E lale soğanı zamanında da gerçek bir soğanı sana vereyim sen de bana evini verdi.baya baya da bu işlemler yapıldı.birileri soğan karşılığı evini verdi.hatta ne soğanı ortada soğanlar da yoktu soğan sahipliğini belgeleyen kağıtlar vardı sadece.
Printable View
E lale soğanı zamanında da gerçek bir soğanı sana vereyim sen de bana evini verdi.baya baya da bu işlemler yapıldı.birileri soğan karşılığı evini verdi.hatta ne soğanı ortada soğanlar da yoktu soğan sahipliğini belgeleyen kağıtlar vardı sadece.
Fiyat zamana ve zemine gore degisir ama dogru dogrudur. Insanlik tarih boyunca ilk kez yasamiyor bu anormal fiyatlamalari.. Ama elinde sonunda gerceklerle yuzlesiliyor..
Evet dediğiniz gibiydi. O zamanın gerçeği oydu. Mesela 2000 yılında İstanbul'a gittiğimde, 99 depremi olmuş, birzamanların paha biçilemez Avcılar sahilinde evler sudan ucuzdu.
Herkesin inandigi dogru kendisine tabi.. Kimse ile inatlasma gibi bir derdim veya iddiam da yok. Umarim inandigim dogru gercek dogrudur. Ilerleyen yillarda altin ve gumusun yukselecegine inaniyorum. Arkasinda bircok temel neden var. Zamanla olup olmayacagini gorecegiz. Herkese bol kazanclar.
Yahu alan aksin satan satsın.ben altınciyim.topik altin topigi yazilanlar yüzünden bitcoin eksperi oldum.zerrece alakam yok.olmaz da.yatirimcilarina bol kazanclar.ha altin gumus olayı başka o konuda kuvvetle taraftarim .alehte her yazıya karşı yazılacak argümanlarım olması şart.aksi durumda mantıken savunamadigim mali satmam mantıklı olur.ben forumlarda bu yüzden yazarım.ben fikrimi yazarım karşı argümanlar gelsin ki doğru mu düşünüyorum test edeyim
Amacımız bilgi paylaşmak tabiki, farklı bir niyetimiz yok zaten. Doğru dediğimiz şey sübjektif bir kavram. Yine bir örnek vereyim. Bize öğretilen; maddenin en küçük yapı taşı atomdu, parçalanamazdı. Sonra gördük ki atom da parçalanabiliyormuş. Bunu üniversitede bir dostumla konuşurken bana şöyle demişti: Artık cümlemize şöyle başlıyoruz " bugün ki bilim ve veriler ışığında...."
Elbette bilimde ilk kural ve bilimin ana kuralı suphedir.bilimin temeli suphedir.
3 farkli universitede akademisyenlik yapmis biri olarak (artik ozel sektor calisani) ne demek istediginizi cok iyi anliyorum. Ama ne yazik ki yatirim mantigimiz uyusmuyor. Saygilar.
Elbet uyuşmasın sn ekserji.dogrular böyle bulunur.aksi durumda tüm doğruları ben biliyoruma döner olay.o durumda da ayrıcalıklı iki durum var ancak yaratan ve aptallar her şeyi bilir.
Misal yılların borsacisiyim.borsadan erken çıkıp altına gümüşe erken geçtim.kardan yuzde elli zarar yazdık.e doğaldır.o zamanki doğru oydu.sonuca bakarsak tamamen yanlış hareket oldu.ama finansal piyasaların doğası da bu zaten.dogruyu bilmek yetmez zamanı da bileceksin.
Aslinda burdaki durum risk ile alakali. Erkan Oz'un de dedigi uzere risk olarak siralanirsa bitcoin gumus ve altin olarak gidecektir. Tabi volatilite (kar zarar) de bitcoin gumus ve altin sirasi ile olacaktir. Tercih kisinin tercihidir.
