dün reyiz
ÇORUM-KIRIKKALE DEMİRYOLU... mu yapacağız dedi ?
Kırıkkale'den kimse çoruma gitmezki, dibinde Ankara var, Ankara'ya gider
neden yapacaklarmış ki ?
adrese teslim İHALE'mi var yine ufukta ?
Printable View
Ana yurdun 4 tarafını raylar ile döşeyecek demek ki . İlk meşale Çorum dan yanmış....
Döşeme işi önemlidir...
Kırıkkale de zaten dünyanın sayılı merkezlerinden biri...
Bu eksiğin görülüp çözüm bulunması önemli..
Ne yapaydı?
Ekrem gibi kent lokantası, kreş, süt dağıtımı, sosyal yardım gibi ıvır zıvır işler ile mi uğraşaydı...
heralde yani... ya nerden yanacaadı :oleyo:
https://i.hizliresim.com/7jsuynj.jpg
bozkurt dayu gelince, bize biraz girişir ya neyse :kahkah:
https://i.hizliresim.com/ghyp677.png
60-90 güne yüzde 50 cepte başkan.
https://i.hizliresim.com/4bics56.png
Sattım. lanet olsun adamım. Yeni pehlivan sen misin. Hadi bakalım.
...........
Çorum un tahmini 500 bin , Kırıkkale nin de 250 bin nufusu varmış şu an..
Bu 750 bin vatandaşımız için bence İsviçre deki Glacier Express tadında bir tren yapmalılar...Tabi bunu ödeme garantili yapmak lazım. Malum pahalı bir tren...İyicene pahalı olsun...
Vatandaş konfor içinde gezsin. Leblebiler lüküs içinde taşınsın....
Anayurdun dört bir yanı hızlı tren ile döşenmesi benim de düşündüğüm bir şey ama adrese teslim yandaş ihyası değil. Bu ülke için elzem iki seçenek var Karadenize boşa akan suyun her yere ulaştırılması. Birde her yere hızlı ulaşım. Birde güneş rüzgar dan elektrik işini hallerdersek önümüz açılır. Tabi bunu bunlar beceremez.
Ben paralanıncaya kadar borsayı tutun. Hatta düşürün. Yaza kadar para biriktirip geliyorum. Alrm trader görsün. Ben çıkınca hacim düşer yakında yalvarırlar bana gel diye. Bistin hacmini oransal olarak ben yapıyorum
Çin'in iyi eğitimli gençleri neden işçi, şoför ve film figüranı olarak çalışıyor?
"Çin artık bir tamircinin fizik alanında yüksek lisans derecesi aldığı, bir temizlik işçisinin çevre planlama alanında diplomasının bulunduğu, bir şoförün felsefe mezunu olduğu ve saygın Tsinghua Üniversitesi'nden doktora derecesi alan birinin yardımcı polis memuru olarak çalışmak için başvuruda bulunduğu bir ülke."
https://t24.com.tr/haber/cin-in-iyi-...isiyor,1207782
Sırf iyi koca bulmak için Bilgisayar Mühendisliği okuyup üzerine 2. dal yapan Hintli tanımıştım.
Biz de köy üniversitelerinde okuyup iş beğenmeyen gençleri tartışıyoruz... Peeeh!
Nasuh Bektaş
@nasuhbektas
·
18s
Türkiye düşmanı Fesli Kadir
“ Devlet Bahçeli bana vatan haini dedi.
İnşallah ölmeden Devlet Bahçeli'ye de 'vatan haini' derler. Onun çok sırlarını biliyorum ama hükümet ortağı diye sesimi çıkarmıyorum. Kemalistlerden daha adi çıktılar”
https://x.com/nasuhbektas/status/1875669212062216290
ben tam 20 yıldır KARADENİZ'de yaşıyorum (böyle yazayımda gelsin hemde, 3 ay oldu foruma uğradığı yok :oleyo: )
yolları falan iyi bilirim, kaç tır geçiyor, nereden nereye kaç otobüs falan gider... parmak ile sayarsın
milletvekillerinin falan uğraştığı TRABZON-GÜMÜŞHANE TREN YOLU PROJESİ falan var
bu rantabilitesi 0 olan, sadece ''orayada birşey yaptık, bizimde olsun ''mantığı ile yapılan bir projedir.
çünkü: karabük-zonguldak (demir-çelik olduğu için ) tan, taa artvine kadar karadeniz şeridinde,
sanayileşme, fabrika, yok denecek kadar azdır
Türkiye'nin her yerine dağıtımı gereken (domates komple antalya'dan dağılır mesela ) bir ekonomik üründe yoktur. birtek çay var, oda çok seneler önceden dağıtım şeması oluşturulmuş, taşınıyor zaten
insan taşımacılığı derseniz, ordu-giresun, rize-artvin havaalanları yapıldı. onun içinde demiryoluna ihtiyaç kalmadı
demem o ki : karadeniz ile iç anadolu, iç kesimlerin bağlantısını sağlayan ulaşım araçları (karayaolu, havayolu, denizyolu ) gayet YETERLİ
fazla birşey yapmak, enflasyon ile mücadele için önce ''DEVLET TASARRUFLARI ARTIRMALI '' dediğimiz şu zamanlarda, gereksiz ve zararlı yatırımdır bence
ERZURUM, ERZİNCAN,GÜMÜŞHANE'den TRABZON'a taşınacak ne var ? HİÇBİRŞEY
SAMSUN'da bafra, çarşamba ovaları var, muazzam ovalar... tarıma elverişli
ama orada yetişen ürünler, Ankara'ya iç kesimlere ne kadar gidiyor ? orasını çok bilmiyorum... samsun tarafında yaşamadım... bilen var ise onu yazabilir
Bolu belediye başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma açıldı... kayyum doğru son hız devam.....
