Sert düzeltme temel açıdan dip fiyat, piyasa değeri orta ölçekli bir holding. Beklenen satın alma ve birleşme haberleri gelmedi.
Printable View
Sert düzeltme temel açıdan dip fiyat, piyasa değeri orta ölçekli bir holding. Beklenen satın alma ve birleşme haberleri gelmedi.
Sahol başlığı yerine buraya yazmışım. Bucim geleceğim şirketi, güçlü büyüme verileri gelmeye başladı mı seninde devrim gelecek.
Bu temele bu fiyatlar yakışmıyor. 3. ve 4. çeyrekler bu hisseyi iyi yerlere taşıyabillir.
İlk maliyeti 8.2x lerden yaptık. Bakalım çanak katlanacak mı bilancoya kadar.
Bu nasıl çimento hissesi... tamamen spek'in at koşturduğu, ky'nın sövüşlendiği hisseye çevirmişler... yazık olmuş bu hisseye...
spk'nın bu hisseyi inceleme altına alması lazım... Bir hissede bu kadar aşağı yukarı oynaklık normal değil... çıkar kokusu yakında... muhtemelen mercek altındadır...
İsrail borsası artı kapatıyor...
Bizim borsa da endeks ayaklar altında :) ...
Dünyanın her köşesindeki olumsuz haber biz de fırsata çevrilemeye çalışılıyor...
Tuhaf ki ne tuhaf... :)
ABD Başkanı bugün israile gidiyormuş... Büyük ağabey araya girecek ve israil kara birliklerini geri çekecek...
Çünkü kara harekatı israil için de çok büyük kayıplara yol açacak... Bunu çok iyi biliyorlar ve cesaret edemiyorlar...
3 ncü çeyrek bilançoda gelecek rekor kârı da bir görelim... bakalım o zaman aşağıya basabilecekler mi...
az kaldı bilançolara... :)
Yıl sonu 40 larda buluşmak üzere... o zamana kadar artık yorum yok...
Haftalık Grafiksel görünüm...
Haftalık RSI 66,17
https://i.hizliresim.com/kbiysoh.JPG
Merhabalar,
Duran varlık değerlemesi bu yıl içinde olur mu sizce ?
Cemts güzel bilanço açıkladı, %57.73 Bucim kasasına girecek, eh çimento, beton ve de liman işinden de bir şeyler yazarsa muazzam bir rakam gelebilir, bu fiyatlarda çimento şirketi mi kaldı, Tarman beyin şirketleri hep ucuz her nedense.
Dün taban olan hisse bugün tepki bile vermiyor, paralı birileri alırsa malını görürsen sen tahtacı, bilançoya kadar 10 üstüne atmalı.
--son gelen CEMTS bilançosundan sonra BUCİM bilançosu da en geç 9 kasım da gelecek.. cemts sektörün para kazanamadığı bir dönemde ciddi ciro ve kar elde etmiş...
--BUCİM bu çeyrekten itibaren ciddi karlar elde edeceğini düşünüyorum...
her çeyrekte yaklaşık
--45 milyon dolar gelir çimentodan
--43 milyon dolar gelir CEMTS dan
--22 milyon dolar gelir hazır betondan
yılda 440 milyon dolar düzenli gelir ..
--brüt kar 130
--genel yönetim-satış/pazarlama-arge=20
--faiz gelir-gider farkı pozitif olur ama sıfır kabul edelim
--vergiye de 10
-RADO limanı karı ile cemts yansıyacak karın %42 sini (ana ortaklık dışı) nötrleyelim...
--net kar 100 milyon dolar....olması gereken piyasa değeri= 1 ile 1.2 milyar civarı...
mevcut piyasa değeri 500 milyon dolar...6-9 aylık bir sürede bu piyasa değerini görebileceğini düşünüyorum...
--yatırımları bitmiş, en son teknoloji, en kaliteli çimento, pazar sorunu yok, limana yakınlığı ile ihracat şansı yüksek... borçsuz-harçsız bir şirket...
--not= çimentonun 3 milyon ton üretim (yeni yatırım ile) -satışına göre hesaplandı...50 kg çimento 220 tl. den hesaplandı...
tekniği pek bozulmamış nadir şirketlerden, 9.80 nin üzerinde kapanışlarda yukarı ivme hızlanır diye düşünüyorum...
Sn. FT-2, umarım açıklamalarınız gerçekleşir ve iyi yerlerde görürüz. 2024 sonuna kadar sermaye tavanını 2,5 milyar a çıkarma durumu söz konusu bu yüzden %66 bedelsiz potansiyelini de barındırmakta. Sizce varlık değerlemesini bu sene sonuna kadar yapar mı ? yoksa 2024 e mi bırakacak? yorumlarsanız sevinirim.
Bu sektörde olup da tek hanelerde sürünen başka hisse yok, 2-3 hatta 4 hanelerde olan bile var.
Memleket büyük deprem yaşadı, yeni yapılar yapılıyor, güçsüzler yıkılıyor yenisi yapılıyor, komşu ülkeler harabeye dönmüş, bu şirketler kaç yıl çalışsa yetişemez, bazı şirketler fiyatlıyor ama bunun gibiler de yatıyor.
İki gündür çakıyorlar, bu endekste neden bu kadar kayıp var arkadaş, bilançoyu 10'larda karşılamasını beklerdim açıkçası, tahtacı neyin peşindesin yine.
