Calismak iyidir ozzy
Hazira dag dayanmaz, calismak seni aktif kilar
Tabiki memurluktan sikilmis olabilirsin
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Calismak iyidir ozzy
Hazira dag dayanmaz, calismak seni aktif kilar
Tabiki memurluktan sikilmis olabilirsin
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu paran erir pul olur tl faize yatırma ölürsün bitersin batarsıncılar artık gına geldi sizden ya
Viop ta işlem yapmak için hesap açılıyor hesaba yatırdığınız para gecelik faiz alıyor,
Viop teminat olayını bugün gerçekleşen hesap üzerinden rakamsal yazayım
aynen yazılanları kesip yapıştırdım
Anapara:27.222.TL
hesabın takas teminat brüt nema üzerinden stopaj tutarı: 2.55 TL
hesabın takas teminat brüt-net nema farkı: 1.06 TL
Net Kar 13.40 TL burada alınan net faiz buna göre faiz oranı
brüt faiz %21,14
Bende FIL var 22.50 civarı mevduat karşılığı getiri var.
Viopta yüksek oran bulursam oraya kayabilirim.
tefas para piyasası fonu günlük vade bakıldığında getiri bazı fonlar 0,06 gözüküyor bunun mevduat karşılığı şöyle hesaplanır.
0,06*0,9=0,054 net faiz getirisi 1 günlük
0,054*365=19,71 net yıllık faiz getirisi
19,71/0,85=23,19 brüt mevduat karşılığı yıllık (kesinti falan varsa bilemem ben hesaplama yöntemini yazdım)
eğer miktar yüksekse ( gerçi 100 bine yapan da var 1 milyon üstüne de)aracı kurumunuz saat 11 e kadar yaklaşık gecelik para piyasasında paranızı satar bugün 23 oran vardı.Brüt mevduat oranı
yine para piyasasında oluşan ihtiyaca göre vadeli de satar, bugün 8 gün 23,15 45 gün 23 küsür oranlar vardı, saat 15,3 gibi vadeli işlemler sonuçlanıyor.vadeli ve günlük oranlar o gün sabah saat 10 civarı arayıp öğrenebilirsiniz.
şimdi
1-viop teminat gecelik faiz
2-para piyasası fonu gecelik
3-para piyasasında aracı kurumun sizin adınıza satışı olmak üzere 3 alternatif var mevduata
Albayrak: Eylül ayı gibi enflasyonda tek haneli rakamları göreceğiz
19 Mart Salı 13:44 ALBAYRAK: EYLÜL'DE ENFLASYONDA TEK HANELERİ GÖRECEĞİZ
19 Mart Salı 13:41 ALBAYRAK: ENFLASYONLA MÜCADELEDE KATI VE KARARLIYIZ
19 Mart Salı 13:35 ALBAYRAK: EN KISA SÜREDE ENFLASYONU TEK HANELİ SEVİYELERE İNDİRECEĞİZ
Hesabınız Vakıf ta anladığım kadarıyla.
Ben de Vakıf'ta teminatta para tutuyorum.
Teminatın Brüt getirisi yine teminat hesaba yatar. Stopaj ise teminat hesaptan kesilmiyor, yatırım hesabınızdan kesiliyor.
Yani yatırım hesabınızda bakiye olmalı. Ancak yatırım hesapta 1 günden fazla bakiye tutarsanız hem bu tutar nemalanmamış olur hem de aylık 3 TL "Yatırım İşlem ve Saklama Ücreti" kesilir.
Ben Yatırım hesabında bakiye tutmuyorum. Banka kendisi genelde 1 gün sonra teminat hesaptan yatırım hesaba para çekerek, stopajın eksi bakiyesini kapatıyor. Sistem otomatik galiba ama tam anlayamadım bazen 2 gün sonrada yaptığı oluyor.
Teminat hesabın hareketlerini Vakıftan göremiyorsunuz yalnızca bakiyeyi görürsünüz. Anladığım kadarıyla MKK dan girip görülebilir. Ben e-devlet şifresiyle giremedim sonra da uğraşmadım.
Dolayısıyla hareketleri Excel de tutup getiriyi hesaplıyorum. Getirisi son birkaç haftadır günlük hemen hemen aynı %21.13 mevduat karşılığı.
Arkadaşlar akbanktan geçen ay yatırım hesabı açtım. Bu ay iki gün üst üste yani 2x1,58 tl çekmiş vadesiz TL hesabımdan. Fon da almadım. Bu normal bir şey mi? Çoğu bankada yatırım hesabım var, ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Değerli forumdaşlar bugün birkaç araştırma yapacağım dedim ama işlerim bırakmadı, yalnız 20,6 görünmüyor hiç bir yerde bilginiz olsun. Sınır 20,5 :28:
Onu da 20,5 deniz verdi yeni girişe birde 250k'ya kadar sonrası oranı düşürüyor. fazla para istemezük deyu:plc:
Syg.
Ötv uzamış hali bile %50 kayıplar var sektörde işini son güne bırakan milletimiz bu ay rağbet göstermez ise 2018 modeller bile elde patlayacak demektir.
Millet TOKİ nin yapacağı 50.000 ev için bankalarda kuyruğa girmiş...Arabadan önce ev diyorlarmış yine...
Şartları aşağıda...
https://www.emlaksayfasi.com.tr/toki...ri-h66038.html
Gelecekler o dolarcilar Bist'e ama daha degil...
Syg,
Damat konuştukça dolara olan inancım ve güvenim pekişiyor. Teşekkürler.
Bu arada cptetb dönüş yaptı oda 20 veriyor tezgahın altında oran kalmamış maalesef look at the tabelaooüü
"what can i do sometimes" diolla.
Onlar para istemiyorsa zorla mı vereceğiz. Misal ben ; %27,5 ile aldığım bonolarımı soğuklar bitmeden satmak zorundayım. Para kucağında ise paradır. Yoksa nikah sende , para başkasının koynunda olursa aldatmaya girer ki sağlığa zararlı bir durumdur. Zaten faiz de yaramıyormuş, alırım 2-3 daire veririm suriyeli - afgan olmadı afrikalıya. ne ararsan var memlekette kiralar yüksek güzel getiri alırım. Yatırım ve batırım tavsiyesi değildir. Her kuzu kendi inciğinden asılır.