Erkan öz o todex midir nedir o kurumla anlaştıktan sonra çok değişti.maalesef artık hakkında farklı düşünüyorum.hakkinda daha fazla yazmak istemiyorum.eski videolarını onlarca kez ders gibi defalarca seyrederdim.o videolarin hatrına daha fazla yazmak istemiyorum.artik takip etmiyorum.
Normalde altının fiyatlamasında dolar yerine kendi paramız kullanılsaydı 20 yılda 6 misli artmıştı.
Aslında dandik bir yatırım ama işin içine paramızın dolar karşısında değer kaybı girdiği için güvenli liman haline geliyor
Bu durum bizim için böyle ama dünyanın çoğu için böyle değil.
Vivatrader'a geçmiş 1-2 sayfada bahsetmiş katılıyorum.
Fazla anlamlar yükleyip, komplo teorileri ile karmaşık hale getiriyoruz.
Ytd
Ben altin da 1970 rallisi benzeri bir ralli beklediğimden yatirim yapıyorum.altinin olayı daha başlamadı.
Son 20 yildir altinin yatay gitmesi onumuzdeki yillarda yatay gidecegi anlamina gelmiyor.. Sadece pandemi doneminde trilyonlarca dolar para basildi ve basiliyor. Son yillarda basilan paralar sonunda sinirli varliklarin fiyatini arttiracaktir diye dusunuyorum.
Şimdi borsada bazen bir kağıt gözünüze takılır bilançoya satışlara rasyolarına bakarsınız.kagit bedavadır almaya başlarsınız spek bastikca başar.kagit gitmez.bilanco gelir olumlu haberler gelir ama kağıt gitmez de gitmez.altin gümüşte böyle kaçınılmaz hareket olana kadar beklenecek halen baskı devam ediyor.beklenecek çare yok.big short daki nörolog gibi her gün tahtaya zararını yazıyordu ama hesabını yapmıştı o hesabın sonucunu bekledi dünyanın parasını kazandı ve kazandırdı.
Syn HKM siz 2025 kadar altin ve gumusteyim borsalar pul olunca geri mal alirim dedinizde 2025 daha 4 sene var ben en gec bu sonbaharda global endekslerde ayı piyasasinin baslayacagini dusunuyorum.Bu balon o kadar sisermi bana garip geldi?!
Sn network borsalar bir ayda dibi bulmaz.baslangic elbet 2025 den önce olur.dibi illa bulacağım diye bir şey de yok.altindan gümüşten hatırı sayılır bir kârı aldıktan sonra göçmüş fiyatlardan borsadan seçer seçer alırım.2025 altin rallisinin sona yaklaştığı zamanlar olur. Borsada kelepir durumlar olursa illa altin demenin ne anlamı var borsa borsadır benim aslım borsacidır.aklimda belirledigim şirketler bile hemen hemen belli.
Yanı çıkan grafiği olan bir şeyden düşen grafiği olan bir şeye geçeceğim.satarken tavani alırken tabanı bulmam işin ideali.ama elbet ideal olanı becermem mümkün değil.yeterince karlı çıkalım yeter.
Şu dolar sabit kalsada onstan vursak ne guzel olacak kimseye bi zarari olmadan
NASD**'i shortlamak icin 11binlere kadar zor bekledim. Oralardan baslayinca shortlamaya, ulan dedim aferim beklemisim. Bak 14bin oldu nerdeyse. Biraz alsat yaptimda zarar az. Yoksa ......yediydim valla.
Yani neymis? Bu forumda altin diye yazanlarin, en basta ben, cogu zarardadir son bir yildir. Borsadan ciktim, bonolara gectim zarar. Shortlar zarar. Saka maka bi altindan kaybetmedim, dolar bazli bile. Ama firsat maliyeti demeyin, oturur aglarim. AMMA, sarikizinda zaman gelecek. Napalim, azar azar artirmaya devam.
Nazdaki sansurledi ya forum :)))))
SDR'ye para diyoruz enflasyon değerini düşürüyor ama yine de Altın'a karşı on yılda 1 katdan fazla değer yitirmiyor..
