:bravo::halay::)
Printable View
keşke bu dow jones her gün düşse, düştüğü zaman güzel alım fırsatı veriyor bizde
yurtdışıyla korelasyon konusunda şu söylenebilir- şimdiye kadar yabancılar en büyük mal sahibi olarak piyasayı istedikleri gibi domine ediyordu, ama sata sata bitiremediler, artık yönlendirme güçleri kalmadı.. az kaldı ellerinde mal, o mallardna da piyasaya bastıkları an hemen kapışılıyor, millet mala aç aç
Yabancının malı bitince 5000 bin endekse doğru yol alacağız 3 yıl içinde beklentim bu yönde. Tabi farklı olaylar gelişmezse.
Şöyle hesaplayabiliriz. 10 yıl önce 150 bin tl olan ev şimdi 1,5 milyon tl.
10 yıl önce dolar 1,5 şimdi 15 tl..
10 YIL ÖNCE ENDEKS 500 şimdi 5000 :)
Düz olsun bizim olsun.
Kulağa hoş geliyor göze de hoş gelecek.
bayrama kadar yeyin için gezin eğlenin fışkırtın:) bayram dönüşü faturayı toptan keser palacan:)sell in may go away
İlkbilen siz olun..
önümüzde ki hafta sonu başlayacak uzun süreli tatil modu risk algı ve fiyatlamalarını bugün yarın değiştirmeye başlar..
XU100 de bugün ve yarın çok ilginç fiyatlamalara hazır olsak nasıl olur sizde farkındasınızdır özellikle de seans sonlarında..
Beklentiler de değişkenlik kar realizasyonları olarak adlandıralım...
https://i.hizliresim.com/m9jprsa.png
No Comment!
Not Investment Advice!
benc ebedava hepsi
az önce markete girdim
büyükçe bi karpuzu dilimlemişler 67 tl dilimi
şöyle bi hesap yaptım
karpuzun bütünü 335 tl ye denk geliyor
bence 11 tl ye amiral 14 tl ye yonca 250 tl ye tüpraş 28 e aselsan 6 tl ye halkb bedava kalıyor
ALCAR mı ALGYO mu?
Sadece merak ettim.
Başganım karpuzun büyüğünü heybeye koymuşsun, o ne ya üüüle karpuz mu olur, eskiden 335 tl ye araba veriyollardı
benim kaatlar karpuz bazında ucuz kalmış o vakid.
bir de kvun bazında baksak ne olacak kim bilir.
gundii reis nereye gitti ya 28 deyken thy 40 lira bebekim yazmıştı kısa vakitte tuttu hedefi.
Bu sene çiftçiler çok kâr eder diye düşünüyorum.
Herşeyin fiyatı 3 kat arttı.
Mesela hergün bir tane 17 kiloluk karpuz satan bir çiftinin aylık cirosu memur maaşına denk geliyor olması lazım. günde iki karpuz satarsa bi karpuz ikramiyesi olur
Tatile gideceklerin yanına fırıncılar dan sonra karpuzcuları da ekleyelim derim :he:
Üreticiden başkası kazanamaz artık, durumlar değişti.
Paranın alım gücü azaldıkça değeri arttı, araştırmadan kimse bişey almıyor, enaz üç manav iki market dolaşıyor fiyat araştırması yapıyor, nerde kuyruk var bilki orda bi ürün ucuzlamış tir, sana sıra gelene kadar stokta ürün biter :)
Kazanmak için bişeyler üretin, vakit daha geç değil...
sindoma, gargara saatlerine girmiş bulunuyoruz, bi daldı-çıktı deneyecek mi bakalım.. denerse, pzt-salı dalmalarında destek olarak çalışan 5-günlük ortalama 2840 hedef olur
uzun bi aradan sonra, 8 nisandan beri, dün ilk defa 11K gibi ciddi bi pozisyon artışı oldu, 3 bin yakın vade 8 bin yeni vade olmak üzere.. nisan-haziran makas 102 civarında hareket ediyor, şimdiye kadar bi trade fırsatı vermedi
spekler cumaya gitmiş sanırım.hareket yok
Etrafının tamamı seralar ve portakal bahçeleri olan pazar yerinden az önce döndüm.
küçük bir kasaba pazarı pazarcıların tamamı seraların halde satamadığı döküntüleri satıyor.
