Otomobil iþi
karli iþ deðilki abi
Götürgeçli taþýtlarýn hiçbiri karlý deðil
Para gýda sektörüynen turizimde Bacasýz sanayi
Printable View
http://m.haber7.com/emlak/haber/2911...eden-ev-aliyor
Ülkesinin geliþmesini yabancýlara daha düne kadar aç yoksul bildiðimiz þimdi zenginleþen ülke vatandaþlarýna ev satarak saðlayacaðýný sanan iktidarda döviz yükselir ekonomik krizler kronik hale gelir.
https://twitter.com/kb__gihmu235/sta...037103104?s=19
O.cocugu gencecik öðretmeni hedef gostermis.
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AK Parti'de 3 dönem Milletvekilliði yapmýþ olan Þamil Tayyar, partinin önde gelen isimlerinden biri olan Bülent Arýnç'ýn son dönemlerde FETÖ'yle ilgili yaptýðý açýklamalara tepki göstererek, "Savcýlarý göreve çaðýrýyorum." dedi.
Eski AK Parti Milletvekili Þamil Tayyar, partinin önde gelen isimlerinden biri olan Bülent Arýnç'a sert çýktý. Tayyar, son günlerde "KHK faciadýr" ve "Ben þahidim, FETÖ'den yargýlananlarý peþinen suçladýlar" gibi açýklamalarýnýn ardýndan Arýnç'a yüklendi. Arýnç'ýn FETÖ'yü aklama çabasýnda olduðunu vurgulayan Tayyar, bunun parti içi bir mesele olmadýðýný dile getirerek yargýyý iþaret etti.
Dünyada, þu grup veya tek marka þu kadar milyon otomobil satýyor diye, bir sýralama varmý?
Ben aradim bulamadim, Renault-Nissan-Mitsubishi 1. sýradaymýþ VW ise 2. sonrasý yok, Toyoto, GM,Mercedes, Ford v.s. bunlar nerede belli deðil.
https://m.ensonhaber.com/abdnin-turk...n-gecemez.html
ASUS_Z00AD cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yanlýþ yere yazmýþým.
dünyada gecen sene itibai ile 70 milyon civarý oto üretilmiþ.en üst beþ þirketin payý 50 milyon civarý.Satýþlar, tedarik zinciri finansman olanaklarýna eriþim vs deðerlendirildiðinde pazarý bunlarýn kontrol etmediðini iddia ediyorsanýz.Aðýr rekabet nerde bize bir gösterin.
Tek tek parçalarý alýp bilgisayar toplayanlar yüzde on filan kar eder ya
Tek tek Araba parçalarýný para bastýrýp alsanda öyle arabayý bilgisayar gibi toplasan ilk sýfýr alýþ maliyetinin 5 katý filan cepten para ödersin.
Yani o þirketler sýfýr araç satýþýnda býrak kar mar etmeyi düþünmeyi
Araç satýlsýn kafi der
Sonrasýnda Servis garanti yedek parçadan para kazanýyorlar
Dünyada rekabet en yoðun sektör bu sektör. Ýkinci el e bak anlarsýn zaten.
Bir tek Dünyada bizde araba pahalý kaldý , süper bakýmlý ikinci el Laguna ya bulgarda bi arkadaþ 500 avro para ödedi biniyor.
ford artýk kar edemiyor, çünkü piyasada kar oranlarý azaldý. Þimdi tam otonom sürüþ icat eden tesla sanki kar patlamasý mý yapýyor? dünya da oto pazarý doyuma ulaþmýþ vaziyette.Rekabet cok yogun olsa fiyatlarýn artmadan azalmasý lazýým. Tc de son beþ yýlda oto fiyatlarý o rekabetten mi bilmem kaca katladý? Giderek bu üç beþ þirkete birbiriyle birleþecek. Amazon vs de sekrtörlerinde tekel olmak için her türlü dalavereyi ceviriyor. Yani 10-15 yýla ford un konumunda amazon olacak büyük ihtimal. Günümüzde Kapitalizm de serbest rekabet ve serbest ticaret sadece güçlülerin iþine gelen bir mitdir.Ben pazarda limon satsam agzýmý burnumu kýrarlar diðer pazarcýlar.Olmayan bir þey ders kitaplarýnda okutuluyor sadece.
sen ya yazdýðýný bilmiyorsun ya da okuduðunu anlamýyorsun..?
iddiana göre chreysler yaptýðý merger ile pazarýn %90'nu kontrol edecek
yani toyota.vw,nissan, ford,mercedes,honda,hyundai.. vd. pazarýn sadece %10'na sahip..?
suyla giden araba yapsalar belki global marketin %90'nýna sahip olabilirler..!!
sen asýl okuduðunu anlamamýþsýn bu birleþmeyle üç beþ global þirket piyasanýn yüzde 90ýný kontrol edecek diyorum . Orada göster chrysler-psa pazarýn yuzde 90ýnýn kontrol edecek lafýný ben özür dileyeceðim.Gösteremezsen sen özür dileyecekmisin. sunu yazmýþým aç bak " bugün psa peugeot ile fiatchrysler birleþti. 4 büyük þirket dünya oto pazarýnýn yüzde 85-90ýný elinde tutuyor.Neden birleþtiler çünkü arac pazarýnda otomasyon artýyor ama karlarda azalýyor.Kapitalizmin kendine içikin kuralýdýr sabit sermaye ve amakineleþmenin ürün içindeki payý arttýkça üretimden elde edilen artý deðeri artýrmak giderek daha büyük teknoloji ve verimlilik gerektirir."
