Kap haberin dışında da hikayeler var, Sunjunior haberi de olabilir.
Printable View
Yeni alım için, çanak hedefi olan 90,10 üzerinde kapanışlar beklemek mi gerekir? Yoksa hemen mi?
bu isi kim aldi ???
Anatolia Yenilenebilir'in G3-Antalya-3-19 Güneş Enerji Santrali Projesi ile İlgili İDK Toplantısı Gerçekleştirilecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:
ANTALYA ili KORKUTELİ ilçesi sınırları içerisinde ANATOLİA YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan G3-ANTALYA-3-19 GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (20,00 ha - 15 MWm/10 MWe) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 22/08/2023 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir. Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporuhttps://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-prod/duyurular.xhtmladresinde yer almaktadır. ÇED Raporu ilgililere ve kamuoyuna duyurulur
1,5 yıldır enerjileri izleyip almaya cesaret edememiş,bu yüzden kârdan çok para kaybetmiş biri olarak dayanamayıp geçen hafta gesan ve alfas aldım (Acemi1i nin mesajından etkilendim, sağolsun.Zarar etsem onu sorumlu tutmam,karar bana ait çünkü.O zaten alın demedi,ben hektşları satıp alfas,gesan alıyorum dedi)
Gesan tutan arkadaşlar bu hissede ne kadar kalmayı düşünüyorsunuz.Hedefiniz süre vererek nedir, yatırım tavsiyesi olmamak kaydıyla yazabilirmisiniz
Bol kazançlar
Üstad, son 6 ayda geçmiş sayfalarda yapılan yorumları okumanızı salık veririm. 2 saatinizi almaz. Aslında pozisyon açmadan önce okusaydınız daha anlamlı olurdu ama en azından büyüyen, yeni yatırımlar yapan, yeni ürünler çıkartan, yeni pazarlara giren, yurtdışında üretim yapma hedefi olan bir firmaya ortak oldunuz. Çeyrekler geçtikçe F/K'ların düşeceğini göreceksiniz. Bizler gibi, maliyetleri bölünme öncesi iki haneli rakamlarda olanların tuzu zaten kuru. Bir hissemiz 4 hisse oldu ve maliyetlerimiz dörtte birine indi. Bugün yüksek hacimle tavan yapmadan sağlıklı bir şekilde yoluna devam etti. Dövizin artışı ve sözleşmelerimizin %90'ının dövizli olması, bizim gibi yüksek oranda karda oturanların da vadelerini uzattı. Gesan'da haber akışı bitmez. En önemlileri; kısa vadede sunjunior, orta vadede yurtdışı yatırımı, uzun vadede ise Peak'in halka arzını bekliyorum.
Biz sakin olup plana güveniyoruz.
Cevap yazan arkadaşlar teşekkür ederim hoş buldum.
Acemi1i arkadaşım hektaştan çıkıp Alfas ve Gesana geçeceğini yazdıktan sonra şirketleri araştırdım.Geçen yılki toplam satışın çok daha fazlasını bu yıl şu ana kadar yaptıklarını biliyorum.
Geçmiş 1 ayı okudum ama Muzaffer arkadaşın dediği geriye doğru en az bir 6 ay okumayı düşünüyorum.
Benim için en önemli konu bu satışların önümüzdeki kaç yıl boyunca korunup artırılabileceği.
Bilgisini paylaşan,paylaşacak ortaklara teşekkür ederim,her gün okuyorum, ortaklığım devam ettiği, ömrüm yettiği sürece okuyacağım paylaştığınız değerli bilgileri.
Sağlıklı,huzurlu,az stresli,bol kazançlı günler dilerim hepimize.
Şu an elimde Gesan yok. Güzel bir kâr alıp baska hisseye geçtim ama bu hissenin ve özellikle bu forumun bende yeri başka! Gesan prim yapsa da yapmasa da ara ara uğruyor,bakınıyorum ama böyle güzel gidince selam vermeden edemedim😇 Keşke ben de gel-gitlere göğüs gerebilecek sabıra sahip olabilseydim ama malesef hala o kadar tecrübe kazanamadım.
Hep dediğim gibi kim ki çelik gibi sinire ve evliye gibi sabra sahipse Gesan onu çok ama çok mutlu edecektir. Allah hepimizin kazancını daim etsin insallah.
Bu arada kabul edin ayağım uğurlu geldi.😇
Geçen gün banada aynı soruyu sordunuz. Burada biraz bilen hiç kimse fiyatı kastederek söylemez. Piyasa değerine göre konuşur. Öbür mantıkla bakarsan japon yeni tl den daha değersiz demek gibi birşey olurRedmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket Yönetim Kurulu, 20/07/2023 tarihinde şirket merkezinde toplanarak,
ASO 2 OSB, 100501 Ada, 1 Parsel, Alcı OSB Mah. 2033 Cad. N16 Sincan/Ankara adresinde bulunan fabriba binası ve arsasının, Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin 30.12.2022 tarih Özel 2022 - 1367 sayılı gayrimenkul değerleme raporuna uygun olarak yeni yatırım ve kapasite artırımları kapsamında dolaylı bağlı ortaklığımız Peak PV Solar Teknolojileri A.Ş.'ne satılmasına karar verilmiştir.
Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri San. A.Ş.'nin %60 bağlı ortaklığı olan PEAK PV SOLAR TEKNOLOJİLERİ A.Ş.'ne şu an faaliyet göstermekte olduğu fabrika binasının ve arsasının satış işlemi 21/07/2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Kamuoyu ve yatrımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
İştirakimizin iştiraki olan Peak'e yeni fabrika içinm 150 milyon TL maddi duran varlık satışı yapmışız. Bu bedelin ileride sermayeye eklenebileceğini değerlendiriyorum. Düşük oranlı olsa da bir bedelsiz gelebilir önümüzdeki 1 sene içerisinde.
Neden kendisine ait fabrikayı, arsayı satmış.Kendi üretimini artık Peak mı yapacak
Olumsuz değil mi bizim için
Gesan daha önce kendi yaptığı bir işi artık yapmayı bıraktı mı onu öğrenmek için sordum daha çok.
İş dağıtılımı mı değişti.,bir kısım işleri yapmayı bırakıp europowera mı devretti?
Belki kendi işinde yoğunluk olmuştur gibi sebeplerden işinin bir kısmını devir mi etti?
Anladım.O zaman sıkıntı yok.Zaten onun için almış yaptırmış devretmiş
Teşekkürler sayın talataktas
Canmert kardeşim,
Öncelikle Girişim Elektrik'in web sayfasındaki Ağustos 2022 tarihli yatırımcı sunumunu okumanı salık veririm. Tahminen yeni ve güncellenmiş yatırımcı sunumu önümüzdeki ay yayınlanacaktır. Bu tür işlemler ilişkili taraf işlemleri olarak değerlendirilir. Her ne kadar iştiraklerin hissedarları aynı isimlerden oluşsa da vergisel mevzuatlar nedeniyle bir arsayı iştirakine güncel değerinden satmak zorundasındır. Bir sene önce Peak sadece bir firma ismi iken şu an Europower'ın ve dolayısıyla Gesan'ın güneş paneli ihtiyacını karşılayan 1 GW kapasiteli fabrika olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Yani Gesan ve Europower güneş panelini yrtdışından veya yurtiçindeki diğer grup dışı firmalardan tedarik ederken artık kendi bünyesindeki iştirakinden tedarik etmeye başlamıştır. Bu başlangıç; önce arz güvenliğini sonra ise net kar marjı izlenebilirliği ve net kar marjı artışını sağlamıştır. Peak'in kapasitesinin sene sonuna 2,5 GW'a yükseltilmesi yatırımı büyük bir hızla devam etmektedir. Yani, Europower'In altında bir Alfa Solar ve/veya Smart Güneş dünyaya gelmiştir. Peak ayrıca invertör üretimi yapmaktadır. Peak'in önümüzdeki sene içerisinde halka arz edileceğini değerlendiriyorum. Aşağıda bu konudaki bir haberi bulabilirsin.
https://www.enerji-dunyasi.com/yayin...yor_31361.html
Bu konuda kaygılanmana hiç gerek yok. Peak Europower'ın + Europower ise Gesan'ındır. Bu tür dünya devi gruplar bu şekilde yapılanır. En verimli yapılanma şeklidir. Şu an yazamayacağım onlarca avantajı vardır. En önemli avantajı ise arz güvenliğidir. Gesan, GES işi aldığında güneş panelini zamanında tedarik eder, taahhütünü zamanında yerine getirir. Peak, Gesan'ın Europower'ın ihtiyacından fazlasını üretirse tüm dünyaya satar ve bu ticaret yine Gesan'a fayda sağlar.
Hadi bakalım hayırlısı ile 3 rakamı gördük... :)
İllaki ağır abilik yapacak. Diğer enerjiler tavan. Bizimki beceremiyor. Tavan olsan kim ne diyecek?
Astor güzel iş aldı. Hadi gesan sen de patlat şöyle yüklüce bi iş de neşemiz yerine gelsin.
Şimdi bundan sonrası yeni girecekler fazla cesaret edemeyecektir. Tahtacı da istediği yere kadar sürebilir eğer isterse ve yeterince toplayabildiyse.
Ve kağıt çok şişti dikkatli olun diyen hüstdadlar da çoğalacaktır. Fkat Risk alabilen o oranda kazanacaktır.