Kabak bildiğiniz yemek kabağı pazarda 4 ayrı tezgahta mevcut.
4 tezgahtaki kabağında çiçek tarafları şişkin şişman sap tarafları düzgün
yani şekilleri bozuk hale gitse ikinci sınıf zor olur.
fiyatlar 10 tl 12 tl 10 tl ve etiket yok.
BİM düzgün şekilli 2-3 gün beklemiş 7,95
A101 10 tl den ucuz.
siz hala büyük şehirden bakıp direk köylü satsa ucuz olur deyin
Ağaçlardan dökülüp yerden toplanan portakalların en ucuzu 5 tl
A101 de portakal 4.95
THY ve sahol yeniden mscı endeksine alınacağı dedikodusu mevcut.
kuşta havuç olur bademcuklerin bankalardan sonra ana makinesi
Bizim devletin geliri, vatandaşın verdiği vergiler ile olduğu için hal yasası değişmez diye düşünüyorum , vatandaştan daha fazla nasıl vergi alabilirim diye fikir yürütüyor olabilirler, ne kadar az vergi kaçağı olursa devletin eli o kadar rahatlar
Şuan devletin iki kamburu var
bir sağlık
İki eğitim
Bunları da özelleştirirse fakirlikten kurtulur ama sosyal devlet politikasına aykırı olduğu için yapamıyor olmalı.
aracılar halciler olmasa perakendeciler nereden mal bulup satış yapacak?
o zaman misal manav nevşehirden patatesi getirip fiyatı üzerine bindirecek. o da maliyeti yansıtacak. tüketici açısından değişen pek bir şey olmaz.
Çiftçi daha ucuza satar, ifadesine katılmıyorum.Tatil dönüşlerinde yol kenarındaki, mütevazi yerlerden yediğim kazığı ben bilirim.
pahalıya aldığım muzların evde bir günde pelte gibi olduklarını gördüm.Sonuçta marketin alım departmanındakiler kaliteli muzu biliyor ve ona göre alıyor.Ben böyle düşündüm.
Şark kurnazlığı köylü,küçük esnafımızın hücrelerine işlemiş durumda.
Destek olsun diye yol ağzında ,yediğimiz gözlemelerden sonra gelen hesabı görünce (2 yaşlı vatandaştı),bizim köylüyle bu iş olmaz dedim.
köylüden hiç ir şeyi ucuza alamazsınız
temelli ve sonrası köylüler kavun satarlar ankara pazarlarından pahalı
antalya alanya yolunda çilek satanlara çileğe anasının nikahını isterler
çanakkale tarafından domates alayım de köylünün sattığı domates migrosta %20 aşağıdadadır
altınovada yol kenarında bamya satrlar sanırsın altın ile yarışıyor
ayaştan dut alacağına gel metrodan al daha uygun
bursa inegöl arasındaki şeftalicilerden yıllardır şeftali almam adamı katil edeceklerdir.
kazandan kızılcahammadan kabak asla almam anasını nikahı ile başlayıp yarı yarıya fiyat indirdiklerinde bile pazar tezgahına ulaşmaz fiyatı
çorum leblebisinin ankarada daha ucuz olmasını aklım hiç almaz.
şimdiye kadar bi tek malatyada kaysırı ankaradan daha ucuza aldım.
Güçlü banka karlarına anlatıyor bloombergde uzmanlar çoktandır:)
daha bir uzman görmedik kredi kartları ile biriken dosyaları anlatan,
sistem ve tv de pazarlamada olanlar şuanda rekor karları konuşulmasını istiyor .
Çok dillendirende işinden bile olur veya uyarı alır bu konulara girilmesin diye.
