :)
Faizler düştüğü ve daha da düşeceği için vereceği temettü kıymete bindi..
Eğer temettuyu 2 3 e bölüp bütün seneye yayarsa ballı börek olur..
Mal iyice kıymete biner...
Selamlar daha önce uzun süre bu hisseyi taşımıştım temettülerinden faydalanmıştım bugün ilk alımımı yaptım tekrardan temettüyü 2 e 3 e bölme durumumu var Bi müddettir uzaktım borsadan. Beklenti ve gidişat nasıl acaba?
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birkaç yıldır taşıdığım, temettülerini aldığım, temettülerle tekrar hisse aldığım ISYAT hisselerimle bugün 1,62'den vedalaştım. Kısmet olursa tekrar buluşuruz.
Eskileri teker teker yolcu ediyorlar, Demekki hisse toplamak için fiyatın yükseltilmesi gerekiyordu.. Borsadan şunu anladım kar eden ve düzenli bir şekilde temettü dünü dağıtan kağıtlarda küçük yatırımcı kalmaz..Ne yapar ne ederler onları dökerler.
o kadar umutsuzluğa kapılmayın
borsa bu
birkaç yatırımcı satmış olabilir
bu bir tercih meselesi
bu arada yeni alanlar da var
eminim tamamına yakını küçük yatırımcı
İşlem hacmi 2-3 milyon adet arasında oluyor genelde
benim yıllardır şahit olduğum bir nokta var
o da İş bankası grubuna ait kağıtlarda Kasım-Aralık ayının verimli geçtiği
Satanların beklentisi bitmiştir.
Alanlar ise bir beklenti peşindedir.
Öte yandan 2 ana tip yatırımcı var: (1) Kısa vadeli alım-satım yapan (2) Uzun vadeli yatırımcı
İnandıklarınız varsa peşinden koşun.
ISYAT'ı bıraktım sayılmaz, takibe devam. %40 iskonto olursa/olduğunda tekrar alırım.
Arkadaşlar bu kağıt bence artık pahalı.Nedeni de basit 1.60 da defter değeri eşitleniyor.Yani iskonto sıfırlanıyor.Oransal olarak 1.60 üstünde içindeki enstrümanları kendiniz alsanız daha avantajlı olursunuz.Basitçe anlatayım misal içinde çoğunlukla eurobond var diyelim ,bu eurobondlara neden kendi değerinden fazla para vereyim ki gider bankadan direk alırım,hisse ve faiz içinde aynı şey geçerli 1 .60 üstü balondur mantıksızdır.Ha burası borsa birileri gelir 2 de yapar 3 de yapar 5 de .Ama bizim bildiğimiz işyat bu değildir.Zaten işyatı bilenler kağıtdan çıkıyor.İhsanokur kağıdın ciğerini bilir,2 yıl önce onun işyatdan nasıl para kazanılacağına dair yaptığı analizi yazdığı entrysini belki elli kere okumuş ve düşünmüşümdür.Neyse artık kağıt pahalı.
Yani işyat için PD/DD rasyosu 1 i geçmemeli.Şu anda 1.58 kapanışı düşünülürse rasyo 0.96 oluyor ,fon işletme gideri, alım ,satım komisyonları vergi işleri falan düşünülürse kabaca mantıklı tavan 1.60 falan ,daha üstü bence anlamsız.Piyasa değeri özsermayesinin yani cuma günkü 265 milyonun üstüne çıkmamalı.Bu değerin üstü balondur küçük yatırımcıya mal kitlemektir.Bu yazı tamamen bigi amaçlı ve iyi niyetle yazılmıştır.O yüzden bilgi içeren her türlü eleştiriye açığım,karşı düşüncede olanlar argumanları ile düşüncelerini yazarlarsa tartışabiliriz konuyu.
Kağıt pahaliysa almazsınız, burası kağıt pahalı aman almayın diye ihtar etme yeri değil ki...
Bu terane taa kağıt 1.25 iken de bu işi çok iyi bildiğini iddaa eden bazı kişiler tarafından dillendiriliyordu..