https://www.finanshub.com/2024/12/19...i-dev-yatirim/
Amazon un uydu yayirimlari var iç bolgelerde. Meksika dan tasiyacaklar. Bir de Çin merkezli ipek yolu, malum Azerbaycan zengezur yolu falan.. bunlara istinaden yapılıyor da olabilir olmayabilir de bak. Şerhimi hep koyarım çünkü gizli kapakli işleri hep vardır bunların. Maliyet konusu ayrı birdroluya yukletirler bedavaya getirirler.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu 2025 te beş dolar olur mu borsa? Öyle bir esinti hissediyorum. Belime belime işliyor bak ishal de olabilirim.[emoji3][emoji3]
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok ilginç değil mi?
Amerika Irak'ı işgal ederken
Irak ordusu hiç ortada görünmedi.
Irak ordusunun savaş uçakları hiç kalkmadı.
Tek bir tankı sokağa çıkmadı.
Amerika pikniğe gider gibi elini kolunu sallaya sallaya Irak'a girdi ve ele geçirdi.
Tüm dünya buna şaşırdı.
Peki, neden Amerika bir direnişle karşılaşmadı?
Saddam Hüseyin direnmeden Irak'ı Amerika'ya teslim mi etmişti?
İşgalden sonra ne Amerika ne de CIA bu durum hakkında tek açıklama yapmadı.
Yıllarca bu konu ve soru insanların zihinlerini meşgul etti.
Bu sorunun cevabını bilmek için 1950'de
ABD tarafından CIA desteği ile Irak'ta büyütülen "Keşnizani Tarikatını" bilmeniz gerekir.
CIA desteği ile Irak'ta büyütülen bu tarikat
Avrupa, Amerika ve Orta Asya'ya kadar yayıldı.
Saddam darbe devrim ile Irak'ı ele geçirdiğinde Saddam'a tamamen itaat ettiler.
Saddam da onlara bir şey yapmadı.
Fakat Keşnizani Tarikatı ordu, bürokrasi, emniyet, istihbarata kadar her yere adamlarını sokup
ülkeyi içeriden ele geçirdi.
Genelkurmay Başkanından istihbarat başkanına,İç işleri Bakanından Emniyet amirlerine kadar çoğu kişi Keşnizani Tarikatına bağlıydı.
Tamamen CIA ve MOSSAD kontrolüne girmişlerdi.
Üstelik Saddam'ın eşi ve akrabaları da Keşnizani Tarikatına bağlanmıştı.
Ve Irak Amerika tarafından artık işgal edilebilirdi.
Kimse direnmeyecekti.
Ve Saddam...
Her şeyi anladığında vakit çok geç olmuştu..
Emperyalist ülkeler her zaman tarikatları kullanmışlardır,çünki o tarikatları kuran yine kendileridir.....
Prof. Dr. Yavuz Kaya diyor ki:
Bir kez daha düşünün, Bu ülkede;
-Neden ağır bir ekonomik yıkım yaratıldı?
-Neden varlıklarımız satıldı?
-Neden altın rezervimize kadar ihtiyat akçemiz harcandı?
-Neden inanılmaz bir dış borç yaratıldı?
-Neden Londra mahkemeleri yetkili kılındı?
-Neden maliyetinin çok üzerinde alt yapı çalışmaları yapıldı,30 yıllık garantiler verildi hemde enflasyona indeksli kur ile?
-Neden Atatürk ismi silinmeye çalışılıyor?
-Neden T.C. tabelası kaldırıldı?
-Neden sınır güvenliği yok ve vasıfsız milyonlarca sığınmacı ülkeye dolduruldu?
-Neden bir demografik bozulma yaratıldı?!
-Neden devlet kurumları yok edildi?
-Neden kuvvetler ayrılığı kaldırıldı?
-Neden denge-denetleme mekanizmaları kaldırıldı?
-Neden vergilerimizin akibetinin hesabı verilmiyor?
-Neden Milli Güvenlik Güçleri sistemi değiştirildi?
-Neden askeri okullar ve askeri hastaneler kaldırıldı?
-Neden bazı savunma sanayi kuruluşları satıldı
ve üretim yapamaz hale getirildi?
-Neden ülkenin telekomünikasyonu satıldı?
-Neden eğitim sistemi laik sistem dışına çıkarıldı?
-Neden orta ekonomik sınıf yok edildi?
-Neden üniversitelerin kalitesi düşürüldü?
-Neden sağlık sistemi kötü?
-Neden anayasa hükümlerine uyulmuyor?
-Neden uyuşturucu ve mafyanın merkezi olduk?
-Neden bağlı olduğumuz AİHM kararları uygulanmıyor?
-Neden tarikat ve cemaatler holdingleşip devlete yerleştirildi?
-Neden ortak akıl devre dışı bırakıldı?
-Neden yetişmiş insan gücümüzü kaybediyoruz?!
-Neden üretim ekonomisinden vazgeçildi?
-Neden kendimize yeten tarım ve hayvancılıkta
dışa bağımlı olduk?
-Neden bu kadar çok gaz, petrol nadir element kaynakları keşfedilirken (!) enerjide dışa bağımlılık arttı?
-Neden yıllar öncesinden bir varlık fonu oluşturuldu ve sorgulanamaz kılındı?! Yıllar öncesinden!…
-Neden Biden ile başbaşa yapılan görüşmeye dış işleri bürokratları alınmadı ve arkasından sınırlarda açık kapı politikası ile genç erkek Afgan.
Paki ve diğerleri akın akın ülkeye girmeye başladı?
Tek cevap: Emperyalist BOP projesi işliyor?
Prof. Dr. Yavuz Kaya
DEM Partili Hatimoğulları açık açık tehdit etti: İmralı kapıları açılmazsa her yer Gazze olacak,.......
Siyasetçilerin perde önünde kitlelere söyledikleri sözlere çok anlam yüklemeyin , asıl kapalı kapılar arkasında ne söylüyorlar ona bakın ama onları da kitleler duyumaz sadece icraat olarak görür.
yeni anayasa da padişahlık babadan oğla geçecek diye bi madde koysalar kim şaşırır burada :he:
nede olsa diğer tüm partiler + hüdaa par allah CC partisi bile koltuğundan memnun.
:drunk::drunk:
muassır mediyetler seviyesine bence bilalle çıkacaz..
benim oyum bilale. ben söyleyimde.. sonra niye bilale oy attın diye sormayın.
:drunk:
hedefimiz ovp çerçevesinde 2156 .....
yaaa hak..
https://www.youtube.com/watch?v=uq9u0efYLDU
:drunk::drunk:
anladığım kadarıynan millet demir çelik sektörüne giriyor.
raylar kardemirden giderse eregli yaya kalır. :drunk:
84 milyarlık ihale... klkim bile iş yabar.
betoncusuda demirciside.
Ereğli Demir Çelik şirketi Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında yer alıyor. Yatırımcıları ise çok uzun zamandır şirkete güvenerek yatırım yapıyorlar. Nitekim son zamanlarda şirketin yatırımcıları yaptıkları yatırımın karşılığını alamadıklarından oldukça müzdaripler. Yatırımcılar yatırdıkları paranın enflasyon altında kaldığından ve yerinden saydığından oldukça dert yanar haldeler. Şirketin 1 yıllık grafiği ise bunu kanıtlar nitelikde. Şirket 1 yıl içerisinde %19 oranında bir getiriyi yatırımcılarına sunmuş. Nitekim yatırımcıların alım güçlerini koruyamamış. Banka faizlerinin %47.5 olduğu şu dönemlerde yatırımcılar çok daha yüksek rakamları hedefliyolar.Ayrıca 6 aylık grafiğe baktığımızda ise şirketin %10 oranında bir kayıp yaşattığını görebiliyoruz! Peki Ereğli Demir Çelik bu rakamlara ne zaman ulaşacak. Bunu zaman hepimize gösterecek!....
Ereğli yatırımları isyanlar da....
biz beşiktaşlıyız... herşeyden anlarız evelallah (emlak'a kalırsa evel vardır, devamında en az 20 tane tanrı sayar :kahkah: )
mesele şu
KORKU İMPARATORLUKLARI...
90'lara kadar yoğun idi, 90 larda azaldı... 2000 lerde tamamen bitti
ne bitti ?
SİVİL İTAATSİZLİK
yani yönetenler bir yanlış karar aldığında, insanların, işçilerin, özellikle öğrencilerin... sokaklara çıkıp güçlerini göstermeleri
bu İktidarlar'ın ayağını denk almasını sağlıyor du.
ama 90'lardan sonra bunlar kalmadı, insanları iş-ekmek-aş korkuları sardı.
ve iktidarı elinde bulunduranlar KORKU İMPARATORLUKLARINI kurdu.
o yüzden, ikditar istediği kararı alıp kanunlaştırabiliyor...
ne bir ses çıkarabilen var ne itiraz edebilen
belki birçoğumuz fark ediyoruz ama, yumuşak karınlarımızdan dolayı birşey yapamıyoruz
çıtak dayu sen yine dua et evrimi devrimi tartışabilyoz.. afganistana daha matbaa ulaşmadı. onlarda inşeeallah 300 sene sonra devrim devrim diye birşey varmış diyecekler.
gelişmiş ülkeler ise 250 sene önce bunları aştı.. şuan 13 yaşından itibaren okulda bilim diye okutuyorlar :he:
:drunk: