Sayfa 767/1252 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 6,129 - 6,136 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. 26.75 e geldi gösterge..

ytd.

syg,

2. düşüyor diyorlar da ,
    hiç de öyle görünmüyor....
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

3. bu gösterge ile 3 yıl sonra 100 lira 203.63 lira oluyor brüt

net 191 lira oluyor..

ilginç..

ytd.

syg,

4.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku

düşüyor diyorlar da ,
    hiç de öyle görünmüyor....
    Sn. Toprak-Serdar, öyle bir hayal alemine girmiştik ki ülke olarak, birbirimize tokat atıp da uyandıramadık maalesef. Ne demişler: Bir müsibet, bin nasihatten evladır. Tam da bu işte, elin tıkadını iyice bir yiyelim, iyice bir dilimiz yansın o zaman belki akıllanırız. Bugün çok zırvaladım sanırım rahatsızlık verdiysem lütfen kusura kalmayın.
    Saygılar...

5.  Alıntı Originally Posted by ozzy Yazıyı Oku
    Vakıfbank özel, 34 gün miktar:1,73m

Mevduat Temdit: %20,10

İlave olarak 1,76m 34 gün put opsiyon USD 6,00 dan alırım.
    15.520 TL net prim.

Mevduat+opsiyon toplamda %31,4 (tabi, Usd vade tarihinde 6,00 ın altına gelmezse)
    Mevduat 20,20 olarak az bir miktar artırıldı.

6.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    otomotiv, konut alımları için kredi faizleri düşmesi bunun içinde mevduat faizlerinde gerileme gerekiyor ki 2010-2011 hareketliliği gelsin.
    Otomotiv sektörünü kitleyen ÖTV. Konut piyasasını ise inşaatçıların açgözlülüğü bitiriyor.

Dolar, çiftçiyi ve üreticiyi bitirdi ki buda enflasyonu artırıyor...

Otomotiv ve konut sektörünün canlanması enflasyonu artırır mı, azaltır mı?

"Reel sektör, hesabını dolar 5 tl olacak şekilde yaptı. Şu an ise dolar 6.5 tl. Piyasa kitlendi." Bu yorum 5 dk önce bloomberght de konuşan ekonomist tarafından yapıldı...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    bu gösterge ile 3 yıl sonra 100 lira 203.63 lira oluyor brüt

net 191 lira oluyor..

ilginç..

ytd.

syg,
    Dövizdeki 6-7 aylık kayıbı dahi (döviz faizini de katarsak) yine de ne yazık ki karşılayamıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by ozzy Yazıyı Oku
    Vade sonunda USD 6 veya daha altı olduğunda 6 dan USD alırım taahütüne giriiyorum.

Yani 6 dan USD satma hakkını bankaya satıyorum ve karşılığında prim alıyorum.

Riskim USD nin 6 nın altına düşmesi.
    Aslında, aldığım prim ve vade farkın düşünülürse başabaş noktam kabaca 5,90.
    Bunun altı benim için zarar.

Ama ben şu şartlarda 5,90 dan alacağım doların bana zarar ettirmeyeceğini düşünüyorum.
    Risk var mı var ama TL de durmanın riski yok mu?
    En kötü durumda USD nin 5 TL ve altına gelmesi durumunda (buna fazla ihtimal vermiyorum)
    uzun vade USD de kalırım ki kabaca son 4-5 yıldan beri kim hangi seviyeden USD almışsa
    şu anda TL ye göre karlıdır.
    opsiyon primleri gelir vergisi beyannamesiyle beyan ediliyor mu, yoksa stopaj mı var sadece?
    yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 767/1252 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •