tşk. dolar bazlı bakıyorum 6,70 dolar 4 yıl öncenin zirvesiydi orayı şu an kıramadı..kırsa stoptum..
Printable View
Kötü niyetli insan hiç olmadım biliniz..ama neden takdir ettim..burada net bazda TOASO shorttan para kazanan tek kişisiniz..
Çok shortör biçti..
Gene de dikkatli olunM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seans içi net short yönü için 2389.50 altında 240 dk kapatmalı ki alt banda ilerlesin..
Bu gün SHORTCULARIN yüzü gülsün ama çok kapılmayın..
2x 240 dk bar veriyorum..
Oluşursa o barlardan sonra konuşmak lazım..
Unutmayınız herşey net alımda güçlü alımda..
İndikatör ayağına bakmayın..
1 bar ile tüm indikatör soğutulur..
Özellikle seans altında
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Güçlü hisseler de yeni zirvelerde görüşmek üzere..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
malaesef 800 puan zararına kapattım 2433 long
Faiz sabit kalinca dolarin duseceginimi zannediyorlar . Ocak ayinda faiz %35 e cikmali ki ancak kurtarsin . Cunku subat ilk hafta yillik enflasyon 30 lari bulacak tuik bile bu rakami bulacak .
Veya inat edecek dolar 15 20 30 gider piyasa durur milletin dolarini almak icin erdogan bonosu cikarir 6 ay %25 1yil %50 . Bunun sonu bu . Istersen 20 milyar dolar sok iceri yine dusuremezsn enflasyona neden ezdirsn millet kendini
Yine mi fışkırtacak:)
https://i.hizliresim.com/8yqi532.png
garip bir şekilde 5 dk grafiğin 100 günlük ortalaması direnç oldu (2444)
Maliye bakanı işadamlarına 100 er milyon dolar bozdurun demiş
%100 verir.
Bunlar 20 yıldır herkesle karşı karşıya geldi.
Öğretmeniyle, sağlıkçısıyla, hukukçusuyla, işçisiyle, madencisiyle(somo faciasının hemen sonrasında %77 aldı ordan), işvereniyle, üniversitelerle...
Zaten tek anladığı kavga etmek olan bir iktidar, 20 yıldır didişmediği biri kaldı mı ülkede imamlar dışında?
Kalmadı gibi...
Ama hala %30-35 oy alıyor.
Nası oluyo bu? :)
Verirler yani...giderler tıpış tıpışşşş verirler. "Yahu başka oy atacak adam mı var leunnnn" derler... atarlar.
dün endeks şubat vade net long pozlarımın tamamını 2460 dan kapattım 150 puan kar ile. teoriğe göre farkı abartması ve bekle gör düşüncesi baskındı.. ben kapattıktan sonra daha 30-40 puan gitti yine.. her zaman olduğu gibi.. yarın karara kadar net poz açmayı düşünmüyorum. yarın 2300 lere tekrar gelirse de güzel olur tabi.. doların görece sabit kalacağı varsayımı ile.. ama karar sonrası endeks usd bazlı yine 150 altı görülürse (bence zayıf ihtimal) endeks seviyesinden bağımsız long poz fırsatı olarak görebilirim, diğer şartlara da bakarak.
Benim görüşün merkez bankası yarın ss faiz indirimine son verecek.
ons gitmediği içün reel kazanç elde edemedik.
120 liradan bile almış biri olarak söylüyorum bunu.
hatta portföyün yarıdan fazlası 120 liradan.
altında kazanç yok.
şey alanla aynısın alım gücünü korumaktan başka bi iş yapmadı.
yahu enflasyon olmuş %60.. seneye 100%'e kadar yolu var...
kimin umrunda 15'ten %1 daha düşmüş mü aynı mı kalmış; "bundan sonra düşürmüyorum, yemin billah bitti faiz düşüşleri" dese bile MB etkisi 5-10 dakka sürer... kim parasını 15% faizde tutacak bu enflasyonda...
1000 puan arttırmadıktan (bence o bile artık az da, bir durulur yani) sonra hiçbir kalıcı etkisi olmaz .... dolar artmaya devam eder... borsa da dolar arttıkça 1.4-1.6 cent civarında tutunmaya çalışır işte
Nebati'den iş dünyasına: Hepiniz 100'er milyon dolar bozdurun
en azından ekonominin e sini bilir derdim...
bu adam tam cahil çıktı... :)
bazen aile içinde konuşmayı bilmeyene toplum içine çıkarmazlarki rezil olmayalım diye...
ekonominin başında bu varsa kafa buysa tek cent bozdurmam... :)
bunları okudukça daha çok dolar alasım geliyor...
Benjamin deki bu amansız hareket faizle çözülecek gibi değil. MB satabileceği dolar 50 milyar dolar bunun 10 u kısa vadeli ödemeler 5 ini sattı. 35 ile de seçime kadar idare edecek. Borsada nasıl açıkçı yakaladılarmi duman ediyorlar ya MB de aynı durumda
Kamu görevlileri için hesabın da altın dolar tutanlara baskı da gelir böyle giderse
Seçime Ağustos gibi gideriz sanki o güne kadar dayanırsa turizm sayesinde Benjamin düşer hububat hasati var enflasyon düşer Bu gazla seçime gider.
Seyid Nebati : Açtığım her mağazada beş kişi istihdam ediyorum. Net 550 YTL maaş verdiğim her çalışan, toplamda bana bin dolara maloluyor. Ama ben üretimimi fason yaptırdığım için teşviklerden yararlanamıyorum. İhracatı teşvik edecek uygulamalar olması gerekli. Yurtdışında temsilcilik açıyorum, ama üretici olmadığım için teşvikten yararlanamıyorum. Tutturmuşlar üretim. Ben gidip Çin'de de üretebilirim. İstihdam sadece üretimde değil, hizmet sektöründe de olabilir.
Seyid Nebati: Çin'le rekabet mümkün değil. İşçi fabrikada yatıp kalkıyor, maliyeti toplam 60 dolar civarında. İtalyanlarla beraber ürünlerimizin bir kısmını ileride Çin'de üretmeyi düşünüyoruz. Pekin'de B&G Store açmak, hatta Versace'nin yaptığı gibi Çin'den 5 dolara alıp 150 dolara satmak gibi hayallerim var.
Nureddin Nebati: 2001 krizinde çok büyük şekilde zarar ettik ama krizde büyüyen ender firmalardan biri olduk. Belki de o kriz olmasaydı, bizim mağazacılığa girme şansımız olmayacaktı.
https://www.yenisafak.com/ekonomi/ur...uyuyor-2749184
geçmişte dış mikrah yok muydu.. ama geçiş hükümetler bu ilkel zihniyet gibi ağlamadı.. işlerini yaptılar.. bunlar ise her gün ağlamaktan abuk gerekçeler yalanlar uydurmaktan işlerini yapmıyorlar..