sen yatırım yapıyormusun ? ne amaçla bu forumdasın.. yeni bir yazara benziyorsun..
hangi enstrümanlarla işlem yapıyorsun..
biraz tanıt kendini :kahkah:
işin adabı budur..
Printable View
Cevap yok demenin başka şekli mi bu.
Sen de çok iyi biliyorsun türkiyenin o saçma derecelendirme kuruluşlarının türkiyeyi kayık gördüğü ülkeler seviyesinde olmadığını.
Ama bunu dürüstçe itiraf etmeni beklerdim. Hayal kırıklığı yarattın.
Kin nefret ve zekayı ayırabileceğini düşündüm.
Sağlık olsun.
Yatırım yapmayan birinin bu forumda ne işi olabilir. Herhalde foruma girip siyaaet yapan giden değilim.
10 yıldır bu forumda yazarım okurum.
Belkide hayatında göremeyeceğin biriyim, belkide sıradan biri
Bu neyi değiştirir ki?
Benim için konu artık kapanmıştır. Başka cevap bermeyi düşünmüyorum
Hayırlı geceler
Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
dikkatli olsaydın o soruyu başka bir arkadaşa sorduğunu hatırlardın..
esasen sen benim sorduğum soruya cevap veremedin (mr erdogan ve buzdolabı fırın mevzusu)..
ama madem derecelendirme kuruluşlarını sordun..cevabı şudur..
bu kuruluşlar not arttırdığında alkışlıyordunuz..
şimdi düşürdüğünde bu tavırlar neden..
adamların eleştirilerinin hepsi doğru.. cari açık, dış borç, keyfi yönetim, kırılganlık...yapısal reform gerekliliği.. liste uzun..
kaldı ki bu eleştirilere sizin bakanlarınızda hak veriyor ve asla uygulayamadıkları OVP (orta vadeli plan) ye daima koyuyorlar hedef olarak..
ama icraat yok.. ekonomiyi batırdıktan sonra böyle dış mihrak diye sayıklamak biraz zavallıca oluyor..:evil:
Burda bile bukadar varsa kimse oyumuz çalındı demesin işine baksın çalışsın
yaw neden bu sabah milliyet gibi gazetelerde borsa 145.903 kapanış gösteriyorlar?
75.000 e kadar borsanın gitmesi için 2 sayfa yazı yazarız..
Garanti de sorun, muazzam kredilere,tur artırması, yenilemesi
Ve bilançolarında CANLI göstermesiymiş..
Sanırım,sermaye artışı isteyip, yüzdürülen kredilere karşılık ayırdıktan sonra, durumu görebiliriz..
25 milyar TL batık (tahminim)
Tüm sermayeyi bitirdiğini de gösterir..
IMF gelirse, bankaların gerçek durumlarını verirler..
Yoksa,sahte bilançolarla nereye kadar?!
Sabah çok erken kalkıp,iç ve dış basında ne yazılmış,bütün ekonomi yazılarını tarıyorum,okudum içim karardı.
https://www.gazeteduvar.com.tr/yazar...yeni-basliyor/
orta okulda sınıf başkanı bile olamamış ezik tipler 26.000000 oy almış ve 13 keredir 10 kaplan gücünde olarak seçimleri kazanan CB ye kendince laf çakıyor.:)
önce apartmana -siteye yönetici ol,sonra muhtar...sonra küçük görecek ifadeleri kullanma cüreti göster..
TC ve MİLLETİNİN teveccühünü kazanmış,darbeye kafa tutmuş,yürek yemiş lider her türlü saygıyı hakeder...
bu ülkede tanka meydan okuyan lider az ama tanka selam yola devam diyen lidercikler bol...
gerçeklerin ortya çıkmasında ve olayların kötüleşmeden önlenebilmesi için medya da özgürlük çok önemli..
ülkede son yıllarda sistematik olarak medya köleleştirildi, özgür haber yapması engellendi..
bu nedenle bir çok gerçek halktan gizleniyor, olduğu gibi yazılmıyor.. mr recep erdoğan ve ekibine soru sorulamıyor.. evet.. resmen adam gibi soru sorulamıyor.. böyle olunca insanlar onların çizdiği pembe tablolarla başbaşa kalıyor.. yıllardır.. artık yeni bir gerçeklik ortaya çıkmış durumda.. ekonomi berbat durumda ama biatçi bir seçmen kitlesi "almanya nın bizi kıskandığına" ya da "yol yabdılar" veciz ifadesinde özdeşleşen şekilde "çok işler yaptıklarını" sanıyorlar..
oysa hepsi tek bir soruya bakar.. "ülkeyi 17. büyük ekonomi yaptık", "milli geliri 3 kat arttırdık", veya "15 sene önce fırın buzdolabı mı vardı" şeklindeki abuk ifadelere soru sorabilen bir medya mensubu olsaydı..
ama basının bir çok kalemi gazetecilik değil propaganda aklayıcılığı yaptılar.. 1984 ün oluşmasında yerli orwell 'lere yardımcı oldular..
Açlıktan ölümler başlar yakında. 4 trilyonu ne yaptınız siz yaaa, kim ne dümen çevirdi acaba.
Allah devlete millete zeval vermesin!
zavallı biatçi trol, durmadan madara oluyorsun.
hitap tarzımda hiç bir problem yok..sen seçim döneminde "meral" ve "muharrem" diye hitap ediyordun.. unuttun mu..
eğer olduğunu düşünüyorsan zırlama, git şikayet et.. gerçek yüzünü yine ortaya çıkar..
açar açmaz..-2.000 yemeyelim..kafamıza:)
namazında niyazında olan işyeri sahibi ve akpli bir tanıdığım ile biraz sohbet ettim.
- nasıl işler dedim.
-2017 biraz sıkıntılı durgun geçti
- eee dedim şimdi peki
- 2018 aynen devam ediyor ve biraz daha kötü dedi.
- neden dedim yani ohal kalktı dedim
- kararname dedi
- başkan dedim
- damat dedi
- ama siz seçtiniz dedim
- Allah belamı versin dedi.
- eee dedim şimdi ne olacak peki
-İnşaallah böyle devam eder ( en kötüsü anlamında ) temennim bu yönde ve sürekli dua ediyorum sende et dedi bana.
- :)
- iyide dua ile adamı siz başa getirmediniz ki dua ile ülkeyi kurtarasın.
- yok dedi sen dua et ben ediyorum.
- bende gülümsedim. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim.
dün seans kapanışına yakın bazı hisselerin endekse göre daha iyi performans göstereceğine oynadığımı yazmıştım..yönden bağımsız.. bir günde %1-2 gibi bir rakam aylık hedeflerime ulaşmamda yeterli.. bugun bu öngörü meyvesini verebilir.. seansın gidişatına bakacağız..
tüik haberleri 1984 filmindeki habire uyduruk rekolte haberi veren tv yayınlarına benzedi..
Jilet mi alsak?!
Bu ve benzer tipler desteği sürdürüyor
Bende akşam ilk HAC kafilesiniz suudi arabistana gönderdik
kafile ıspartadan karayoluyla antalyaya gidip uçakla geçecekler
bir proğram hazırlanmış yatsı namazını kılıp dua edilip otobüslere binilerek yola koyulacak
80 kişi haç vazifesi yapacak kutsal topraklara gidecekleri uğurlamaya gelen her kişi için en az 10-15 kişi bu da orada toplanan 1000-1500 kişi yapar yatsı ezanı okunmasıyla ben camiye girdim bir saf 100 kişi olsa 400 kişi eder 100-200 de bayan olsa en fazla 600 kişi dışarıda kalanda 900-1000 eder .
çıktıktan sonra geç kalan yakınlarımla konuştuğumda hac vazifesini yapmaya giden insanlar dahi yatsı namazına girmediklerini söyleyince bizler için düşündürücü maalesef
islamı güncellemişik demek ki .... !!!
ülkede ciddi bir gerileme var..her alanda hissediliyor..
liyakat kavramı çok ağır bir darbe aldı.
hatırlanacağı üzere mr recep erdoganın ilk döneminde geçmiş dönemden gelen ekonomik programın devam ettirilmesi ve ab perspektifi önemli bir çıpa vazifesi görüyordu..
bekle ve gör havası vardı.. sonsuz kredi açılmıştı adeta.. ayrıca bol sıcak para vardı..