Loner Hocam, ne derse he de, haklý cýkmana imkan yok.:)
ABD Baþkaný Donald Trump, "Suriye sýnýrýnda baþkalarý devriye atabilir. Bazý askerleri geride býraktýk, çünkü petrolü elimizde tutacaðýz. Petrolü seviyorum." dedi.
Trump,"Açýkçasý Suriye sýnýrýnda baþkalarý devriye atabilir. Ve Türkiye 1000 yýldýr savaþýyor, býrakýn sýnýrla uðraþsýnlar. Biz uðraþmak istemiyoruz, biz askerlerimizi eve getirmek istiyoruz. Ve bazý askerleri geride býraktýk, çünkü petrolü elimizde tutacaðýz. Petrolü seviyorum. Petrolü elimizde tutacaðýz. Kürtlerle çalýþýyoruz ve doðrusu Türkiye ile çalýþýyoruz.Birçok ülke ile çalýþýyoruz." ifadelerini kullandý.
Kara liste affý için kanun teklifi
ÝYÝ Parti, bankalarda bulunan Kara liste için sicil affý istedi.
Muðla Milletvekili Metin Ergun'un kanun teklifi uyarýnca, bankalara olan borcunun geciken kýsmýný 8 ay içinde ödeyen ya da yeniden yapýlandýranlar, kara listeden çýkarýlacak.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...n-teklifi.html
Karþýlýksýz çek yasasýnýn tahribatý ortadayken, adamlarýn uðraþtýðý þeylere bak.
Geciken kýsmý 8 ay içinde ödeyecek, sonra daha büyük takacak, bu bankalar yer mi bunu.
Otomobil üreticileri birleþiyor çünkü ayrý ayrý platformlar, motorlar, parçalar kullanmak artýk mantýklý deðil. Vw gibi bir mqb platform geliþtir polo,golf,passat,tiguan,passat,ibiza,ateca,rapid,k aroq vs. onlarca model üret þansýmanlar ayný, motorlar tsi ve tdi ayný ufak nüanslar var. Koltuklar ayný kadranlar, vites kollarý, ekranlar vs. benzer yani bir kerede 4 - 5 markada her segmentten 10 larca model üret. Þimdi peugeot,citroen, opel, fiat, alfa romeo, jeep,vaxhaul,dacia, crysler vb. onlarca marka tek çatýda birleþecek ortak platform, motor ve donaným kullanacak bunlarýn maliyet açýsýndan çok büyük getirileri olacaktýr.
Üretimin bu kadar otomasyona geçtiði ve teknolojinin müthiþ ilerlediði bir sektörde bir otomobili iki katý fiyatýna almak da çok can sýkýcý :seyt:
https://youtu.be/7uKchnTmqAk
ASUS_Z00AD cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
devlet neden mantýklý þekilde ötvsini aldýðý arabanýn ötvsinden bir de kdv aldýðýný açýklamýyor? vergi ne katma deðer katýyor arabaya da kdv si ödeniyor? ayrýca bazý mallarda vergi yüzde 110, yani malýn kendi ederinden fazla vergi. Bu devlet bizi bi de þaapsa yeridir bu vergi sistemiyle.
Umarim su yaziyi okuduktan sonra dovizin yukselmeme sebebinin dthlar olmadigini anlariz
Adam bilale anlatir gibi anlatmis. Biz anlatinca olmuyor [emoji3]
https://www.paraanaliz.com/201...amp...mpression=true
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazý mekanizmayý net anlatmýþ, sistemdeki gönlü bol taþeron da malum..
Ancak sonuç yorumuna katýlmýyorum ;
Yani bu iþlere hiç giriþilmeseydi, TL’nin deðerinin bugünkünden çok da farklý bir yerde olmayacaðý pek doðru deðil..
bu sistemin sözde baþarýsý yabancýlarý sistemden çýkartmakla mümkün oldu.. yabancý devre dýþý kalmasaydý tl yi açýða satarak kuru manipüle edecekti..týpký Aðustos 2018 de olduðu gibi..ya da mart 2019 jp morgan raporu sýzýntýsý sonrasýndaki gibi..
Mevcut durumdaki riskler ;
Yabancýyý daha ne kadar dýþarýda tutabilirsiniz? Sonuçta bir cari açýk ekonomisiyiz..
Ya Yerli oyuncular , kurlarýn yanýsýra faizin de suni olarak baskýlandýðýný düþünmeye baþlarsa ? 🙂
Cari fazla mali kuralý kabul edilirse bu mekanizma sürdürülebilir.
Önlerinde 2 seçenek var:
1- Cari fazla mali kuralý getirmek ve swap kýsýtlamalarýna devam etmek , (Ve faizi ve kuru baskýlama gücünü korumak)
Olumsuz etki:Büyüme %1-2 arasý dýþarýsý yardým ederse maksimum %3
2- Cari açýða izin vermek. Swap kýsýtlamalrýný kaldýrmak. Faizi yükseltmek.
Olumsuz etki:Yüksek faiz. Olumlu etki: yüksek faize raðmen büyüme %3-4 bandýna itilebilir. Dýþarýsý yardým ederse %5 mümkün.
Ben dinamik olarak 1 ve 2. seçenekler arasýnda gidip geleceklerini tahmin ediyorum. Böylelikle optimum faiz ile %3-4 bandýnda oynayabilirler, eðer bir hata yapmazlar ve iþler dünyada çok ters gitmez ise.
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...oktur-5427340/Alýntý:
Son bir yýlda Türkiye 210 milyar dolar dýþ âlem geliri elde etmiþtir. Cari açýðý yok, fazlasý vardýr. Cari açýk verdiðimiz yýllarda da, Avrupa'ya keyif, Hicaz'a hac için gitmeye veya lüks araba ile son model cep telefonu ithal etmek için yeterli dövizimiz vardý. Ama nedense yatýrým malý satýn almak için dövizimiz yoktu. Bu yüzden mecburen "cari açýk" verilmekteydi. Ne yazýk ki; bu yanlýþ tespit, genel olarak doðru sanýlmaktadýr. Tüketimi kýsmamak için bundan daha "hinoðlu hince" gerekçe bulunabilir mi? Halbuki cari açýðýn (öncelikle ticaret açýðýnýn) kök sebebi ithalatý cazip kýlan "dövizi ucuz tutma" saplantýsýdýr. Maalesef bu eðilim sürmektedir. Cari açýklý yýllara hazýrlanýn.
Son söz: Yatýrýmý deðil, tüketimi kýs; cari açýk yine sýfýrlanýr.
bu vergi reformu ile beklenen extra gelirin 6-7 milyar tl olduðu söyleniyor.Yani cari açýðýn saray bütçesinin diþinin kovuðuna sýðmayacak bir rakam.Birde tahsilattaki kayýplarý gözönüne alýnca devlet bütçesinde bir þeyin deðiþmeyeceði açýk. Þu anki ekonomik politika durgunluðu uzun bir sürece yaydýðý için ekonomik canlama da olmayacaðýndan devletin giderleri kýsýlacak. Yani halk ödeyecek bir þekilde faturayý.
ALMAN EKONOMÝSÝ bizi KISKANIYOR diyenlere gelsin..
https://i.postimg.cc/rFpvRHNM/R-1211.gif
Bu da 6 ay sonra neler olabileceðinin görüntüsü...
https://i.postimg.cc/43r9Vj9M/R-1210.gif
Uzun lafýn kýsasý...
BU GÝDÝÞ, ÝYÝ GÝDÝÞ DEÐÝL...
Benim gördüðüm bir kerelik gelirler hariç býrakýldýðýnda bütçe açýðýmýz aylýk 15-20 milyar tl civarýnda. Demekki getirilen ilave vergilerle 15 günlük açýðý kapatacaklar, incir yapraðý misali. Önü mü kapatýrlar arkayý mý orasýný bilmem.
Aslýnda bu ilave vergiler orta-üst gelir grubunu rahatsýz edeceðinden dýþarýya sermaye ve nitelikli iþ gücü kaçýþý artarsa beklenen bu ilave gelirden fazla kayýp bile oluþabilir. Bir de artan iç borçlanmanýn getireceði ilave faiz gideri hesaba katýldýðýnda ölmüþüz aðlayanýmýz yok diyeceðimiz bir döneme girdiðimiz sonucuna varabiliriz.
Ülkenin içine girdiði bu girdaptan kurtulmasýnýn tek yolu bilimi kendine kýlavuz edinen yurtta sulh, cihanda sulh politikasýna dönülmesinden geçer. Ancak bu þekilde ülke kaynaklarý ülkenin kalkýnmasýna tahsis edilebilir ve bu kýsýr döngü kýrýlabilir.
Hocam basit örneði mahalle marketlerini dolaþýyorum seraya düþen sebze fiyatlarý kýþýn nasýl geçeceðine dair bir fikir veriyor. Stagflasyon olacaðý kesinde, bunlar stagflasyonun enflasyonunu ne kadar kontrol edebilecek onu merak ediyorum. Bir an önce bir kamusal üretim ve tüketim planý yapýlmaya baþlanmalý.Bu islamcý, mevlam neeylerse güzel eyler tipi savruklukla ileriki yýllarda harcanýyor. Ama adamlarýn oyu da 4 puan artmýþ harekatla, sanýrým bizim gibi pasif halka müstehak böyle bir yönetim.