onu bilmem de KOzacılar ne bağış yapmış yaaaa
hissedarlar ahirette karşılığını bulur mu bilemem ama burada 3ün biri gelmiş
Printable View
Sembolik bir miktar alışla BJK ın bugün tabanı çözme ihtimaline girdik.
%51 ihtimalle BJK bugün tabanı bozacak.
Yukarıdan çok büyük miktarda girenin işi zor.
BJK lılara geçmiş olsun.
Ons altın 366-390 olmuştu bir ara-ortalama 50 dolar fırladı birden-dün 325 cıvarıydı:notr:
Sarıkız gene 2400 rakımlı dağa çıkacak sevgilisi ile buluşmaya demekki.
22 evet bozdu,havutçunun el attığı yerden hayır gelmez,girdiği yeri dağıtır,neymiş fk oranı çok düşmüş 80 üstüne atarken,üstelik ucuzda diyorlardı 150 olacakmış,yahu eti butu neki,beklenti ise sıfır,çok uyardık tınlamayan olmadı,gs bile ne avrupayı nede şampiyonluğu fiatlamadı,10 oldu tepesine vurdular:evil:
İngiliz memed yine birşeyler zırvaladı,anlayan varmı ?
Ukrayna savaşı ayağına Rusya’nın dolar rezervlerine el konulunca, Çin Hindistan gibi ülkeler uyandı ve dolar azaltıp, altın topluyor.
İlginç bir veriye denk geldim 15 gün önce.
Çin rezervlerinin sadece % 6’sı altınmış.
Burada daha gidecekleri çok yol var gibi görünüyor.
Tabi onsun da yolu uzun.
Böyle durumlar tam altının sevdiği durumlar,beklentim 80 yılındaki fiatının bu zamana göre değeri 2500-3 üstü konuşuluyor,ama şimdilik 2500 düşüncem,bekleyelim bakalım,eurobont,altın fonuylan yola devam,arasırada borsadaki gidecek olan hisselerdeyim,ama borsaya yine hiç güvenmiyorum,halka arzlarda sıkıntılı olmaya başladı:notr:
Ben eurobond fonlarımı %100 karla postaladım...Ya altın fonu ya da dowjones fonu alacam a.q...Taşıdığım hisseler var yüklü malım olan 10 yıllık düşen trendini geçen yıl kırdı dolar bazında grafiğe göre -bilanço da destek atarsa- bir %100 alırım diğerleri kumar tahtası a.q....:oleyo: Borsada %20 de nakitteyim...
Eğerki süper bonu olayı gerçek olursa bufonu takip edeceğim,çünkü bu bonuyu almak imkanımız olmaz,yüksek faizli bonu satışlarında hep bu yoldan kazandım,aında alınma yanında değilim,çünkü bu fon yüksek faizde çok düşer,normalleşmede alan çok kazanır,faiz yükselmelerinide takip etmek lazım:one:
TI6-806000-İŞ PORTFÖY ORTA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI (TL) FONU
274.602971 TL
Tabiki süper bono yoluna giderlermi orası bilinmiyor,temmuz ayı çok kötü geçecek,seçim sonunda nisan ayı işaret edilmişti,baktılar gümlediler,şimdi şaşkın ördek gibiler,onlarda bilmiyor ne yapacaklarını,cılız bedevi parasıylan olacak işler değil bunlar,tasarruf deniliyor,onun faturasıda vatandaşa kesiliyor,bekleyelim temmuzu bakalım ne olacak...ytd.
Ons altın 2374 :notr:...vadeliler 381 gösteriyor.
- https://tr.investing.com/news/econom...syoruz-2839692
Bakan Şimşek: "Sermaye piyasalarında 10 yıl öncenin koşullarına dönmeye çalışıyoruz
Pazartesi 5000 yıllık altına operasyon yapılacakmış.
Hahaha.
https://www.youtube.com/shorts/gXuJrUj8PZo
Piyasa gözlemim son bir ayda üç kere 32 altına geldi üçünde de alım geldi .
Bir anda kalabalık oluyor ve alımlar yoğunlaşıyor gibi sabah aşırı tenha idi öğleden sonra ise ana bana günü idi
Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız
https://www.msn.com/tr-tr/video/popu...&ei=24#details
Bu adam sözde Muhalif olmayı seçti a.q....Bundan olsa olsa MHP gibi TAK partinin koltuk değneği olur dedim...Adam hızla Koltuk değneği olmaya çalışıyor...Oğlum sen mitingini Bizansta yap ; ezilenlerin sesi ol...Bırak yıllardır halkın cebindeki son kuruşa kadar sömürenler ne yapıyorsa yapsın...Bu adamın IQ sunda ciddi sorun var.....
Harbi akıllı değil.(başka türlü söylemi var aslında)
Bırak yükselmesin.
Her topa sen ne giriyorsun.
Bir dahaki seçimde ezici farkla 1. parti olmak istemiyor mu yoksa.
Kapalı kapılar ardında birileri bunu ikna ediyor ya. Hayırlısı.
Şimşek de Savurganlık raporu açıklayacakmış.
Adı fiyakalı olsun diye tasarruf demiş.
Bakalım Şapkadan ne çıkaracaklar.
2.Nebati dönemi olmasın.
Daha iki gün önce yazdim.muhabbeti geçti forumda bundan bir cacık olmaz, durduğu her gun zarar ve çok konuşuyor diye. Sağolsun her gün haklı cikaracak birşey yapıyor.
