Allah muhafaza eylesin tüm milletimizi beterinden korusun
Printable View
VESBE ve DEVA temel olarak begendigim ve alım için fırsat kolladıgım hisseler ancak su anda agırlıkla yatasdayım, sonra gedza ve Bntas dayım. Yatas agırlık azaltınca ilk Vesbeyi almayı planlıyorum. Begenme sebeplerim sunlar;
1- Şirketin Son 4-5 bilancoda kar marjıları cok güzel artıyor. Hem EUR/USD yükselişinden hem de döviz kurlarının yükselişinden ciddi marj artışı saglıyor.
2-İç talepde ciddi artıs devam ediyor.
3- ihracat verileri gayet güzel geliyor, en son kasım ayına göre de Manisa ili verileri güzeldi.
4- Temettü yatırımcısı olmasamda, bu şirketin yüksek temettü oranı şirket degerini yüksek tutacagını düşünüyorum.
Hayırlı akşamlar... :wave:
Bir süredir GEDZA grafiğini güncelleyemedim...
En güncel hâli ile, bir aksilik olmazsa yol haritamız bu şekilde olabilir...
Farklı açılardan farklı hesaplarla aynı sonuç çıkması enteresan ve güzel. Bir çok kesişim var ama en dikkat çekici olanı 30.30 seviyesinde olandır...
Ara duraklar 24.5, 28.0 gibi duruyor...
https://i.hizliresim.com/r53O1D.png
Benzer ve hemen hemen aynı değerler Dolar bazlı grafikte daha net görülüyor...
https://i.hizliresim.com/jYXno5.png
Emeginize sağlık abi.
spk'nın yaptığı yanlışlardan bir tanesi
eskiden hisselerin aortları baz alınıp işleme başlanırdı, piyasa&spekler kolay kolay aortların altına hisseleri basamazlardı
örnek
şu an sarky aort 8.997
ptsi tavanı orası olmuyor, tabanı da dünkü kapanışın 3.4 kuruş aşağısı olacaktı eski uygulamaya göre.
speklerin ve vur kaçcıların önünü açmaktır yapılan şey.
20 milyon lot işlem yapacaksın 9 lira ortalamayla.
gelip bi densiz 8.13 a kadar basacak, eski uygulama olsa yürek isterdi onu oraya basmaya.
saçmalık.
________________________________________________--
şunu yeniler bilsin
pt si
sarky'nun tabanı 8.10
tavanı 9.9 olacaktı.
bi karar ver artık!
tanıyor muyum?
tanımıyor muyum?:)
Hani duygularım yoktur diyorsun hemde pek kitap okumamda diyorsun
''iç dünya oyunları '' diye bi kitap var
Yeşim TÜRKÖZ
Bir nefeste okunur.
''Büyü dükkanı'' diye bir kitabı da var
ikiside çok güzel
gençlerle okumayanlara öneririm.ÖZELLİKLE BÜYÜ DÜKKANI'NI.
Anlayamadığın ne biliyormusun? Beni şahsen tanıyan birkaç kişi bilir burada...gerçek hayatta tanıyanların bildiği gibi.
Senin amacın para kazanmak ve bu topicte birilerine bişey öğretmeye çalışmak ,bilgin dahilinde...
Benim amacım para kazanmak değil, başarmak sonucu olan şey para kazanmak...
Birilerine bişey öğretmek değil, başarmanın mantığını anlatmak..
Ben çok ağladım zamanında tarlada ,merada,arazide... Hani diyorsun ya bizim köyde diye başlayarak...anlatmaya...
Ben antibiyotik iğnesinin koyuna ,danaya nasıl yapıldığını deri altına değil ete yapıldığını iyi bilirim. Gazdan dolayı midesi şişmiş koyunun,ineğin vs midesini şişleyerek ölmekten kurtarmayı bilirim.. arazide, merada yatmanın ne olduğunu bilirim...
Ama 3800 metre rakımda dağın tepesinde snowboard ile yanlız olmayı sigara rom yapmayı bildigim gibi, yada denizin ortasında yelkende kıçtan kara bikaç duble içmenin ne olduğunu bildiğim gibi.
Yada seansta bı tahtanın nasıl yapıldığını bildiğim gibi..
Ve piyasların ne olacağını bildiğim gibi...
Ama kötü olan bilmek , bilmemek bazen daha iyi.
Saygılar
craps, pawnstar, svilengrad
Dostum
Ben demiştim çocukluğumda da gençliğimde ezilmeden büyüdüm, babam senin baban gibi çok paralı biriside değildi
ama köyümde paralı sayılırdı
ben köy işlerinde hiç ezilmedim desem abartmış olmam
babamı bunda hem hayırla yad ediyor hemde kızıyorum.
öyle senin dediğin şeylerden anlamam. şımarık büyütüldüm biraz.
Burada pkart hissesi adi gecti grafik fena degil ama bilancoyu begenmedim....pkart ne tur bir sirket var mi hikayesi...
Kitap okumuyorum komutan, sevmiyorum...sevemedim, sıkılıyorum, ..en son hani cin Ali vardı ilkokul 1 de 10 seri bı kitap...onu bitirememistim ..zor gelmişti..cool
İşin garibi eşim, kitap okumada ödül almış bir hanımefendi ( gerçi ödülünü almaya gitmedi o ayrı)..
Ama sesli kitapları deneyeceğim, özellikle denizde.
Bilgili adam kendini bir kaç cümlede belli eder ben sizi tmsn da hissettim dedim bu bilgi küpü kaçırma :)
Belki borsadan çok anlamam ama anlayanı iyi takip ederim kaçırmam en azından 2 bilgi öğrensem bana yeter.
Benim hayat felsefem ve çoğu zaman burada da imzamdi. Şu alttaki yazi
"Hiç bir şey bilmiyorum hergun yeni bir şey öğreniyorum"
Her zaman bilgiye açım ve sayın thejackkalav gibilere her zaman saygım vardır. İyi ki varsınız sayın kalavbir SARKY tutturmuşum
duyuyorsun değil mi?
Benim paramla bu grafik çizilmezdi. Eğer etkim olmuşsa, inşaAllah olumlu yönde olmuştur...
Ben düşünce alırım, yükseltmek benim işim değil...
Hisse bariz sahipli. O nedenle ben o işlere karışmam...
Ben yatırımcıyım. Ucuz gördüğüm zaman alır, unuturum... 10 TL 'den beri alıyorum... Cuma günü az çok demeden hâlâ alımlarım oldu...
Borsa İstanbul 3 hisseyi daha brüt takasa aldı
Alarko Carrier (#ALCAR)
Çimbeton (#CMBTN)
Konya Çimento (#KONYA)
Medyada Türkiye Gazetesi ile başlayan büyük yolculukta, kuruluştan 23 yıl sonra ‘tek çatı’ altında toplanan şirketleriyle planlı ve güçlü adımlarla yürüyen İhlas Holding, büyük hedeflerine bir yenisini daha ekliyor. Medya, inşaat, üretim ve ticaret, hizmet, otomotiv, sağlık, finans, sigorta sektörlerinde faaliyet gösteren İhlas Holding’den hamle üstüne hamle geliyor.
ENERJİ SEKTÖRÜNE GİRİLİYOR
Geçtiğimiz günlerde yeni girişimlere yatırım yaparak destek olmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ‘girişim sermayesi şirketi’ kurma kararı alındığını ve konuyla ilgili SPK’ya başvuruda bulunulduğunu duyuran İhlas Holding, bugün de ‘enerji sektörü’ne girme adımını açıkladı.
Şirketin, HES alanında bir firma ile yatırım ortaklığı ve satın alma görüşmeleri için masaya oturduğu belirtildi.
YENİ VE BÜYÜK HEDEFİN KAP AÇIKLAMASI
İhlas Holding’den yeni ve büyük hedeflerin bir parçası olan önemli açıklama, 27 yıl sonra bir ilk olma özelliğini de taşıyor:
“Şirketimiz, Türkiye'de enerji konusunda (HES) faaliyet gösteren bir firma ile iş, yatırım ortaklığı ve satın alma görüşmelerine başlanmış olup, karşılıklı gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır.â€
Tahtacisi bugune kadar gorduklerimin icinde en cimrisi. 3-5 bin lot icin destek falan tanimaz basar tahtaya. Grafik yada hareketlerinden ne yapacagini ongormek imkansiz gibi. Gunluk mal durumuna gore hareket ettigini dusunuyorum. Yinede sorunun muhatabi kalav dostumuz.
Sizin yatırımcı profilinizi anlamasamda, bu piyasada kazanan tarafta olacağınızı biliyorum...
Sebebi ise 9 TL den sattiginiz hisseyi oluşum doğru olduğu için 19 TL den tekrar alabilmeniz...
Piyasayı inandiginiz şekillerde bırakmayacağınızın ıspatıdır ki bu çok önemlidir.
Pkart geçmişte paylaştım. Toplu, stratejik bilgi sahibi, Thales ortağı ,ucuz olmayan ancak herşeyin olabileceği, hiçbir şeyin olmayacağı , portföy de bulunması gereken bir tahtadır...
Thales 2 Ekim'de yeni yönetim kurulunu oluşturdu. Ve Ali Yıldız ( pkarti gemaltoya satan ve şuan %1 hisse sahibi ) yine yönetim kurulunda...
Bilançosu varolduğumdan beri hiçbir zaman patlak olmadı, kötü olmadığı gibi.
Gelişmeleri takip edilmeli.
Saygılar
Eflatun'a insanoğlunun en şaşırtan davranışlarını sordular.
Şöyle cevapladı:
İnsanoğlu çocukluktan sıkılır, büyümek için acele eder,
sonra da çocukluğunu özler!
Önce para kazanmak için sağlığını harcar, sonra da yitirdiği sağlığını geri kazanmak için parasını!
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar, sonra da hiç yaşamamış gibi ölür!
Hayata hazırlanmaya o kadar zaman harcar ki, hayatmı yaşamaya vakti kalmaz.
Yarınını o denli düşünür ki, bugünün elinden kayıp gittiğini fark etmez bile. Oysa hayat geçmişte ya da gelecekte
değil, şimdiki zamanda yaşanır.
__________________________________________________ _________________________
Borsaya bilmeden bir rehberiniz olmadan dalarsanız hayatı ertelemiş olursunuz. Hayat anı yaşamaktır vesselam, gavurca da müslümanca da.
CaRpE dİeM yani.
Senin maraşar'ında fena sıkıştı toprağım:cool:
AMAN DİKKAT YAPTIRIMLAR GELİYOR :)
ABD'li otomobil devi Ford, Türkiye fabrikasının inşaatına başladı
https://www.haberler.com/abd-li-otom...782027-haberi/