şimdi 16 yıl sonunda.. dini ideolojisini devlete aşılamaya çalıştığı aşikar bir zihniyetin büyüme ile kalkınma arasındaki ince çizgiyi anlamadığı ortaya çıktı..betona ve ranta dayalı, kagıt üstünde yüksek büyüme gösteren modelin çöktüğü anlaşıldı..
piyasalar artık "enflasyonun sebebi faizdir" saçmalıklarına itibar etmiyor..
adeta "no more bullshit" dediklerini duyar gibi oluyorum.
demek "15 yıl önce ülkede buzdolabı fırın yoktu" ve buna inanıyorsunuz..:kahkah:
ayakların yere basma zamanı...
THY 3 gündür alınıyor.
Sebep vardır midur?
Yokdur..
2.seansı çakarlR gibi...
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.merhabahaber.com/d/other/...,-11.39.26.jpg
batı cephesinde değişen bir şey yok..
aynı trend 2017 ve 2018 de devam ediyor..,
bu kadar dış ticaret açığı zaman içerisinde birikerek bardağı dolduruyor.. ve şu an yaşadığmımız problemlere neden oluyor.
benim düşüncem bir kaynak bulup her tarafı yeşile boğacaklar fakat bu aslında pisliği halının altına süpürmektir. bir gün o halı kalktığında geriye kocaman bir enkaz kalmış ( millet ) ve .çını kurtarmış ve kaçmış yaratıklar kalacaktır. ytd.
son 3-4 yıldır yapılan bu zaten.. işşizlik fonu, varlık fonu, yeni vergi icat etmeleri.. şeker fabrikalarını satmaya kadar düşmeleri..
ayrıca topladıkları yüksek verginin nereye gittiğini açıklayamıyorlar..
bu kadar sorumsuzca harcama yapıp mirasyedi gibi davranmaları sonu hızlandırdı.. hazıra dağ dayanmaz demişler.. ,
ancak şurası bir gerçek ki cumhuriyet döneminde yapılanların satılması, imtiyaz haklarının devredilmesi ve bunlarla ek gelir elde edilmesi uzun süre halının altına süpürmelerine yardımcı oldu.. ama halının altı o kadar kirli ki halı kabardı ve insanlar sorular sormaya başladı.. 1984 den 1985 e geçiş böyle başlayacak..
bu arada kapitülasyon meselesini iyi anlamakta fayda var..kapitülasyon en genel anlamıyla imtiyaz demektir.. yabancılara verilen haklar, vergi alanında ayrıcalıklar..osmanlının sonunu getirmede önemli bir problemdi..
tarihe meraklı arkadaşların mutlaka bu konuyu araştırması faydalı olur.. osmanlıda ekonomik düzen konuları tarihsel arka plan açısından önemkli..
Niyazi Berkes: Türkiye de Çağdaşlaşma
isimli kitap bu açıdan muazzam bir kaynaktır.
iki türlü insan ama bir sonuç var. örnekleyeyim.
ekonomi profesörü
1-) teknik terimler ( analiz, bilanço, grafik ticaret vs. ) ile olaylara bilimsel yaklaşan hayatını buna adamış tabiri caizse ekonomiyi yalayıp yutmuş biri
bakkal amca
2-) gardaş geçen sene 300 müşterim varken aylık veresiyem 30 bin tl iken şimdi müşteri sayım 50 oldu ama veresiyem 50 bin tl
sonuç:
ekonomiyi farklı şekilde algılasanda sonuç aynı sadece anlatım şekli farklı.
Ülkemizde liyakat sorunu sadece siyasilerde ve bürokratlarda değil.
Özel sektörün de liyakat sorunu var.
Düşünelim şimdi, bankalar ve enerji sektörü mesela.
Bankaların ceo ve üst düzey takımına şunu soralım: Bu enerji sektörüne ne demeye bu kadar döviz borcu verdiniz? Kime güvendiniz? Hiç mi öngörünüz yok?
