Allah sonunu hayr eylesin
Printable View
ben aldıktan sonra 20 puan daha bastı pala, allah belanı versin pala, çoluk çocuğunun ciğerinden et yiyerek iyileşmeye uğraş.. ve iyileşeme, pala
nasddaq iyi dayandı, %1 daha düşse devre kesecekti.. yalnız fed başkanı resmen cami duvarına işiyor, sen bu gece acil toplantı yapıp 100 bp indirim yapmayacaksın da, ne zaman yapıcan ?? sarı kafa bunun defterini dürmek zorunda.. amerikan vatandaşlarının emeklililk fonlarındaki overall bir ayda %20 eridi, powel tam bi orssp çocuuu
sağol usta, haftasonu fed bi şey yapmazsa, hazine devreye girebilir, borsa işlerinden anlayan biri yeni hazine bakanı
bizde de bugünkü kamu bankalarından gelen alım müdahale niteliğinde, banka hisseleri ve endeks vadeli alım yapmış.. endeks vadelide açık poz değişimi +25 bin, nşa pazartesi bu shotçuları sıkıştırması lazım.. dünya borsaları yıkılıyor diye ipini koparan short açmış, lakin varlık fonundan alım yönünde müdahale gelmiş gibi
hocam bu konuda benim görüşüm farklı... bilgi mahiyetinde aklınızda bulunsun
yurtdışı çarşamba ve perşembe günüde düşüyordu, ama bist direniyordu (özellikle AK YATIRIM'ın alışları ile...)
İŞ hep alıyor, onu saymam ben, bofayıda saymam... bunlar trader... ertesi gün % 1 yükseleceğini görsün 3 milyarlık mal alır, ertesi gün satar... diğerleri önemli... ak,unlu,hsbc,yf,oyak,qnb,tera,ata
bugün 2,5 milyarlık mal, hiç istenilmesede artık mecburen satıldı
diyelim ki : TRUMP'ın planladığı oldu ve amerikalı üreticiler amerika'ya döndü
1- maliyetler arttı, ilave enflasyon geldi mi ? GELDİ
2- bu firmaların bıraktığı ülkelerin ekonomileri daraldı, alım gücü sıfır oldu mu ? OLDU
kime satacak o malları ?
hem maliyet enflasyonu var, hem alıcı yok
bu durumda birde faiz indirmeye veya sabit tutmaya çalışcaksın
tam bir KAOS... öyle böyle değil
zaten TRUMP'ın amacı bunun hepsini yapmak değil...
boldladığım yeri gösterip, koz olarak kullanıp herkesi yeniden hizaya sokmak
çünkü: ABD ''yeni para düzeninde doların ağırlığı % 50 olsun '' diyor
diğerleri ''20 ülkeyiz... herkesin ki EŞİT olacak... % 5 '' deyorlar
ABD'nin asıl amacı bu... doların değerini % 50'de tutmak, bunu kabul ettirmek