https://paracevirici.com/doviz-arsiv...merikan-dolari
Printable View
Linkini verdiğim siteden yıl seçip olayı görebilirsiniz.
%100 faiz verseniz, meğilmezi hazinenin başına mb başına ödemirtaşı da getirseniz sonuç değişmez
Sisyemi şahsım tıkadı. Şahsım baştayken havada 40 parante bile atsanız oolmaaaaz. Olmaz abi.
kalkış eğimi bütün krizlerden fazla.. :he:
15,25-30(dahil) gelirse 13e kadar her kademeden girilir.(kredilileri patlatırlarsa)
4250 /17,2 = 247
4250 /15,25 = 278
4250 /13 = 326
2825 /8.60 = 331
2825 /8.26 = 342
13.5 de reis müdehale eder.
bakara var. imtahan var... parayla azdırtıp günaha sokmama var.
Evet 1994 yılında dövize hücumun önünü kesmek için %400 faizli ve 3 ay vadeli tahvil ihracı yapıp dövize hücumun önünü kesmişlerdi.(Tahvilin 3 aylık getirisi net %100).
Bu 3 aylık süre içinde de bir önlem paketi hazırlamışlardı.
Tek başına faizi arttırmak zaman kazandırır ama istikrarın kalıcı olması için yeterli olmaz, yönün tekrar yükselişe dönmemesi için bir de yapısal reformlarla desteklenen ekonomik paketi hayata geçirmek gerekir.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
YEM paketi varya...
Bence de olmaz bu iş ne 1994 e ne 2001 e ne 2008 e benziyor parametreler çok farklı.Ve eski krizlere göre çok kötü durumdayız.1994 deki gibi süper faizli bono falan çıkaramazsın,yaparsan dolar borçlu tüm şirketler satış falan yapamaz batar,dehşetengiz boyutlardaki emlak kredileri bankaları batırır,2001 deki gibi sat petkimi sat tüpraşı pompala piyasayı dolarları doları baskıla o da olamaz,2008 deki gibi merkez bankalarının tüm dünyayı paraya boğması da hayal.Cidden başka bir boyuttayız.İyi saatte olsunların dediklerini yapıp köleliğin boyutunu değiştirmek dışında pek yol da kalmadı gibi.
en azından orada inat kırıldı verdiler faizi..şimdi cari fazla diyorlar başka birşey demiyorlar..
yaklaşık 2 trilyon tl mevduat var.. bunlar ne yapacak 16 dan mevduat mı yapacak..
nasıl olacak da duracak..
1994 krizi 5 nisan karalari ile 3 aylik net %50 faizli bono verilmisti. yūzde elli hatirliyorum.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaw ben arkadaşları da anlayamıyorum ki;
Bunlar 180 derece dönmeleriyle meşhurlar, buralarda bi yerde 180 derece döner bunlar diyorum, oo, Venezuela, dolar otobanda, çekiç, testere, çifteli tüfek, korugan, stokçuluk, dolar 30 a 40 a gidecek...
Bist-100 muhtemelen 100 dolarda filan dip yapabilir dediğimde ise,
Yok yaw, ben o kadar kötü olduğumuzu düşünmüyorum, Pazartesi artıya geçer daha da düşmez bu borsa...
Ney, nasıl :party:
(Kaçtım, cevap yazamayabilirim. Gezecekmişiz.)
https://uzmanparam.milliyet.com.tr/a...ustu/1000/590/
"Yüzde 400 faizli bono çıktı
5 Nisan 1994’te hükümet, “enflasyonu hızla düşürmek, TL’de istikrar sağlamak” amacıyla 5 Nisan Kararları’nı açıkladı.
Dengeleri düzeltmeden faiz oranlarını düşürme çabası, faizde çok daha yüksek artışla sonuçlandı. Dövize olan talebi kesmek ve kısa dönemli kamu borçlarını ödeyebilmek için hükümet mayıs ayında yüzde 400 faizli borçlanma kâğıtlarını piyasaya sürdü."
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn joe dalton o da denendi faizi artırsan da olmaz.Günlerdir düşünüyorum seçime bir yıl varken reis neden bu kumarı oynadı diye.Bence faizi düşürmezse tüm sistemin motoru olan emlak tamamen çökecekti.Mecbur kaldı ya herro ya merro dedi.Bizde emlak ve turizm olayını çıkart geriye 84 milyonu besleyecek neyin var,millet ne iş yapacak nasıl geçinecek.Hep emlağa dayalı bir sistem var,hizmet sektörünü zaten boş geç,turizm de salgın ayağına randımanlı değil,yani bizim bilmediğimiz bir şeyi reis gördü ya herro ya merro dedi,ya tutarsa dedi.Yani kısaca biri ona yanıyorsun fuat abi demiş olmalı.
Neyse ben şurdan bi duble chivas viski doldurayım, malum viski olmadan ülke kurtarılmaz.
2T mevduatın dağılımı nasıl ?
65-7% DTH nın dağılımı nasıl ?
en büyük 3% çıkartılınca durum netleşir..
sonucunda borsa da da 2 milyon hesap var.. yarısı 10 bin altındaydı..
1 milyon bakiyesi olan adam sayısı 20 bin değildi(mayıs)
rakkamlar büyükte dağılım patates...
dovizde aynıdır.. silkelesen 40-50 bin kişi çıkar
diğerleri 5 10 20 bin usd..
halkı yer bu dalga.
Piyasa ya para felan sürüldüğü yok. Kredi kim veriyor gidelim almaya. Kredi kartı bile vermiyor bankalar.