Kağıt 165 i gördü..
160 fiyat 40 krs temettü...buna göre fiyatlaniyor artık YO lar...
Vereceği temettunun 5 misli fiyata ulaşması gayet normal..
Belki daha başka fiyatlarada gidebilir..
Ayrıca piyasa değeri portföy değerini geçemez diye bişey yok..
Bı sürü YO nun fiyatı portföy değerlerinin üzerinde bazilarininda altında..
İsyat YO lar içinde en güvenilir ve karının hemen hemen hepsini temettü olarak dağıtan tek YO..
Tabiki farklı fiyatlanacak...
Şimdiye kadar çok ucuz kalmış...
Pahalı pahalı dediğiniz kağıt ciddi talep görüyor ve yükselmeye devam ediyor..
Ayrıca borsada bı sürü ıvır zıvır kağıt temettü verimleri olmadan çok yüksek fiyatlara ulasmisken İSYAT gibi yüksek temettü verimi olan bı kağıda fiyatı daha henüz 158 iken pahalı denemez...
Kağıt pahalı almıyorum zaten.Bura pahalı almayın diye ihtar etme yeri değil sözünüze katılmıyorum.Bura fikirlerin yazıldığı yer,, benim fikrim bir nedene dayanıyor,o nedeni de yazdım beğenen olur beğenmeyen olur o okuyanların görüşüdür.Kimse benim aklımla alıp satmasın, insan borsaya para koyuyorsa sadece hissenetteki tek bir argumana körü körüne bağlı kalmayacak kadar akıllı olmalı.İşyatı bu foruma yazan en bilgiliyim diyen ilk on insan arasına girecek kadar iyi bilirim, çok da ekmeğini yedim.Eski nickim hakem ,işyat için en olumlu yazıları yazanlardan biriyimdir isterseniz forumun eski sayfalarına bakabilirsiniz.Sizin alın ucuz kalmış argumanınızı da yatırımcı arkadaşlar okudu değerlendirdi.Benim şu anda işyatım yok, o nedenle en azından zarar görmemeniz adına sizin haklı çıkmanızı isterim.Ama maalesef hala düşüncem değişmedi,bence kağıt özsermayesi üstünde değerlendiği sürece pahalı.lIvır zıvır temettü verimi olmayan kağıtlar borsada çok yüksek fiyatlara ulaşabiliyor demişsiniz.İşte işyatın en önemli özelliği buydu asla ıvır zıvır kağıtlar gibi fiyatlaması ve hareketleri olmazdı . Borsadır deli ,gözükara bir spek gelir operasyon çeker o başka.Ama o zamanda işyatın en önemli özelliklerinden biri ortadan kalkar,işyat speklerin bulaşamadığı bir işbank kağıdı idi katakullisi olmazdı benim gözümde .Demek ki yanılmışım derim. işyata gelince uygun fiyata gelirse gene benim gözümde borsanın en saygın kağıtlarındandır,sadece son hareketlerini biraz kuşku çekici ve fiyatlamasını anlamsız buldum .Herkese saygılar sevgiler.
a
Kağıt bu yıl temettü sonrası 0.80 lerde 0.90 larda çok ucuz alın diye yazdığım pek çok yazı vardı ,isteyen bakabilir,zaten kendim de 0.80 den dünyanın lotunu almıştım .O zaman alanlardan elbette minnettarlık beklemiyorum,şimdi de pahalı diye düşünüyorum, bu nedenle bence doğal olarak kendi düşüncemi yazmamdan dolayı da kimseden fikri argumanlara dayanmayan eleştiri de istemiyorum.Burası fikir alışverişi yapılan bir yer kimi şu nedenle alıyorum diyecek kimi de şu nedenle satıyorum,kimi kar edecek kimisi zarar,borsa böyle bir yer,yazılara düşüncelere kızmak anlamsız arkadaşlar.En azından ben böyle düşünüyorum.
