Hadin yazılanları anlayacak kadar ingilizcemiz varda Alamanca !tek kelime yok, azcuk ! Türkçeye çevirin bunları yoksa kendi kendinize söyleşir durursunuz.:(
Printable View
A good friend told me: "First, it's the Turks, then the Iranians and then Germany." Looking at the EUR0 price, it could now be time. At currently $ 1,1455, the next target would be 1.10, because the 1.15 has not held to this day. Again, you see the big plan and the goal that the EUR0 construct is following. If you want to bring about a system change, that's also possible through the currency. The old DM would have been too strong, with which one would not have been able to overthrow Germany alone. With the EUR0 is that. If banks from Italy, France and Spain bring down the EUR0, is Germany (and the remaining German global player banks) just with it. The goal to overthrow Germany is about the currency and of course the interest rates. These are still low
İngizce tercümesi
Translate
İşe bak arjantin rusya devaülasyonlarında grafiklere bakar bakar nasıl dayanmışlar derdim.Nedense bağışıkmışız gibi geliyor insana.Halbuki her şey ortadaydı.Ben tedricen kötüleşme bekliyordum.Adamlar sıcak suda haşlama işini bıraktılar bizim ekonomiyi direk fırına soktular.Bu kur çok şirketi yakar,çok işsiz olur,allah kolaylık versin cümlemize.
%50 tl yi de bir miktar zararı göze alarak 1 ay sonra da olsa %100 usd ye geçtim.
Blomberg kanalında adam pipet pazarını anlatıyor.
Ülkenin ekonomi kanalında andersandan masallar.
euro/dolar 1.14'lere geldi, bu sinek fena vızıldıyor herhalde. türkiyeyi bu durumdan kurtarırsa, büyük hata yaparak buraya yatırım yapan kendi firmalarının iyiliği için avrupa kurtarır. ama bir şartla, şu görüntüyü verecek: http://i.ensonhaber.com/resimler/dig...akan_6106.jpeg
gösterge faizi saniyede zıpladı.
22.80 > 24.85
Krizin ayak sesleri: Günde ortalama 38 işyeri kapanıyor!
Birgün`ün haberine göre, günde ortalama 38 işyeri kapanıyor. Son bir buçuk yılda kapısına kilit vuran işyeri sayısı 20 bin 607`ye ulaştı.
Haber isteyen vardı buyurun size haber ama hala birileri bu ülkede kriz yoktur vardır diyen vatan hainidir diye çığırtıyor.O halde bizde bu kafalar olduğu sürece Dolarda yükseliş kaçınılmaz diyoruz. Beter olmadan yeter olmaz, o BETER görülecek...
Sn maharaj bloombergdeki algı yönetimini yeni mi farkettiniz.O kanalın kuruluş amacı zaten vatandaşa ters köşe yaptırmak.İşlerine gelmeyen yorumcuyu anında şutlarlar.Bloombergin bana faydası ne derlerse tersini yapıyorum.Misal onsta hepsi 1100 dolarları bekliyoruz dediler ya demekki onsun düşüşü bitti diyorum :))))))))
Ne demişlerdi ilk geldiklerinde ARAPLAR ile dost olacağız tüm komşularla dost olacağız , 16 yılın sonunda tek bir dost komşu kalmadığı gibi tüm dünyayı bize düşman ettik. Şimdi birileri diyor ki bankacılık sistemi Türkiyede sağlamdır daşş ! gibidir kim aksini söylerse vatan hainidir. Böyle söylemeseler bende benzer şeyler der endişeye gerek yok, bankalar kireç taşı gibi de olsa sağlamdır derdim de bu heriflerin bunları söylemesi iyi olmuyor korkuyorum, çünkü bunlar 16 yıldır ne dedilerse hep tersi oldu.
Avrupa zaten paritenin düşmesini istiyor. İşlerine de gelir. 1.07 civarı epey mutlulardı . Almanlar dahil. O nedenle Türkiye Avrupa'ya pek zarar vermez diye düşünüyorum. Hatta euro/dolar paritesini düşürerek yarar dahi sağlayabilir.
Euro/dolar paritesinin düşmesini istemeyen bir tek kişi var : Trump. O da bunu açık açık söylüyor. Hatta Avrupa'yı euro'yu düşük tutarak manipülasyon yapmakla dahi suçladı bir ara.
Yuhhhh gösterge tahvil 24,60 olmuş....
Yabancı DİBS de kıvrım kıvrım kıvranıyor...
Her geçen gün zararları katlanıyor...
Beter olsunlar....
saygılar/başarılar
Black Rock adlı ABD li fon 1 ay kadar önce bulduğu her fiyattan %4 lük "Garan" partföyünü boşaltmışdı...
Kimse anlam verememişdi bu satışa....
Meğerse kulaklarına üflemişler bu günleri...
Bizler işte bu çakallarla bistte mücadele etmeye çalışıyoruz...
saygılar/başarılar
Bu dolar artık dikiş tutmaz okkali faiz artırımı yapılsa bile zor bir iki gün durulur yine devam.
Erdoğan: Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz.
yıl 2001 şubat ayı borsa 5000 lerin altına düştü, ekrana bakıyoruz kimse alamıyor, iş c, garanti hepsi "taban" yanlış söylemeyeyim o konjonktür de 0.4 cent e tekabul ediyordu sanırım..
yani söyledğinize katılıyorum.. paramın tümden batma ihtimali varsa ucuz olsa neye yarar, olmasa neye yarar.
Borsanın enayileri IŞIK ÖKTE gibi goygoy ustaları nedeniyle anlam verememişti ama aklını kullanan insanlar bunun ne anlama geldiğini o zamanlar anlamıştı. Boşuna demiyorum KENEF borsası diye, Garanti hala o günkü en düşük 6.53 seviyesine gelmediyse gidilecek daha çok yol vardır derim ve şimdiden uyarımı yaparım tabi aklını kullananlar için..
Damat da faiz düşecek derse çok iyi olur...
sonuna kadar katılıyorum.. hiç birşey akıl, bilgi , zeka işi değil.. burada grafikler paylaşılıyor, temel-teknik analizler yapılıyor vs.. EE ADAMLAR SİZİN BİLDİĞİNİZİ BİLİYORLAR Kİ! demek ki "ters" yapacaklar, yaptıkları birbirini tutmayacak afallayıp kalacaksınız..
türkiyenin en embesil insanı milyonlarca para kazanabilir bu sistem de, yeterki sizin dediğniiz gibi birileri " kulağına olacak şeyleri üflesin"
saygılar,
Birisi bir başka yerde böyle bişey yazmış
TC nin, ABD de bulunan ve kısa vadeli olan, 30 milyar dolarlık tahvillerini bozmak, hazırdan yemek değildir. Tahvili bozdur, altına çevir, ülkeye sok..! Sonra bak dolar nasıl 3 liraya iniyor..! Böyle bir iddia var gerçekleşme şansı varmı?
acaba 6'nın altına iner mi diye düşünürken cevap geldi. artık hedef 7...