Geçen sene dediler ki çok güzel organik falanca yerde çilek var ve fiyatı uygun, arkadaşlarla 4 kişi toplanıp arabayla yaklaşık 60 km gittik , çilek bahçesinden tek tek ellerimle kendim topladım olmuşlarını seçerek, herkes birer poşet doldurdu eve geldik çoluk çocuk afiyetle yedik hakkaten çilek on numaraydı, bu sene rezervasyon yaptığım halde adam çilek yok diyor fiyatını şişirmiş o da bahçede 25 tl dedi kendi toplarsa 30 dedi. marketlerde de en fazla 35 olur, o da mazut parası Market kirası ve vergisi
Ucuz bişey yok, olanlarda ertesi yıl uyanıyor
Bu organik işi de iyice suistimal ediliyor.Bahçeden toplananlar organikte markette satılanlar GERİ DÖNÜŞÜM MÜ?:)
Ağacı ilaçlamazsan kurtlanır,gübre vermezsen meyve vermez.KİMSENİN DE GÜVERCİN GÜBRESİ KULLANDIĞI YOK.
Benim köyümde tereyağı 100 tl. olmuş.
Geçenlerde markette TORKU tereyağını 68 tl. gördüm.Aldım, gayette güzel..
Üstelik markette çalışan 20 kişi var,vergi veriyor vs.
Ne organiği abka abi, organik olan meyve yada sebze tek tük verir, ağzı yüzü gözü yamuk yumuk olur tadı orijinal olur.
Adam ben organik yetiştiriyorum diyor yanındaki tarla da basıyor kimyasal ilacı, bir defa organik olması içim yanında yörende enaz 5km arazide kimyasal ilaç yapan komşuların da olmuycak
garan 16.00- 16.20 diyosun.. şöyle olabilir, bilançoya kadar 3 gün daha hafif hafif yukarı yapar, ve bilançoyu bu seviyede karşılar.. bilançolardan sonra kar satışı gelirse gelir.. izliycez
ama kırarsa, başka bir boyuta geçeriz, şimdiye kadarki neymiş, ralli böyle oluyomuş meğer" falan oluruz.. normalde bankalarda hedef fiyat defter değeridir.. şu an garan 0.77, ykbnk 0.71, akbnk 0.65 defter değeri çarpanıyla fiyatlanıyor.. garan yüzde30, ykbnk 40, akbnk yüzde 50 prim vadediyor orta vadede
arkadaşlar sürekli köylüleri kötülüyorlar... ama bu bakış açışısıda yanlış.... her köylü öyle değil.... bu pazarlarda ve bazı marketlerde satılan ürünler çiftçilerden geliyor... bu çiftçiler büyük çaplı üretim yapan kişiler genelde... bunlar düşük karlarla iş yapıyorlar... ama küçük çiftçinin giderleri ve maliyetleri büyüklerle yarışamaz.... onlarda olabildiği kadar yüksek fiyata satmaya çalışır...
Şok bim a101 migros gibi marketler çoğu sebze ve meyveyi kendisi üretip satıyor.... tabi ki fiyatı düşük olur...
Ben 1 sene Burhaniyede kaldım. Orada tarlalar ve şehir iç içeydi. Meyve sebzenin fiyatı istanbul şartlarına göre bayağı bayağı ucuzdu... örnek; mandalina 75 kuruşa alıyordum, aynısı istanbul da 3 tl idi.... Marulu 1 tl ye alırdım, istanbul da aynısı 4 tl idi
YANİ HER GÖRDÜĞÜNÜZ KAZIKÇIYI ÇİFTÇİ SANMAYIN :)
Organik gezen tavuk yetiştirdim 15 tavuktan günde 2 yımırta anca alabildim :)
Ne yem verdim ne suyuna ilaç kattım, hakiki organik börtü böcükle yarı aç yarı tok gezip durdu hayvanlar en sonunda taş yemeye başladıklarını görünce acıdım gittim yumurta yemi ile besi yemi aldım bi güzel karıştırdım hergün 10 yımırta vermeye başladılar.
Bunu ağaçlarda da sebzelerde de denedim.
Organik domatesi bi kilo alamazken, ziraai ilaçlanmış gübrelenmiş ve çok verim versin diye kimyasal verilmiş hormonlanmış domates 10 kiloya kadar veriyo
Bu işin ticaretini yapıyorsa bir çifti ben organik yetiştiriyorum diyorsa yalan söyler.