Enerji sektörünün ceo ve üst düzey takımına da şu soruyu soralım: Bu bankalardan bu kadar döviz kredisini ne demeye çektiniz? Kime güvendiniz? Hiç mi öngörünüz yok?
Vatandaş yanlış kredi kullandığında bedelini ödüyor.
Bu adamlar ise koltuklarında oturuyor, avanta maaş alıyor, bedelini yine vatandaş ödüyor.
Haa, bu ceo ve üst düzey takım şöyle diyebilirler:
Enerji bakanımız vardı, çok iyi ekonomi biliyordu, bize devlet garantisi bile verdi, ona güvendik diyebilirler.
Yani Berat Albyarak'a güvenmiş olabilirler.
Çok iyi ekonomi bilen eski enerji bakanımızı, yeni ekonomi bakanımızı da Erdoğan atadı, halkımız güvendi, seçti çünkü..
Sonuçta bedelini halk ödeyecek, analiz tamamlanacak, fatura doğru adrese gidecek.
Belki de yanılırız, Erdoğan'ın dediği gibi Albayrak hızla sorunları çözer ve hızla dolar düşer.
Bekliyoruz...
Yeni ekonomi bakanı olduğu için şimdi söylemiyoruz ama bu enerji sektörü ve bankalara, kredilerini ödeyemedikleri için devlet destek olursa, yani benim vergilerimle bu borçlar ödenirse, Berat Albayrak'a da şunu soracağız:
Ne demeye bu kişilere devlet garantisi verdiniz, kime güvendiniz, hiç mi öngörünüz yok?
Ama şimdi sormuyoruz, bekliyoruz..
thy bugun 16.20 leri görürmü... çanağın biri 16.20 de diğeri 17.50 de tamamlanıyor... ytd
GARAN...7. TL den yerine koydum diyen Bozkurt vardı (Reis eski lakabı)
Ne yaptı acaba onları??
eregli pozisyonlarım kar yazmaya devam ediyor.. banka pozisyonlarım zararda.. neyseki banka pozsiyonları fazla değil.. volatilite olması güzel..
geçen hafta belirlediğim krdmd short--eregl long pair trade oldukça karlı oldu.. pozisyon açıldığında 0.47 idi parite.. şu anda 0.4130..izlemeye devam..
akbnk ve garan uzun zamandan sonra yeniden eşitlendi (sadece 1-2 kuruş fark)
akbnk/garan pair trade de aslında dikkat edilen bir parite..benzer karlılık gösteren bankalar.. uzun süre pozisyon taşıyabilenler için yan bir hobi işlemi olarak denenebilir temkinli olmak kaydıyla, bazen ben de denedim..
bir kaç yıl önce iş yatırım tarafından çıkarılan bu ikisi arasında düello varantı bile vardı.. ama şu an nasıldır bakmadım..işlem yaptığımda genelde vadelide yapıyorum bu işlemi..varant sevmiyorum. çok riskli..
Garanti Bankası Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı Saygın, bankanın grup 2 kredilerine ortağı BBVA'nın tanımladığı UFRS 9 muhasebe kurallarına göre ihtiyatlı ve muhafazakar yaklaştığını belirtti- Business HT
Business HT internet sitesinde yayınlanan habere göre; Bloomberg'e konuşan Garanti Bankası Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı Handan Saygın bankanın yakın izlemedeki krediler olarak bilinen grup 2 kredilerine ilişkin oranlarının ortağı BBVA tarafından tanımlanan UFRS 9 muhasebe kurallarına ihtiyatlı ve muhafazakar yaklaşımı yansıttığını belirtti.
Saygın, bankanın niceliksel olarak değerlendirilen grup 2 kredilerinin neredeyse yüzde 85'inin ödemesi bir gün bile geçmemiş kredilerden oluştuğunu ifade etti. Saygın bu kredilerin grup 2 kredileri içinde bankanın ihtiyatlı yaklaşımı dolayısıyla olduğunu söyledi.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.businessht.com.tr/piyasal...n-aciklama-var
hadi pala bas 2.000 puan ....