Tek adam rejiminde derdini anlat.!!
Markopaşaya.!!!
zerohedge
@zerohedge
·
10 h
Turkey Hit By Bank Runs, Currency Panic As Locals Sell Their Cars And Houses To Buy Gold While Lira Implodes
https://www.zerohedge.com/markets/tu...old-while-lira
Printable View
Tek adam rejiminde derdini anlat.!!
Markopaşaya.!!!
zerohedge
@zerohedge
·
10 h
Turkey Hit By Bank Runs, Currency Panic As Locals Sell Their Cars And Houses To Buy Gold While Lira Implodes
https://www.zerohedge.com/markets/tu...old-while-lira
Crash Kamil korkutma beni
Adam binbir ayak oyunuyla, muhalefet imkanini durdurdu, kacinilmaz olarak dolara yoneldi millet.
Hem varligini korumak hem de muhalefet edebilmek icin.
Bu kadar hirs ve sahtekarlik kendi basini yedi sonucta.
Bugun 7.37 TL. dolar, burada durdurdu durdurdu, yoksa cok gec olacak.
Ekşide şöyle bir paylaşım yapılmış:
https://eksisozluk.com/erdogan-ve-ha...?a=popular&p=1
Bu sene ve geçen sene bazı şubeleri su basmıştı .
Kasalar genelde Bodrumda dikkat edin
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zero'yu boşverin, arap şükrü kardeşimin yazısı önemli..
Evde kasa tutmam, tavsiye etmem. Büyük bankalardan birininin merkez şubesini tercih edin. Olmazsa karakol vs’ye yakın şubede olur. Adamın gözü dönmüşse zaten hiç bir önlem parayı koruyamaz. Bu nedenle altın diş tavsiye ederim :):)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yahu hepiniz kanunlara saygılı, devletle problemi olmayan vatandaşlarsınız . Birçoğunuz mahkeme salonu görmemiş, trafik cezasından başka ceza yememiş insanlarsınız.
Devlet dolar yasak dedi mi , nerenizde ne dolarınız varsa en yakın banka şubesine görürürsünüz.
Evde gizli uyuşturucu saklamıyorsan dolar da saklamazsın.
Masak yurtdışı hesapları da inceliyoruz dedi mi yurtdışı hesaplarını bile getirip verir çoğu vatandaş.
O yüzden çok da ekşın yapıp, fiziki tutacağım derken carptırmayın doları. Yahut dedektörle gelen hırsızlarla uğraşmayın. Zevk almaya çalışın.
Yeni çıkan süper sayısalda büyük ikramiyeyi kazanmak için 1-90 arası rakamdan 6 bilmek gerekiyor.
Tutturma ihtimalini hesaplayabilecek var mı?
Ben 1 / 622.614.630 hesapladım ama emin olamadım.
ben pek öyle düşünmüyorum.
dolar kullanımı yasak demek, ekonomik olarak yıkımı kabul etmek ve siyasi yıkım içinde düşmanlara pas anlamına gelir.
günümüzde artık insanların devlete karşı aidiyet duygusu çok azaldı, mobilite arttı.
nitelikli eğitim sağlık tamamen özel, emeklilik özelleşme yolunda, hukuk çöp.
az buçuk para kazanan herkes devlet ne işe yarıyor diye soruyor ama cevap bulamıyor.
şahsi tahminim bankadan dolarların çekilmesine kısıtlama gelebilir.
onun dışındaki senaryoları düşünmek istemiyorum.
hele banka kasalar kırılır vs. konusu ancak savaş durumunda dile getirilebilir, herhangi boyutta bir ekonomik krizde bunun düşünüleceğini sanmıyorum.
finansal sistem güven üzerinden yürür, güven bizzat devlet tarafından yıkılırsa ülke en iyimser senaryoda bir asır kaybeder.
Ben olursa dedim , olur demedim. Olacağına ben de ihtimal vermiyorum. Ama kimse de kesinlikle olmaz diyemez.
Aidiyet konusuna gelince , kimse güle oynaya uymaz kurallara ama uyar . İstese de istemese de . 1 araba alirken 2 tane de devlete alıyoruz, 1 tane de kullanırken alıyoruz. 1 bene ,3 sene yani . Kim istiyor bunu .