Ha hukuki nedenlerle ekleyeyim tabi yazdıklarım kesinlikle alsat tavsiyesi değildir.Tamamen beni bağlayan şahsi düşüncelerimdir.İsteyen arkadaş alsın, belki kar eder belki zarar, borsadır tabi bilinmez ki:)))))))))))
Peki arkadaşlar 12 araliktan sonra banka mevduat faizleri 8-9 lara gelirse 35-40 krş temettü verme ihtimali olan isyat hangi fiyatlara gelir?
Önümüzdeki yıllar düşük mevduat yüksek enflasyon ile geçecek gibi.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burda kağıt pahalı diyen arkadaşları çok iyi anlıyorum..kağıdın geçmişine bakarak %30 iskontonun dışına çıktığı 125 fiyattan itibaren kağıt pahalı dediler ve düşmesini beklediler..
Şimdide iskonto oranini bırak ,portföy değerine geldi artık hiç alınmaz demeye başladılar..
İSYAT buradaki eski oyuncuları bı şablona alistirmis ve gayet güzelde bu şablon doğrultusunda para kazanmislar..
Ben 5 6 aydır isyat la ilgileniyorum..
Benim mantığında şu şekilde çalışıyor..
Geçen sene verdiği temettunun 5 misli fiyata ulasmis ve bu senede ulaşmasını bekliyorum .buda 175 200 arası bı fiyat..
Ayrıca geçen sene bu zamanlardan temettuye kadar %20 prim yapmış..
Yani eskilerin nasıl bı şablonu varsa benimde böyle bı şablonum var..
İsyat için artık bu kağıt alınmaz çok pahalı dediğinizde dramatik düşüşler yapması lazım...164 165 görmesine rağmen 3 5 krs luk düşüşler yaşadı bu da çok normal..
Ben kağıt uçacak kaçacak demiyorum şu anki fiyatına %20 lik bı marj koyuyorum..
Bı sürü YO bilanço ve temettu verimlerine göre isyat a göre çok yüksek fiyatlarda..
Madem şablon değişti yukarıya doğru her fiyatta olabilir..bunu da göz ardı etmeyin...
160 fiyatı olup ta 40 krs temettü verecek kağıt yok borsada.
Tabiki kağıdı elinde tutanlar olarak, elinde kağıt olmadan pahalı diyenlere bir iki laf edecez. Alinmasinlar...çünkü ben elinde olmayan bı kağıt için yazmayı uygun görmüyorum.. hele pahalı diye yazmak biraz itici oluyor...
benim beklentim 0,30 temettü + %5 bedelsiz vermesi..rakamlar yılsonu karlılığa göre yukarı oynayabilir.
sermaye artmalı, lotlarımız çoğalmalı
syg.
31.03.2008 de 40 Kr vermiş. Ayrıca kârı hesaplarsan şu an 33 Kr u var. Yıl sonu kârları genellikle son 3 ay tavan yapıyor, ayrıca bu yıl yatırım yaptığı hisselerdeki artışlarıda katarsan 40 Kr rahat var gibi. YTD
Hisse fiyatı ile temettülerin arasında korealasyon varmı acaba şimdi aklıma geldi ama
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başka bir opsiyonda fiyatının sabit kalip, birim pay değerinin artması da olabilir. Böylece birkaç ay içerisinde iskontolanabilir yeniden. Ancak ben yeni yönetimin etkisi olduğunun düşünüyorum.
Her zaman 100 liralık banknot neden 50 liraya alınır sorgulardım.
Hepimizin bildiği gibi piyasa fiyatı alıcıların ve satıcıların dengelediği noktadır.
Benim tek beklentim temettü geliri, dolayısıyla piyasa fiyatı ile ilgilenmiyorum.
Sent from my iPhone using Tapatalk
%40 Temettü veya bedelsiz açıklanırmı bilmem ama ismen'i bilenler bilir bilmeyenler bi grafiğine baksın tanıdık gelecek mi?
ismen'e de 1,60da pahalı diyenler olmuştur şuan 4,25tl :) YTD