Venezuella Bolivarı, Altın'a karşı 1000 katdan çok değer yitiriyor, ona para diyemiyoruz..
BTC, ne dünyadaki enflasyonu ne büyüme hızını takmıyor Altın'a karşı 1000 katdan çok değer kazanıyor.
Bu böyle oldu diye para olur mu yoksa yalnızca çok değer kazanmış bir 'şey' mi olur?
Bu video konuyu anlatıyor. Bitcoin Altın Gümüş derken burnuna halka takılmış ayıdan beter olabiliriz. Herşey para değil. Dikkatli olun! Küreselcilerin ürettiği bir dandik virüs yüzünden Ramazan ayı bile 2 senedir sönük geçiyor. Teravih yok, toplu iftar yok, toplu dua yok. Dini elimizden aldılar nerdeyse. Dinimiz bireysele indirgendi. Geriye robotlaşma, merkezi kripto dijital para, aşı pasaportu, ve vücuda çip implantı kaldı. Adım adım hepsini yapacaklar.
Merkezi dijital para yapsınlar ve herşeyi ona bağlasınlar da bakalım paranı istediğin gibi harcayabiliyor musun? Nah harcarsın. Yapay zeka izin verirse harcarsın. Yoksa harcayamazsın.
https://youtu.be/5i97keU6w-I
Virüs dandik falan değil baya baya sıkı bir virüs.asla hafife alınmaması lazım.
Ağır etkilenenlerin durumunu emin olmamakla beraber ilk temasta alınan viral yükün çok yüksek olmasına bağlıyorum. Aslına bakarsan kimsenin virüs hakkında birşey bildiği yok.
Pozitif çıkan 10 kişiden 9'u ya hafif belirtilerle ya sıfır belirtiyle atlatırken 1 tanesi takımı taklavatı dağıtıyor.
30-40 yaşlarında turp gibi sağlam hiç sağlık problemi olmayan adamlar virüsü ağır geçirdikten sonra diyabet kolesterol trigliserit kalp tansiyon kombinasyon şeklinde ilaca başlıyorlar. Bu tarz ilaçları bilen bilir 60-70 yaş sonrasında başlıyorlar genellikle.
Solunum yolu ile on dakikada bulaşan bir hastalıkta yuzde on dağılmak çok ama çok yüksek bir yuzde.
Suraya bi not duselim. Coinbase ilk islem gunu. Acilis $381, simdiki degeri $400. Hadi bakalim, vatana millete hayirli olsun.
https://finance.yahoo.com/quote/COIN....tsrc=fin-srch
Uzman bir arkadaşımın dediğine göre Covid19 ten ölenlerin çoğu akciğer veya böbrek yetmezliğinden ölüyor. Ama çok ilginçtir Covid19 ten ölenlere otopsi yapılamıyor. Adama kelle paça yedirsen iyileşecek. Ama sen adama ilacı dayıyorsun adamın damına koyuyorsun, ne karaciğer kalıyor ne böbrek. Kendi haline bıraksan büyük rahatsızlığı olmayan her adam zaten kendi kendine iyileşecek.
Ben yemin verdirdim. Ameliyatlık durum hariç, Ölecek olsam bile beni sakın hastahaneye yatırmayın. Evde doğal ilaçları verin kekik yağı koklatın, lavanta yağı koklatın, kelle paça yedirin, keçi sütünden ev yoğurdu yapıp yedirin, kar suyundan evde turşu yapıp yedirin, boza içirin, şalgam içirin, başka bir şey istemem dedim evdekilere, zaten %99 ihtimalle birkaç gün içinde düzelirim. Öleceksem de evde öleyim. Hastaneye gidip ölen oranı evde kalıp kendi kendine tedavi olanlardan en az iki kat daha fazla. Evde kendi kendine yapacağın tedavi de hayatta kalma ihtimalin daha yüksek.
