Hoşgeldin Diyen Var Temdit Diyen Var Yarın Netleşir.
Printable View
Muhammed El erian: Türkiye krizinin gelişmekte olan ülkelere bulaşmaması için Türkiye'nin devre kesiciyi aktive etmesi gerekli. Detaylı bir yazı yazmış.
Emerging markets need Turkey to deliver a circuit breaker
Inadequate policy response from Ankara is inflicting damage on other countries
https://twitter.com/elerianm/status/1029371430557765632
https://www.ft.com/content/4d22aed8-...a-eeb7a9ce36e4
TEB, Gecelik 1M+, %18,25, Temdit
Mevzu pakro hirsiz cetesinin hangi kurda anlastigi. Kalan hersey kozmetik.
4 TL lik USD nereye gelmis; hala doymadi gozu yok venus diyor yok vestel bilmem ne.
Mevduattaki parayi cebe indirmeye calisiyorlar. Bunun ne kadari bitti ne kadari onumuzde bunu bilmiyoruz.
Taksicilerin simarik cocugu..
Agustos ayinda avrupa hep tatilde. Erken secimin nedeni. Avrupa tatildeyken istedigini almak. Gercekten cok yaman bir lideriniz var. Ama yamanligi bir tek size isliyor.
Tüfe x tahviller +%4,5-5 cıvarında işlem görüyor.
"Albayrak: Dolar güvenirliğini yitirmiştir." Şimdi diğer bir yönüyle bu söylemi okursak ki, dolara güvenip artık borçlanmayın, gördünüz dolar ile borçlananların durumunu demeye getiriyor. Sistem kanserli hücrelerden temizlenecek, ben politikacıların söylemlerinden bunu çıkarıyorum. Bu süreçte TL değerli olacak, eğer doğru adımlar atılırsa TL'nin değerleneceği noktaya da gelinecektir. Yatırım yapacaksan kimsenin birikimini bedavaya alamazsın sayın iş adamı kusura bakma noktasındayız.
Saygılar...
2 yıllık tahvil 26,75
26.75 e geldi gösterge..
ytd.
syg,
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...1b056b4b35.png
düşüyor diyorlar da ,
hiç de öyle görünmüyor....
bu gösterge ile 3 yıl sonra 100 lira 203.63 lira oluyor brüt
net 191 lira oluyor..
ilginç..
ytd.
syg,
Sn. Toprak-Serdar, öyle bir hayal alemine girmiştik ki ülke olarak, birbirimize tokat atıp da uyandıramadık maalesef. Ne demişler: Bir müsibet, bin nasihatten evladır. Tam da bu işte, elin tıkadını iyice bir yiyelim, iyice bir dilimiz yansın o zaman belki akıllanırız. Bugün çok zırvaladım sanırım rahatsızlık verdiysem lütfen kusura kalmayın.
Saygılar...
Otomotiv sektörünü kitleyen ÖTV. Konut piyasasını ise inşaatçıların açgözlülüğü bitiriyor.
Dolar, çiftçiyi ve üreticiyi bitirdi ki buda enflasyonu artırıyor...
Otomotiv ve konut sektörünün canlanması enflasyonu artırır mı, azaltır mı?
"Reel sektör, hesabını dolar 5 tl olacak şekilde yaptı. Şu an ise dolar 6.5 tl. Piyasa kitlendi." Bu yorum 5 dk önce bloomberght de konuşan ekonomist tarafından yapıldı...
1 aya oranlar bankalarda 23-25bantına oturur.
Bugün banka çok kalabalıktı. Herkes grup denen para taşıma aracını bekliyordu. Yanımdaki yaşlı adam, '' 20 bin tl çekeceğim, Anadolubank'a yatıracağım '' dedi. neden eft yaptırmıyorsun da 2 saat burada bekliyorsun dedim. Müşteri temsilcisine , yaşlıya yardımcı olmalarını eft yapmalarını böylece para taşıma hamallığına gerek olmayacağını söyleyince ; - EFt yapsam, bak para yok derler oysa biz parayı elden vererek güven tazeliyoruz dedi.
Haklılar aslında. En az 20 kişiye yarım saatte 2 çuval para ödediler. Sorun yok. Sadece insanlar faizlerin düşüklüğünden şikayetçi ve en iyi oran veren şube arıyorlar. Yoksa bu devirde evde, arabada para tutulmaz.
Marifetli TEB de gecelik 19.50 farkı nedir ikisinin?
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji106][emoji106][emoji106]
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
teb marifetli bende hala 18,5 görünüyor, 19,5 olması için ne yapmak lazım?
aktif ve nurolden oran alan varmı arkadaşlar
teşekkürler
syg,
dün mal aldım borsada dedim sıkışmadan parayı göndereyim kurda iyiyken
dövizi satarken bir kazık yedik
Denizbank ta aktifte 6.85 idi kur record verdi bir dahakin de 6820 ler den sattı.
ordan parayı borsaya gönderdik iş yatırım araç fonundan bugün dönüşü zarar yazdık kardeş dedim bu nasıl oluyor bu piyasada
tahvil faizi hızlı artmış ondanmış çüşşş dedim. Millet nereden geçireceğini şaşirmiş.
iş yatırım komisyonu az likit fonda dün 15 getirmiş nedense dün fonlar göçmüş.
bugün iş yatırım bonosu 32 günlük nitelikli yatırımcı 24 faiz oranlı vardı dedim yok almıyayım.
RTE bonosu 85 faizli olursa alacağım.
Aksi halde beklemece.
14.8.2018 Merkez bankası fonlama verileri
Toplam fonlama: 128.5 milyar TL
Kotasyon repo ile fonlama :13.5 milyar TL'ye çıktı. (faizi %19.25)
Böylece ağırlıklı faiz: %17,91 oldu.
Cuma gününe kadar geçmiş tarihli 1 haftalık repoların sonlanması ile oran %19.25'e yakınsayacak.
Bu da fiili olarak Cuma gününe kadar 150 baz puanlık bir faiz artışının tamamlanacağını gösteriyor.
Döviz buna tepki verebilir.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...98e8918071.png
bayrağı yırttılar yaaa
yatay desteğe kadar çektiler,
yatay desteğin altına kayarsa stoploss lar çalışır...
bist haftalık grafik,
bu ekonomik şartlar altında,
gösterge veriler ile trend desteğine gelmesi düşünülebilir,
ancak bist bu ne yapacağını kim bilir....
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...f91410b316.png
Faiz artırmaya gerek kalmadan dolar düştü. Dünkü büyükelçi ABD danışmanı görüşmesinde, talep bizden gelmiş lafı dolaşıyor. Belki de onlara " avukat tekrar mahkemeye başvuru yapsın Papazi salalım" denmiş olabilir. Dışarıdan göstermelik restlesmeler arkadan başka dümenler...
Yüzde 30-40 arasına faiz yakınsar. MB 3-4 senedir piyasa gerisinde kalıyor. ABD güzel bir tokat attı, aklı başına gelmiştir. 1 ay'a kalmaz 30-40 faizler cok rahat alırız.
2019 Bist'e girmek icin güzel bir yil olabilir grafiginize göre, sepet yapıp bir miktar girebilirim. Tesekkurler grafik için.
BLL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.