Estağfurullah,
Hocam gerçekten zor soru,
Kendim cevap bulamadım da :(
Aktifbankla konustum,MT biz bono suresinde ayarlama yapamiyoruz dedi ne kadar dogrudur bilmem .
Kiraz bile 16 yapmış aktif uyuyor.
https://m.bloomberght.com/ekonomistl...kliyor-2268744
475 gelicek gibi
Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %14.64 (Önceki %14.56)
10.14 - 4 Eylül (333.3)
10.29 - 11 Eylül (303.2)
10.39 - 18 Eylül (254.2)
10.88 - 25 Eylül (236.3)
11.32 - 2 Ekim (262.2)
11.64 - 9 Ekim (241.2)
12.26 - 16 Ekim (235.3)
12.88 - 23 Ekim (182.9)
13.40 - 30 Ekim (230.9)
14.12 - 6 Kasım (201.1)
14.56 -13 Kasım(215.2)
14.64 -16 Kasım(212.5)
Linkte site eskiden mevduat oranları vardı.
Enflasyon oranında faiz zorunluluğundan bahsetti reis..
Diğer yandan göstergeyi 12 yapıp GLP yifalan kaldırdık derse
Al sana faiz artırımı azaltımı..
İkisi bir arada..
Uygulanan AOF 14,64
Kağıt üstündeki MB repo fazi 10,25
Arada 4,5 puanlık fark var.
Perşembe faizi 4,5 puan arttırdım dese fiiliyatta ne değişecek?Zaten o faiz şu anda uygulanmıyormu?
Sadece psikolojik etkimi olacak?
Fiba direkt 16 yı hesaba tanımlamış. Ne aradım ne talep ettim yarın biraz hesabı şenlendireyim bari
Perşembe günü, politika faizi minimum 14,75 olur. (450 bp artış)
GLP, genelde, politika faizinin, 150 bp üstünde oluyor. (16,25 olur)
Bunun üstünde artış olursa, faiz artırılmış olur.
Son 1 haftadır, tüm haberleri, tüm konuşmaları detaylı inceleyince, bu sonuç ortaya çıkıyor.
Yanılırsam da, buraya gelir, cahilliğimi affedin derim.
400 bp artış bile faiz indirimi olur.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. İnternette surf yapıp vakit geçiren bir vatandaşın cahilce yorumudur.
En mantiklisi nkolay bono gibi. Gunluk getiri ve istedigin zaman bozma.mevduatlar 16 ya dayanmisken birazda orani artsa iyi olur sonucta garantisi yok.
Benim hesap açıktı nakit yoktu az önce kontrol ettim 16 tanımlanmış ben talep etmedim
Kiraz da yukari guncelleme varmi?
Sayın NewsTR tablo için emeğine sağlık çok yararlı.
Acaba limitleride ekleme şansımız olur mu ?
Y Bank 250.000 TL ye kadar
Z Bank 500.000 TL ye kadar
X Bank üst limit yok
vb gibi
Teşekkürler
n kolay 16.5 yapmış bilginize..
Kendiliğinden sistem güncellemez. Müşteri temsilcisi ile aynı frekansta buluşabilirseniz yapabiliyorlar. Ama genelde '' olmuyor, sistem kabul etmiyor '' derler. TEB, İNG vb. gerçekten sistemde iş biter ama FİBA, Odeo , burgan gibi yerlerde müşteri temsilcinin inisiyatifi vardır.
Fiba , odeo da hoşgeldin süresi biter bitmez ertesi gün yeniden tanımlayabiliyorlar. Ama geçen yıl en az 6 ay sonra gel diyorlardı. İNG , TEB kabul etmiyorlar. En iyisi, 19 kasımdaki PPK toplantısını bekleyerek artışın ne olacağını görmek ve ona göre Hoşgeldin başlatmak. Bu toplantı öncesi 0,5 - 1 puan artışlar müşteriyi bağlamak amaçlıdır.
Önümüzdeki hafta pazartesi veya salı oranlar kesinleşinceye kadar paraya park yeri olarak Aktif bono kullanılabilir . Diğer oranlara göre iyidir. En iyi tarafı ise şartsız- şurtsuz gecelik olmasıdır. Günlük 500 bin tl. EFT ücretsiz olması ise ballı kaymaktır.
Korona aşısına -86 derecelik yerli dolap atağı
Kovid - 19’a karşı etkili olduğu belirtilen aşı için geri sayım sürerken, bu aşının eksi 70 derecede saklanması zorunluluğu lojistik ve depolamayı gündeme taşıdı.
Manisalı Öztaş firması eksi 86 derecede saklama yapabilen yerli ve milli derin dondurucu ürettiklerini, 1 Ocak’ta seri üretime başlayacaklarını duyurdu.
https://www.milliyet.com.tr/amp/ekon...-atagi-6355523
——///
Gelen son dakika haberine göre, ABD’li ilaç şirketi Moderna tarafından geliştirilen potansiyel yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısının yüzde 94.5 etkili olduğu açıklandı. Şirketin CEO'su Stephane Bancel, "Faz 3 çalışmamızdan elde ettiğimiz bu pozitif ara analiz bize aşımızın ciddi hastalıklar dahil koronavirüs hastalığını önleyebileceğine dair ilk klinik doğrulamayı sağladı" ifadelerini kullandı.
ABD’li ilaç şirketi*Moderna*tarafından geliştirilen potansiyel yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısının yüzde 94.5 etkili olduğu açıklandı.
https://www.hurriyet.com.tr/amp/duny...tkili-41663904
FİBA FX de uygulamaya geçmiş süper olmuş. bende de 16 güncellenmiş...
fiba'ya kaçar ben. fx de var. Geçen hafta sorduğumda tanımlamamışlardı yeni oranı.N kolayda risk pirimi kalmadı.Kendilerini banka sanmaya başladılar. En az 2 puan risk pirimi olmalı n kolayda... hoş geldin beş gittin olmasa bankalarda, n kolay bu kadar relax olamaz. Bunlara yarıyor bu hoş geldin beş gittinler.
Teb için hoşgeldin güncellemesi parayı EFT yapın iki iş günü içersinde kesin arıyorlar sizi genel merkezden .
İhtiyaç duyanlar için Bilgilendirme yapayım dedi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Böyle giderse Aktif enpara gibi olacak,
yıllardır aktifteyim ama
böyle gitmeyecek gibi.
Fiba' nın 16sı Aktif' in 17.50 si.
Bir puan düşük kaldı,
Gerçekten ciddi şımarıklık.