İsmail tarmannnnn yine beni çapraza düşürdün senin olduğun tahtalarda olmayacaktım bütün servetini şirketlerden pay alarak elde eden acımasız borsacı var yemez bakımsız pinti seni
agyo buçim çemtaş göltaş bu şirketlere pay alarak tahtalarından sahip olan dede yorar adamı beklicez
esen kalın
Bilanço beğenilmedi mi....
Çuvalla para kazanıyorlar ama yatırımcılarını süründürüyorlar maalesef, il 9 ayda geçen senenin toplamı kadar 1.200m kar yazmış ama hisse zarar etmiş gibi düşüyor.
Sayın patron ne isterse o oluyor, bilanço trilyon gelse değişmez.
Patron ne derse o olur, Allah borsa da yatırım yapan küçük yatırımcıyı patronların şerrinden korusun. Şeytan bile imana gelip af diler, bazı potronların küçük yatırımcıya yaptıklarını görünce. Onun için hisse senetleri nde her fırıldak döner, mesela bedelli ile küçük yatırımcı parası ile ilave fabrika yatırımı yaparsın, onu bile sonuçlandırmaz, uzatırsın, suyunu çıkartırsın, bugün bitecek, yarın bitecek diye diye kedi fare oyunu oynarsın. Hem beleşe fabrikanın büyür, servet yaparsın hemde borsada hisse hareketi ile milleti çarparsın. Bunu yaptıktan sonra da ekranlara çıkar nasıl servet yaptın, nasıl başarılı olunur, ahlak abidesi olarak ders verirsin.malesef ülkemizdeki borsa böyle işliyor
Spek kendine gel.
https://www.tradingview.com/x/s3eJEGMB/
Dolar cinsi bir trend başlatmış.
Yukarıda ki grafikte Uzun vadede sarı kanal çizgi üst bandı 4,5 dolar, o kanala girerse hedef orası olabilir. Yeni yatırım üretime başlarsa birde çelik sektörü de olumlu olursa neden olmasın. Hisse deki baskı bundan olabilir mi?! O kanala girmesi için bile yüzde yüzden fazla artış lazım.
babamın çok sevdiğim bir sözü var.
Bedava.
bugün bu ucuzluğa ortak olduk. patroncum çok süründürme artık ayıp denen bişi var.
Tekeri bir pistten kaldıramadı.
Başkanın Golts'ı 320 olmuş ama Bucim hala tek hanelerde, tek hanelred bu büyüklükte çimentocu kaldı mı yahu.
Bu grubun hisseleri hep ucuz, o yüzden hamalık yapıyoruz zaten, ucuz etin yahnisi güzel olmuyor maalesef.
Tarmana bulaşılmaz hırt adamdır parayı sağ cebinden sol cebine çalar her yıl düzenli bedelli yaptı yatırımı bitti bekliyoruz tarman ölmeden tahtanı olması gereken fiyatlara taşı
Bitmiş mi yatırımı ? https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1219130
Modernizasyon için daha sözleşme imzaladım diye kap yollamış.
Yanlış anlaşılmayayım yatırımın iki aşaması var ilki finansmanı bulmak diğeri şantiye inşaat işleri ben bedelli ile finansmanı sağladığını ön olana çıkardım fakat ismail tarman şeffaf bir adam değil mazisini iyi bilirim eski kurt borsacıdır aynı zamanda tahtacısı daha öncede yazmıştım. Atakule gyo. Göltaş çimento. Bursa çimento. Bu şirketlerin yönetimine genelde pay satın almayla girmiştir olduğu tahtaların hali ortada bende buçim tahtasındayım ytd değildir esen kalın
Bildiğim kadarıyla şirketin modernizasyon işinin %85 tamamlanmıştı. Kalan %15 lik kısım önceki taşeronun iflas etmesinden kaynaklı eksik kalmıştı. Sanırım yeni anlaşılan firma en geç 2-3 aya bitirmiş olur ve ilk kap haberi ocak şubat gibi düşer. Burada önemli olan İT' in genel politikası paylaşımı pek sevmemesi, bugüne kadar hep bana, hep bana yaklaşımı vardı. Bizlerin parası ile fabrikanın yarısını beleşe getirdi. Ben ölmeden günahlarından arınmak için insafa gelir diye aldım. 1-2 yıl bekleyeceğim bakalım ne olacak ? Kanımca 3 seçenek var, *ya mızrak çuvala sığmayacak fiyat yukarı patlayacak.* yada yeni yatırımlar peşinde başka fırıldaklarla karı başka yerlere aktaracak süründürmeye devam edecek. * son seçenek yeterince topladım diyerek kot tan çıkıp defolup gidecek.
Finansal yapısı oldukça kuvvetli, zamanını bekliyor.
Aynen öyle, sırf bu temel verilerden dolayı ben de epey zamandır buradayım ama ne yazık ki hem BUCIM hem de CEMTS hak ettikleri fiyatlardan çok uzaktalar, çimentocular 4 haneli rakamlara çıkmışken Bucim hala tek hanelerde, Cemts desen aynı şekilde sürünüyor, bu hisselerin gitmemesinin tek nedeni yönetimsel, kimseye koklatmamaya yemin etmişler.
Evet, bu kadar artıları olmasaydı bir dakika beklemezdim, zamanı gelecek elbette ama kim kala kim öle, Behzat hoca vardı eskilerden, umarım hayattadır.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...54#post3913954