Ölecek olsalar en çok Hintliler ölürdü, adamlar fakir ne hastane var ne ilaç. Ama Hintliler baharatı dayıyor ne Covid19 kalıyor ne başka bir şey. Biz ilacı dayayıp adamın damına koyuyoruz.
Sn sadecegrafik gözünü seveyim tıp konusunda yazarken dikkatli yaz.su erkan trukten gibi hamza yardimcioglu gibi olma.o adamların her videolarını seyrederim.maske gereksiz salgın palavra mealindeki laflarını duyunca yandık dedim .bunlar diğer konularda da bu kadar rahat yanılabiliyorlarsa verdikleri bilgilere nasıl güveneceğiz
. Dünyada bu salgın için artık hemen hemen sadece palyatif tedavi veriliyor.antiviral veren bir iki ülke var biri biziz.klorakin artık bizde de verilmiyor.verilen ilaçlar yoğun bakımlık olanlara verilen steroid falan.onlarin da kullanımı zaten çok iyi bilinen ilaçlar.yani hastalığın zaten tedavisi yok millet tedaviden değil virüsten oluyor.aman virüsü küçümsemeyin.yakaladiklarinin bir kısmını on gün içinde hakkın rahmetine kavuşuyor.iyilesenlerin bir kısmı çok çekiyor.semptom gösterimlerde ortalama ölüm oranı yüzde iki.
Dedim ya yukarıda, ağır geçirdikten sonra iyileşiyorsun da 20 yıl yaşlanıyorsun belki de. Kolesterol şeker bilmemne çıkması zaten organların harap olduğunun göstergesi. Tek bir yeri falan da hedef almıyor bir taraftan girip öbür taraftan kazıya kazıya çıkıyor geriye enkaz bırakıyor.
Texas da her yer açık, maske yok ve vaka sayıları diplere indi. Acaba oradakiler efsunlu mu? Maske takıp adamın nefes almasını güneş almasını engelle ondan sonra Covid adamı öldürüyor dersin. Adam zaten kendi karbondioksitini verip kendi pis havasını ala ala maske yüzünden iflas ediyor akciğerler.
Texas daki arkadaşlara soruyorum, maske yok her şey tıkır diyorlar.
Texas COVID Cases Drop to Record Low Nearly Three Weeks After Mask Mandate Lifted
https://www.newsweek.com/texas-covid...lifted-1579484
Az önce bir arkadaş bardan fotoğraf çekip göndermiş.
https://pbs.twimg.com/media/Ey9XWA_VIAIi_I4.jpg
**P ekonomiyi iflas ettirdiği için doğrusunu bildiği halde küreselciler ne diyorsa aynen birebir uyguluyor, yoksa City Of London ekonomiyi çökertecek. Bizimkiler Texas daki vali gibi küreselci satanistlere kafa tutamıyor. Ezoterik bağlantılı DSÖ ye ve tabipler birliğine ve locaya bağlı doktorlara eyvallah ediyor. Çünkü devlet borçlu nefesi yetmiyor.
Yoğun çalışan ameliyathane hemşireleri ameliyathane personelleri var ortalama her gün dört beş saat maske takarlar hem de yıllarca böyle çalışırlar.onlarin akciğerleri neden iflas etmiyor.konunuz değil o işlerde bilgi eksiklikleriniz var.okuyanlara bu tarz yanlış şeyler önermeyin.bu salgında maske ve asi şartdır aksi düşünülemez cahillik olur.
Benim hiç bir locaya uyeligim yok.satanistleri de bilirim kurulan tezgahları da.ustelik mesleğim olduğundan tıbbi camiada dönen katakullileri sizden iyi bilirim.ama maske ve asi bunlara dahil değil.tekraren söylüyorum maske aleyhtarligi yapıp milletin vebalini almayın.bu hastalıkta maske şart.
TBlar biraz cikti bugun, altin niye ters tepki verdi?
NAZDAK yamuldu, daha iyi gunleri. Para bile kazanacam ben daha shortlardan. COINBASE gunun en dusugune yakin kapadi.