Devlet o doları alacağım derse alır. Yok vermem deme cesaretini gösterebilecek insanlar şuanda da karanlık işlerle uğraşıyordur zaten. Dolar aydınlık taraftan karanlık tarafa geçerse uyuşturucudan , kaçak silahtan farkı kalmaz çünkü.
Bence farklı şeyler söylemiyoruz zaten .
zero denen siteTurkiye ile ilgili kara propagandaya varan yazilar yaziyor.
Ya takmayin bu kadar A haber izle moralin duzelsin.
3 gunluk dunya..:)
500 den fazla gurbetçi covid 19 çıktığı için shengen vizesi kaldırıldı süresiz olarak
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sanki trl icin 'perfect storm' olusmaya basliyor... bu tip haberler artik heryerde....
bu sonbahar-kis sert gececek gibi....
"A big hole is not what you want in your central bank’s balance sheet, but this it is the reality that Turkey faces. It is no longer possible to defend the lira at its level of earlier this summer. It has already slipped by several percent in value, and a steeper fall seems only a matter of time."
O işin hikaye kısmı bu adamlar brexitteki ingiltereyi kabul ettiler. Geçen fransız bakan söylüyordu. Fransada 160 bin ingiliz var diye.
Kaldıki gurbetçiler almanyaya şengen vizesi ile mi giriyor ?
“Bakan şu anda Fransa'da 160 bin Britanya vatandaşının tatil yapmakta olduğunu da bildirdi. Yarın sabaha karşı başlayacak karantinadan kaçınmak isteyenlerin havaalanları ve limanlara akın etmesi bekleniyor. “
https://www.google.com.tr/amp/s/www....dunya-53779917
Avrupa, Türk vatandaşlarına sadece "zorunlu durumlar ve iş" vizesi veriyor. "D vizesi" dışında randevular durduruldu. İsviçre de, aynı uygulamayı yapıyor. Bu uygulamanın ne zaman kalkacağı ise hiç belli değil
https://twitter.com/gazetesozcu/stat...26052226105344
Aynisi tersi icinde gecerli.
GER'de vakalarin %75'den fazlasi yurt icinden.
2 hafta önce Bavyera'da otobanda 44.000 kisi test yaptirmis girerken. 2 hafta sürdü neredeyse insanlara bilgi verilmesi.
900 test pozitif cikmis, ama insanlara bilgi gitmemis 7-8 gün sonrasinda bile. Hala 44'üne ulasilmamis.
Ülke vatandaşı değilsen almıyorlar kolay kolay zaten başkanım baZı ülkelere covid sonrası zaten
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bize de giriş yapamayan 2 ülke var
Published 25.07.2020
1. Passengers arriving from Afghanistan or Bangladesh are not allowed to enter.
- This does not apply to nationals and residents of Turkey.
2. Passengers and airline crew are subject to medical screening.
YtD
https://www.youtube.com/watch?v=VTuU0-561ig&t=5s
ABD Trump yönetiminin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Türkiye - ABD ilişkilerinin tüm detaylarını ilk kez açıkladı.
Mutlaka izlenmeli.
Dış basında Rusya'nın Montrö'yü delerek boğazdan gizlice denizaltı geçirdiği yazılıp çiziliyor.
Twitter dan alıntı.
sanirim almanyada maske vs mecburiyeti yok.
benimde almanyadan turkiyeye gelen yakinlarim sanki hic covid diye birsey yokmus gibi yasiyor instagramda goruyorum.
Aynen Gorev harici yesil pasaporta da musade yok . alinan kararlar sonrasinda zaten avrupada ikamet yada vatandaslik olmadigi surece giris icin izin verilmiyordu ama bu sadece TC vatandaslari icin degil butun dunya ulkeleri icin gecerli . sanirim simdi birde giris icin son 48 saatte prc yaptirmak mecburi hale getirilmis
Vaka sayilarina il il baktigimizda zaten Gurbetcilerin yaz tatili icin geldigi sehirlerde buyuk artislar var . 20 gundur Antalya'dayim yollarda sokaklarda maske kullanimi yok . plajlarda zaten hic yok . migros gibi bir markette calisanlarinda bile maske ve kask kullanimi yok.