Yoksulluk ,yolsuzluk, liyakat ve israf ın birleşim kümesi üzerine bir politika kurması gereken parti , yıllardır Emekliler başta olmak üzere toplumun %80 nin kılcal damarlarındaki kanı bile emen bu yapıya stepne olmaya çalışıyor a.q...
Benim gibilere diyor ki benden bir cacık olmaz boşuna bana oy vermeyin a.q.....
CHP hiç bir zaman kişi partisi değil sistem partisi olmuştur.
Kazanılan belediyeler de başarılı işler yapılırsa (yapılacağına inancım sonsuz) kim takar Özel'i,
O kadar karamsar olmayın, motorları maviliklere süreceğimiz günü hayal edin..
Arkadaşlar bizde muhalefet falan yoktur,hiç bir zaman da olmadı.Bunlar bizi kekliyorlar,gazımızı alıyorlar,ortada bir tiyatro var hepsi rolünü oynuyor.Siyasette bizim çıkışımız yok,bir yol haritası var bu haritanın amacı devlet olmaktan çıkmamız .Ekonomi de bundan dolayı böyle,mülteciler de bundan burada,dış politikamız da bu nedenle bu halde.O nedenle hiç umursamayın bu soytarıları canınız sıkmayın.
Yahu ekonomimiz resmen bir ingiliz vatandaşının elinde,bizi de güvenilir rasyonel politikalar uyguluyor diye kekliyorlar.Yahu bu adam zamanında makam arabaları israfına çerez parası demedi mi bu adam ne zaman halk yararına sermaye aleyhine bir iş yaptı ki şimdi yapsın.Gene hesabı bize ödetecekler de işin sıkıntılı kısmı bizde de para yok,bulaşıkları yıkayalım desek de kabul etmiyorlar illa dövecekler,durum kötü.
Cumhurbaşkanını aynı adam kara Şimşek Cumhurbaşkanımızın ekonomi politikalarını kararlılıkla uygulayacağız diye ona yağlıyor. Bir sene önce ülkeyi başka biri yönetmedi ki.
Truman şovdayız,bunu hiç unutmayın.Bizi seyrediyorlar,olayların akışına zaten etkimiz yok her şey tezgah,bari adamları kendimize güldürmeyelim.Şu özel e bak,hıyar herif sn cumhurbaşkanımızla bahçeli ile hep beraber emeklinin yüzünü güldüreceğiz demiş.Yahu bu kadar mı geri zekalı gözüküyoruz,bu kadar mı stockholm sendromuna meyilli gözüküyoruz anlamadık ki.Yahu sen şu anda birinci partinin liderisin ve görevin iktidarı sallamak onla helalleşmek değil kk helalleşme işini bitirdi ,bitti o konu açma işte bir daha.
Adam eskort kıza yanaşmış. '1 gece için 10000 $ veririm ama sevişme bittikten sonra döverim' demiş. Kız sapık herhalde bu adam diye içinden geçirmiş ama 10000 $ da iyi para... 'Peki, ne kadar döversin?' diye sormuş adama. Adam da 'verdiğim parayı geri alıncaya kadar döverim' demiş. O zaman bizim durum bu fıkraya benziyor galiba. No way out!!!
Yahu adam açık açık söylüyor zaten. Daha bugün saydı. Ağzından hane halkinin gelirini yükseltmek, gelir adaletsizliğini gidermek gibi bir laf hiç çıkmadı, çıkmiyor, cikmayacakta. Zaten biliyoruz tanıyoruz adamı. Saftirik bordrolunun, emeklinin de buna kurtarici gözüyle bakması komik olan.
Adam geldi enflasyonun suçlusu memuru, bütçe aciginin sorumlusunu emekli ilan etti zaten.
Kasiklara kadar geçirecek. Kelli felli proflar olaya makro bakıyor. Ülke ödemeler dengesi krizi ihtimalinden kurtulup, risk primi düşer, notu artar, biraz sıcak para gelirse tamam onlar icin. Lan ülkedeki nüfusun yüzde 70 nin 1 lira bile birikimi yok. 20 milyon kişi, 5 milyon hane sosyal yardım alıyor. Memuru ayrı, emeklisi ayrı perişan. İTU ye açtığın asistan ilanlarına defalardir başvuru bile gelmiyor. 17 de 0 çekti 2-3 ay önce.
İ
Walla birikimi olanı da deviasyon cycle da ayakta dikip alım gücünü sıfırladılar...
Burada esnaf arkadaşın dediği gibi onun bile alım gücü döviz bazında %50 azalmış... Bodroluların özelliklede Emeklilerin alım gücü diye birşey kalmadı...Sürünme moduna geçmiş durumdalar....
Sadece sistemden beslenen iş adamı , bürokrat , yancı , komisyoncu, siyasetçi hariç toplumun %80 dikiyorlar a.q...
CHP de stepne olacam diye dötünü yırtıyor a.q....
Reyisin selası okunduğu gün A.K. partisi tabela partisi olur, aynı DSP gibi.
ANAP ve DYP bayağı uzun dayanmıştır, fakat A.K. parti o kadar bile sürmez.
Şimşekden beklidiÄim savurganlik raporu şu şekilde.
Şu birimde şu kadar milyar dollar savurganlik var oda şu şekilde oluyor.
Buradan şu kadar milyar dollar kar edeceÄiz.
Müspet rakam vermeden konuşur ise laf salatası.
Ölçûlebilen bir hedef olmalı.Gerçi Ben inanmıyorum uyacaklarına.
Yoksa itibarları kalmaz.
Pazartesi günü açıklanacak tasarruf tedbirlerinden civciv çıkacak gibi geliyor bana.