Ne anlatiyonuz abi ne hayali bu 1994 felan
İyi de 100 dolar kaç TL ye tekabul eder,pazartesi dönüş Tl bazlı mı olur dolar bazlı mı.Tl bazlı dönüş çok muhtemel,dolar bazlı düşüş konusuna rufailer karışır dolar kaç olacak sorusunu bilen zaten zengin olur.Demirtaşın videosu vardı ,venezuelanın borsa grafiğini koymuş tavan tavan giden bir borsa,sonra onun dolar bazlısını koymuş of anam of :)))))))))
Yen sabit kaldı diye yen ile konut kredisi çekenler vardi durumları ortada , benjo yıllarca sabit kaldı diye düşük faiz ile sendikasyon kredisi alanlar ...vs sebepleri uzar gider
Döviz kazanmıyorsan dövizle borclanma ,
Döviz basamıyorsan elindekileri kara gün için sakla...
Sıkıntı bunun etrafıbda dönüyor sonra şuraya bakmalı,
https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
Buyrun burdan yakın
Militer Doktrin
@militerdoktrin1
·
1h
ÖNEMLİ
Merkezi Ankara’da olan ASELSAN, Türk Marka ve Patent Kurumu’na başvurarak, “aselsan QATAR†markasını tescil ettirdi.
CHP Milletvekili Mahmut Tanal, tartışma yaratacak karar ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanıtlaması talebi ile soru önergesi verdi.
Bence de aman ha 2023 e kadar reis kalsın,yok öyle krizin başında çekip gitmek,hele olay biraz daha devam etsin millet akp li olduğunu söylemeye çekinecek.
tüsiad saydırıyor :he:
hey yavrum hey.
Kk kayseride konuşuyor salondakiler hep partili
Korkudan ne bürokrat ne teknokrat ne esnaf ne iş adamı var. Bu ülkeye yabancı gelir mi?
2001 krizinde sektör devletten umudunu kestiğinden tahtakaleden döviz temin etmişti,üstelik o zamandan bile çok kötü durumdayız,zaten bir dedikleri diğerine uymuyor,uçuyoruz,kıskanıyorlar,peşi kurtuluş savaşı veriyoruz,yastıkbank vs bu kriz bizi teğet geçecek,sanki yabancının güveni var ülkemize ve onları istemiyor piyasa,süre uzadıkça ülke devamlı girdabın derinliklerine inmeye devam ediyor.
Abdullah çiftçiyi ben çok severim.Genelde iktidara direk laf etmez hatta savunur gibi konuşur.Neyse geçen bir videosunda faiz düşürme konusunda global sermayeye ters düştüğümüzü söyledi.Bu savaşı normalde kazanamıyacağımızı söyledi. reisin bildiği bir şey varsa bir yerde anlaşması yapılmış bir para varsa iş değişebilir dedi.Ama bu savaşı devam ettirirsek ve o para da yoksa ne olur derseniz dedi ,ne olacak afrikada da ülkeler var insanlar önlerine yaprak bağlayıp geziyorlar onlara da bir şey olmuyor dedi güldü.Yani subliminal bir mesaj var orda da neyse.Benzetmeye on dakika falan güldüm.Hayır kurtuluş savaşı veriyoruz falan diyoruz da işi bilen hükümete antipatisi olmayan bir analist bile olacağı diyor işte.Bağlarız yaprakları önümüze gezeriz diyor.
Bence şöyle olacak tahminim. Böyle yaptılar yeşil sever stokcular kar ettirdiler baktılar bozmuyorlar kar almıyorlar dincinin hakkından dinci gelir diyip reel faiz e geçebilirler.
Stokcular kalpleri dimbirdaya hoplamaya başladığında işler stabillesir.
Ayrıca dolar 8 civarında da bunlar yastık yorgan dolap yatak içlerini doldurmuştu. Değişen bişey yok hallerinden memnunlar.
Aslında esas bomba su olurdu
ABD dolaşımdaki dolarları değiştirme kararı alsa yeni para şeklinde. Eskiler geçersiz dese.
Ben sana söylüyorum sen dinle fiziki yesilciler yataklarında ambulans bekler.
:))))))))))))İyiydi cidden.
Sigırta broker arkadas var millet hem ihtiyactan hemde param erimesin diye bes fonlarını bozdurup altın dolar alıyor dedi...ytd
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yaparak, AKP iktidarına çağrıda bulundu.
Son dönemde yaşadığımız istikrarsızlıklar sonucunda, denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir denilen açıklamada, genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmesi çağrısı yapıldı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...agrisi-1893710
Vay vatan haini teroristler vay..
Adam ekonomist onlardan iyi mi bilicun.
Ehi ehi..:)
Binali Yıldırım dan pahalılık açıklaması: Düzen bozuldu, sistem çöktü.
AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, hayat pahalılığını pandemiye bağladı. Yıldırım, Covid sonrası artık dünya, eski dünya değil. Bütün dünyada artık fiyatlar kontrol edilemiyor dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...-coktu-1893719
Gordunuz mu, hayat pahaliligi covit'ten.
Faiz dusurmekle ilgisi yok.
Dagilin.
İktisat.!!
Hayali kuralları olan bir bilim değildir.!!! :oleyo:
Havanda Su dövenlere duyurulur.!!
Memlekette çok Sazan var.!!!
Macit ağabey.!!!
Hiperenflasyon tüm hızıyla Venezuela otobanında.!!!