İngiliz memed yine birşeyler zırvaladı,anlayan varmı ?
İngiliz memed yine birşeyler zırvaladı,anlayan varmı ?
Ukrayna savaşı ayağına Rusya’nın dolar rezervlerine el konulunca, Çin Hindistan gibi ülkeler uyandı ve dolar azaltıp, altın topluyor.
İlginç bir veriye denk geldim 15 gün önce.
Çin rezervlerinin sadece % 6’sı altınmış.
Burada daha gidecekleri çok yol var gibi görünüyor.
Tabi onsun da yolu uzun.
Böyle durumlar tam altının sevdiği durumlar,beklentim 80 yılındaki fiatının bu zamana göre değeri 2500-3 üstü konuşuluyor,ama şimdilik 2500 düşüncem,bekleyelim bakalım,eurobont,altın fonuylan yola devam,arasırada borsadaki gidecek olan hisselerdeyim,ama borsaya yine hiç güvenmiyorum,halka arzlarda sıkıntılı olmaya başladı![]()
Ben eurobond fonlarımı %100 karla postaladım...Ya altın fonu ya da dowjones fonu alacam a.q...Taşıdığım hisseler var yüklü malım olan 10 yıllık düşen trendini geçen yıl kırdı dolar bazında grafiğe göre -bilanço da destek atarsa- bir %100 alırım diğerleri kumar tahtası a.q....Borsada %20 de nakitteyim...
Eğerki süper bonu olayı gerçek olursa bufonu takip edeceğim,çünkü bu bonuyu almak imkanımız olmaz,yüksek faizli bonu satışlarında hep bu yoldan kazandım,aında alınma yanında değilim,çünkü bu fon yüksek faizde çok düşer,normalleşmede alan çok kazanır,faiz yükselmelerinide takip etmek lazım
TI6-806000-İŞ PORTFÖY ORTA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI (TL) FONU
274.602971 TL
Tabiki süper bono yoluna giderlermi orası bilinmiyor,temmuz ayı çok kötü geçecek,seçim sonunda nisan ayı işaret edilmişti,baktılar gümlediler,şimdi şaşkın ördek gibiler,onlarda bilmiyor ne yapacaklarını,cılız bedevi parasıylan olacak işler değil bunlar,tasarruf deniliyor,onun faturasıda vatandaşa kesiliyor,bekleyelim temmuzu bakalım ne olacak...ytd.
Ons altın 2374...vadeliler 381 gösteriyor.
- https://tr.investing.com/news/econom...syoruz-2839692
Bakan Şimşek: "Sermaye piyasalarında 10 yıl öncenin koşullarına dönmeye çalışıyoruz
Yer İmleri